icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

siss_sz
7. júl 2011

@dadka1010 a ten zachvat placu bol kedy? hned po ockovani, pred vecernym spanim, na druhy den...? 😖

dadka1010
7. júl 2011

@siss_sz Pri prvom očkovaní večer pred spaním, pri druhom v poobedňajších hodinách.

hajanka
7. júl 2011

@siss_sz ahoj, u sestrinej to bolo cca pred dvoma tyzdnami, prvy den bola velmi ospala, len papala a spala, papala so zatv. ockami, aj pri prebalovani mala cely zatvr. ocka a spala. Ani neplakala, len mrncala...
Potom k veceru stupala teplota a vecer uz bola 38,5 po odpocitani, to tiez este spala, ale pri prebalovani hrozny zachvat placu, vreskot az taky ze kmitala hlavicou zo strany na stranu, dostala cipok, mliecko a zapinkala, teplota klesla pekne rychlo, celu noc prespala sa ani nezobudila (ale ona prespi kazdu noc celu), na druhy den bola naopak velmi placliva a nechcela vobec spat 😒 teplotku mala este rano trochu zvysenu, ale bez cipku, potom poobede este raz mala 38,3 asi dostala este cipok a potom na druhy den uz bola ok.

siss_sz
7. júl 2011

@hajanka dakujem ... takze som spravne v ocakavani.. no, dam vediet potom...
dakujem aj @dadka1010 😅

mianc
7. júl 2011

takže aj nám idú zúbky.. :-/ uf..malá je strašne plačlivá.. beda niečo s ňou, chvíľku dobra a potom ju to zaboľká a je už zle.. ale dnes som nevydržala a dala som jej 1 ml nurofenu, vraj je dobry od bolesti pri prerezavani zubkov, tak som jej ho dala a vyzerá že zabral, hneď sa ukľudnila a začala sa ukladať na spánok sama dokonca, čo do teraz neurobila... ☹ chudiatko, musí byť z toho riadne vyšťavená... máme aj gélik, ten chvíľku zaberá ale zachvíľku plačká, tak asi moc nepomáha, len tak chvíľkovo..

hajanka
7. júl 2011

@siss_sz drzim palce! A mozno ta malicky prekvapi 🙂

asma
7. júl 2011

baby pomooooooc nenormalne mi padaju vlasy... sa bojim aj učesať ze mi tam nič neostane.. neviem to je tym tehotenstvom a kojenim mozno malo vitaminov???? ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

sirinka
7. júl 2011

@asma hej, je to prirodzene, skus doplnit nejake mineraly....zinok....

asma
7. júl 2011

@sirinka jeeej dakujem nieco musim vymysliet bo je to priserne.take veci môzme aj ked kojim??

sirinka
7. júl 2011

@asma jasne....

mirip
7. júl 2011

Ahojte dievčatá po dlhom čase mali sme kopec návštev a podostávali hromadu vecí ak by sa niekomu niečo hodilo mám v bazáre, všetko je úplne nové, neprané nenosené a všetko slovenské a české výrobky

adelaida33
8. júl 2011

@asma no mne tiez zacali posledny tyzden akosi vypadavat a vydesilo ma to poriadne 😕 , mudr. povedala, nech si kupim vitaminy ako v tehu, ze to pomoze, lebo to aj su urcene pre tehotne a dojciace matky. takze hybajme do lekarne, nech sa to cim skôr da do poriadku 😉

sirinka
8. júl 2011

@adelaida33
@asma vypadavanie je po porode normalne, hormony sa menia a dostavaju zase do normalneho rezimu....takisto aj hormonalna antikoncepcia moze byt na pricine, ale casom by sa to malo upravit...
ja by som nekupovala tie predrazene tehu vitaminy...to radsej vela cerstevho ovocia a zeleniny a plus mineralove doplnky, zelezo, selen, zinok.....

adelaida33
8. júl 2011

@sirinka HA neberiem, u mna ide o horm.zmeny a dojcenie... Budem musiet nieco vitam/miner. vymysliet a kupit, lebo ovo/zel vela druhov nemozem 😒 .

adelaida33
8. júl 2011

Dievcata, prosim vas, ako presne zistim, ze malemu idu zubky? Ja sa v dasienkach vôbec nevyznam... Poradte mi nieco. Citam vase prispevky, takze je to ono?: slinta uz vyse mesiaca a tiez si pcha rucicky do pusinky, ba vsetko - hocico, co mu pride pod rucky. Tento tyzden zacal byt strasne nervozny, nic sa mu nepaci, alebo len chvilocku. Teploty nema, ani hnacky. Akurat minuly tyzden 1 den po ockovani mal 38,1 a 3 riedke stolice za sebou, no potom uz bolo vsetko ok. Ale od pondelka je to odrzku a uz neviem, co s nim robit. Vonku sa mu predtym pacilo, no teraz spi len hodinu a potom uz vyrevuje. V podstate mrnci skoro furt, co predtym nerobieval a pritom mame aj koliku ☹ .

hajanka
8. júl 2011

@adelaida33 prerezavanie zubkov je individualne, u niektorych babetiek vyjde zubok rychlo a niekedy to trva mesiace. Pocas prerezavania moze byt babetko nekludnejsie, viac slini, dava si prst a predmety do ust, moze sa v noci castejsie budit, moze sa pridruzit aj mierne zvysena teplota, bez inych priznakov. Mozes skusit gelik na dasna (treba skusit viac, kazdemu pomahaju ine) kt. zmiernuje bolest, alebo cipok, kt. posobi proti bolesti aj teplote. Ak sa pridruzia aj napr. hnacky, alebo bude teplota vysoka, moze ist o chorobu a nepripisuje sa to zubkom. Moj ked bol maly hryzol vsetko naokolo a slintal od cca 2 mes a prvy zubok mu vysiel v 7 mes. Neterka robi to iste od cca 1mes. a po zubku zatial tiez este niet stopy 🙂

adelaida33
8. júl 2011

@hajanka Dakujem za info. No on tiez slinta a hryzka vsetko asi od 2 mes., to by som brala, to je ok, ale takyto nervozny, zaplackany a umrncany je "len" 2-3 dni. Papanie, prebalovanie (obsahy plienok 😉 ) a spinkanie je ako vzdy. Merala som teplotu 38,8 po odratani. No neviem. Dolne dasienko sa mi vpredu vidi podozrive, ale ja som este nikdy predtym nevidela, ako vyzera detske dasienko pri prerezavani zubkov... a nebolo by to skoro?Teda to takmer absolutne nicim neutisitelne vyrevovanie mi riadne pili usi 🙄 . Boooze, maminky, to ako vydrzite? Dajte tip.

hajanka
8. júl 2011

@adelaida33 38,8 je dost vysoka teplota na zubky, trochu podozriva, pri zubkoch by nemala presiahnut 38, vacisnou byva zvysena na cca 37-37,5 ale nie som odbornik 😉
Skoro, ci neskoro, to je diskutabilne, pise sa ze sa zacinaju prerezavat okolo 4.mesiaca, @dadka1010 maju uz 2 zubky 😀 ak je prerezavanie tazsie, tak dasienko byva cervensie a trosku navrete, ale nemusi...

adelaida33
8. júl 2011

@hajanka BOze, ja som ťapa, uz ani nevidim, co pisem, som sa sekla, nie, nie, mal len 36,8, jemine, keby mal tolko, co som napisala, uz by som lietala ako koza 😝

hajanka
8. júl 2011

@adelaida33 😀 som sa tiez cudovala, som si aj myslela ze si sa musela zmylit 🙂 potom to je ok, mozu to byt zubky

adelaida33
8. júl 2011

@hajanka Joj, dakujem ti, si zlata 🙂 . To mi uz z toho jeho kvílenia preskakuje 😀 .

hajanka
8. júl 2011

@adelaida33 a skusala si nejaky gelik na dasienka? Alebo tie chladene pevne hryzadielka? Existuju aj homeopatika, ale zabudla som ako sa volaju 😅 myslim, ze @sirinka bude vediet 🙂

adelaida33
8. júl 2011

@hajanka hryzadielka hej, ale skuci aj pri ich ohryzkavani. gelik este nie. budem hladat na nete, co by bolo vhodne, kedze mame este len 3,5mes. 😔 .

adelaida33
8. júl 2011

@sirinka napis mi, prosim ta, cim konkretne by si riesila vypadavanie vlasov, ake mineraly ci vitaminy by si mi poradila, ked dojcim, a tiez, co by si mi odporucila pre drobceka, ked je mrzuty zo zubkov, nejake homeopatika, geliky a pod. Dakujem.

mianc
8. júl 2011

@asma hej aj mne nenormálne vypadávajú vlasy, vraj to je kojením.. v lekárni som si kúpila vitamíny Donna HAIR, vraj pri kojení sa môžu užívať, vraj kôli množstvu, aby viac nevstupovalo do mlieko ako by malo, alebo také niečo mi hovorila v lekárni..

sirinka
8. júl 2011

@adelaida33 na tie vlasy skus zinok + selen a vit B je tiez dobry. stale si treba uvedomit, ze pokial kupujete uz hotove namiesane pripravky vitaminov a mineralov, vacsinou obsahuju aj to, co momentalne nepotrebujete, mnosztvo konkretnych latok je v nich relativne nizke a cena tak byva vyssia....
http://www.mojalekaren.sk/ep-zinok-selen-100-tbl/
a Becko ziskas aj z nealko piva co si das na osviezenie hehe....
na tie zubky sa dava z homeo chamomila najcastejsie asi,
http://www.vseprozdravi.cz/homeopatika-monokomp...
co sa tyka tych gelikov z lekarne, tak ja radsej iba vynimocne pouzivam, predsa len, oni to vacsinou poprehltaju, radsej kupte malu kefku, maju take trojbalenie v DM a tym masirovat dasienka alebo tie chladive hracky, pokial uz si dokazu dietky same strkat do pusinky...
takisto lieky od bolesti pokial to nie je uplne zle, radsej sa vyhnut, ved v zivote sa este liekov nahltaju a ked, tak paracetamolovy cipok by som ja volila pred nurofenom....

inac moja najstarsia dcera mala zo zubov teploty okolo 39°C to jej sli horne jednotky a tri dni a dve noci plakala, spala vzdy iba par minut a zase plakala, kym jej celkom nevysli....vsetky ostatne zuby jej vysli takmer bez problemov....u druhej sme tiez mali minimalne tazkosti, ale obidve v case tesne pred prerezanim nektoreho zubu tak cca tyzden vobec nechceli jest, iba mliecko pytali....zrejme ich to bolelo a drazdilo, to jedlo prezuvat....

adelaida33
9. júl 2011

@sirinka Ciii 😉 , si super, dakujem ti za vsetky rady aj tvoje skusenosti. (Moja mudr. je na dovolenke.) Vidno, ze mas 3 poklady a poriadne skusenosti. Len otvaram usta 😲 . Teba uz len tak nic nevydesi, ako mna... Som normalne cumela 😕 , ako sa zrazu moj maly zmenil. Uboleny byva z koliky, ktora nam este neodznela, ale nikdy nebyval nervozny a zaplackany zlostnik . Velmi mu chcem pomôct, ak sa da, aby sa tolko netrapil. Azda to nejako zvladneme. Mam panadol baby cipky, aj sirupcek. chladitko maly chce len obcas. najradsej ma moju ruku, svoje prsty alebo mackov nos... Masirovanie dasienok sa mu vonkoncom nepacilo, tak ja neviem...
Inak vy ste mali riadne horucky zo zubkov, som v soku .

sirinka
9. júl 2011

@adelaida33 to iba pri tych dvoch hornyh to tak zle znasala.....inac sa dalo...
tie zubky daju detom zabrat, ale prejde to, ta najhorsia faza, ked to tak boli nebyva az taka dlha....u nas to vacsinou netrvalo viac ako tyzden....

siss_sz
9. júl 2011

no tak si predstavte, ze okrem toho pol dnoveho "vkuse-spania" od ockovania nemal ziadne vedlajsie ucinky, nastastie... tak uz len cakat na dalsie...
dakujem ze pomoc 😉

hajanka
9. júl 2011

@siss_sz super! 🙂 som hovorila, ze ta mozno prekvapi 🙂