Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@hajanka no moj cez den tiez prikryty dekou (ozaj a v lete ako bude? pod dekou je asi teplo, nie?) a v noci v perinke, zavinovacke - tie vyrobky made in Poland, co mi ani suchy zips nedociahne 😖 a tiez mu trcia nozky no a horsie je, ze sa z toho vyvlieka a potom ma hlavicku krivo, lebo v tych zavinovackach su vlozky (bud kokosove, alebo z nejakeho flisu ci z coho) ..tak preto sa aj pytam... 😅
@siss_sz tie perinky polske vystuzene su hrozne neprakticke, tiez mame ale nespinkala v nej ani raz 😒 najprv jej bola velmi velka, bola v nej taka stratena, neobvinula ju pekne, a neskor to s nou sestra uz ani neskusala, tak ju davaju spinkat do nasej klasickej viazacky, no asi by bolo lepsie uz skusit ten spaci vak, lebo pod deckou v noci to nie je velmi bezpecne 😖 a su rozne, hrube, tensie, s rukavikmi, bez... tak na leto podla toho ako teplo bude. Ja som mojho v horucich letnych nociach obliekla len do bodynka s kratkym rukavom a do tenkeho vaku bez rukavikov (bol narodeny rovnako v marci, takze v tych cca. 4-5 mesiacoch). A podla teploty uz dopasovat. Ci uz body s dlh. rukavom, alebo overalik pyzamko...
@siss_sz Ja zatiaľ balím ešte do perinky, takej tej klasickej starej aj rúčky mu ešte zaviažem, lebo keby ich mal vybraté, tak asi nezaspí, lebo neviem čo by s nimi od dobroty robil 😀 . Nôžky mu síce trčia, ale prehodím dečku. Chceli by sme tiež prejsť na spací vak, ale neviem ako si bude zvykať, hlavne kvôli tým rukam. No uvidíme 😎
@fordemirka ja skoro tak isto... najprv po 7 tyzdnoch dva tyzdne potom zas...
a tiez ma zaujimala ta ovu, lebo som pisala, ze je uplne iny ten menzes, neboli, kratsie a menej intenzivne u mna trva... tak podla mna neni, mnam aj taky "lady tester" - na zistovanie ovu, tak zatial neukazovalo...
a dik za tie perinkove peripetie 😉 plienka..dobry napad🙂
@fordemirka : ja som mala, u mňa to špinenie trvalo asi 7 týždňov , potom asi 2 týždne pokoj a minulú sobotu som mala na malej vložke krv a také bolesti ako keď mi začína menzes , trvalo to týždeň, v noci absolútne nič a aj cez deň to bolo také slabé max. 2 vložky za deň aj to iba mierne zašpinené 😅 , som si hovorila ,že ani prísť to nemuselo. 🙄
baby,trochu od veci,ale nechce sa mi citat diskusiu,ci ste sa tu o tom bavili- ale tie ktore plne kojite,davate detickam aj nieco pit-napr.vodu,caj.....
@siss_sz
@bebulik http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/12/pitny-...
no ja som nakoniec nasla tuto stranku,a tam hned navrchu je napisane ,ze ani v horucavach do 6 mesiacov netreba davat nic.
lebo v kazdom clanku som nasla cosi ine 😒
a co sa tyka doktorky,tak moja hned na 1.navsteve hovorila,ze medzi dojcenim davat vodicku,ale tak ktovie kedy sa mala zobudi,no nie?a bala som sa aby jej to aj oblicky nezatazovalo,alebo aby zbytocne nevracala,ked toho bude mat vela v zaludku - takze som nedavala nic.
a hadam,keby boli deturence smadne,tak budu plakat a a tym si vlastne vypytaju mliecko.
@siss_sz normálna Lucka pre dojčatá tá, modrá sa musí 3-4min. je mierne bublinkavá a ružovú len priviesť do varu...
staršej ako doplnok, kravské možeme aj pijeme, aj všetko možné z neho zje, puding, krupicu atd. ale dieťa do 2rokov by malo vypiť minim. pol litra mlieka a tolko my kravské ho nevypijeme,navyše ráno chce a potom ide ranajkovať normálne a vereč navečeria sa okolo tej 18tej-18,30 ale kedže ide spať okolo 21vej tak si ešte pôýta nono aj vtedy sa niekedy naje norrmálne ale akoby tú bodku za večerou ešte vypije mlieko, a prečo takej starej? no čo ja poznám niektoré ma mičky aj po 2. roku dávajú umelé 4kové mlieka, ale to my už ee nebudeme, lebo ono všetky sú dochutené mlieka a my dochutené nemusíme, sladké neje skoro vobec skor je na slané a tak isto ovocie nemusí velmi ale zeleninu všetku
@mirip mamicky co poznam ju neprevaraju, my ju tiez neprevarame od narodenia.
Ruzova flasa neobsahuje vobec oxid uhlicity, obsahuje len mineraly potrebne pre spravny rast a vyvoj, ktore sa prevarenim len odparia a utvoria na nadobe zrazeniny, no preto ze neobsahuje oxid uhl. netreba ju vobec prevarat. Modru flasu uz prevarat treba lebo oxid uhl. obsahuje, ale nie doslova prevarala, len priviedla k varu a odstavila, lebo opat, cim dlhsie sa prevara, tym viac mineralov sa odpari a utvoria sa zrazeniny. Aj na webke pisu, ze ju staci len priviest k varu. Ruzovu vobec.
Vodu je nutne prevarit ak v nej je obsiahnuty oxid uhlicity, alebo ked je ta voda priamo z vodovodu aby sa znicili bakterie.
@siss_sz o prevarani vody tiez najdes rozne nazory rozne clanky, my mame dobru vodu ale tiez som prevarala dcerke do roka a potom som uz skusila aj normalnu vodu a vsetko bolo v poriadku. Dojcenecke vody nepouzivam radsej vodicku prevarim.
Je to ine keby sme mali vodu zo studne tak to iste by som detom nedala ....
pomoccccc baby v pravom prsniku skoro vôbec nemam mlieko ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
čo mam robit dufam ze mi neodide mlieko...
z druheho mi mlieko len tak tecie,,
@asma vzdy daj najprv ten prazdny prsnik, nech ho stimuluje na vyssiu tvorbu mliecka a az potom ten plnsi...
aj ked sa mozno bude hnevat, lebo bude chciet ten, z ktoreho lahsie tecie, ked vydrzis, tvorba mliecka sa upravi...
ale ak by sa nepodarilo, da sa dlhodobo kojit aj vylucne z jedneho prsnika.
@asma pijes dost? Lebo ja som raz zabudla na pitny rezim ked sme cestovali a na druhy den sa takmer stratilo, velke suchoty a nareky, odvtedy sanalievam vsetkym co mi pride pod ruku a vela viney.
@filmuska18 Ahooooj práve že pijem tak preto nechapem ze v jednom je privela a v druhom skoro vôbec 😝

@siss_sz do mesiaca spinkala v swaddle blanket cez den aj v noci + v noci aj v tej klasickej perinke, teraz uz pocas dna je len prikryta deckou, v noci este v perinke (viazacke), ale nozky jej uz nevojdu, tak trcia 🙂 a zaviazany ma uz len tu strednu cast a niekedy uz len s deckou bez perinky, najvyssi caj zacat so spacim vakom 🙂 asi... a tvoj?