Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@fordemirka nasa toto robi uz asi mesiac...je to iste priznak rastu zubov, ale nie je zaruka, ako dlho to bude trvat 🙂
@fordemirka aj nas to robi uz dost dlho, obcas maval aj vecer 37 zvysene teplotky, ale zatial nic neraší von 😉
@fordemirka ajoj mne dokyna hovorila ze to môze trvat este mesiace ze mozno jej pojdu naraz alebo sa budeme trapit kazdu chvilku s hnačkami a tak 😢
Aj moj drobcek uz nejaky cas slinta a nervozne zuzle vsetko, co mu pride pod dasienko. Dnes bol aj nejaky placlivy a este väcsi mazlos nez obvykle... azda mi neochorie. Tento tyzden ideme k lekarke na prehliadku a mala by ho aj ockovat proti pneumokokom (ak bude maly zdravy a ranka po Tbc ok), odporucila mi Prevenar 13, aj ked ona sama je proti ockovaniu, no kedze je povinne, musime - povedala.
@adelaida33 a hexu uz mate?
@sirinka To je na zaskrt, cierny kasel... atd.? Este nie, mali sme zatial len Tbc. Mudr. so mnou minule riesila len prevenar 13, lebo tu vakcinu musime kupit, davala mi na vyber s tou, co je zadarmo a hovorila, ze ona s ockovanim nesuhlasi, lebo sa zbytocne zatazuje detsky organizmus. Na tu hexu sa jej spytam. Ale mozno aj to da malemu automaticky, ked sa zato neplati, nie je nic na vyber a je to povinne. Dufam, ze to s chrobacikom zvladneme. Vidim, ze ty mas 3 poklady, tak asi taketo situacie zvladas uz lahsie 😉 .
@fordemirka Nie je to skoro, my sme takto žužlali všetko asi mesiac a v stredu sme v pusinke našli zúbok 😀 a druhý sa už tlačí tiež 😎
Maminy balíte ešte na široko??? My sme boli na kĺbiky zatiaľ len v 6 týždni a teraz mame niekedy ísť. Vtedy nám dr. kázal ešte baliť, ale balila som ho už len na noc, ale dnes som mu už nedala. Nožičky mal OK, tak myslím, že je to zbytočné 😕
@anka1984 No ja som skúšala klopkať lyžičkou 😀 a štrnglo, teraz už je jeden prerezaný celkom a myslím, že druhý sa tlačí. Tiež tam mal predtým bodku, veď uvidíš. My sme boli na nožičky zatiaľ len raz, teraz pôjdeme, ale tiež asi až o týždeň, lebo v utorok ideme druhý krát očkovať 🙄
Ahoj ako Vám dopadlo očkovanie TBC? my ho ešte stále nemáme ok a preto sme ešte nedostali žiadne iné očkovanie.
@adelaida33 ano to je ono. asi mas dobru doktorku, skus ju poprosit, aby vam tieto dve ockovania rozdelila, nech toho nemate prilis vela naraz....ja sa chystam ten prevenar odmietnut ockovat naraz s hexou a chcela by som ho odlozit az po roku...
@dadka1010 my sme nebalili vobec nasiroko, malinka ma vsetko ok, uz sme boli na dvoch kontrolach...pritom ja aj moja mama sme s tym mali problemy, nastastie moje deti ani jedno nepodedilo...
@sirinka Fiha, citam, ze deticky to ockovanie znasaju vselijak 😒 . Dik za upozornenie, urcite sa s Mudr. o tom porozpravam. Zatial bola ustretova a mila, pomohla nam uz viackrat, mne aj psychicky 😕 a vyzna sa aj v homeopatii, aj ked mnohi tvrdia, ze je to len placebo - tieto alternativne mediciny. Mam k nej doveru, tak dufam, ze ma nesklame. Zda sa mi dostatocne skusena a zaroven ludska. Poradila mi aj v beznych otazkach starostlivosti o novorodeniatko a dojca, kedze Matusko je moje prve a zatial aj jedine babätko.
@dadka1010 Ja maleho balim nasiroko este stale, kazal nam to ortoped uz v porodnici, tak som myslela, ze ma zle klbiky 😔 . Ale ked sme boli na K v 4 tyzdnoch, tak ortopedka vravela, ze ma klbiky ok, ale este balit do 4 mesiacov. Na dalsiu, azda poslednu, K ideme uz o 2 tyzdne a verim, ze tym siroke balenie ukoncime, lebo maly este mava koliku a vtedy mu ich davam dole (usmeje sa 🙂 ), pocvicime nozickami, aj sam "pobicykluje" a posledne dni mu to uz krasne prejde, chvala Bohu, tak sa uz tak velmi netrapime ako prve 3 mesiace.
@adelaida33 Ja som poctivo balila prvé 2 mesiace aj cez deň. Tiež sa mi zdalo, že mi zle kaká a vždy som ho musela rozbaliť. Potom to šlo jedna radosť 😀 😲 . Koliky sme našťastie nemali, sem-tam bolelo bruško, tiež sme veľa cvičili s nožičkami. Riťka mu pracuje ako vrtuľka, kaká mi aj 4 krát do dňa, nemáme problém, vďaka bohu. Potom som ho začala na široko baliť už len na noc a teraz už tiež čakám na dúfam poslednú kontrolu 😉
@dadka1010 Paradicka, posmelila si ma 😉 . Dnes ideme na prechadzku bez "gace". Ja som sa bala davat mu ich dole na dlhsie, aby som mu tym neublizila. Ale maly ma vzdy lepsiu naladu, ked ho nechavam bez nej rozbaleneho a hrame sa, alebo ked "pasie konicky". Od narodenia mu prave to, ze sme mu dali tie ort.gace dole, najviac pri kolike pomahalo. Drzim nam obom palce, nech ich uz nase milaciky nepotrebuju 🙂 .
@adelaida33 super, skoda ze je tak daleko od nas ta vasa doktorka...keby bol nejaky problem po ockovani, da sa to vraj scasti homeopatiou neutralizovat, precistit...
@adelaida33 Niekto nebalí vôbec a má ich OK. Takže podľa mňa nič netreba preháňať 😅 . Ďakujeme držte sa
Tak mi máme za sebou už aj preočkovanie, drobec plakal, ale už je dobre. Už sa aj smeje, tak ja len dúfam, aby nám do večera nevystúpila teplotka a zvládneme to ako pri prvom. Inak máme krásnu váhu 7930g 😲 😀
@sirinka Hm, a tvoj/a doktor/ka je aka? Len dufam, ze ziadne precistovanie nebude potrebne, lebo aj Tbc ranka sa nam hojila dlhsie ☹ . Reakciu mal sice dobru, ale dlhsie hojenie, hnisalo nam to a museli sme pouzivat 3 dni Framykoin, antibiotikovu mast, a az tak sa nam to zahojilo. Mudr. vravela, ze ide bud o zlu ockovaciu latku alebo zlu techniku vpichu 😒 . Budem verit, ze toto zvladneme lepsie 😔 .
@dadka1010 Hej, aj ja som pocula, ze niekto vobec nasiroko nebali, najmä v zahranici to vobec nepraktizuju, ale nam to kazali uz v porodnici, tak som myslela, ze na to bola nejaka indikacia. Inak, moja Mudr. mi akurat naposledy vravela, ze v zahranici im u deti vzrasta pocet poskodenych bedrovych klbikov a pride sa na to, az ked deticky zacinaju chodit... 😒
@dadka1010 Teda tvoj suhaj je krasne statocny 🙂 a ma aj poriadne miery 😉 , je to aj riadny junacisko, ako vidim uz od narodenia - kus chlapa 😀 . Je plne dojceny?

okrem toho napr. cierny kasel je naozaj nebezpecny v prvych mesiacoch zivota, ale vdaka nezahojenej chrasticke po BCG vakcine maju mnohe deticky odlozene ockovanie a druhu davku dostavaju v cca 6 mesiaci a to uz sa dostavaju do veku, kedy tato choroba pre nich uz nepredstavuje take velke nebezpecie...