Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@sirinka no vyzera to tak podla mnozstva co sa dava babatku,ze je slabsi.ja som vzdy do roka davala radsej cipky ked sa dalo a celkovo dam radsej cipok ako sirup,ale sa mi zda ze ten nurofen nam pri vysokych horuckach potom lepsie zaberal.v podstate ked tak rozmyslam ani sme horucky pri prvych 2 babach do roka nemuseli riesit. 😉
@adelaida33 xixi.. no to máš pravdu.. veď len nech to má v poriadku.. 😒 nič iné si neželám.. a celkom to znáša dobre.. to ja som skôr na tom horšie.. ona si z nich nič nerobí.. dokonca sa mi na tom škerí, že čo jej to dávam.. 🙂 babuľa jedna.. ale asi to bude mať min. 2 mes. lebo hovoril, že kontrolné sono bude o dva mesiace, ale chcem ho ukecať, nech urobí aj o mesiac, keď bude kontrolovať remienky, žeby jej ho skontroloval a ak by bol ok ani posúvať by ich nemusel.. to by som bola strašne happy... 🙂
@mianc no chvála pánu bohu, ešteže je to tak na tomto svete zariadené, že detičky sú častokrát smelšie, odolnejšie aj "tvrdšie" než my a isté veci lepšie zvládajú a znášajú ako ich rodičia a najmä my, precitlivelé maminky 😔 . je to tvoje zlaté šidielko a poriadna baba 😉 , ked sa na tom rehoce, supeeer, teším sa 🙂 . vidíš, ona ťa ešte v tomto aj posmelila a ukázala ti, že to vníma ako hru 😉 . ešteže deti majú slobodné myslenie a nie sú také zabednené ako my, dospelí 😝 .
@adelaida33 veru.. 🙂 ale ako som jej to pred kupkaním dnes dala dole, sa nevedela vyšantiť.. som sa na nej riadne nasmiala.. 🙂 sa vystierala, skrúcala, chechtala.. 😀 no beťárka jedna, rýchlo využívala situáciu.. 😀 😀 😀 no snaď to nejako zvládneme, najhorší je ten prvý pocit a keď to človek vidí a ešte aj ten prvý deň.. už potom je to lepšie a lepšie.. človek sa s tým musí zmieriť a vyrovnať.. 😠 ale snaď uhovorím doktora nech urobí kontrolné sono aj po mesiaci, či to nie je ok.. veď aj ten mesiac je dosť..
inak pekná foto.. 🙂 😉
@mianc aj ja som taká, najprv sa vystraším, porevem si, spracujem to v hlave a zatnem zuby a ideme dalej... 😉 . zlatá musela byt, ked sa tak vytešovala, kopkala, krútila... 😀 . och, tí naši malí chrobáčikovia 😔 🙂 , všetko pre ne vydržíme, len nech sú zdraví. a to musí mať aj cez den aj v noci? či ako? môžeš jej urobiť každý den aspon hodinku-dve bez? jasnačka, že to vydržíte, ste silné kočky, obe, mesiac-dva rychlo zbehnu a hlavne nech sa jej to dá do poriadku a obe zabudnete 🙂 😉 .
@adelaida33 no musí to mať nonstop, len na kupkanie nám to povolil dať dole.. ale tak keď prebaľujem, tiež jej to dávam dole aby som jej mohla plienku vymeniť.. 🙂 tak aj vtedy si čo to zakopne.. 😀 jasné.. však iné nám ani neostáva.. vydržať musíme.. len včera som bola ako keby sa mi celý svet zrútil.. 😒 takú migrénu som dostala, že som zaľahla s malou o pol osmej... ☹ ale dnes už dobre.. tak už nech len deň za dňom utekajú a nech sme na kontrole čo nám doktor povie že je to ok a nech sa toho zbavíme..
@mianc presne tak 🙂 😉 a ako vám ide papanie? zeleninka uz zachutila? či viac je šmakuje kašička? 🙂
@adelaida33 no zeleninka zachutila ale tá kupovana.. :-/ 🙂 maminkynú produkciu odmieta.. ☹ ale tak hlavne papá.. zajtra jej zasa skúsim domácu výrobu, som zvedavá.. začíname s karfiolikom tak uvidím čo baba naň povie..a vy ste už začali zeleninku dávať? či začiatkom týždňa až?
@mianc začneme bud v piatok (ak stihneme popri ortopédii, máme tam byť na obed) alebo cez víkend 🙂 . určite sa časom rozpapá, drvivá väčšina detičiek potrebuje min. 3-4 tyzdne na rozbehnutie papania 😉 . ale napr. minule som stretla jednu maminu, ktorá má 13mesačného chlapčeka a on stále odmieta papať, zje tak 4 lyž. jedla, sem-tam pol rožka požužle... chce len a len MM. a toto už nie je sranda 😒 .
a chcela som sa vás, dievčatá, opýtať takú praktickú vec ku príkrmom, či ste v začiatkoch (a aj neskôr) varili na tie cca 2-3 dni naraz a uskladnovali ste v chladničke, resp. mrazničke, alebo ste každý den navarili čerstvé.dík za rady 😉 .
@siss_sz ako danielik? nadalej pekne papká? myslím, že mrkva s jablkom je mňamka kombinácia 😉 , sa mu ani nečuduje, že to celé "zhltol", ja by som si tiež dala 😀
@dadka1010 maš teraz asi riadny frmol, posledné upravy v dome, chystačky, upratovačky, balenie... jajáj 😖 , musíš byť unavená "namraky". ale super, budete už vo svojom. mať svoj vlastný domov je krásna, voňavá vec 😉 . a matejko sa už rozpapal? vidíš, to vy už aj mäsko papkáte asi tyzden... a varievaš mu to každý den čerstvé, či si vzdy dopredu navaríš aspon teraz, ked máš tolko roboty okolo bývania?
@adelaida33 pekne papa, este stale... dnes idem zas na trh obsmŕdať, ci maju brokolicu...jedna pani mi stale slubuje 🙂 daniel este nejedol brokolicu, a ta detom zevraj tiez chuti, tak uvidime... 😉
a ja som prikrmy varievala ze okolo 120g -to je akozedenna davka (som nikde citala, ale zabudla som kde) a na zaciatku to mal aj na tri dni (nedavala SOM, ZE IBA JEDU LYZICKU PRVY DEN...ALE KOLKO SPAPAL) (joj, maly mi stale zapina caps lock), potom to mal na dva dni a teraz varim tiez na dva-tri dni...ale vacsie mnozstva a skladujem v chladnicke...neskor mozno aj zmesi do mrazaku si porobim 🙂
@adelaida33 ja varím každý deň čerstvé, ale tá kupovaná mi vydržala presne na 3 dni.. asi máš pravdu, chce to len aby si zvykla na novú chuť a konzistenciu jedla.. dnes idem zapojiť petržlen.. xixi.. to som zvedavá čo babuľa na to povie.. 😀
aj my sa uz pridavame k velkym jedakom - vcera sme skusali prvu mrkvicku, dopadlo to celkom dobre, neviem ci od radosti, ze ma konecne nieco ine ako mliecko alebo mu to fakt chutilo 😉 uvidime ako sa bude drobec tvarit dneska pri jedle 😵
babulky tak je to ten 6choroba.. mala ma stale vysoke teploty tak som z toho hotova.. ale vydrzime malo by to byt len 2-3 dni..
@mianc Ahojte, pozerala som tú 6.chorobu na nete, prenáša sa kvapôčkovou cestou, nesmú sa podávať antibiotiká. Na tretí deň po teplotách, ktoré sú aj nad 39, sa dieťatko vysype ružovými vyrážkami. Potom teploty ustanú. Moja prvá dcérka také niečo vôbec nemala, ani kedysi mám pocit sa to nejak neobjavovalo. Sprostá choroba, len vysilý tak malé telíčko:((( Dúfam, že sa tomu vyhneme...
@adelaida33 No hej, trošku sa naháňam, ale zase stojí to zato. Lebo už nám začína byť u naších tesno. Nieže by sme nemali kde byť, naši majú veľký dom, ale zase mám ešte 3 bratov. A nehovorím o veciach pre malého, neviem kam by som ich už strčila 😲 . Papá ako kedy a ako čo. Dnes mal brokolicu so zemiakom, celkom mu chutilo, aj keď tomu moc neublížil. On len tak pár lyžičiek a dosť. Mamin cicík je najlepší, normálne ho až trasie, keď ho vytiahnem 😀 .
@adelaida33 ja malému varím na dva dni, skúšala som aj mraziť ale nechutilo mu to. Je asi po mne ani ja nemám rada rozmrazované potraviny. Stále si uvarím na 2 dni, niekedy keď nejako nestíham tak dám skleničku najradšej nakupujem v DM aj cenovo sa oplatí. Dnes sme mali mäsko a zemiaky všetko som to pomixovala a zjedol inak zemiaky neľúbi vôbec ale mäsko urobilo tomu inú chuť.
@mianc držém palce nech to dobre dopadne, ja som si so starším synom vytrpela tiež dosť cvičila som s ním vojtovku do 3 rokov lebo sa skoro vôbec nehýbal. No tá obeta pomohla a teraz nič nie je vidno, je úplne v pohode niekedy až veľmi 😀 😀 😀 😀 . My mami si musíme toho vytrpieť trošku viacej.
@tinav ďakujem, snaď nám to aj rýchlo dá doktor dole.. keď sám bol na rozpakoch či dať či.. ale pre istotu dal, aby baba nemala problémy neskôr.. ten jeden kĺbik bol na rozhraní a on sám nevedel povedať či je to dobre alebo zle.. lebo v istých polohách bol dobre a v iných zasa mal vôľu a to by už nemal mať.. no tak uvidíme keď nám najbližšie kontrolu bude robiť.. snaď nám to rýchlo ubehne.. 🙂
u nas je crevna chripka, dufam ze to mala odo mna nechyti....
boli sme v poradni pred troma dnami a skoro som odpadla- sestricka aj dr chore s ruskami na ustach. perfetneee !!! mala som sto chuti odist. a takto to dopadlo. ja niekedy fakt nechapem.
dufam, ze skoro pridem medzi vas 🙂

@mailinka nurofen a panadol su dve rozne lieciva