Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Kočky, tak ten môj malý stále od nedele nekakal, ak do zajtra z neho nič nevyjde, tak idem za doktorom po infošky, že čo ďalej 😔
Dnes sme boli konečne aj s kočíkom na prechádzke, vydržali sme dve hodiny. Malý si aj schrupol 😉 . Síce sme boli vo vajíčku, ale to nevadí, celkom sa mu tam páčilo 😎 , tak snáď to vyzerá, že znova sa vrátime ku naším obľúbeným prechádzkam 😉
@dadka1010 aj nám sa už viackrát stalo že sme nekakali aj 5,6 dní no ja som malému pomohla cvičením, masírovaním bruška a krajná situácia je u nás teplomer v olejčeku ale veľmi opatrne. To zaberie stále. U mňa ešte zaberá keď ja zjem viacej vlákniny, po kojení sa to prejaví u malého. My teraz pre zmenu kakáme stále buď sú v tom zúbky alebo ten zápal uška a reakcia na lieky. Už ma aj poriadne vyštípanú riťulu chudáčik môj. 😒
@dadka1010 Ja som malého začala prikrmovať pred 2 týždňami a prestal mi tiež kakať, prdkal a bruško ho nebolelo no keď sa vykakal po 5 dňoch tak to stálo zato. Prestala som prikrmovať keď je chorí a kaká do každej plienky a riťula červená no nevizerá to na hnačku tiež asi zavolám doktorke, no známa mi hovorila že sa malý čistí lebo v plienke sú hlieny.
@dadka1010 baby kade-tade radia dať pri zápche z prvých príkrmov buď za lyžičku-dve šťavy zo slivkového kompótu (ale tam je dosť cukru, podla mňa), alebo, a to je zdravšie - slivkovú výživu. Viem, že od Hipp je bio, bez pridaného cukru a lepku od 4.mes., tak vyskúšaj, malo by malému zabrať...
@dadka1010 😀 presne, aj my sme chodili s vajíčkom asi týžden von, ked každodenne vyrevoval v hlbokom a musela som ho vláčiť na rukách, ale potom som ho naspäť supla do hlbokého, kedze uz neplakal a tiez si vo vajci zvykol schrupnúť, ale potom bol taký nejaký dokrčeno-nervózny a chcel sa ponaťahovať 😝 . teraz uz v hlbokom plače len výnimočne, ale aj v ňom už len výnimočne zaspí, keďže je na svete toľko zaujímavých vecí, nič nemôže prespať... 😀 . tak ho vyberiem vždy na konci prechádzky von, nech sa poriadne porozhliada a je spokojnejší 😉
@dadka1010 vidíš, a ešte píšeš, že mu idú horné zúbky..., tak čítala som, že ked detičkám idú zúbky, väčšina z nich odmieta tuhú stravu a tie dojčené si radšej chcú výrazne viackrát pocuckávať mliečko z cicíka...
Inak po tých zážitkoch s HAK, čo tu niektoré baby majú, som normálne rada, že nič neberiem... Ono je blbé to, že ked už žena pristúpi k takému riešeniu, že berie pravidelne tabletky, tak fakt počíta so 100% istotou, že nebude prekvapená... 😕
Čo sa týka rotany, ja som sa konečne po 10 dnoch naučila, ako mám na nej cvičiť - trapas, nie? 😝 😀 😀 . No teraz už na nej vydržím aj dlhšie ako 3-5 min. 😀 Snažím sa nateraz cvičiť 2x za den po 10 min., ale niekedy mi to vyjde len raz, kedže som cele dni s malým sama a mám toho dosť aj bez cvičenia 😝 , a kým ešte upracem, navarím, vyperiem, požehlím, tak som večer polomŕtva 🙄 😝 a zrelá tak akurát na posteľ... Ale aspoň sa už neprežieram a aj sladkosti som si po tyzdni vysadenia zadelila tak, aby som to nepreháňala, ale aj aby nervová sústava bola spokojná 😀 .
@adelaida33 a kde si robila akoze chybu v cviceni?porad,ja som len zsaciatocnik,tak nech to robim od zaciatku poriadne 😀
@mailinka neviem ti to presne technicky vysvetliť, kedže som tiež začiatočník 😀 , ale bolo to v tom postoji na rotane, stála som tam proste ako tĺk a vyzeralo, že sa odtial zakaždým vysypem, alebo že z nej odletím...
@adelaida33 a teraz ako stojis?
@mailinka sranda, takto si to vysvetlovat 😀 , no stojím tam bud s mierne pokrčenými kolenami, alebo ich pri pohyboch striedavo prikrčujem... tak nejako 😝 . inak, mohli by ste tu tie ženušky, čo s tym máte skúsenosti, nám neznalým, popísať spôsob cvičenia, aby sme na tom nedreli zbytočne 😀 .
@adelaida33 no lebo ja som tam ziez stala ako druk 😀 .hlavne ze lajster k tomu dobre,ze nie metrovy a nic tam neni napisane ako poriadne civit na tom
Kočky čaute, ja ešte na rotanu čakám, dúfam, že budúci týždeň dorazí a dobehnem Vás 😀 .
Drobec sa dnes ráno chválabohu vykakal, bolo toho neúrekom, chúďatko, neviem kde sa to v ňom zobralo, ale za tie 4 dni ...
Nechcem to zas zakríknúť, ale túto noc som sa zase penke vyspala, malý zaspal o ôsmej a prvé papanie bolo až o druhej ráno, síce medzitým plakal, ale to sa zasekol v postieľke, lebo sa tak poprekrúcal, že neležal po dĺžke, ale po šírke a chudák on je dosť dlhý nevedel sa vyslobodiť 😀 . Som ho len dala rovno a hneď spal. Čiže túto noc čakám, že nebude spať vôbec, lebo vždy keď sa pochválim, že sme spali dobre, tak to zakríknem 😠
@adelaida33 ja na rotane sem tam zacvičím, keď si spomeniem a keď mám síl, obmedzila som dosť sladké a cca týždeň a kilo išlo dole.. to hlavne asi tým sladkým.. ale keď je to také lákavé.. a stále len niečo ňurám, kde čo mám.. 😒 😠
@adelaida33 ja na nej cvičím ako mi vyhovuje, niekedy mám pokrčené, inokedy sa pohybujem hore dole.. no hlavne že sa malá na mne škerí, že čo tam dorábam.. má zo mňa obrovskú srandu.. 😀
@mianc fíha, tak to je paráda, ked za týzden máš kilo dole, mne sa váha za ten týžden a pol nepohla, uvidím ako po dvoch tyzdnoch, ale vážim sa az v nedelu 😀 .
@dadka1010 dievčatá, nám sa spánok po týždni začal vracat do normálu 🙄 😝 , uvidíme, ako to bude, posúvam mu postupne aj čas kúpania a zaspávania, dúfajúc, ze pomalým tempom aspon za týzden uvidím výsledky, a konečne bude vstávať aspon o 6tej, bola by som za to fakt vdačná 😉 .
@mianc hej 🙂 , to aj môj malý kuká a rehoce sa, že čo to jeho mať zasa vystrája 😀 . zvyknem mať totiž také "skvelé" dni 🙄 🙄 🙄 , ked sa mi napr. podarí po celej kuchyni rozprsknut mlieko či colu alebo rozbijem pohár na cimpr-campr alebo vylejem z taniera zopár kvapiek polievky, ktoré sa na dlažbe rozprsknu do nekonečného množstva olejových škvrniek... jednoducho si nečakane popridávam "trošku" roboty, nech nemám málo 😝 😝 😝
cavte, dali ste zaockovat proti rotavirusom? vraj to uz nestihnem do polroka. akoze aj som rada, ze nebudem opat daky humus do malej pchat ale zas vraj je ta hnacka nebezpecna. co myslite? da sa tomu ochoreniu vobec vyhnut alebo skor zmiernit priznaky? ako zistim, ze uz ide o toto ochorenie? je to ozaj hned od zaciatku tak burlive?

@dadka1010 zlatýýý 😀 😀 😀