Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@adelaida33 mozes dat aj hrasok, ale bud poriadne pomixuj, alebo prepasiruj, aby supka neostala prilis velka...
inac nasa janka v pohode aj vacsie kusky popapa...
@adelaida33 ja zatial ano, dodrziavam.. dalaom aj hrasok... ale do takej "trojdnovej davky" asi 6 hraskov😀 uz po spenate nechcem riskovat 😀
@sirinka dam asi aj skor to masko, len cakame, kym nam dorastie zajacik alebo kohutik... 😀
@adelaida33 no pokial mu to nedas, nezistis...ale inac deticky lepsie znesu, ked danu potravinu zjedia same, ako ked to dostanu cez mliecko
no hádam nie.. aj keď u chalanoch nikdy nevieš.. 😀 ešteže ja mám dievku.. v tomto som si istá, že ju to prestane baviť.. ale tých chalanoch neviem neviem.. či ich to nezačne vtedy len baviť.. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@siss_sz no ja asi budem tie "podozrivé" zeleninky pridávať len tak, v mixe ako tretiu zeleninku a len po troške, čiže v menšine oproti tým dvom istým, ktoré uz budem mať overené, že mu "nič" nerobia...
ozaj a špenát ste dávali alebo sa chystáte dať čerstvý či mrazený?
@adelaida33 ja som dnes dala mrazeny...
@adelaida33 aj jasom dalamrazeny, ale co som si zamrazila zo zahrady😀
@adelaida33 ja uz mixujem kadeco- dnes napr. polievka pomix. kalerab,mrkva, cuketa, zemiak a brokolica a zjedla mi to nadherne. vsetko som mala ale uz raz samostatne odskusane dva try dni po sebe. hrasok som nedavala este.
@siss_sz vy chcete mat s mm dalsie mimi ? drzim palceky aj ja by som chcela ale este vydrzim do roka aspon, nech mozem malu kojit co najdlhsie a potom sa uvidi. potrebovali by sme napr. ine auto- do 206tky sa dve mimca a my vmestime ltt.🙂 tak sa tesim na novinky 😉
@wilsonka ved aj my mame male auto... tak ale kupime vacsie, az ked budu dve babatka 🙂 mame matiza a to si vies predstavit..este mensie jak vase😀
ved aj ja chcem maleho kojit... ale budem snad jak asma alebo viacere ine, ze budem aj tehu, aj dojcit ... ale tak no, mozem sa snazit, ked cyklus este nenabehol 😀 tak sa len snazime, akoze keby náhodou uzchcel nabehnut😀
@siss_sz ja mam cyklus posledne dva mesiace uz ako hodinky🙂 tak drzim palce nech sa vam zadari🙂 tebe je jedno kedy budes rodit? teraz nad tym rozmyslam a ani neviem kedy je to naj asi je to viac menej jedno hlavne nech je o.k..:)marec bol podla mna super🙂
mozno baran to je marec april. teraz mame rybicku...to by slo🙂 tak ale az o rok najskor🙂
myslela som ze sa potreba mat deti naplni jednym ale vidim, ze som sa mylila🙂 na jednej strane si to chcem s malou naplno uzit a na druhej strane by som este chcela surodenca pre nu. zdravotne hladisko suvisiace s vekom tu je tiez na povazenie...nemam uz 20 😢
@sirinka ...po kolkych detoch zenu prejde tuzba po novom, dalsom babatku? alebo je to skor o moznostiach- zdravotnych, ekonomickych... alebo to prejde az vekom? pytam sa ta kedze mas 3 slecny.🙂
@wilsonka mne by bolo jedno, kedy budem rodit, ale teraz by som chcela asi najradsej zimne babatko-akoze strelec, alebo pod stromcek /to je tusim kozorozec/ 😀
no a ja tiez nie som najmladsia a to som od teba starsia o 3 roky..a ja by som chcela aspon tri, niekedy aj viac, ale to uz asi nestiham :-/ 😀 uz len keby som mala nejake tazke tehotenstvo/porod/narocne dieta..to by ma mozno dokazalo odradit... 😅
@siss_sz @wilsonka my tiež plánujeme pre Timku súrodenca ale ešte vo fáze snaženia nie sme.. 🙂 aj keď sa hovorí, že nikdy nevieš čo si urobil večer.. 😀 😀 😀 ale tak chcela by som si ju tiež vychutnať aspoň do toho roka možno dvoch a potom ak by to vyšlo tak bračeka alebo sestričku, ale v podstate sa nebránime tomu ani teraz.. 😉
@wilsonka a viem ja? mne ked sa narodila magduska, uz v porodnici som vedela, ze to este aspon raz chcem zazit...
ale posledny porod a vsetky komplikacie, skore aj neskore, plus uz na mna dochadza nesmierna unava, tak ma strasne desi, ze by som bola opat tehotna...takze momentalne su moje tuzby uspokojene uplne.
ale myslim, ze toto ma kazda zena nastavene inak a dost to zavisi aj od vonkajsich faktorov, ako je vztah s manzelom, jeho podpora, vekove rozdiely medzi detmi, tuzba po vlastnej kariere, zdrav. stav....
Kočky aj moje hormóny sa bláznia 😀 . Ja keď teraz vidím novorodeniatko, hneď by som do toho vhupla. Ale zdravý rozum nakoniec zvíťazí 😉 . Teda ešte si netrúfam. Tiež by sme potrebovali vymeniť auto ( pred týždňom sa do starého vrazila celá moja MD 🙄 ), cca o 2-3 týždne sa sťahujeme do domu, ktorý ešte zďaleka nie je dokončený a treba tam kopec peňazí (hlavne, že cigáňom stavajú byty na Spiši, nie som rasista 😉 ) a tu aby človek pomaly banky prepadával. Ale hlavne by som chcela skúsiť rodiť normálne, čo bude asi problém po prvom CR, ale tak veľa som o tom čítala a nemusí to byť až taká veľká prekážka. Baby čo tu tárate o veku, veď dnes rodia 40 ročné, takže do toho času ešte stíhame 😀 😀 😀 😀 😀 .
Kočky, ked varíte deťom kašičky už mäsové, pridávate čisté mäso, alebo tam mixnete aj ten vývar? Ja som zatial varila mäso vždy zvlásť a pridala ho bez vývaru k zeleninke.
@siss_sz xixi.. si mala pravdu.. dnes som dávala Timuške výživku kupovanú ryža a mrkvička.. a mala úspech.. papakala pekne.. ani sa nepajedila.. a koľko ti vydrží ta fľaštička? zjedla mi na prvý krát asi takú tretinku, tak asi tie 3 dni? 🙂 😉 dik za info a radu.. budem jej to asi striedať, kým si nezvykne na tieto nové chute..
☹ sme sa práve vrátili od lekárky...horúčka, soplík - Sumamed... aj zúbky mu idú všetky naraz - ved prečo nie..tak jedno z druhým...snáď lieky zaberú čím skor a bude to ok... 😒
ahojte....janulka dnes na nas vystrcila prvy zubok...este ho ani nie je poriadne vidiet, ale citit a aj strnga 🙂
Dnes malý spal celú noc pri mne. Večer zaspal krásne o 20.00 a o 22.00 sa zobudil so strašným revom ☹ . Nemohla som ho ukľudniť. Nakoniec zaspal so mnou v posteli až o 23.30. Potom spal do pol tretej, napapal sa spal do pol šiestej, tiež sa napapal a potiahli sme do po ôsmej 😉 . Presne mu tá hodina a pol chýbala, lebo zvyčajne vstávame o šiestej 😎
čauko žienky, boli sme dnes v poradni (v piatok mame 6mes.) máme 8kg a 68cm, zúbky idú dole, vravela, ale že kludne môzu vyjst až o mesiac-dva, ze je to nevyspitaleľné... papať môžeme pekne začat zeleninku a všetko postupne, ako sme tu uz viackrát písali: zelenina, zel+mäsko, tak pridat ovocie a vlastne nahradiť obednú a neskôr desiatovú mliečnu dávku. maly sa riadne predviedol, pretáčal sa ako malý kocúrik, výskal, gagotal, tak bola dokina so všetkým spokojná a aj my s ňou 😀 .
teraz moji chlapi spia a potom pôjdeme kúpit nejakú skrinu, lebo ja už fakt, ale fakt nemám kde dávať šatičky, normálne neviem, kde mám všetko večne poukladať... 😝 😕

@adelaida33 no ja len druhý týždeň dávam zeleninku.. ale nič moc ti poviem.. nechce mi to.. máme už odskúšanú mrkvičku, zemiačik, kalerábik. Zatiaľ som skúšala po tých 3 dňoch, a zajtra pridávam petržlen, potom chcem skúsiť karfiol.. alebo cuketu, tekvicu.. uvidím.. ale zatiaľ skúšam 3 dni, nech si zvyká na chute...