icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
23. jún 2011

@mis_ka s cerazette som mala zlu skusenost, uplne mi vymizla sliznica v maternici a zacala som krvacat po prvom porode...teraz aj ja uvazujem nad danou....
ja som zaockovat zatial nedala a uz som rozhodnuta, ze to ani spolu nedam....

sirinka
23. jún 2011

@hajanka ohladne homeopatie sa nevyznam, ale malo by to fungovat tak, ze na zaklade popisanych problemov by mal homeopat nastavit nejaku "liecbu".

hajanka
24. jún 2011

@sirinka aha, ja som myslela, ze myslis nejaky volno predajny homeopaticky pripravok. Inak, to uz taky maly organizmus treba precistova? Alebo to len kvoli tomu ockovaniu?
Nedas zaockovat spolu, naraz obidve vakciny? Drzim ti palce.

sirinka
24. jún 2011

@hajanka iba kvoli ockovacej latke, ktora je plna svinstva...ale ked ju organizmus dobre prijme, tak netreba, iba ked robi problemy...ako hovorim, tiez sa v tom este velmi nevyznam, len sondujem co a ako a ako sa da tym drobcom pomoct...
no moja dr. tiez nechce dobrovolne rozdelit tie dve ockovania, lebo ze tak je to dane a hotovo, ale tak ja som ochotna jej podpisat, ze nesuhlasim so sucasnym podanim, kedze aj samotny varobca prevenaru ma v pribalovom letaku informaciu, ze pri sucasnom podani s hexou sa riziko neziaducich ucinkov stupnuje....a nech ma nahlasi aj na RUVZ, ja neodmietam tu vakcinu uplne, len proste chcem to dat zaockovat samostatne akurat ze mi moja dr. nechce vyjst v ustreti.... 😒 nemaju mi preco dat pokutu....

asma
24. jún 2011

@mis_ka ahoj aj ja užívam tuto anti a asi dva mesiace zatial a nemam zatial žiadne problemy klop klop ...

hajanka
24. jún 2011

@sirinka suhlasim s tebou, ja budem tiez za tymto stat ked budem mat mimi. A kedy idete?

sirinka
24. jún 2011

@hajanka zatial sme to odlozili na august... 🙂

hajanka
24. jún 2011

@sirinka no z toho linku co si dala na nu sedi z mojho pohladu: horucka, prvy den ospalost, nechutenstvo, neutisitelny plac (vcera, fuu... ☹ ), normalne akoby zachvaty placu, hypotonicko-hyporeaktivna epizoda.

sirinka
24. jún 2011

@hajanka to mi je naozaj luto. myslim, ze to je dost silna reakcia. urcite to povedzte vasej pediatricke a nech zvazi, ci bude aj dalej trvat na sucasnom podavani tychto vakcin....ohladne tohoto ti este lepsie poradia v teme o ockovani....
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/nesuhlas-s-povinnym-ockovanim/

hajanka
24. jún 2011

@sirinka dakujem 🙂

adelaida33
24. jún 2011

Hoci neskoro, ale s radostou pridavam k teme aj svoj prispevok 🙂 . Termin porodu vysiel gyndosovi presne, takze mame doma male babätko marcovciatko 2011. Som stastna, ze nam to konecne vyslo a konecne nerevem kazdy mesiac, ze opät nic 😢. Hoci ani tieto prve tri mesiace od porodu neboli lahke, je to predsa len iny rev 😝 😉. Hlavne, ze ho mame. Drzim palce vsetkym zienkam!

mis_ka
24. jún 2011

@asma sa mas 🙂 ja som si kupila rovno 3mesacne balenie a takto som dopadla... ak by si chcela zbytok krabicky ti predam, chybaju tam 4 tabletky

mis_ka
24. jún 2011

@sirinka dakujem za odpoved, nedam to ani ja naraz. uz budem na blackliste u nasich lekarov za chvilu, ocnej som vysvetlila, ze mojmu synovi slzne kanaliky prepichovat nebude, teraz tie ockovania...

fordemirka
Odpoveď bola odstránená
fordemirka
Odpoveď bola odstránená
sirinka
24. jún 2011

@fordemirka vsetkym sa picha standartne hexa + vakcina proti pneumokokom...po novom si rodic moze vybrat sam, ci chce synflorix zadarmo alebo prevenar s doplatkom...
lekarka ta mala na to upozornit a nechat ta vybrat si....teraz ju pichali iba do jednej nozicky?
okrem ineho napr. podla zakona je lekar povinny oboznamit rodica cim ide dieta ockovat, ake su mozne neziaduce ucinky a dat moznost nahliadnut do pribaloveho letaka inac ho kludne mozes nahlasit na urad pre dohlad na verejnom zdravi ci ako sa to presne vola....

sirinka
24. jún 2011

@fordemirka ja mam foto iba na FB....

fordemirka
Odpoveď bola odstránená
sirinka
24. jún 2011

@fordemirka http://www.sprievodcaockovanim.sk/povinne-ockov...
http://detskechoroby.rodinka.sk/index.php?id=1163
tak to je naozaj trosku sila, ked doktori pichaju do deti co chcu a rodicom sa ani neunuvaju vysvetlit o co ide.... ☹

asma
24. jún 2011

@fordemirka ahoj je nádherná babika a ako spinká ako princezná...

mianc
24. jún 2011

@mis_ka s antikoncepciou ti neporadím, lebo ja nepoužívam žiadnu, ale doktor mi odporučil nakoľko kojím len teliesko alebo chránený styk.. a čo sa týka očkovania, tak nám ich robili obidvoje naraz a preočkovať máme prísť za 6 týždňov to bude 27.7.
Malá očkovanie celkom dobre znášala ale malá troška zvýšenú teplotu, ale to prespinkala a bolo dobre..

asma
25. jún 2011

Ahoj babulky.. ako ste na tom s menštruaciou.. mne všetky kamošky hovorili ze neboj sa si "oddychnes" ked budes kojiť lebo menzes mať nebudeš, ja teda kojím stále malinká rastie ako z vody a az na soplíky je chvalabohu zdravá, ale menzes som mala už 3x t.j, každy mesiac presne a s takymi bolesťami ake som necitila ani pri pôrode ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

sirinka
25. jún 2011

@asma kazdy organizmus je iny... ja som po obidvoch porodoch dostala prvu menstruaciu po 11 mesiacoch, uvidime, co teraz...

sirinka
25. jún 2011

kopirujem od manofa Čo sa zloženia týka, Prevenar je proti 7 typom pneumokokov a Prevenar 13 proti 13 typom.
Rozdiel je ku podivu aj v prídavných látkach:

Prevenar:
fosforečnan hlinitý (z toho hliník 125 µg),
chlorid sodný
CRM197 nosičový proteín (difterický toxoid)

Prevenar 13:
fosforečnan hlinitý (z toho hliník 125 µg),
chlorid sodný,
CRM197 nosičový proteín (difterický toxoid),
kyselina jantárová,
polysorbát 80

Polysorbát 80 je pritom látka, o ktorej je preukázané, že poškodzuje pohlavné orgány laboratórnych krýs, čo vo výsledku vedie k neplodnosti. U ľudí sa to poriadne netestovalo.

hajanka
26. jún 2011

@sirinka takze ktory je "lepsi"?

sirinka
26. jún 2011

@hajanka 😀 ani jeden...

asma
26. jún 2011

@sirinka ja som už z toho očkovania blazon tak ak je to také zlé prečo to jednoducho nezrušia...
Môj mm je cudzinec a veľa cestujeme a ked v niektorých krajinách vidiš deti ktoré umierajú lebo nemaju ani len základné očkovanie a nič tak som rada že malá je zaočkovaná, aj ked môzu byť komplikácie, dúfam že nebudú ☹

sirinka
26. jún 2011

@asma lebo je to uplne najvacsi biznis na svete 😉
tam kde cestujete je zrejme aj zla zivotna uroven, ked tam deticky zomieraju a samozrejme slaba lekarska starostlivost, lebo napr. v australii, velkej britanii, niektorych europskych statoch neexistuje povinne ockovanie a nijako sa tam tieto choroby nesiria a ani deticky tam hufne nimi netrpia...
ja nie som a priori proti ockovaniu, len by som rada mala slobodu volby co a kedy dam vojmu dietatu zaockovat, lebo to co dostanu nasi mrnusovia v prvom roku svojho zivota do tela je na zaplakanie....