icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adelaida33
19. aug 2011

@careamell a ako malý znášal toto očkovanie? dáva sa na lyžičke v dvoch dávkach?

careamell
19. aug 2011

@adelaida33 malinký mal v ten deň teplotu, asi 37,8 a postupne mu sama klesala. Nedávala som mu žiadne lieky na tlmenie horúčky. Je to v dvoch dávkach, druhá nás ešte len čaká, a dávali nám to rovno z takej mini striekačky do úst. Malý to v pohode prehltol. Hradili sme celú sumu , asi 70,- Eur, neviem presne. Druhá dávka myslím stojí menej. Ale stálo mi to za tie peniaze. Inak sme sa zároveň zaočkovali aj proti pneumokokom.

kovkov
19. aug 2011

@asma no to je dost blbe , ze ti to nepovedal ☹ lebo mne ked to povedala, tak ja som len kukala a este som sa jej raz pytala, ze bezprestavky, ....lebo ved ostatne sa beru s prestavkou...mna by to tiez nenapadlo, keby mi nepovedali....

asma
19. aug 2011

tak babulky a pridavam sa aj do skupiny tehulliek... škrnku dnes uz videli a má 5 tt.. 😀 😀

a k mojej bábike máme konečne prvý zúbok...
😅 😅

sirinka
19. aug 2011

@asma wow...gratulujem moja... problem u teba asi bol, ze si nebrala tie tabletky bez tej prestavky, ci?

mis_ka
19. aug 2011

@asma aj ja gratulujem!

dadka1010
19. aug 2011

@asma Jéééééj, gratulujem a držím palce, aby si to zvládla 😉 a aj k zúbku. Inak sa vraj hovorí, že ak malému dieťatku skoro vyrastie zúbok, tak maminka skoro otehotnie s druhým. My sme mali prvý zúbok ako 3,5 mesačný, u mňa zatiaľ žiadne príznaky 😀 a teda dúfam, že to tak dlho ešte ostane 😉 . Ešte sa necítim fit po tom prvom. Držkaj sa

dadka1010
19. aug 2011

Môj názor k očkovaniu proti rotavírusom je asi taký, že by som dieťa nedala zaočkovať ničím ďalším. Podľa mňa toho základného očkovania je tak akurát dosť pre to malé telíčko a ďalšie očkovania sú pre neho len záťaž 😠 . Však nech si nejakú imunitu vytvorí sám. Prehováral ma aj lekár, aj kolegyňa, ktorá si dala syna zaočkovať a aj tak tie rotavírusy dostal a 2x bola s ním v nemocnici 🙄 . Takže pravda je tak asi uprostred. Toť môj názor 😉

adelaida33
19. aug 2011

@asma krásne 🙂 , aj ja gratulujem a prajem veľa zdravia, lásky a trpezlivosti 😉 .

Normálne sa mi zdá, žienky, že tu máme Bábätkovský vírus 🙂 😉 , hmmmm? 😀

siss_sz
19. aug 2011

jej, aj ja chcem... a tak vy aj kojite, aj beriete antikoncepciu a sup! ja iba kojim a ništ... no šak..asi na kazdeho dojde vtedy, kedy to ma zvladnut... ci? 😉
drzim palce, @asma aj brigus...

mianc
19. aug 2011

@adelaida33 tak kilo vidím na váhe, ale ono to môže byť aj viac ako týždeň, ale aj tak som mu rada.. lebo od 3. mesiaca ako má malá, mi váha dole nešla.. 🙂 takže som sa mu potešila.. 😉 tak ešte 5 kíl a je OK, budem na starej váhe.. 🙂 ale kľudne môže ísť dole aj viac, ja sa nebudem sťažovať.. 😎 ale myslím si, že je to hlavne sladkosťami, tie som teraz naozaj obmedzila, inak zajtra ideme na oslavu spojenú s grilovačkou, takže dosť možné že kilečko pôjde naspäť..ô. 😅

mianc
19. aug 2011

@asma tak to teda gratuľujem.. 🙂 niekedy mi je ľúto za tým obdobím, že malú v brušku necítim.. potišku ti závidím.. 😉

adelaida33
19. aug 2011

@mianc držím palce, nech ti to tak pekne ide dole... 😉 ciii, ale čo budeš robit do Vianoc, ked to das dole za pät tyzdnov? 😀 😀 mňááám, a kedy idete - akoze poobede, či večer? by som aj ja šla na grilovačku, ale takú normálnu, ja som totiž minule bola s mm u svokrovcov a oni že: podme grilovat. vytiahli na dvor gril rýchlostou blesku, šmarili tam klobásy a slaninku, hoci to este len horelo, netlelo 😲 , som kukala ako puk 😕 , že pre koho toto robia... 😝 😝 😝

mianc
19. aug 2011

@adelaida33 ehm.. tak to ja zrovna nemusím..tak hádam aj niečo pre mňa tam urobia.. 🙂 nejaké mäsko a tak.. 🙂
len sa neboj, to tak rýchlo zasa nepôjde.. xixi.. že 5 týždňov.. inak to by bolo naozaj super.. inak momentálne dlavim do seba tyčinky slané.. 🙂 takže asi nie kilo po zajtrajšku ale aj dve pôjdu naspäť.. 🙂)))

adelaida33
20. aug 2011

@mianc ved to 😒 , ani ja také nemusím, ble 😝 , tiez som nejaké mäsko čakala, no každý sme nejaký 😔 . si predstav, som nevydrzala a odvážila som sa teraz rano a čuduj sa svete, zas mám o kilo viac 😕 , psycho 😀 . tak teraz neviem, či je váha zlá alebo to chabé cvičenie na mna pôsobí objemovo 😖 😀 .

mianc
20. aug 2011

@adelaida33 ejha.. tak necvič.. 😉 ale nie.. ono tá váha aj mne stále kolíše.. kilo hore dole niekedy aj dve, ale tak teraz sa mi celkom ustálila.. no uvidím, či pôjde aj nižšie.. 🙂
božinku, ja by som mala mať dietu od rána, lebo neviem, ako budem večer vládať.. tak sa budem musieť nejako držať.. no škoda, že mala sa naje len vône.. 😀

adelaida33
20. aug 2011

@mianc no tak to by bolo fakt riešenie 😀 . inak, tvoja mala tiez tak kope ako kôň? môj maly mi niekedy pripadá ako žriebätko a len musím opatrne okolo neho, lebo ma normálne rozkope, ked si nedám pozor 😀 .

januska010
20. aug 2011

Maminky koľko vážia vaše detičky, my máme 5 mesiacovt a máme 6 900g , mne sa to zdá málo :-/

wilsonka
20. aug 2011

@januska010
4 a pol mes kajka mala 6390g - a vyzera zdravo🙂 neboj nie je to malo🙂

wilsonka
20. aug 2011

gratulujem nasim tehulkam a drzim palceky.

mailinka
20. aug 2011

@januska010 my mame 5,5 mesiaca a 6790g 🙂

dadka1010
20. aug 2011

@januska010 My máme 8900g, ale tak môj je aj dosť dlhý

januska010
20. aug 2011

@wilsonka
@mailinka
@dadka1010 Ďakujem pekne maminy, ja sa vždy obávam, že vážime málo.

mianc
20. aug 2011

@adelaida33 xixi ani nehovor.. ja keď ju prebaľujem na prebaľovacom pulte tak len také kopance dostávam do brucha, že sa čudujem, že mi tam ešte ovísa, pri toľkých úderoch už malo byť fuč.. 😀 a teraz najnovšie robí to, že buchoce jednou rukou, hore a dole o matrac.. 🙂 to sú iné rany..

mianc
20. aug 2011

@januska010 my sme mali v 5. mesiaci tých 7150 g

siss_sz
20. aug 2011

@januska010 a nas ma 5mesiacov a 1tyzden a vazi 6780g a 71cm, skoro ako @mailinka 😉

januska010
20. aug 2011

@mianc Tak to má princezná krásnu váhu 🙂
@siss_sz Mne sa ten moj drobec zda nejaký malinký :-/

adelaida33
20. aug 2011

@januska010 my sme mali na 4,5 mesiaca presne 7 kg a 65cm
ja si toto pozriem po každej poradni - http://www.dojcenskavyziva.sk/content.aspx?page...

mianc
20. aug 2011

@januska010 a koľko mal keď sa narodil? v ktorom týždni tehotenstva?

mianc
20. aug 2011

@januska010 ale ja si myslím, že to má váhu úplne v pohode.. aj podľa tej tabuľky čo dala adelaida33 😉