icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

hajanka
27. jún 2011

@adelaida33 U nas vravia balit aj bez indikacie 🙂 po troch mesiacoch uz len ked je pricina.

dadka1010
27. jún 2011

@adelaida33 Tak určite aj ja som poctivo balila, ale teraz v tých horúčavách ho už nechcem trápiť. A myslím, že už by sa to nemalo zhoršiť, keď už to bolo dobré 😉

Je len dojčený, dúfam, že aj dlho bude 😎 . NO hej mám s ním čo robiť od začiatku 😀

adelaida33
27. jún 2011

@dadka1010 Presne, aj ja ho nechcem trapit, najmä kvoli brusku, ale aj tym horucavam, a navyse tiez si myslim, ze ak uz to bolo dobre, tak sa to uz teraz nepokazi . Super, aj my sme plne dojceny 🙂 a to som si myslela, ze ten moj je nenasytny hlados 😉 .

sirinka
27. jún 2011

@hajanka
@dadka1010
@adelaida33 uz ani u nas netreba pausalne balit vsetky deti, iba ak pri prvom vysetreni je nejaky problem....

@adelaida33 moja dr. je v pohode, zatial som spokojna....len mi nechce vyjst v ustreti, co sa tyka rozdelenia ockovania, chce sa riadit prikazom z vrchu, ale ked podpisem, ze odmietam, tak to akceptuje bez nejakych vyhrazok, alebo poucovani....

adelaida33
27. jún 2011

@sirinka No ak maju prikazom davat detom tie vakciny naraz, sucasne, tak pochybujem, ze moja Mudr. nam to tam neda tiez naraz 😒 . Skusim sa s nou dohodnut, ale aj ked sukromne s ockovanim nesuhlasi, pochybujem, ze sa bude vzpriecat prikazom, neviem, ci je az taka rebelka 😝 .

sirinka
27. jún 2011

@adelaida33 no neviem, lebo napr aj termin ockovania je presne stanoveny a moja dr. bola kludne ochotna pockat s tym dva mesiace, ale uz rozdelit to ockovanie nechce, myslim si, ze skor im to nechcu takto preplacat poistovne, ze ockuju akokeby na dvakrat a nie iba raz....ja neviem...ale je dost takych, ktore to bez problemov urobia...navyse aj ruvz ak je takyto pripad hlaseny, tak najprv sa vacsinou snazi dohodnut doockovanie....

siss_sz
28. jún 2011

poslusne hlasim, ze moj syn sa uz druhy raz vyhol ockovaniu - kvoli nedvihajucej hlavke, ked ho tahame za rucky do sedu z polohy lezmo na chrbatiku... tak sa aj celkom tesim, lebo dnes som to vifdela na inom bábe, ako to ockuju..fuj :-/
takze nam ho budu ockovat az 4-mesacneho... a to som nemusela ani prosikat, Daniel sa svojou hlavkou sam o to postaral...
apropo, je tu este nejake babo, komu tak nedrzi hlavicka? 😅

sirinka
28. jún 2011

@siss_sz hm, a doktorka co ti k tomu povedala? ja chodim s janulkou na neurologu, tam ju skontroluju vzdy, nastastie vsetko primerane veku, hlavicku si pekne drzi, dviha a otaca...aj chrbatik v sede uz ma skoro rovny....
a super, ze ste sa tomu zatial vyhli, ja na tvojom mieste by som ho nechala vysetrit u neurologa, nech mate istotu kvoli ockovaniu aj aby sa nezanedbalo nejake cvicenie, ak by bolo treba....

siss_sz
28. jún 2011

hm...
@sirinka dr. hovori, ze to nie je vazne, ze ostatne je dobre, aj chrbatik v sede...ale bud.tyzden sa spytam teda...mame ist sa "zas" dat ockovat...

dadka1010
28. jún 2011

@siss_sz Mňa teraz napadlo, že mojej kámošky malý tiež nedvíha hlávku a ide už na druhé očkovanie, tak ja tomu teda nechápem podľa čoho to tí doktori rozhodujú, keď jeden môže tak a druhý tak? Hmmmmm 😲 😲 😲

sirinka
28. jún 2011

@siss_sz tak asi len musi este spevniet...

dadka1010
28. jún 2011

Tak sme po kontrole kĺbikov, vraj máme ešte mesiac baliť, ale už žiadna kontrola, takže nožičku sú v poriadku 😎

sirinka
28. jún 2011

@dadka1010 tak co vas trapia s balenim...ja toto nepochopim, ako niektori lekari sa nevedia oprostit od zastaralych postupov 😒

siss_sz
28. jún 2011

@dadka1010 presne... sak ked to mate ok, tak preco est mate balit?

asma
28. jún 2011

baby hlasim dnes sme boli na preočkovaní a chvalabohu žiadne komplikácie, ani horúčka, malinká už krasne spinka v postielkee 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
ale pomoooooooooooooooooooooooooooc ja nevim ale asi mne idu zuby som nervozna uz druhy den a strasne hančkujem ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ked kojim môzem nejakú smektu či tak nieco? suchare nezaberaju.. 😠 😠

sirinka
28. jún 2011

@asma smectu mozes...ale nepisala si, ze malinka ma sopliky?

asma
28. jún 2011

@sirinka jasne ale uz ju prechadzaju vdaka bohu a odsavacke na vysavac,,, hnačku ma mamina teda ja xiixixix

sirinka
28. jún 2011

@asma nasa pediatricka nikdy neockovala, ked sme mali sopliky a po uzdraveni este vzdy caka aspon tyzden az 10 dni, kym sa zase imunita celkom popravi....

asma
29. jún 2011

@sirinka aha tak môj doky to ma asi na haku sice sa ma pitali či ma nejake komplikacie ci mala ked som hovorila ze nie tak vtedy ju zaockovali.. 😖

dadka1010
29. jún 2011

@sirinka
@siss_sz Ani ja nechápem, ale dávam mu na noc na pampersku ešte dve plienky a na ortopedickú kašlem, veď jeho to omína 🙄

nataliasarron
29. jún 2011

@dadka1010 no teda tak to mate super 😉 ja este stale balim na siroko ... ale malemu to nejako zatial neprekaza 😉 na kontrolu ideme az koncom buduceho mesiaca tak hadam uz potom povedia ze netreba 😉

ozaj kocky, co sa tyka toho prevracania 😉 to ma byt z bruska na chrbatik ci opacne? u nas zatial ziaden naznak 😎

dadka1010
29. jún 2011

@nataliasarron Ani my sa zatiaľ sami neprevraciame, ešte mu trošku k tomu treba pomôcť. Aj keď samého sa ho už bojím nechať niekde na posteli, čert nespí 😀

nataliasarron
29. jún 2011

@dadka1010 hehe no to hej 😀

hajanka
29. jún 2011

@siss_sz ahoj, moja neterke tiez, inak, nic jej dr. o tom nehovorila, ze preto ze nedrzi pevne hlavicku ze nemoze byt ockovana..... bola riadne na teramin a naraz do oboch noziciek.

hajanka
29. jún 2011

@siss_sz nedrzi pevne a dr. (v rehabilitacnom centre) jej vravela ze je hypotonicka, sli na neurologiu, tam dr. povedala ze nie je hypotonicka, resp. ze je ale ze je to normalne ze v tomto verku 80-90% deti je hypotonickych (comu neverim), pediatricka si ani nic nevsimla..... 😠 😖

hajanka
29. jún 2011

@sirinka no ved, ja som to tak myslela, ze viem ze netreba, ale dr. aj tak kazu balit, vsetkych novorodencov, aj ked im nic nienie.... aj @dadka1010 pise ze klbiky v poriadku a aj tak maju este balit 😖 😖 😖 naco?

dadka1010
29. jún 2011

@hajanka Neviem, nechápem 🙄

hajanka
29. jún 2011

@dadka1010 na pampersku este dve plienky (+ este postolky)? To je dost 😨 to posledne sono mala zly nalez, alebo preco tolko? Viem ze kamoska nemali klbiky v poriadku (mala bola v brusku ritkou dole a nozky mala vystrete az pri hlavicke) a davali na pampers este dve plienky.

dadka1010
29. jún 2011

@hajanka No tak kázali, ale ja som prvé dva mesiace dávala na pampers jednu plienku a poštolky a keď nám jednotky boli malé, tak som začala dávať už len dve plienky bez a len na noc. Ja neviem prečo, od začiatku máme nožičky OK. Nikto sa v tých dr. nevyzná 😅

hajanka
29. jún 2011

@dadka1010 to ja by som uz urcite nedavala 🙂