icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

nina55
14. sep 2011

@sirinka ahoj siri, cca pred 2-3 mesiacmi sme sa bavili o antikoncepcii a pisala si nieco o nejakej novinke, len si uz spätne nepamätam co to presne bolo a nechce sa mi spätne listovat = poradis nieco? , sa mi zda, ze to bolo nieco o dane

sirinka
14. sep 2011

@nina55 no ja presne tiez neviem, je nejake nove vnutromaternicove teliesko, ktore nevyzera tak klasicky ako pismeno T, ale je to len medena palicka, podla mna nevyhoda je, ze sa uchycuje zapichnutim do svaloviny maternice (podla mojho dr. to neboli, iba je to ako ustipnutie, iste to velakrat zazil hehe ) ale zase vyhodou ma byt to, ze sa nedotyka stien maternice a tym nenarusuje menstruacny cyklus.... no ja neviem, nakolko je bezpecne ako antikoncepcia, kedze je to uplna novinka 😉
ja bohuzial vdaka mojim zdrav. problemom momentalne antikoncepciu nepotrebujem riesit...takze som sa viac uz o tom potom nezaujimala...

amiiia
14. sep 2011

@adelaida33 🙂 tak ano určite...sú tam škodliviny...len pri týchto témach sa človek vždy zamyslí, v čom varili volakedy, ked Lucky nebolo 🙂)) a tu sme, tak aj naši rodičia... 😵 začala som to riešiť ked som nemala doma už Lucku a tak hovorím si, ved čo také sa môže stať... 😨

sirinka
14. sep 2011

@amiiia no tak ja si myslim, ze voda z vodovodu je v pohode...ja este zvyknem pouzivat na varenie aj artezsku vodu, co capujeme v dedine v studni...

dadka1010
14. sep 2011

@amiiia Súhlasím s Tebou tak napoly, lebo vtedy nebolo ani toľko škodlivín, výparov, fabrík a neviem čoho ešte 😠 .

dadka1010
14. sep 2011

@sirinka Ozaj ako pokračuje liečba? Kojíš stále ďalej? 😉

dadka1010
14. sep 2011

Kočky, keď tak čítam tie Vaše príspevky ohľadom príkrmov, ako Vám to fajne ide, tak sa mi chce plakať 😢 . Ten môj krtko sa rozhodol, že on bude papať len maminkino mliečko ☹ . Na jednej strane ma to teší, no na strane druhej štve. Lebo predtým papal ukážkovo a už druhý týždeň trucuje. Nedostanem do neho nič, ani ovocie, ani zeleninu, ani výživu, ani kašu. Už aj čajík mi začína odmietať, keď mu ho dávam lyžičkou (z fľaše piť nevie). Študujem stále, že ako pokračovať, ale zatiaľ je skúšanie bez výsledku 🙄 .

sirinka
14. sep 2011

@dadka1010 ano, zatial skusam alternativne sposoby, kolostrum a homeopatika, phytohormony....

dadka1010
14. sep 2011

Tak budem držať palce, nech sa vyliečiš a kojíš čo najdlhšie 😉

sirinka
14. sep 2011

@dadka1010 dakujem naozaj...velmi v to dufam...

amiiia
14. sep 2011

@dadka1010 hm tak ano, len niekedy mám pocit, že všetko je tak pekne skomercionaliované...že až zbytočne...a zas poznám prípady, že čím viac deti chránia tým sú viac choré...ale tak jasné to je individuálne... 😉

amiiia
14. sep 2011

.... A to akože materskú kedy chcú poslať...fuuuu nestačí že dajú málo, ešte aj neskoro ... 😠

dadka1010
14. sep 2011

@amiiia Tak to určite, ja tiež varím v obyčajnej vode z vodovodu, Lucku pijem ja teraz počas kojenia aj počas tehu som pila, lebo u nás má tá voda divnú chuť, ale to je preto, že je dom napojený na starý vodovod. Inak keď je prevarená je OK. A choroby a alergie súvisia s ovzduším a potravinami čo do seba pcháme. Veď toľko éčiek, čo dnes všade je, predtým toľko nebolo. Tak zase všetkého veľa škodí 😉

adelaida33
14. sep 2011

@amiiia voda z vodovodu je všade hlavne iná, aj ked štandardy su určené a tie maximá sa prekročit nesmu... iste, ani balená voda nie je vzdy to najlepšie riešenie, nakolko sa z fliaš, v ktorých je balená tiež "čosi" do nej uvolnuje... chcela som ti aj to napísat, ze kedysi bolo aj ovzdušie, pôda atd. iné, ale dadka ti to už napísa 😉 . ja som len reagovala, že akurát sa tej téme - vody - venujem aj ja, a kedže dojčatá majú iné povolené normy než staršie deti, príp. dospelí, tak som si omrkla tú našu, košickú, ktorá je napr. iná aj v rámci mesta či sídlisk, nehovoriac o pripojených obciach, lebo jej kvalita závisí aj od jednotlivých rozvodov... atd.

amiiia
14. sep 2011

@adelaida33 hej je to tak...musím omrknuť ako je to u nás s tou vodou...dík za info....snád to kompetentný budú vedieť 😉

amiiia
14. sep 2011

@dadka1010 presne...pomaly nebudeme môcť nič zjesť... 😒

dadka1010
14. sep 2011

@amiiia Taká je dnešná doba a sami si ničíme všetko čo máme, ale to by muselo viacej ľudí na to myslieť, my s tým nič neurobíme 😉 . Inak mne dnes prišla MD, síce posledná celá 🙄

ladytt
14. sep 2011

Ja tiež používam vodu z vodovodu, ale prefiltrovanú cez filtračnú kanvicu, lebo máme strašne nekvalitnú vodu, niekedy tečie úplne žltá až oranžová, ani ja ju nedokážem piť, to by som teda babätku nedala piť.

asma
14. sep 2011

mi mame svoju studnu nemame mestsku vodu, malinkej v nej varim ale pit jej ju nedavam davam klasicku lucku..

adelaida33
14. sep 2011

@ladytt u nas to tiež tak ako ty riešia na niektorých sídliskách 😉 . ale je to smutné, že sa na nič nemožno tak prirodzene spoľahnúť ako kedysi... 😒

nina55
14. sep 2011

@sirinka dik za info, ja stale zvazujem co by bolo pre mna najlepsie, ale pravdupovediac neviem sa nijako rozhodnut. Na vsetkom nachadzam negativa. Asi si radsej prestahujem postel 😀

mianc
14. sep 2011

@adelaida33 neviem.. chorá nevyzerá, že by bola.. ale priam ona aj ten cicík sem tam odmieta a nechce.. úplne my vynechá celé krmenia a pýta si až za ďalšie 3 hodky.. :-/ snaď to je len také nechutenstvo spôsobené zúbkami.. 😠 inak všetko čo príde pod "zub" je v hneď v ústach.. 😀

nina55
14. sep 2011

@sirinka ....inak ti prajem skore uzdravenie. Dlho som tu nebola, tak nie som v obraze (to tie prazdniny) - som netusila, ze mas nejake problemy. Pokusim sa najst si cas precitat nieco spätna (ak sa zadari)

nina55
14. sep 2011

inak baby, ja som zatial moju malu ockovat nedala. Mala som niekolko terminov od lekarky, ale vzdy som si nasla nejaky dôvod preco nie. A tak minuly tyzden, ked ma do toho tlacila ani nie tak lekarka ako jej sestricka som sa rozhodla narovinu jej povedat, ze som neni proti samotnemu ockovaniu, ale vadi mi, ze ju mam dat ockovat v takom rannom veku. Trvala som na tom, ze s ockovanim u malej môzme zacat, ale az od 1 roka, kedy aj jej imunitny system bude vyzretejsi. Nepovedala mi na to nic, len opät ta jej sestricka zacala splietat o chorobach a ako je to neskoro. Takze aj takto sa da.

suzi8
14. sep 2011

@amiiia co sa tyka vody filtracna konvica nie je od veci...aj ja som si ju kupila, zbavi vodu skodlivin. Je to fajn vynalez 🙂

tanalienka
14. sep 2011

dievcata u mojej malej sme od pondelka zacali s mrkvickou. vsetky tu pisete o kasickach. je potrebne ju davat aj ked kojim? a kedy zacat s polievockami?

sirinka
14. sep 2011

@nina55 si sikovna...inac aj u mojej pediatricky viac tlaci do ockovania sestricka ako doktorka a dokonca aj sestra, co zije vo francuzsku, tak doktorka jej v ppohode akceptovala odmietnutie ockovania bcg vakcinou a sestricka ju stale strasi katastrofickymi scenarmi....

sirinka
14. sep 2011

@tanalienka nie, tie kupovane instantne kase nemaju ziadnu vyzivovu hodnotu a ani ich babatka nepotrebuju...neskor mozes skusit varit domace kasicky...
co sa tyka polievociek, ja ich davam detom az ked uz vedia pekne papat...mozno tak od 10 mesiaca...mozno aj neskor...

mianc
14. sep 2011

@dadka1010 mne tiež moja zeleninkové príkrmy úplne odmieta.. jediné čo spapá je mliečko a kašička... 🙂 a už aj na mliečko začala bojkotovať.. normálne sa mi stane že vynechá celé krmenie a papá až o ďalšie 3hodky.. 😒 ale hladná nevyzerá že je.. ale asi to bude naozaj tými zúbkami ako písala aj adelaida, lebo tak mi chúďa do všetkého hryzie že až.. a najobľúbenejšie je mamin palec.. 😀

mianc
14. sep 2011

@amiiia ja som materskú už dosatala včera.. 🙂 výnimočne skoršie... a už len jedenkrát dostaneme a to bude naposledy.. 🙄