Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
ahojte kočky, aj my čakáme marcové mimčo... 🙂 a na dnešnej poradni nám povedali, že sa otvárame a sme už na 2 palce.. t.j. asi tie 2cm.. doktorka mi hovorila, že nech si skontrolujem ešte tašku, že pravdepodobne to bude už čoskoro.. takže nám začína už pohotovosť... 😅
neviete mi povedať, keď som prvorodička a otvárame sa, koľko to môže trvať? cca dni? poslíčkov sme už mali minulú noc, riadne sme boli v pozore.. 😀
@dadka1010 s epiduralkou by si to mala podla mna jednoduchsie (omnoho) ako so sekciou. Sekcia je operacia se vsim vsudy a s omnoho dlhsim a bolestivejsim zotavovanim. Stvrokilove babatko je priemerna velkost a zenska panva je absolutne elasticky "organ" co sa tyka porodu. Staci sa mrknut na Azijatky, ake su drobne a rodia normalne.
Po sekcii nad rezom (jazvou) sa zvykne utvorit previsajuca koza, co kazdy tak nenavidi, pretoze logicky miesto zrastu bude napnutejsie a tvrdsie tkanivo. 😒
Babule, ja som vcera po praci bola u dokiho, tak ma prvykrat pozrel aj odspodu a este nie som absolutne otvorena. takze cakame. Ja sa neponahlam 🙂 mam dost toho s mojou sedemnastmesacnou....
Termin mam buduci utorok. V piatok a sobotu organizujeme aukciu z maleho skolky, tam sa dobre namakam, tak sa to mozno cez ten vikend trosku pohne aspon tym smerom, ze zmakne krcok. Trosku si zatancujem a hned bude vsetko v pohybe 😝
Doki si ma objednal este na buduci pondelok.
@sirinka
@andrea142
Siri podla mna dobre hovoris s tym "prenasanim" ved vzdy sa termin hovori plus minus dva tyzdne. Vsetko v tom rozmedzi je normalne. Babo nechodi podla kalendarika, ale ked je pripravene 🙂
@mianc porod je nepredvidatelna vec, niekto je na dva cm tri tyzdne, niekto par dni. Posledny mesiac je normalne byt otvoreni na par cm. To sa neda predpovedat "kolko este". Pozeram, ze mas ukonceny 37TT, to mas este cas. Tak isto to moze byt zajtra, ako v den terminu, ako aj po predpovedanom termine.
S prvym som bola na tri cm otvorena takmer tri tyzdne.
@mianc tak, tak...neda sa povedat, kedy to bude...ja som bola dva tyzdne otvorena na 4 cm a poslickov som mala neustale ako prvorodicka 😉 ale je dobre byt uz v pohotovosti...
@briketa vidis, to je sranda...ako tretorodicka by som predpokladala, ze krcok uz bude skor reagovat a ono aj u mna tentokrat drzi pevne vsetko...a pritom prve dve tehu uz som v tomto stadiu rodila... 😀
co sa tyka 4kg dietata, tiez si myslim, ze je to uplne klasicke dietatko, pokial teda nie je zena nejako zvlast uzka, ale inac by som sa rezat nedala, vyuzit epidural pokial je moznost...
@dadka1010 zabezpec si epidural a riadne to s nimi este preber...nech ti presne povedia dovody, preco uprednostnuju CR? co je velka brusna operacia a aj ked sa podari na 100% vsetko, vzdy po nej ostavaju do buducna rizika ako pre dalsie tehu, tak aj pre teba samotnu....
pricom ak je dobre vedeni vaginalny porod, uz po par hodinach mozes byt uplne fit a tvoje telo bude rovnake ako predtym...
priklad...kamoska porodila dve deti...prve s vahou 4500 a druhe 4300g a s malym nastrihom....
@dadka1010 https://www.modrykonik.sk/forum/porod/znamenaju-siroke-boky-naozaj-lahky-porod/
skus si pozriet tu - jedna baba tam spomina priemerne rozmery panvy. tak skus aspon porovnat ako si na tom ty.
a mozno to babo ani nema cele 4kg- ved to vzdy len orientacne.
mi vobec nevieme,ako velke je babo- sa manzel smeje, ze ved o dva tyzdne ( ak teda uz bude po porode) sa dozvieme🙂)
skus sa spytat na tu epiduralku.- to ked ti napichnu,a neslo by to prirodzene,da sa kedykolvek dopichnut vacsia davka a urobit cisarsky.
a iny dovod cisarskeho ti neuvadzali?
@dadka1010 neviem ako to u nas funguje, ale ved ked povies,ze sekciu nechces oni ti ju nasilu urobit nemozu. len si musis stat za svojim a vyjadrit svoj pevny nazor. ked nie si v ziadnom riziku, tak vaginalny porod nema byt preco nahradeny sekciou.
ine je pohotovostna sekcia ak su komplikacie, to samozrejme clovek nikdy dopredu nevie.
aj pocitovo sa prirodzeny porod neda porovnat, ked ti babatko prilozia hned na dojcenie je urcite uplne iny pocit ako ked len sledujes spoza plachty a neprilozia ti ho zo zaciatku vobec.
velmi ti drzim palce, aby si rodila prirodzene. epiduralku velmi odporucam, to vychutnavanie porodu sa neda porovnat.
@sirinka
fuha,4 cm. a asi si teda nemala epiduralku?ci? kedze sa picha pri 4cm?
no ja som bola minuly tyzden na 1cm.ale ze vraj neskutocne mala tlaci hlavickou doktorka hovorila. 😀
no poslickov nemam ziadnych zatial- tak neviem ci je to normalne- obcas citim len tlak na " spodok" -tak som zvedava,ako to pokrocilo-v piatok poradna.
@nicky655 epidural som sice mala...ale veru pichli mi ho neskoro, ale nejde o to, nakolko si otvorena, ale v akom stadiu porodu sa nachadzas...niekto sa otvara veeeelmi dlho a pomaly a niekto sup, sup a do hodiny dvoch od zaciatku uz ma babo von...takze to kriterium, ze kedy sa ma pichat epi by sa urcite nemalo odvijat iba od tych centimetrov...pri druhom porode mi ho pichli hned ako som si pytala a to som na 4 cm otvorena urcite nebola...
@nicky655 ja som epi dostala pri osem a pol cm. a este stale to islo. vtedy som prisla do spitalu, tak vtedy mi ju dali.
epi zabera okamzite, takze v pohode. tie najvrcholovejsie bolesti odoberie uz ked je vpichavana a uplny ucinok asi po piatich minutach. neviem to presne opisat, clovek ma vtedy ine starosti
@dadka1010
jasne, pretoze vaginalnym porodom sa ti automaticky prirodzenym hormonalnym procesom spusta mlieko, malicke ti hned prilozia (u nas ho ani neutru, ide hned na teba, ked si mrknes v mojich fotkach) utieraju ho az na mne (tu sa deti nekupu) ako sa doplazi na prsnik a nasaje.
co je pri sekcii nemozne.
dalej mas rozrezane brusko co sa musi zrast a zahojit, kde pri vaginalnom ak je vsetko poriadku idem po par hodinach (siestich) uz domov a obidva razy som sa aj sama soferovala z porodnice.
uz po troch dnoch som soferovala pre brasku do Los Angeles na letisko aj s malym (dve hodiny jazdy). to by bolo po sekcii nemozne.
Ahojte ta u nás po poradni nič nové a nezmenené asi to bude zase po termíne ako pri prvej..........

@dadka1010 kolko je to-velke babo? tak sa drzkaj, vela sily!!! 😉