icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

dadka1010
17. sep 2011

Čaute kočky, malému idú očné horné zuby. Je to o nervy. Malý je zlý, v noci skoro vôbec nespíme, len do 22.00 a potom od 03.00. Medzitým je hore, snažím sa ho uspať, no nedá sa. 🙄 . Chodím ako mátoha. Keby ste vedeli ako sa jeduje nad rukami, až ma líčka červené. Už tam na ďasienkach vidno aj biele. Cez deň je to so spánkom ešte horšie, to spí tak cca 15 minút a už je hore 😠 . Ale už začal papať. Síce žiadna sláva, ale tak aspoň koštovky 😉 . Ako tak čítam, riešili ste zubárov. V mojích ústach je to katastrofa. Nesedela som v kresle asi 3 roky (chodila som len podpísať preventívku). Akurát som včera chcela zmeniť zubárku, ale tá čo som k nej chcela ísť mi nechcela zobrať kartu. Tak musím hľadať novú, lebo ma tiež pobolieva zub. Ja mám panický strach zo zubárov 😲 .

adelaida33
17. sep 2011

@dadka1010 ajajáj 😲 , no tým sa teda uz vsetko vysvetluje... je to tazké, tolko s tými našimi drobcami nespať..., ale tak super, ze sa naspät rozbieha s papaním, uz potom bude dobre. teda..., ak mu nepôjdu hned dalsie zúbky 😝 . u nás je to tiez posledné tyzdne odrzku, my nespíme cca 3 tyzdne nejako extra dobre. bud nespí poriadne cez den alebo v noci 🙄 a zobral by do pusy asi aj okoloidúcu mačku, keby nejaká šla... mení sa mu nálada ako na páse a som už fakt vdačná za každú polhodinku, ked si schrupne v akomkolvek čase 😔 . najnovšie si ráno posunul tak na tretiu, pol štvrtú, takze to vyzerá, ze si naši malí chlapi len vymenia službu 😀 😀 😀 🙄 🙄 🙄 .

siss_sz
17. sep 2011

@dadka1010 och, to je strasneeee... toto robil moj, ked sme dosli z porodnce a mal otoceny den a noc 🙄 ale zatial dobre...pravda, nam zatial nejde zub, takze nestraaaaaaaaassss...
a vydrz... 😅

mianc
17. sep 2011

@siss_sz no ale ja hovorím o kamarátke, tá bola cca asi 8mes. tehotenstva a dal jej 2 injekcie a trhal zub.. tak ja neviem.. čo to za zubára.. ale zasa ho pokladajú za triedu svojej brandži..

mianc
17. sep 2011

@dadka1010 no to máš teda noci veselé.. 😒 ☹ to som zvedavá čo naša bude robiť.. zatiaľ má len spodné ďasienka spuchnuté.. takže pravidelne masírujeme a hryzkáme tiež čo nám príde pod zub.. a ruku.. 🙂 ale tak snáď mu už rýchlo vylezú a bude dobre.. to už budete frajeri, keď budete mať 8 zúbkov.. 😀 😀 😀 😀

janka2307
17. sep 2011

Maminky ako a koľkokrát za deň vaše deti papajú mliečko popri prikrmoch?mne sa malý poriadne nechce najesť len si cucne a hotovo to až do večera, v noci je to OK ale cez deň hotová katastrofa

sirinka
17. sep 2011

@janka2307 ahoj, ked vela papa v noci, robi si zasobu a zaroven ide cestou lahsieho odporu, kedy MM lahsie tecie 😉

tanula84
17. sep 2011

@janka2307 a koľko príkrmov denne ti papá?

slavetka
17. sep 2011

@janka2307 Ja rano dam mliecko, na olovrant ovocie, alebo chlebik, alebo pribinaka a potom si zapije mliecko. Na obed zeleninu s maskom, potom si tiez zapije mliecko. A potom uz len mliecko jeden alebo dva krat do vecerneho kupania. Pred spanim dam kasu, za ktorou si tiez zapije mliecko a v noci krmime dva krat, niekedy raz. 🙂

slavetka
17. sep 2011

Ahojte maminy. Moj drobec ma teraz strasne obdobie v noci. Dam ho spat a za hodinu, alebo dve zacne plakat. Ked ho vezmem a dam k sebe do postele, tak spokojne spinka dalej. Nechce jest, len byt pri nme. Neviem ci je to zubkami, uz ma dole 3 a pred tym to nerobil. A takto sa v noci budi niekolko krat. 😖 Tiez som riadne nevyspata. Mate s tym niektora skusenost?? 😀 Neviem co mam robit, lebo nechcem aby spal s nami, ale ani plakat ho nemozem nechat. A dudel odmieta od narodenia.

sirinka
17. sep 2011

@slavetka ahoj a preco nechces aby spal s vami? ked vidis, ze pri tebe kludne spinka, je to najjasnejsie znamenie, ako velmi potrebuje citit svoju maminu, kedze slovami to este povedat nevie...

wilsonka
17. sep 2011

@slavetka ahoj, ja mam ten isty problem posledne dni, podla mna su to zuby lebo ja s dcerkou spavam uz par tyzdnou v jenej posteli v detskej izbe. aj teraz bola uz dva x hore od pol osmej ako zaspala a tiez place- co pred tym nerobila.
tiez som bola proti tomu aby spala snami v posteli- bala som sa ze si zvykne a ze nebudem mat ani tu chvilku s muzom v posteli pred zaspanim. ale chcem ti povedat, ze od kedy sme sa rozhodli, ze budeme nasu dceru nosit v nosicke a spat s nou a vobec- robit vsetko co ide s nou na rukach- sme ina rodina a aj ked to bolo zo zaciatku divne- dnes sa neviem dockat kedy si k nej lahnem. s nosenim je to tazsie lebo kedze som ju nenosila od malicka, teraz je mi tazka ale aj tak ju nosim ovela viac ako predtym. rano ked sa zobudi, prve co vidi som ja a smeje sa. neplakala ani nepamatam- koli hladu alebo nude. teraz ju ale asi trapia zubky. co sa tyka nasho partnerskeho zivota- rutina alebo stereotyp nehrozi- aj po tejto stranke je to lepsie🙂

ak teda nechces aby spal drobec s vami, prosim precitaj si knizku koncept kontinua a urcite zmenis nazor na spanie alebo aspon minimalne ta ta kniha zaujme.( nie so vsetkym suhlasim- pozn. pre adelaide33🙂) oma vie🙂 na internete su utrzky z knihy ak si ju nemienis kupit.

wilsonka
17. sep 2011

https://www.modrykonik.sk/fotoblog/emjee/clanok... - zaujimavy clanok o noseni deti

inak ku prikrmom: dnes konecne uspech zemiacik som zamaskovala ku kalerabu, mrkve a cukete🙂

wilsonka
17. sep 2011

@sirinka plne suhlasim🙂

sirinka
17. sep 2011

@slavetka
@wilsonka ak mate pocit, ze je problem v zubkoch, skuste chamomillu, ja mam 30CH priamo z homeo nitra....tie su vraj ovela lepsie ako boiron, len tam treba objednat postou a minimalna objednavka je 25 eur...ale tak ja som si urobila homeolekarnicku, lieciky na sople, proti teplote a pre mna na vycerpanost, pri mocovych infektoch...
inak akurat vcera som malej dala vecer jednu gulicku, lebo sa mi tiez zdalo, ze ju zubky trapia a veru spinkala lepsie ako inokedy....tak neviem, ci len nahoda, alebo fakt to tak zabralo...

sirinka
17. sep 2011

@wilsonka vcera na vinobrani som mala malu v manduce a cely cas bola spokojna, v pohode sa aj napapala, kukuckovala okolo seba a vobec nespinkala, co v manduce vacsinou rychlo zaspi...

wilsonka
17. sep 2011

@sirinka skoda ze nemaju eshop...ci? chcem si kupit aj tie co si spominala na detox po ockovani. nemas daky eshop?

slavetka
17. sep 2011

@sirinka Ja by som ho aj nechala spat so mnou, ale manzel ked zaspi, nevie kontrolovat svoje pohyby a boji sa, aby ho v noci nejak nebuchol.
Inak, je to neuveritelny pocit, ked lezi vedla mna a chyti ma tou malou rucinou, aby skontroloval, ci som vedla neho. 😀 Musim sa vtedy dost ovladat, aby som ho nevybozkavala, aby sa nezobudil. 😕
Wilsonka - dakujem za nazor a urcite si precitam tu knihu. 🙂

sirinka
17. sep 2011

@wilsonka da sa objednat cez email...
http://www.homeonitra.sk/?menu=ochorenia-zimneh...
mne odporucila priamo homeopatka, co si mam objednat a na ten detox mi tiez dala priamo ona gulicky...
http://www.homeonitra.sk/?menu=cennik

sirinka
17. sep 2011

@slavetka aj moj sa toho prvykrat obaval a nic sa nestalo...
mozes skusit dat medzi muza a maleho ten vankus na dojcenie

adelaida33
18. sep 2011

@wilsonka 🙂 😉

mianc
18. sep 2011

@slavetka ja si myslím, že to je zúbkami.. vtedy majú deťurence aj slabší spánok. Ja malú tiež nedávam medzi mňa a poviem Ti, že niekedy spí tak krásne vo svojej postieľke, že som celá natešená.. a inokedy je tiež často hore.. ale už sa to ustaľuje, tak dúfam, že nám to zúbka zasa nepokazia.. moja sa naučila na dudlík tak ja je dám dudlíček pohladkám ju a ona si zaspinká.. ale keď je hladná, tak mi dá jasne najavo, že načo jej ten dudlík dávam.. 😀 sú to malý špekulanti..

mianc
18. sep 2011

Inak kočky.. včera sme s mm boli pozrieť na svadbe kamarátke išli sme o 19h ako mala zaspala a prišli sme o 21h a ako sa vyzúvam mi volá mama, že malá sa zobudila.. a to ona nezvykne sa budiť o 21h, najskoršie tak o 22h a neskôr, tak som ju nechala cuckať.. pekne sa napapkala.. ako keby kontrola či sme už doma.. 😀 😀 😀 😀 ale potom krásne už spokojne spinkala do 2h rána (5h vkuse) 🙂 joj ale som bola rada.. a potom už len druhý krát bola hore o 5h a ráno sme vstávali o pol 8, čo kočka mala svojú veľkú robotu.. 😀 😀 😀 😀 inak to kakanie sa nám už posunulo, buď podľa vstávania alebo podľa toho čo sme mali na obed na príkrm..
včera som jej dala mrkvu a kalerábik.. taktiež moc veľký úspech nemal.. takže skúšame ďalej.. ale keď zoberiem, ryžová kaša sa jej tiež zo začiatku nepáčila a teraz ju už ukážkovo papá...
ozaj @adelaida33 už si začala prikrmovať? alebo kedy sa chystáš začať?

adelaida33
18. sep 2011

@mianc ešte som nezačala, tento tyzden ideme do poradne, tak mame o tom hodit s dokinou reč. začnem pravdepodobne počas budúceho víkendu...

mianc
18. sep 2011

@adelaida33 mne moja zeleninku úplne odmieta.. nechce mi ju papať.. zatne pery a bum.. nedostanem aj keby som sa rozkrájala.. ale zaújmavé je že ryžovú kašu na večer spapa krásne.. ale tiež zatne pery, až keď oblizne a cití že to mliečko a nie zelenina.. tak už papaá.. 😝 😠

siss_sz
18. sep 2011

@mianc a skusala si kupenu? moj tiez moc nechcel,m najmenej asi zemiakove pochutiny...ale zaujimave, ze ked som kupila jednu vyzivu, tu jedol..ozlomkrky... 😨

mianc
18. sep 2011

@siss_sz to naozaj? no skúsim zajtra.. uvidím, či naozaj bude inak reagovať.. 🙂

siss_sz
18. sep 2011

@mianc ved iba vyskusaj... ja tiez cakam ledva na masko (kedy budem moct dat), vraj s maskom im ta zeleninka chuti lepsie...

sirinka
18. sep 2011

@siss_sz ak to chces vyskusat, kludne pridaj troku kvalitneho maska do zeleninky...nemusis sa prisne drzat tabuliek 😉

adelaida33
18. sep 2011

@mianc @siss_sz a dodržiavate zatial postup presne? vzdy 3 dni jednu kombi, či to len na začiatku, kym ste všetky podávané zeleninky nepreverili a teraz to uz detičkám mixujete hore-dole, kazdý den iné? a dávate aj zelený hrášok?