Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
sorry baby...ale ani pediater vas nedokaze upozornit na taketo veci....je to hanba, v prvom rade by mal vysvetlit co presne ockuje a nie ze dali jej daco vypit, ake to moze mat neziaduce ucinky a co v takom pripade robit.... ☹
my ockujeme az koncom mesiaca a dost sa toho bojim, matko ma na ruke este chrasticku od tej na tuberkulozu ☹ neskusali ste niekto homeopatika davat pred ockovanim? to teraz davaju dve ockovania spolu?
@blavacka to korculovanie ti zavidim, ja by som sa bala s kocikom, ze mi niekam utecie :D
cipok je najlespi v akomkolvek veku...ale su uz aj sirupy pre take male deti....ale ten cipok obsahuje najmenej pridanych latok a nedrazdi zaludok...
ahojte maminky tak ns dnes ockovali a sme uplackany. Vazime 7330g a meriame 66cm. inac vsetko je v poriadku tak dufam ze nebudeme mat horucky a bude vsetko ok. lekarka nam dala na horucku paralen cipky. drzte sa paaaaaaa a pekny dnik
@wzorcek no my sme pred tym mali kocik bez brzdy a s tym sme si netrufli na hradzu ale toto je sportovy Peg perego GT3 a on je robeny na in line, je taky dlhsi aby bol stabilnejsi, tak s nim je to fajn. Mala sa usmieva v kociku a mam maka 😝
Nas dnes ockovali do obidvoch noziciek a este pila nejaku davku, mali to byt ockovania proti pneumokokom,rotavirusom a este nejake komplexne. Dalsie davky mame v auguste...
Nastastie mala zatial nema ziadnu horucku, na nozicky som jej dala studene obklady, tak uvidime co bude vecer.
Doktorka mi nieco spominala o homeopatickych cipkoch, ale zevraj tie nemusia kazdemu zabrat, tak som radsej kupila paralenove cipky to je istota...
@blavacka no my sme nad takym tiez rozmyslali, lenze som bez auta a korculovat by som sa dostala len s mangelom vecer alebo vikend no a to radsej nie 🙂 pamatam si jak som nadavala na mamicky s kocimi co sa tam promenadovali, ked ja som nevedela ani poriadne brzdit... keby som do nich naburala tak som na vine ja... 🙂
@sirinka ja som myslela ze uz neockuju hexa a pneumokoky naraz ☹ nevies mi poradit aky je rozdiel medzi prevenarom a tym synflorixom? a musis sa dohodnut dopredu ze ktory chces?
a tu chrasticku pozeram, hnis tam neni ale ma to trosku cervene okolo, no ale to pri chrastach byva... uvidim ci to zlezie do ockovania, ked nie aspon si ziskame cas 🙂
@wzorcek u nas ano, dr. mi potom dala normalne recept do lekarne a lekaren im to potom doruci...
toto kopirujem od manofa: Synflorix sa má očkovať až 4x oproti Prevenaru 13, ktorý sa očkuje len 3x.
Synflorix je proti 10 kmeňom, Prevenar 13 proti 13 kmeňom.
Synflorix obsahuje 4x viac hliníka. Prevenar 13 na oplátku zase polysorbát 80, ktorý spôsobuje neplodnosť.
Takže je to tak 3:1 v prospech Prevenaru 13.
po novom uz sa aj synflorix ockuje "iba" 3x...
ja som sa rozhodla pre prevenar, ale tiez zvazujem, ze poprosim dr. aby sme neockovali naraz....najradsej by som ten prevenar dala az po roku....ked uz...
@wzorcek to je biznis, kedze cim skor sa zacne ockovat, tym viac davok treba dat.... 😠
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/pre...
kopirujem
tin007 Kopirujem zo spravy vyrobcu k Infanrixhexa (cize hexa, pre menej scitane): Keď sa Infanrix hexa aplikuje súčasne s očkovacou látkou Prevenar (pneumokokovou konjugovanou sacharidovou očkovacou látkou, adsorbovanou), lekár si má byť vedomý toho, že údaje z klinických štúdií svedčia o tom, že výskyt febrilných reakcií bol vyšší pri porovnaní s febrilnými reakciami, ktoré sa vyskytovali po samostatne aplikovanom Infanrix hexa. Tieto reakcie boli väčšinou stredne závažnej intenzity (menšie alebo rovné 39 ºC) a prechodné (pozri časť 4.8.).
V klinických skúškach, v ktorých sa niektorým očkovaným aplikoval Infanrix hexa súčasne s Prevenarom ako booster (štvrtá) dávka oboch očkovacích látok, bola horúčka ≥ 38 °C hlásená po 43,4 % dávok u detí, ktorým sa Prevenar a Infanrix hexa aplikovali súčasne, v porovnaní s 30,5 % dávok u detí, ktorým sa hexavalentná očkovacia látka aplikovala samostatne. Horúčka vyššia ako 39,5 °C sa pozorovala po 2,6 % dávok u detí, ktorým sa Infanrix hexa aplikoval spolu s Prevenarom a po 1,5 % dávok u detí, ktorým sa Infanrix hexa aplikoval bez Prevenaru (pozri časť 4.4).
Ahoj babulky tak ako dopadli očkovania?
ja sa idem posťžovať, tak ten jeden prsník sa nám ani napriek častému odsávaniu rozbehnúť nepodarilo tak dúfam že aspon ten druhy bude este dake to obdobie fungovať nech je môj maly macko zdravučky. 😀 😀
Inak sa chcem oopitať mala mi je večer o osmej a potom rano okolo 5-6 😅 😅 😅 😅 čomu sa velmi tešime xi kedze sa dobre vyspinkame 😵 ale problem je ze okolo 4 sa niekedy zobudim na to ze mam prsnik stak nabombovany ze ma az bolí.. mam si odsavat alebo nevadi ked este hodku čakame kym mala papa... nemôze sa mi zapaliť...
Ďakujem vam za rady babulky...
Ahojte maminky, tiez mam dievcatko narodene v marci a chcem sa Vas preto spytat...ako sa budia vasi drobci v noci na hlad? normalne zaplacu kazde 3-4 hodky alebo sa pred tym este hmyria? Moja babulka sa zo spanku hmyri , pohadzuje hlavickou,zmoli si ocka a aj sa posriabe sem-tam. Robi to takto par sekund a potom zaspi naspat. Tak mam vzdy dilemu ci ju mam budit?!
@ivi163 mne sa budi po prvom napapani medzi 1-3 v noci (ak kedy) a poom bud o 5 alebo 6 rano...
a medzitym sa hmyri tiez, jasne... ja ho ale budim len ked si az zacne sať rucicku...to tak hlasno ocumlava, ze ho radsej zobudim, kym si ju zje... ale to si ju cumle az tak, ked ma aj papat...mozno by sa do chvilky aj sam zobudil..
ale na tie "obyc.hmyrenie" nebudim...
@asma diky (za obklady)
a mne teda iba obcas ked sa zobudil tak, ze som mala nabombovane prso🙂, tak som ho nebudila... potom viac vypil, lebo dobre tieklo aspon... ale tak, ja mam jedno dieta a jedny skusenosti... 😅
@asma ja osobne by som si radesj privstala a trosku odsala a to kvoli tomu ze preplnene prso dava signal na znizenie tvorby mliecka, no a kedze mas funkcne uz len jedno tak by som si dala pozor... ale zapalu by som sa nebala, ved o par hodin to vysaje...
nas ked takto spaval (aj 8 hodin vkuse) tak som odsavala preto, lebo potom ked zacal pit tak sa topil jak mu mliecko silno striekalo, lepsie sa mu pilo ked ho bolo menej
ten prsnik by som este nevzdavala, podla mna je lepsie skusat ho prikladat dietatu, ta odsavacka nevie sat tak dokonalo... kolkokrat sa mi stalo ze odsavacka uz nic nevedela nasat a moje dieta este dlho potom tahalo...
@ivi163 nas v noci neplace, len sa tak mrvi a zuzle ruku tak ako pise siss_sz... ja ho len vyberiem z postielky, on v polospanku pocucka a spi dalej... mozno keby som ho nechala tak by spal dalej (lebo ako pisem vyssie zvykol prespat aj celu noc), len v tychto teplach mu radsej doplnam tekutiny aj v noci, lebo potom rano pisaval take tmavsie a aromaticke 😒
@sirinka gratulujeme k vyhre 😉 cmuk

@blavacka http://www.babyonline.cz/ockovani-deti/paralen-...