Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@asma maly ma 3 mesiace a ja mam akurat tretie kramy... na porazenie. a pri kojeni veru kilecka dole nejdu len tak bez upravy stravy. a to som sa chystala, ze zacnem chodit do posilky ale vcera som vyfasla od ortopeda obstrek do ruky a ortezu. takze zasa ziadna zmena stylu ma necaka. behanie vylucujem kvoli bolestivym prsiam, tak to ani nahodou!!!
@sirinka no kočky, ja mam sice svoju predpôrodnu vahu, ale nic to neznamena, lebo okolo mna, vo vyske môjho pasu, mam nejaku "pneumatiku" 😕 , ktorej sa neviem zbavit... a moja pôvodna vaha je este aj tak o 6kg menej, takze ked sa raz rozhodnem... budem cvicit ako Cindy Crawford 😀 😀 😀
@maca_p
@asma
@adelaida33 No tá pneumatika je u mňa na tom istom mieste, cvičenie zahájim v septembri(kvôli CR a hojeniu jazvy), teda ak sa mi bude chcieť. Mám doma stacionárny bicykel, mimochodom výborný vešiak 😀 , kámoška mi sľúbila steper, tak teda dúfam, že ten ma chytí viac. Inak tiež kojím a zatiaľ nekrámujem, ale hlavne, že mám mlieko 😉
@dadka1010 😀. aj ja som mala CR a nekrámujem, ale cvicit planujem, az ked bude MM len 20 % stravy maleho, pocítam okolo Vianoc, alebo este lepsie - dam si to ako novorocne predsavzatie, co sa "vzdy" dodrzi 😀. Ale nie, dalsie leto uz chcem byt kocka 😎 .
@dadka1010 mala si laktacnu krizu? ja hej ☹ , az dve, presne ako z ucebnice 😝 , ale zatial sme to roztahali 😀. ale po tej druhej nestastnici radsej uz beriem rastlinne kapsule, aby som bola v klidku 🙂 mozno si niekto povie - vyhodene prachy, ale mne fakt zaberaju, mozno len na psychiku, ale je mi to fuk, som rada, ze dojcim, to je pre mna podstatne 😔 .
@adelaida33 Asi som ju mala jeden deň a noc, lebo sa mi zdalo, že malý zrazu veľa potrebuje a mliečko nikde, dovtedy som ešte aj čo-to poodsávala, ale teraz už nie, vyťahá skoro všetko, takže odsávačku som už zbalila 😎 . Ja som to riešila zvýšeným príjmom tekutín, aj keď stále veľa pijem, niekedy aj viac ako 5l denne. Väčšinou je to 3l čaju, liter mlieka, minerálka, vinea, sem tam nejaký mliečny nápoja ešte do toho nerátam polievky a omáčky 😕 . Takže myslím, že je toho dosť a teraz je to OK, klop, klop
@dadka1010 to je dobre, ze mas dost. u mna to bolo horsie, prva 4 dni a druha 7. tiez sa snazim urobit vsetky stravovacie opatrenia a dodrziavat pitny rezim, podobne ako ty, ale niekedy si zena asi nevybera 😒 ... uz sa len modlim, aby sa to viac nezopakovalo... bolo mi z toho psychicky hrozne.
este som sa ta chcela opytat na tu vasu 2-tyzdnovu koliku, ci si nahodou nepamätas, ako to preslo, alebo cim to zacalo. mozno by nam vasa skusenost pomohla... dakujem 🙂
@dadka1010
@adelaida33 baby, to ja mam mlieka tolko, ze denne este odstavim od 1,5 do 3 dcl. niektore flasky uz vylievam do drezu, c ma to nebavi mrazit.
jaj baby, po prvom porode sli kila same dole. Po polroku uz som mala -6 kil od povodnej vahy, bola som len kost a koza. A to som jedla za dvoch. Pri druhom porode uz to bolo horsie, musela som si trochu davat pozor na to, co jem, ale do roka som mala zase povodnu vahu...a teraz je to najhorsie, najviac som pribrala aj mi najviac ostalo.
@maca_p tak to ti uprimne v dobrom zavidim 😔 . mne keby produkcia MM vydrzala este par mesiacov tak, ako ju mam teraz, tieto posledne 3-4 tyzdne, tak by som bola naozaj stastna. maly pije v tychto horucavach velmi casto a, chvala PB, stale ma co. nebyt tych dvoch laktacnych kriz, bolo by to inak od zaciatku ok. ale tie pocity bezradnost a bezmocnosti boli otrasne ☹, ble 😝.
@sirinka neviem, kolko mas rôckov, ale tie kilečka mozno suvisia aj s vekom. ak mas po rodicoch a st.rodicoch byt po kom chuda, tak do 30tky nemas nejaky problem schudnut 😎 . no okolo a najmä po 30tke sa to zacne priliepat a priliepat 😕 a je zrazu tazsie striast to zo seba. ja dobre viem, o com hovorim 😀 ... a pritom mam len 1 babätko.
@adelaida33 Dávali sme ten Espumisan, potom som mu ho pár krát zabudla dať a zistila som, že to jednoducho ide aj bez toho 😉 . Odvtedy mu riťka funguje ako vrtuľka 😀 . Ešte donedávna mi kakal aj 5x denne, teraz je to už len raz a to ráno o pol ôsmej, môžem hodinky nastaviť 😎 . Ja som mu pri kolikách veľa cvičila s nôžkami, masírovala bruško, nosila som ho na rukách a pritom som mu pokrčila nožičky. Neviem, každé je iné aj tu platí to pravidlo. Budem držať palce, nech to prejde.
Mne teraz v tých horúčavách malý menej papá, aj keď ho viac nútim a prikladám nech si aspoň cucne. Ani nechodíme na dlho von, aby sme sa mohli kedykoľvek nakojiť
@maca_p Ja mám tiež niečo namrazené, tiež som dokázala po kojení odsať aj 120ml z jedného prsa 😎 . Minule som otvorila jednu fľašku a rozmrazila to mliečko a keď so ho vyskúšala, tak som sa skoro dogr..... Chutilo strašne a preto ho už nemrazím ani neodsávam. Musela som ho vyliať a asi aj všetky vyhodím. Nevieš ako má chutiť to mliečko?
Potrebujem, aby sa mi laktácia trošku upravila, lebo z pŕs sa mi stále leje a bez tampónu ani na krok. Neviem si predstaviť ísť na kupko ako by som to vyriešila 😀 . Preto už neodsávam, aby sa to upravilo
@adelaida33 presne tak, magdu som porodila v 29tke a teraz uz som oslavila 31 pred tyzdnom... 😝 a moj otec je chuducky ako palica a mama ta zase pekne 90 kil, len ja mam postavicku skor po mame...no co uz...
@sirinka
@adelaida33 baby tak ja prve v 34 to kila isli do 3 mesiacov akotak dolu, ale figura uz nebola nikdy ta ista. teraz druhe v 36 a 1/2 aby som bola presna a som jedna velka katastrofa. rodicia obaja v kategorii nad 100 kg. prababke museli urobit speci truhlu... a sekciove brucho, tak to je daslia katastrofa 😲 . mam chut prelepit cele zrkadlove roldorky co mame doma 😀
@dadka1010 mlieko ma byt take sladucke. minule som ho po odsavani kostovala, lebo som ho chcela dat vypit starsiemu synovi, no nechcel ho len okostoval, ze blee. no tak reku jak to chuti. no aj ked je sladke tak aj pre mna bleee. osobne mne to pride ako moj vylucok a mam blok to konzumovat. ale babatku chuti 😀 , tak na zdraviiicko. na znizenie laktacie lakt. poradkyne odporucaku potlcene kapustne listy prikladat 3x denne po 20 min. inac to dobre funguje aj na zapalene prsniky. aspon u mna. pred kojenim nahriat didy aby bol prs poddajnejsi a po kojeni prilozit vychladeny kapustak. alebo vyskusat ine techniky kojenia a to take, ze nie aby prs visel smerom babu do ust, ale aby babo bolo pricapene na didiku svojou vahou.
rady najdes aj v laktacnej poradni alebo na mamilla.sk
@maca_p OK ďakujem, zatiaľ to ale nechcem riešiť asi takto, aby som neprišla o mlieko, to len aby mi už tak nestriekalo 😀 . Lebo odsávanie vraj podporuje tvorbu mliečka. No neviem, mne tiež moc nechutilo, tak neviem ako budem riešiť prípadné nechanie drobca na dlhší čas babke 😅
@dadka1010 ked odsavat, tak len tak, aby ta netlacilo. nie az do prazdneho prsa. to sa mi hovori, co? tiez odstavujem aj rano o 4.30 co mi idu explodovat a maly si ho nedokaze uchopit. niekedy mam pocit, ze sa v tom mleeeku topi, tak proste musim odsat. inac sa naloga a grcia. a sice grcia mi aj ked sa nenaloga ale menej 😀 .
@sirinka vies co, ked je oco chudy, tak to urcite pôjde dole, aj keby si bola postavou po mame, len musis poriadne zamakat 😀. ja sa zatial ani neopovazim cvicit, aby som naaahodou neutrpela svalovku a neodislo mi mliecko. a akuze to mas motivaciu? citam, citam, ale neprezradila si. manzela? 😉 budes cvicit doma ci pojdes niekam na aerobik ci do posilnovne ? 😎 No ja kebyze idem cvicit teraz, tak by som cvicila doma, mam Dvd uz spominanej Cindy Crawford 😀 😀 😀 , ale ak mi mliecko vydrzi (DUFAM), tak o pol roka mi uz mozno bude harašit z 24hodinoveho servisu, ktory poskytujem 😀 a mozno sa vyberiem cvicit niekam 😎.
@dadka1010 ani mi nechodime vela von, to pocasie da zabrat aj dospelým a nie este takym drobcekom. dojcenie ani ja neprezentujem na ulici a moj si chce cucnut niekedy aj o hodinku, napr. ked sa spotime pri hrani, noseni... inak asi by ludia riadne kukali, keby som tu na sidlisku len tak vytiahla cicku von 😀 😀 😀.
nam E nezabral, potom sme este mali ine rôzne kvapky, ale to tiez nic moc. môj ma hrozne krce, vykakat a vyprdiet sa vie, ale skoro vzdy so strasnymi bolestami. velmi si zelam, aby brucho bolelo radsej mna, lebo mi je z toho furt do revu. polohujem a cvicim s nim tiez, masirujem, nosim atd., no asi z toho musi vyrast... dufam, ze to stihne skôr nez osivejem 😝.
@adelaida33 Aj môj si pýta aj po hodinke papať a kojím na požiadanie a tiež by na mňa ľudia asi civeli, keby v tom našom malom meste vytiahnem didku 😀 😀 😀 . Aj keď veľa žien mi hovorí, že oni by s tým problém nemali, ale to sú väčšinou tie, ktoré nekojili nikdy 😝 . A my potrebujeme k tomu súkromie a pohodlie našej postele 😀 . Lebo dakedy sa musí vyčertiť, až potom mu chutí papať.
Neboj nič, on z toho vyrastie, myslím, že už by malo byť lepšie. Vidíš? Každé dieťa je iné, čo u nás zabralo, to u vás ani moc nie.
A ako Ti v noci spáva? Lebo ja asi zošediviem z tohto. Budí sa mi každé 2 hodinky, bol týždeň čo sa mi budil aj každú hoďku na papanie. Len si pocická a spí ďalej, nepýta sa našťastie hojdať 😕 . Ešte to by mu chýbalo 😀. Neviem čím to je, lebo pred spaním sa napapá poriadne, dakedy večer doháňa asi aj celý deň a nevie sa dojesť
Ahoj baulky.. čo tie kopčeky na bokoch v ustočkach to su už zubky??
malinka toto teplo znasa svetovo, pekne sa napije vodičky, nekojim ju stale lebo ked som jej namiesto vody davala mliečko stlae kojim tak som si pripadala ako dojna krava, kazdu hodku si pitala a to pri nasom 4-5 h trežime ma privadzalo do sialenstva... tak teraz sa sem tam napije,,, ja byvam v rodinnom dome tak sedime vonku na chladočku, ja si vypijem bezkofeinovú kavičku a malinka pekne spinka,, papame kazde 4 hodky a medzi jedlami si určite aspon hodinku pospinka..
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 je to môj poklad xi
@adelaida33 tak moja najhlavnejsia motivacia, ze sa chcem zmestit do mojho povodneho oblecenia...proste aby som mala aspon aku taku formu hehe...no a uvidime, ci bude treba nejako narocne makat...
baby ja kojim uz vyse styroch rokov nonstop, takze kojim vsade, kde treba. ked ma niekto potrebu ma kvoli tomu ohovarat, nech sa paci. ale ja nemam zaujem sa vyclenovat zo spolocnosti len preto, ze chcem dat mojim detom to, co si zasluzia a je pre nich najlepsie 😉
presne tak, aj ja kojim kedy treba a kde treba 😀 . len teraz to mam horsie, lebo mam este dvojrocaka a ten si zmysli a uteka prec. tak ked som sama vonku s detmi, tak to riesim tak, aby sombola v dostupnej vzdialenosti od domu. skoda, zabera to cas, mohli by sme byt aj viac vonku ale co uz. nemozem si dovolit situaciu, ze ja kojim a dalsie decko mi zdrha...
@dadka1010 mne maly v noci spi bombovo, zobudi sa az okolo 4.45 - 05.00. a potom potiahne do 7.30-8.00klop klop 😀 ale ten starsi mi vstava o 6.00 kotuha mala.
@sirinka a uz cvicis po sekcii? mne doki hovoril, ze denne 10 brusakov by som mohla pozvolne. ale vecer som vyflusnuta, tak sa sklatim pred komp a zaadne brusaky nerobim 😠

http://wanda.atlas.sk/celebritne-mamicky-krivky...
co poviete baby, ja este mam co robit, kym sa dostanem na povodnu vahu...