Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@sirinka jaaaaj pockaj ... som sa pomylila ... to je nick sizinka 😕 😕 prepackaj 😨
@nataliasarron v pohode 😀
@blavacka aj nás dneska pichali.. :-/ tiež do obidvoch nožičiek, obklady sme dali hneď ako som došla domov.. ale teraz som jej nemerala teplotu, len sa mi zdalo že ju má troška zvýšenú, nechcela som ju budiť.. sa napapkala a hneď zaspinkala.. to nemá až tak vo zvyku.. chúďa moje ☹ ju to musí moriť riadne.. od teploty dávam nurofen pre deti, sirup
my tiež kupujeme zatiaľ trojky.. úplne stačia.. sú do 9 kg, do nedávna sme mali dvojky..
Ani náš krtko v noci neplače, zobudím sa na to ako cmúľa pästičku a mľaská, dám ho napapať a spí ďalej. Niekedy sa budí už o 23.00 a niekedy až okolo pol druhej po polnoci. Niekedy je hore 2x za noc, niekedy každé 2 hoďky. Neviem od čoho to závisí 😉
mi to mame odsledovane kedy vstavame skôr jakmile odiideme z izby ze mm vstava na rannu uz o 4 tak za pat minut aj ona uz herecka sa usmieva v koliske, ked ide az na pobednu ze je klud v izbe tak vstava okolo 6 😀 😀 plritom jnajaky šramot jeje nevadi lebo na naších dňoch obce so živou kapelou tak spinkala kludnučko....
Inak ešte sa nam neobracia tak uviidme ked ideme na poradnu co nam povedia,, 😖
AAAAAAa babulky koľko važia vasí drobčekovia, kamoška mi hovori ze mala je nejaka drobnučka,, neviem važime 6215g to je normal či malo? 😒
Nasa Leuska dnes vazena 5850g a 63cm 🙂
Ahojte, tak sa hlásime s prvým zúbkom 😎 , dnes sme ho objavili a to sme ani nehorúčkovali, ani nič. Tak ak nám pôjdu takto všetky zúbky, tak to bude lahoda - pohoda 😎 😎 😎 . Náš váži 7500g a meria okolo 70cm, nosíme už veľkosť 74.
@dadka1010 prvy zubok 🙂 gratulujeeem! Pani ako skoro, ked si predstavim, ze mojmu vysiel prvy zubok v 7mich mesiacoch 🙂
Dievcata, niektore uz mate ockovanie za sebou, neterka bola dnes, cely den bola kludna, vysmiata, spokojna, teraz k veceru velmi ospala, nedala sa zobudit, horuca, ani chuda neplakala, len tak mrncala velmi so zatvorenymi ockami :( teplotu v ritke mala pesne 39, dali sme jej cipok, teraz papka. Najblizsi cipok pisu ze moze dostat po 8 hodinach, t.j. najskor o 4 rano. Co ak jej teplota neklesne po tomto prvom cipku? Alebo co ak medzi tym opat stupne? Ako inak zrazit teplotu? Kedy ist na pohotovost, ak vobec? Dakujem vopred za rady. Viem co by som robila s mojim synatorom, ale co s takym malym babom som akosi zabudla 😅
@hajanka My sme boli očkovaní v pondelok, ale akosi sme to zvládli mali sme len mierne zvýšenú teplotu. Ja by som striedala panadol s nurofenom. Ak ste dali jedno a teplota neklesne alebo znova vystupi o 6 hodin sa môže podať druhé. Ešte sa dajú robiť zábali ale to neviem ešte som nerobila... dúfam, že to zvládnete, držím palce
@hajanka kazde styri hodiny striedat paracetamol s ibuprofenom plus vlazne zabaly....len pozor, aby neboli prilis studene...
sledovat velku fontanelku, ak by bola vypukla okamzite na pohotovost, zabezpecte aby mala co najvyssi prijem tekutin a hned zajtra by som riesila homeopata na precistenie organizmu, nahlasit tento tazky priebeh pediatrovi a zvazit dalsie ockovanie....
takisto ak by sa vam zdala prilis ospala, ze sa neda zobudit, radej by som sla hned na pohotovost...
@anka1984 @sirinka dakujem! Doma sme mali len Nurofen cipky, tak budeme musiet aj nieco s paracetamolom dokupit pre pripad.
Noc bola v poriadku, chvalabohu, mala ju celu prespinkala (stale spi celu noc), iba trosku pomrncala, ale teplotku nemala, az nadranom zacala stupat, rano skor vstala, lebo vecer malo papakala, ale kupodivu vobec neplakala co ona place (vrieska) stale ked je hladna, tak rano mala 37,5, dufam, ze nebude stupat. Dakujem za cenne rady! Aku homeopatiu na precistenie org. mas na mysli?
Ockovali ju prevenarom a hexa, ale naraz do oboch noziciek. Doktora nechcela rozdelit druhu inj. na iny termin :( a sestra sa nakoniec podvolila.
Ahoj babulky mi sme nemali problémy ani s preočkovaním ani s očkovaním...
ale babulka moja je teraz choručkaaaaaa 😠 😠 😠 a poviem vám že som ostala v šoku lebo som nemala doma odsavačku a čakat do rana kym sme mohli ist k lekarovi a do lekarne ma skoro zabilo a mala ledva dychala noštekom... takže povinna výbava je odsavačka hlienikou.... mi sme kupili tu na vysavač, ked som jej odsavala prvy krat som bola v soku ale je super mala uz ma noštek ako by ani nadchu nemala...
😅
baby mam dve otazocky - aku antikoncepciu pouzivate? zacala som brat cerazette a mam pocit, ze mi klesa laktacia, takze zajtra to vysadim... mozno si dam zaviest danu, ale trochu sa toho bojim. a druha - dali ste drobcov zaockovat naraz hexavakcinou aj proti pneumokokom? alebo samostatne?

@nataliasarron a co som vyhrala 😅