Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@slniecko103 Tak vyskúšame aj my ako nám bude chutiť ja som nevedela či ju môžem malému dať keď kojím. Ja som si myslela že tie nutrilonové kaše sú určení pre deti ktoré pijú mlieko nutrilon. Zase som o niečo múdrejšia 🙂 🙂 🙂
@adelaida33 xixi.. presne.. aj moja to.. 😀
ale dnes mi zaspinkala už o 18h bola uťahaná z celého dňa, a o 18,45h sa mi zobudila s takým krikom, že som sa vyľakala ako blázon... 😕 😕 😕 a nemohla som ju potom uspať.. čo ju stále natriasalo.. dala som ju do postieľky a ona znova.. takto sme dookola spievali, čičíkali, postieľka, krik a zasa dookola.. 🙄 😔 chudiatko moje, konečne už ako tak zaspala ale počujem ju až vedľa do izby ako ju ešte nadtriasa.. božinku.. je to strašné.. 😒 ☹ 😢 asi tie zúbky nás bolia..
dievcata dnes som kupila mrazenu brokolicu a karfiol.mozem to pouzivat normalne ako cerstvu malemu do papania?nechce sa mi stale kupovat cely karfiol a brokolicu lebo drahy to nehce a ja to potom jem aj tri dni a ide mi to uz krkom.
@slniecko103 Ja som dnes tiež kúpila mrazenú zeleninu mix je tam aj karfiol, brokolica, mrkva, hrášok, zelená fazuľka atd a dnes som to aj varila. Dala som k tomu kuracie mäsko, to bola dobrota zjedol celú misku asi 200g až som sa bála aby mi nezvracal. Zo začiatku som tiež kupovala čerstvú ale malý všetko nezjedol a veľakrát to skončilo v koši. Niekde som čítala že môže aj mrazená tak som dnes skúšala a zatiaľ je malý v pohode, bude to mať aj na zajtra.
@tinav tak to vyskusam aj ja .a zeleninku si pomixovala celu,ked tam je aj hrasok ?ja sa hrasok bojim lebo v jednej knihe co mam doma ake papanie uz moze tak tam pise ze hrasok az od 10mesiacov,ale tu som citala ze maminky uz davaju aj hrasok a deticki v poho.kukuricu som uzu dala a brusko nebolelo :D
@slniecko103 Všetko som pomixovala hrášok som si všimla neskoro ale v pohode aj ten som pomixovala a neboli žiadne šupky aspoň som si nevšimla 😉 😉 😉 . Kukuricu som ešte neskúšala, mňa po nej bolí brucho a malý bude mať žalúdok po mne tak ešte počkám, no čerstvý rožok to vnútro priam miluje a to ja nemôžem. Ráno keď konečne vstaneme z postele a ja raňajkujem tak on už čaká na svoj rohlík, doplazí sa ku stoličke kde sedím a začne otvárať ústa takže mi už máme aj raňajky 😀 😀 😀 . No najkrajší pohľad je keď nájde nejaký kúsok na zemi zobere do ruky a pozrie na mňa či sa ozvem, ak nie šup do pusy 😀 😀 😀
baby odkial vam chodia tie vzorky kasiciek? aj my chceme 🙂)) ja som zatial vyskusala prvu kasu od hipp a teraz mame marhulovo-broskynovu tiez od hipp, obidve bezlepkove mliecne.
@mis_ka mne od nestle chodí..zaregistruj sa na tejto stránke: http://www.dojcenskavyziva.sk/clenska_sekce.asp...
@mis_ka Ani neviem presne odkiaľ ale manžel mi spomínal že keď som bola tehotná a dostala od lekára kufrík tak tam boli nejaké prospekty a on ma zaregistroval, potom sme dostali ďalší kufrík v pôrodnici aj tam niečo bolo na registráciu. Môj manžel sa v takých veciach vyžíva, všade kde sa dá zaregistrovať tak je hlavne ak ide o vernostné karty. Niekedy mi to lezie na nervy ale už som si aj zvykla 🙂 🙂 🙂 . Minulý týždeň mi prišlo dvd návšteva detskej poradne ešte som to nevidela, malý to má ako hračku hlavne ten obal.
@mis_ka hami máš tuto: http://www.hami.sk/sk/hami-klub/hk-aktivacia/?l...
@mianc to je hrozné ☹ , môj tiež občas takto z ničoho nič začne plakať a musím ho utišovať, chúďatko, neviem, či sa aj takým malým drobčekom môže snívať niečo také strašné, alebo čo to má znamenať... 😲 . ešteže to nebýva často 😔 .
no baby, comp stale v nedohladne a tak vas nestiham ani citat...tak aspon napisem...
tedA, NIEKTORE DETICKY JAK PAPAJU... (caps lock s ami zapol a to mi ani maly nesedi na nohach, jak zvykol...lebo uz mi taha kable, ked sme mali este comp a sedel tak na mne)...ze cely avent poharik...my ak dame polovicu, tak je super, aj tak ho musim este nahanat a menit mu polohy pri jedeni... ja mu cuc mliecka uz nedavam... sa mi zda, ze je stale najedeny..grcka viac, ako kedykolvek predtym, vzdy po jedle skoro... mozno je to aj tym, ze teraz nevydrzi na chrbte ani sekundu, vzdy sa svihne na brusko..uz mam take nervy niekedy, hlavne ked ho prebalujem, alebo prezliekam..a teraz uz idu pancuchy, topanky... tak ho nahanam, stale otacam...potom on je z toho nervozny, tak sa nervaci..haha..aspon viem, ze nieco ma po mne, chi 😀
no andes jake hysaky (neviem ako sa to pise) chytal... mozno mu idu aj zuby, ale ekdze mu nechytam nikdy dasienka, tak neviem, ake to tam bolo preedtym..musim sa mu zacat sparat v zuboch...
a este, ja riesim taku dilemu... kedze by sme chceli druhe niekedy... a ja by som bola "najradsej" nech mi uz nabehne cyklus, ze nech si to viem lepsie odsledovat... tak mu zatial nedavam mlieko na obed a na prvu veceru..to uz iba prikrmy..teraz zacali sme desiatu papat... ale este mu davam cuc , ale by som to uz chcela vynechat (aby mi ten cyklus nabehol)..no sa aj bojim, ci sa potom neodstavi...kvoli comu sa tie deticky odstavuju same vlastne?!?! 😕 neviete m i poradit? hehe..asi vacsina z nas tu ma jedno dieta, ci?
no a dalsia vec..za dva dni mame 7 mesiacov... uz p;otom mam ten lepok zavadzat? to akoze normalny chleba moze jest? nemozem tomu nejak uverit... akoze uz az taky velkac, ze byu bol? 🤐 😅 😔
@adelaida33 veru, ešteže to často nebýva... my sme to mali asi všehovšudy asi tak 3x ale včera nemohla potom zaspinkať.. ☹ dúfam, že nič jej nie je.. že to bol len naozaj sen.. 😒
@mis_ka vďaka za info.. už asi aj my začneme ten lepok pomaľučky zavádzať.. joj.. aj sa toho bojím.. dúfam, že všetko ok.. a aj my máme za dva dni 7 mesiačikov ako @siss_sz -in 😀 😀 😀 my pôjdeme už aj na mäsko, nakoľko len tú zeleninku sme doteraz papkali, mám králika, tak asi ho pomelem a dám do týcho kociek zamraziť, už neviem kto to tú odporúčal ale sa mi tá rada zapáčila tak odskúšam.. 🙂 takže v pondelok prvé mäsko dávame..
môže byť ako prvé ten králik? či radšej kurka?
babulky mi mame dnes 7 mesiacov... ja zacnem trosku cestovin s maskom davat.. a tak pomalicky.. chleba no nenatieram jej ho na ranajky ale tak ked jem tak jej sem tam ždibok dam do pusy...
Ahojte ja mám síce druhé dieťa ale niekedy mám pocit že je prvé tiež si dám radšej poradiť. Pri prvom synovi 15 rokov dozadu sa nič tak nedodržiavalo napr lepok, keď mal 6 mesiacov dávala som mu na raňajky rožok alebo chlebík s maslom. Ja už malému postupne zavádzam lepok a zatiaľ je všetko ok ale idem nato veľmi opatrne. Všade počúvam o alergiách tak som opatrná. Moja sestra má 33 rokov doteraz nemala žiaden problém a asi mesiac dozadu jej zistili alergiu na prach, peľ a potraviny. Starší syn má problém s prachom ale inak je v pohode 😀 😀 😀 . Ja dávam malému pomaly všetko ochutnať ale s mierou hlavne čo sa týka mlieka a mliečnych výrobkov.
@siss_sz ahoooj, no paráda, že aspon cez víkend môžeš napísať 😉 . celkom si ma potešila, že tvoj malý pri obliekaní nerváči, to robí aj môj, vôbec sa mu to nepáči a ja prechádzam pri jeho každodennom obliekaní-prezliekaní-navliekaní-zvliekaní... rôznymi štádiami od toho, že ho upokojujem hovoreným či spievaným slovom až po to, že sa od zúfalstva rozrehocem ako šiši, ked si predstavím, že to takto pôjde ešte minimálne pol roka 😕 . čo sa týka papania, ja neviem, aký objem má ten tvoj avent pohárik 😔 , ale tak my po 10tich dnoch zel. príkrmov spapáme cca 100-120ml. so zavádzaním lepku som normálne ešte nezačala ani ja, ale predvčerom mi z nákupu "vypadol" rožok rovno do jeho rúk (bol v lehátku pri taške a šibrinkoval ručičkami, kým z nej niečo nedostal...) a hned ho schytil a ocmúľal. nerozžuval ho síce, ale tak ho poolizoval poriadne (som ho potom zjedla 😝 😀 ) . s lepkom plánujem normálne začať ako písala aj @mis_ka, napr. pridaním ovsených vločiek k ovociu (desiata), predtým ich ale minimálne zalejem vriacou vodou, alebo krátko povarím vo vode, aby boli mäkké, a možno ich aj trochu pomixujem... alebo mu do zel.-mäs. príkrmu nadrobím trošku rožka, či dám do ruky zopár pohánkových chrumiek... Pohánka síce neobsahuje glutén, ale obsahuje prolamíny, čo je pre ľudské telo podobné gliadínu - t.j. "škodlivá" zložka lepku. (Lepok = jačmen, pšenica, raž, ovos; pohánka)
a to posledné, čo si písala - ohľadom menštru a cyklu ti poradiť neviem 😒 , ale azda @sirinka by vedela 😉 .
@adelaida33 dakujem za vysvetlenie to s tou pohankou a lepkom 🙂
@mianc akurát minule som o tom čítala, lebo aj ja som sa bála, čo to má znamenať 😲 😕 , tak som sa dočítala, že my, maminy sa zbytočne obvinujeme, nie je to naša vina, pokiaľ sme normálne milujúce matky, jediné, čo môžeme je vytvoriť stabilitu, denné rituály, ktoré dávajú dieťaťu istotu, citové prejavy (pohladenia, poláskania, objatia, ponosiť...) a pod. dieťa takto spracúvava zážitky a empíriu, ktorú získava počas dňa a ukladá si to do budúcna na "využitie"... tak azda je naozaj všetko ok 😉 .
@adelaida33 jee.. to si pekne napísala.. tak dúfam, že je to tak.. a je to len zle spracovanie denných zážitkov.. xixi.. asi toho bolo na ňu včera dosť.. 😎
@adelaida33 dakujem 😉 no, tak zacinam dnes s nejakou tou pohankovou krupicou, lebo ovsenych vlociek mam doma iba jednu davku, tak aby som vedela..to tiez treba asi 3x za sebou podavat, nie? nuz, tak uz aspon odsavam mliecko, nech mam co do krupice..hehe..
a veru, nervaci sa pri rom obliekani a to mu davam len pancusky a nohavice..ked ideme von aj topanocky...ked bude este overal alebo co, ho porazi...a tiez nic nefunguje..spievanky, pomaly ci rychlo ho obliekat, hracka..😀
a normalne sa mu teraz obcas stane, ze vstane iba raz v noci... juchu... aj ked..zobudim sa rovnako otapena, ako ked sa budil trikrat v noci...haha... podstatne by bolo (pre pocit vyspatia), keby sa zobudili tie nase deti aspon o osmej😀
@siss_sz 😉 , tak to je fajn, ja zatial o jednorazovom nočnom papaní môžem len snívať, ale tak dá sa... 🙂 . ak si malému ešte lepok nedávala, tak mu nedaj hned misku kašičky s lepkom, daj mu do tej prvej večere štipku (1káv.lyž.) z tých ovsených vločiek alebo mu do nej primiešaj zavarenú štipku tej pohánkovej krupice, ked uz chceš začať dnes... ved čo keby náhodou..., aby mu potom nebolo veľmi zle, ked spapá celú dávku takej kašičky, či? 😒 teda, podla mna 😔 .
@adelaida33 vidis...muuudro... daKUJEM 😔
@siss_sz @adelaida33 ja mám tiež tú pohanku, tak jej to môžem dať ako pri zavedení lepku? to by bolo fajn, zajtra urobím kašičku a primiešam jej tam lyžičku pohanky na začiatok a potom pridám.. 😀 uvidím čo na to..
inak my mame stále klasické nočné budenie čo 3hodky a ráno už 3x po sebe baba vstáva okolo 5, 5,30h 😠 ☹ a to bola už tak fajne naučená o tej 6,30-7h 😎 🙂 tak neviem čo sa stalo.. len dúfam, že sa to popravi rýchlo naspäť.. so si myslela, že keď bude ráno dlhšie tma, že ju to budiť nebude a pospí si aj dlhšie.. opak je pravdou... 😝

ženušky, mne prišli ešte len tie dve vzorky kase nestlé s podbradníčkom, ale zatial ich nedávam, skušame len obed - zeleninu postupne, každé tri dni novú. čo sa týka ranného vstávania našich drobcov, veľmi sa teším, že ste také solidárne a konečne po 6 mesiacoch vstávate s nami 😀 😀 😀 .
@mianc toto robieva aj môj 🙂 , tiež s ním musím každý deň presamohláskovať, a ked niekedy začnem ja, tak sa odušu rehoce. a ešte "hovorí": kchjúúú, chjééé, híííííí, achchch, nenene a pod. 😀