icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
10. sep 2011

@sisamato hej, presne...motorika, klarka sa prvy krat otocila az po ukoncenom 8. mesiaci...ale zase potom uz to slo velmi rychlo a v roku uz chodila....

slniecko103
10. sep 2011

@fugu77 jogurt sa mi zda ze az od 10 mesiacov a ty davas uz aj marina keksy?a nemala z toho nic ?ja uz tiez nekojim asi 1 mesiac,piskotky uz tiez papame

fugu77
10. sep 2011

@slniecko103 no nastastie nie je malej z toho nic. dokonca jej viac chutia ako piskoty. davala som jej uz aj ocucavat chlebovu korku. to bolo radosti

sisamato
11. sep 2011

@asma ved na tom je dostat kupit taky sacok co nalepis a je to...

sisamato
11. sep 2011

dievcata prepacte, mne je troska smiesne ako tu riesite tu stravu...mozno ja som uz pri druhom dajako zlenivela, davam occhutavat zo vsetkeho...prva sa mi rozjedla dost neskro, aj tak ked idu dobcom zuby tak nechcu nic jest, moja ani UM nechcela...a este taky posreh od susedky-ma 4 deti, pri prvych troch dodrziavala o prikrmoch vsetko do bodky a teraz su sami alergici, jeden ma dokonca celiakiu...pri stvrtom sa na tie prikrmy a kasicky vykaslala a Kubko jedol vsetko zaradom a nic mu nie je...tak ja neviem ci an tom fakt nieco nebude... 😉

sisamato
11. sep 2011

@wilsonka na stolicu pomahaju aj probiotika z lekarne...

asma
11. sep 2011

@sisamato ved som kupila ale ako cika tak sa asi namoci a odlepi do rana.. uz som to skusala tri krat som to vzdala a skusam so skumavkou..

asma
11. sep 2011

@sirinka ani moja sa este neotaca na brusko sama, trenujem s nou a nic,, ale zato ak ma pod sebou maly vankusik tak sa sama posadi, behat by uz chcela ale toto pretacanie nam neide...

dadka1010
11. sep 2011

@mailinka Ja som skúšala slivkovú výživu, keď mal malý zápchu, ale vôbec nepomohla 😠 . Zaujímavé aké sú tie deti rôzne a na všetko inak reagujú 😉

dadka1010
11. sep 2011

@wilsonka Aj my sme s tým mali veľký problém (stolica). Keď šiel kakať na 3-4 deň, tak pri tom tak strašne plakal, keď tlačil 😢 . Inak tiež nedával najavo, že by ho bruško bolelo. Teraz berieme probiotiká a myslím, že sa to celkom upravilo. Ako je na tom tvoj drobček? Trvá to u vás už dlhšie?

dadka1010
11. sep 2011

@slavetka Aj ja som už skúšala, lebo tiež sme mali problém s kakaním, šlo to ťažko. Lenže ten môj krtko tam vôbec nechce sedieť. Môžem mu tam dať hocičo, jednoducho sa začne stavať na nohy 😠 . Asi aj keby som mu nočník priviazala o ritku, tak sa mi dvihne s ním 😀 . Pár krát mi tam cikol, ale to sa pipík postavil a viac toho bolo von ako dnu 😀 , ale tak aj to sa ráta 😉

janka2307
11. sep 2011

@sirinka @asma určite sa dočkáte,my sme sa od troch mesiacoch začali otáčať sami na bruško a dokážeme to už do oboch strán,musela som ho kvôli tomu dať do sportaku lebo sa mi prevaloval a ťahal sa v nom hore, na nozicky sa stavia,skáče mi a najradsej by behal,musím na neho striehnut stale,už pár mesiacov ani nepoužívam komodu na prebalovanie lebo by mi stadial určite vypadol;)

dadka1010
11. sep 2011

@asma Nedávaj jej to na noc, skús ráno hneď po zobudení, zalepiť sáčok, chvíľku počkať, dať napiť, určite sa rýchlo vyciká. U chlapcov je to asi jednoduchšie-strčiť pipíka do dierky, ale skús hneď po prebudení 😉

dadka1010
11. sep 2011

@janka2307 Aj náš je takýto hyperaktívny, tiež sa mi dvíha na nohy a o otáčaní ani nehovorím, precestuje-preplazí celú posteľ 😉 , na zemi sa mu nepáči, lebo nemá výhľad

dadka1010
11. sep 2011

@sisamato Niekomu je to smiešne, ale tak je to asi každého osobná vec 😉 . Priznám sa, že ani ja nedodržujem tie tabuľky ukážkovo, ale keď počujem ako 6 mesačné dieťa má už za sebou ochutnávku klobásy, gulášu, tak sa mi chlpy ježia. Možno malo len šťastie, možno na tom pravdy niečo je, že nemá žiadnu alergiu, ale ja to každej osobná vec ako pristupuje k svojmu dieťaťu. My si tu len dávame informácie a skúsenosti, ktorá ako postupuje a nič v zlom ak Ti to je smiešne tak sa na tom zasmej, alebo to nečítaj 😉

janka2307
11. sep 2011

@dadka1010 bože veď aj my tak cestujeme...nič ho už nezastaví,najlepšie ho je nechať na brusku na hracej deke a hlavne aby bol na zemi, najradsej má vsak môj mobil ked ho zbadá ide sa za ním zabiť až víska od radosti

tanula84
11. sep 2011

baby koľko asi ml chystáte vaším drobcov toho príkrmu?a koľko vám spapajú?dakujem 😉

dadka1010
11. sep 2011

@tanula84 Ja nemeriam, nevážim, nedá sa ešte hovoriť o papaní, stále sú to len ochutnávky, niekedy viac, niekedy menej. Ale keď to zmixujem, tak je to cca 100ml, od oka 😉 . Ešte nikdy to nespapal celé, len večernú kašu na dobrú noc. ale posledné dni odmieta všetko aj kašu, po ktorej sa predtým išiel zblázniť 😠

mianc
11. sep 2011

@asma ja som malej odobrala moč do kelínka, ráno som ju rozbalila a zrazu cikala, tak som ho hneď odobrala, a pýtala som sa doktorky, či som mohla odobrať aj takto a ona že hej, že nech ho donesiem a výsledky, boli našťastie čisté.. 🙂 skús ak sa ti skôr podarí takto..

mianc
11. sep 2011

@asma xixi.. vidíš, presne aj moja, ani sa neotočí ale sedieť by chcela, len sa ťahá do sedu a už by len pozera okolie čo sa to tu robí.. 😀

tanula84
11. sep 2011

@dadka1010 aha,lebo včera som mu pochystala tak ako vždy a všetko zjedol a tváril sa,že by si ešte aj dal,tak preto sa pýtam,aby som to nejako neprehnala,ale asi mu môžem dať,koľko chce,či nie? teraz som mu pochystala a má to 70 ml,tak som zvedavá koľko z toho dá,lebo kaše na večer spráska aj 120ml 😀

mianc
11. sep 2011

@sisamato @dadka1010 ja súhlasím s dadkou, je to každej mamičky osobná vec ako postupuje s príkrmom u svojho babatka, ono je to aj klamlivé.. lebo teraz nemá bábo nič a o pár rokov sa môže objaviť, či alergia, obličky, obezita.. atď. je toho veľa a skôr si myslím, že každá mamička zváži čo svojej ratolesti dopraje,.. myslím si že či sladké, slané si v živote užije ešte dosť a podľa môjho názoru, nečudo prečo tak vzrastá detská obezita, keď maľunké deti sa prekrmujú či sladkosťami alebo nezdravými vecami a nehovoriac o cholestorole.. ale to je len a len môj názor, tiež ho môže niekto považovať za smiešny.. ale je to môj názor, a ja sa rada poradím s inými mamičkami o tom ako ich deťurence reagujú na tú akú stravu, či to má rado alebo nie.. či je možné nejako mu to spríjemniť, či papanie, hranie, kotúľanie.. tak ako každé babatko je iné, tak aj každá maminka je iná.. a verím, že každá mamička chce svojmu bábätku len a len to najlepšie.. 😉 😎

slniecko103
11. sep 2011

@fugu77 korku som aj ja uz vyskusala a celkom mala uspech

sirinka
11. sep 2011

@sisamato no mne to smiesne nie je a je super, ze su mamicky take zodpovedne...cim dalej tym viac sa opat hovori o tom, ze vvyziva a zdrava strava su zakladom zdravia a mnohe ochorenia sa dodrziavanim spravnej zivotospravy daju ovela lepsie ovplyvnit ako farma liekmi
okrem toho za alergie v batolivom veku su na vine najme a takmer vylucne OCKOVACIE latky a nie strava....nevhodny jedalnicek sa prejavi vacsinou az v dospelosti a potom je neskoro plakat a hladat priciny....

sirinka
11. sep 2011

@asma
@janka2307 moja janka sa uz otaca...ten prispevok predtym bol o klarke, mojej najstarsej dcerke 😉

slniecko103
11. sep 2011

nas dnes prikrm na moje prekvapenie sa po nom len tak zaprasilo tekvica zemiaky mrkva a kur.masko

sirinka
11. sep 2011

napr. najnovsiu informaciu, ktoru som dostalaje, ze ovsene vlocky su pre ludi uplne nevhodne, ze zahlienuju organizmus a odoberaju z tela ziviny...treba ich vymenit za spaldove, ryzove alebo inu zdravu alternativu....spalda vobec je jedna z najzdravsich potravin...treba z nej robit domace kolaciky, pecivo....

sirinka
11. sep 2011

z casu na cas si kupte kokosovy olej a striedajte ho z tekvicovym, olivovym, pripadne lanovym olejom, plus bravcova mast je vyborna a slnecnicovy olej pouzivajte minimalne, takisto sa uplne vyhnite rastlinnym maslam a natierkam.
kravske mlieko striedajte z pohankovym alebo sojovym...

sirinka
11. sep 2011
sirinka
11. sep 2011

kuracie masko je vhodne kupovat vylucne u overeneho zdroja, ze je slovenske, domace, inac v niektorych pripadoch je lepsie davat babatkam radsej telacinu....