icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

slavetka
30. sep 2011

Ja davam najviac kuracie a morcacie. Kupim prsia, pomelem ich, potom narobim gulky a dam ich do madoby na vajicka, alebo do nadoby na lad a supnem do mrazaka. A ked sa masko zamrazi, tak gulicky nahadzem do sacika a potom kazdy den vyberem jednu gulku. To mi poradila doktorka aje to velmi prakticke. 😀

ladytt
30. sep 2011

@slavetka Skvelá rada, vážne, dík.

gm
30. sep 2011

@slavetka takže ty si urobíš surové pomleté guľky a každý deň ich tepelne upravíš? To ich potom také pomleté varíš, či ako?

slavetka
30. sep 2011

@gm Ano, kazdy den si vyberiem jednu gulku a varim ju aj so zeleninou. Ona sa nerozpadne, pekne drzi v celku. 🙂
Este som zabudla, ze sme uz skusali aj slivku. A karfiol a brokolica sa musi varit zvlast. To len tak. 😀

dadka1010
30. sep 2011

Baby, my dokrmujeme od ukončeného 5 mesiaca a stále to nie je papkanie 😠 . Jednoducho malý zatne zuby a ja sa môžem rozkrájať. Má len určité suroviny, ktoré skutočne spapá, ale ani tu sa nedá hovoriť o najedení 🙂 . Veľmi ma to štve, ale asi s tým nič nenarobím. Hlavne, že mu chutí mliečko a máme ho zatiaľ dosť. O 2 týždne nás čaká poradňa, tak sa aj celkom teším na váhu, aj keď odhadom je to cca 10kg 😲 . Trpí celý môj chrbát, preto som začala riešiť nosič, len stále neviem, či sa mi oplatí 😉

mis_ka
30. sep 2011

ahojte my uz vynechavame tri kojenia... na desiatu filipko papa ovocie, vacsinou kupenu vyzivu (jablko, hruska, slivka, broskyna, marhula, ale dnes napr. spapal banan, odkusoval dasienkami a papal), na obed varim rozne polievocky (maso, rozna zelenina, zemiak alebo ryza) a na veceru ma ryzovokukuricnu kasicku. strasne mu chuti papat ozajstne jedlo tak mu nebranim, samozrejme vsetko v ramci vhodnych potravin pre tento vek. a lepok sme este nezaviedli.

mis_ka
30. sep 2011

@dadka1010 podla mna skus ten nosic, moj ma 8,5 kila a ja 49... takze nosit len tak je pre mna fakt narocne, odkedy mam manducu tak kolko krat vybehnem aj na prechadzku bez kocika, najma ak mam ist niekam na urad a mhdckou, vtedy je to strasne prakticke. a krpcovi sa v nosici paci podla mna este tak rok ho urcite vyuzijeme 🙂

mis_ka
30. sep 2011

baby k tomu mrazeniu, ja som prestala varit kazdy den, uvarim raz za cas viac polievocky, pomixujem a dam zamrazit v avent poharikoch alebo aj flasky od vyzivy sa daju pouzit. vzdy varim inu kombinaciu, aby nepapal kazdy den to iste a potom to striedam. aj teraz mame v mraznicke cervenu (masko, mrkva, petrzlen, kukurica, ryza) a zelenu (masko, brokolica, kalerab, petrzlen, hrasok) polievku 🙂

mis_ka
30. sep 2011

po tyzdni som na nete, tak sa rozpisujem, chapte ma prosim :DDD

gm
30. sep 2011

@mis_ka Prosím ťa ako robíš tie polievočky, všetko dáš naraz variť a potom rozmixuješ? A malému to dávaš z flašky?

mis_ka
30. sep 2011

@gm v podstate ano, vsetko dam do hrnca a zalejem vodou (nie vela, tak na zakrytie, aby vysledok nebol velmi riedky), povarim a pomixujem. ak varim nieco co vyzaduje kratsiu tepelnu upravu napr. cukina, tak ju pridam az tesne pred koncom varenia. vysledna konzistencia je taka asi ako redsia kasa a davam mu to lyzickou. pozor ale ked das ryzu bude to cele hustejsie, prvykrat sa to babatku nemusi pacit, tak jej daj len troska. flasku pouzivame iba na pitie cistej vody, ak pije nieco ine (napr. ovocnu stavu som parkrat dala), tak jedine z poharika. nechcem aby si kazil zuby cucanim sladkeho cumla.

careamell
30. sep 2011

@mis_ka ahoj, čítam, že už nahrádzate 3 kojenia normálnym papaním, ako staré bábätko máš? A dojčíte sa ešte?

careamell
30. sep 2011

Kočky, inak odporúčam stránku www.kojeni.net, našla som tam mnoho odpovedí a sú tam aj tabulky, kedy sa čo pridáva na papanie a v akom veku. Tak ale samozrejme, každé bábätko je individuálne.

mis_ka
30. sep 2011

@careamell maly ma 6 a pol mesiaca, dokrmujem mesiac, stale sa dojcime, rano este v posteli (ranajky), poobede 2-3x (olovrant, prva vecera), druha vecera je ta kasa (mliecna) a v noci ako kedy, vacsinou spi krpec s nami, tak si rano ani nepamatam kolko som dojcila 🙂 ale 2x urcite, niekedy aj 5x :-/

careamell
30. sep 2011

@mis_ka
Každé dieťatko je individuálne a vy ste asi dobrí jedáci, keď ste až tri kojenia úplne nahradili príkrmami. V tomto veku by však naďalej malo byť prvoradé dojčenie. Mne sa to zdá veľa nahradiť až tri kojenia. Kočky, vy s tým máte aké skúsenosti? Ale ako vravím, každé bábo je iné a aj mamička si to vie odsledovať ako bábu chutí 🙂

fugu77
30. sep 2011

@asma ja to mam tak ako ty. Zelenina ani za nic a za ovocim sa trhaaaa.

adelaida33
30. sep 2011

@mis_ka ahoj 🙂 , akurát dnes som na teba myslela, ze si sa tiez poriadne dlho neozvala. kde si bola tak dlho? na svadobnej ceste? 😉
fíha, s filipkom ste uz riadne rozpapaní 🙂 . cí, a ako je to dlho čo uz máte nahradené tri papania? ako si postupovala, teda ako dlho len zelenina, kedy kaša a kedy mäsko a kedy ovo?
a, prosím ta, ako je to potom s prsníkmi? nebolia, nenalievajú sa príliš? alebo teda málo 😕 ? ide to nejako prirodzene? mám tisíc otázok 😀 .
a este k tomu vareniu... nepasírovala si mu aspon hrášok? ja len ze aj tvoj mával koliku, tak či ho nezdúva... dík.

wilsonka
30. sep 2011

@amiiia aj moja sa druhu noc budi a placka, nevie si najst polohu, kruti sa nervaci...no otras. mozno zuby naozaj ale dasienka nema opuchnute. inak ale aj cez den je taka nepokojnejsia:( zeby to takto zacinalo so zubkami? sa mame naco tesit.

careamell
30. sep 2011

sledujete niekto tému prvé príkrmy? našla som tam zaujímavú informáciu práve pre nás prikrmujúce mamičky. Špenát by sa mal deťom do 2 roku podávať len z výživiek, ktoré dostať kúpiť v obchodoch, nakoľko je v nich kontrolovaný obsah dusičnanov, to však v čerstvom špenáte nie je.

mianc
30. sep 2011

@adelaida33
@mis_ka xixi.. aj mňa zaújma ohľadom tých prsníkov, či náhodou, nemáš veľa naliate keď dávaš 3x, ja dávam zeleninku, ale to ešte dokojíme tak za hodinku a večer kašičku a aj tak jej dám za hodinku mliečko kým ide spinkať.. 😀 tak by ma to zaújmalo.. lebo včera mala zjedla kašičku a prsko už nechcela zaspala a zobudila sa mi až o 23h t.j. 7,5h som nekojila z jedného a 10,5h z druhého a viete si predstaviť aký so ho mala... 😀 😀 😀 😀 tak preto by ma to zaújmalo.. 😅

mianc
30. sep 2011

@wilsonka no myslím si, že zúbky, lebo aj mojej to takto začalo, a teraz už ani nehovorím, také ma chúďa spuchnuté ďasienka.. 😢 niekedy len pri papaní sa odtrhne a zaplačká a už ani pokračovať nechce.. radšej si nasadila dietu.. ☹

adelaida33
30. sep 2011

@mianc no preeesne pre toto sa aj ja pýtam - že ako to bude 😝 😝 😝 😀
no ale ak to takto pôjde dalej, tak to vyzera, ze uz aj vy nahradíte aspon jedno dojčenie 🙂

mianc
30. sep 2011

🙂 inak kočky, my sme teplotky zvládli .. a dokonca aj obsyp sa nám dal ale je to OK, malá nie je z toho nejaká nervózna.. konečne to máme už zasebou.. dúfam, že ešte aj zúbky sa prerežú čo najrýchlejšie a čo najmenej bolestnejšie.. 😔 😝 lebo sa už s nimi mordujeme riadne dlho... 🙄

mianc
30. sep 2011

@adelaida33 no veru.. 🙂 ale dnes si princezná dala radšej polovičnu kašu a mliečka sa už nevzdala.. 😀

dadka1010
30. sep 2011

No to ja keď nekojím 3 hodiny, tak ma už svrbia prsia 😠 . To by som si nevedela predstaviť nekojiť 10 hodín, ufff 😀 . Nakoľko stále nosím tampóny, tak neviem, ale určite by som bola celá mokrá 😝 . My tak väčšinou skúšame pred obedom nejakú tú zeleninku s mäskom a poobede mu dám nejaké ovocie. Inak ešte ani raz sa nestalo, že by mu to stačilo, takže žiadne vynechané kojenie 😅 . Neviem ako pôjdem na tú svadbu, mám z toho takú veľkú hlavu, asi sa budem musieť poodsávať týždeň dopredu 😉

asma
30. sep 2011

ja davam malej iba obed a veceru kasu a po kasi si este aj naceca.. inak ju stale kojim.. nech len zbiera vitaminiky..

ladytt
30. sep 2011

Aj ja stále dávam iba obed, ale vždy si vypýta ešte aj mliečko na zapitie 🙂 ovocie na olovrant nič, ani marhula ani jablčko :( všetko odmieta... a kašiču dávam iba občas, teda keď nezje nič z obedu... takže aj my ešte zbierame vitaminiky 🙂
@asma

mis_ka
1. okt 2011

@mianc @adelaida33 babulky, ze svadobna cesta :D na tu nam veru neostali prasule... ale zato sme sa konecne prestahovali do svojho 🙂)))) preto sa sem ani nedostanem, najprv to balenie a teraz nemame este zavedeny net, pisem len cez telefon... ale k veci, dokrmovat som zacala cca pred mesiacom, najprv mrkvicka a postupne dalsie zeleninky, od prveho razu v podstate papal riadne, takze uz po tyzdni nam vypadlo obedne kojenie. strasne rychlo na to nabehol, ale co mam robit, ked mu chuti 🙂 po vyse 2 tyzdnoch sme dali masko, a asi pred 10 dnami sme pridali ovocnu desiatu, na prvy sup zjedol plnu davku a dalsie kojenie zrusene, no a teraz davame styri dni tu kasicku na vecer, co je za to tretie kojenie. napodiv prsia to zvladaju, hned sa prisposobili, vsak mi nevypadli 3 kojenia naraz, ale postupne, tak ta tvorba mliecka sa stihla upravit. som sa bala ze budem na prasknutie a v pohode 🙂 pritom mliecka mam dost, vsak v noci sa niekedy kojime aj kazde 2 hodky a niekedy ako dnes len 2x za noc. sranda ako to funguje, ale funguje 🙂 ten hrasok, bala som sa, najprv som si dala ja hraskovu polievku, nenastali ziadne problemy, tak som vsypala aj jemu do polievocky a v pohode, nepasirujem, vsetko len mixujem. uz vie prdkat chlapciatko 🙂

mianc
1. okt 2011

@mis_ka super.. to ste veľky papkáči.. tešíme sa s vami.. 🙂 no som zvedavá, kedy sa moja kočka takto krásne rozpapká.. ona napríklad večer o 17,30h spapá 120ml kaše a za hodku ešte mliečko pred spaním.. 😅 no ona je jedák ale na cicíku.. aj keď teraz po tej teplotke jej akosi moc nechutí..

adelaida33
1. okt 2011

@mis_ka super, miši, dakujem za všetkovysvetlujúcu 😉 odpoved. vidíš, všetko najlepšie, si mala teraz niekedy meniny 🙂 . s tym hraškom to urobim aj ja tak, že dám najprv sebe 😉 . a ešte som sa chcela opýtat, či si uz skúšala piť mlieko bez prevarenia, lebo ja som este nenabrala odvahu, tak daj vediet. velmi sa teším, ze tvoj filipko tak krásne papá, to máš za to, čo si si pretrpela s jeho kolikami 🙂 . a ešte predsa len jedna otázka k jeho papaniu. prsník si mu prestala ponukat hned, ked tak začal okamžite dobre papať, alebo nejako postupne menej za jedlom zapijal MM, tak ste od toho postupne upustili...?