Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
Bože jak ja nenávidím túto zimu a to obliekanie. Ako tu píšete, tiež ho musím naháňať, stále sa mi otáča, nerváči, skúšam všetko mu dávať do rúk od krémikov po ovládače a mobily, len aby som ho obliekla 😠 . A to zima ani poriadne nezačala. Inak túto noc bol malý hore len 3x tak som sa konečne po dlho čase aj vyspala 😎
@adelaida33 xixi..nie .. idem od pondelka mäsko dať a asi potom dám až lepok.. zatiaľ sme len na zeleninke.. 🙂
ozaj nevieš mi povedať, či lepok sa musí zavádzať až po mäsku? 😕 vtom sa akosi nevyznám.. 😒 niekde som čítala, že lepok by sa mal v 7. mesiaci zaviesť a my už budeme mať v pondelok, tak si myslím, že by som ho mohla.. dať.. neviem.. ale budem rada ak mi poradíš, alebo kočky.. ešte som to neskúšala dávať, tak či máme čas alebo ho už máme dať?
@mianc v zásade platí, ze ak je dieťatko dojčené a maminka sa nemá kam ponáhlať, teda že nemieni ukončiť dojčenie, tak sa lepok zavádza po ukončenom 6. mesiaci, najlepšie však po ukončenom 7. mesiaci, a to bude od pondelka tvoja timuška 😉 . najdôležitejšie pre telíčko dieťatka je, že sa lepok zavádza popri dostatočnom počte dojčení, t.j. cca 5-6x denne, vtedy je predpoklad, ze prípadné možné alergické reakcie na lepok MM eliminuje. cííí, to je ale úžasná "zbraň", toto MM 🙂 .
@adelaida33 jee.. super, diky za infoš.. takže je to ok.. 😉 len čím začnem ešte neviem, možno aj tú cestovinku neskôr spravím s mäskom, asi by bolo blbosť naraz zaviesť mäsko a aj lepok, však? To by som asi nevedela na čo ako reaguje, či?
@lisjanka @sirinka takže vzásade je asi jedno čo pôjde skôr, nie? Ide hlavne o dieťatko či je na to pripravené a či je kojené, a ako Janulka chlebík, žuvká? Tá moja akosi ani zeleninu mixnutú nechce, ale asi jej ju skusím pučiť, možno keď bude mať také minikúsky tak to skôr bude chcieť, asi vyskúšam.. a od zajtra idem na mäsko.. 😀
@adelaida33 Jéééj ďakujeme, ešte som ani nestihla napísať 😉
@adelaida33 veru, si nas predbehla 😉 dakujemeeee!
@mianc mäskom nemusíš začať tak, ze hned bude v kazdom obede. môžeš začať tak, že jej ho dáš najprv len 2x napr. pondelok a štvrtok, další týžden 4x a tretí týžden 6x. no a štvrtý týžden jej ho daj už znova 6x a na siedmy den pridaj z dooobre uvareného vajíčka rozdrobený žltok (prvý raz stačí polovica). ale nemusíš - to je len rada, kedy je možné 1x do týzdna mäso nahradiť žltkom, ale to neznamená, ze ked tvojej malej nebude chutit, je to zlé. hlavne sa riad jej chuťou, ak uvidíš, že ti výrazne spapá viac, ked je zeleninka s mäskom, tak jej ho dávaj aj každý den 🙂 . no a popri mäsku začni s jablkom (ošupaným a povareným) a bananom (len vidličkou rozpuč, aby džaba nebola), ktoré kľudne môžeš zmiešať s kašičkou s lepkom alebo s ovs.vločkami, alebo ako si písala, pridaj do zel.-mäsového obeda niečo, napr. tie bezvaječné cestoviny, krupičku a také... hlavne začni po troške a potom už uvidíš, čo malej chutí 😉 .
@mianc a ešte: zvykne sa odporúčať podávať ovocie ako olovrant. lebo niektoré deti môžu (nemusia!) po ovocnej desiatej odmietať zel.-mäs. obed. vyskúšaj, uvidíš, ako vám obom bude vyhovovať. ja to plánujem tak urobiť, lebo neskôr, okolo 9-10. mesiaca plánujem zaviesť mliečnu desiatu (jogurt, kefír, lučina... s napr. pečivom). ale tak je to len plán 😀 , uvidím, aká bude realita, ako a čo bude malému chutiť, nútiť ho určite nebudem 🙂 😉 .
@adelaida33 ja som davala asi dva tyzdne iba zeleninu a potom uz aj ovocie.. a hlavne som ju nenutila papat a nejak sme to dobojovali a po vyse mesiaci pekne papaaaaaa co ma strasne tesiiiii ... odkedy mi doky zakazal kojit (neurobila som tak uplne) ale tak aspon som to obmedzila tak na olovrant davam ovocie...
Ale neviem preco mi z tych kupovanych výživ ani nie ze vracka iba taka ako kyselina jej vybieha niekedy... tak jej davam cerstve ovocie... jablcko a banan... alebo jej dam pol banana a jeden biely jogurt...
Inak mi sme este pred prikrmamy zacali kasou na veceru a mala bola v pohode... Lepok jej pomaly budem pridavat,,, cez tyzden jej uvarym ryzu s maskom..., alebo nejake cestoviny s maskom a mrkvickou? to este uvidim si to nastudujem xi
ja som dnes až dala prvýkrát jabĺčko a celkom jej chutilo tak už budem dávať na desiatu ovocie tak nám zas odpadne jedno kojenie......a od 9mesiaca skúsim dávať mliečne výrobky okrem tvarohu lebo ten sa dáva až po roku tak uvidíme ako nám to pôjde ďalej a lepok nedávam vždy zatiaľ len občas skúšame... 🙂
@adelaida33 xixi.. diky za radu.. no mám inšpirácií a inšpirácií.. tak zajtra začíname s mäskom.. to som zvedavá.. joooooj... a vy ako napredujete so zeleninkou? Čo ste už vyskúšali? 🙂 Ide vám to? Moja dnes prvýkrát zjedla nejakých 50ml wou!!!! asi najviac za celý mesiac... 😀
dievcata troslu zmenim temu. fusak uz mate? aky? je potreben dat babo do overalu aj fusaka alebo staci len fusak? a este k strave. ako pripravujete krupicovu kasu? to si mam odstriekat mlieko a uvarit ju v nom? mozno hlupa otazka, ale fakt neviem ako.
@tanalienka ked kojis tak das svoje odstriekane mlieko a do toho krupicu... ja budem davat malu v kombineze do fusaku, nakolko este nechodi a predsa babo ked len sedi v kociku, tak mu je chladnejsie ako nam...
Vyhoda je, ze ked ju dam do fusaku, tak staci pod kombinezu bodycko a pancusky a nemusim ju obliekat ako cibulu.
Lebo teraz ked sa jej snazim dat viac vrstiev, tak place a je cela spotena ☹
@tanalienka ozaj a co sa tyka fusaku, kupovala som malej jeden cerveny a druhy bezovy som dostala obidva su velmi teplucke. Ten bezovy predavam, kuk moj bazar 🙂
@mianc 😉 držím palce, nech timuške chutí zeleninka s mäskom výrazne viac než doteraz. my sme vyskušali mrkvu, zemiak, tekvicu, petržlen a paštrnák. a ešte nás čaká brokolica, špenát, cuketa, kaleráb a karfiol. takže sme asi v polovici zeleniny. zelený hrášok a zelenú fazuľku som sa rozhodla nechať až na 8-9ty mesiac. podľa tvojej rady, zatial som mu všetko pasírovala a chutilo mu, cca po týždni začal papať tých 100-120ml kašovitej zeleniny, možno keby som mu to urobila riedšie, ako polievku, tak by toho spapal výrazne viac, ale to je zbytočné, keďže chceme, aby sa naučili "prežúvať". on totiž po zeleninke okrem trochy vodičky vypije zvyčajne aj MM z oboch cicíkov a potom ledva dýcha a funí od toho, aký je prejedený. Minule som až horekovala, že mu už budem dávať len z jedného, že po kom to dieťa je, ked sa takto prejedá (a vraj detičky vedia, koľko papať chcú...) a môj mm sa smial, že je po svojej matke 😀 😀 😀 . ale čo sa týka toho množstva, koľko spapá, nemeriam a nevážim mu to zatiaľ, je to len odoka podľa objemu misky, z ktorej papá. Zatiaľ sa len učíme papať a ochutnávame prvé chute, takže sa nejako "nestresujem", či spapá dosť. Ja to beriem tak, že zatiaľ je stále podstatné a hlavné, že pije MM a že už má záujem "prežúvať" 😉 .
@tanalienka síce som ešte krupicovú pre malého nevarila, ale keby som šla, tak asi tak, že by som ju uvarila vo vode a potom by som uz do hotovej a ochladenej, na teplotu papania, za čerstva pridala svoje odstriekane mliečko, a to toľko, koľko by bolo potrebné na požadovanú konzistenciu. je to len nápad, ešte neoverený 😝 .
ahojte, chcem sa spýtať, či nemáte niektorá skúsenosti s užívaním antibiotík počas kojenia. Ja idem zajtra trhať zub múdrosti, bolel ma ako šlak celý víkend no a zubárka mi dala Dalacin. Som z toho nešťastná, dokonca som si musela dať aj Ibalgin ako ma to bolelo ☹ ☹ ☹
@careamell ahoj, ja som dalacin užívala počas tehuľkovania - tiež mi ho ako jediný vhodný odporučila zubárka po vytrhnutí "múdreho zubu". Ibalgin sa tiež môže - dočítala som sa o tom v téme všetko o dojčení tu na MK (na konkrétne dávkovanie sa tam skús opýtať napr. @strapco) Ak to ináč nejde, je pre dieťa určite lepšie užitie lieku, než ubolená mamča 🙂 Držím prsty, nech bolesti vytrhnutím prejdu. A najlepšie už hneď aj pred vytrhnutím!
@adelaida33 jeee.. ale veď to krásne papká... 🙂 mne včera moja zjedla nejakých 50ml a to som bola celá happy, že konečne troška viac.. 😀 ale tak čo narobím, nútiť ju nejdem a dnes som vyhodila králika sa rozmrazuje, tak sa chystám prevariť ho a zeleninku ku tomu a som zvedavá čo naň tá moja prebieravá baba povie.. 😀 teším sa s tebou, že vám ta zeleninka tak super ide.. aspoň mám vidinu, že niekedy zachutí aj tej mojej..
inak včera som robila, brokolicu, cuketu a mrkvičku.. a tato kombinácia jej zatiaľ najviac chutila.. 🙂
@tanalienka ja tiež budem dávať fusak a overal a menej obliekať.....a uvidíme podľa zimy aká bude 😀
@tanalienka a prečo ideš variť krupicovú kašu?skús si kúpiť hotovú ktorú len pridáš do vody alebo mlieka podľa toho akú si kúpiš....a ach chceš skúšať pridávať lepok tak by som len skúsila jednu lyžicu do polievočky a pomaly dávať.... 😉
@mianc presne dnes sa chystam navariť mu kombináciu cuketa, brokolica, mrkvička. akurát som myslela, že tam pridám aj zemiak, či? máš skúsensoť, žeby to bola tuhá hmota 😖 ?
@adelaida33 ja som zemiačik vynechala, som sa bála aby jej nezapieklo keď už aj mrkvičku má.. a prišla som na to, že viac jej chutia príkrmy bez zemiačika.. akosi mu asi ešte neprišla na chuť.. 😒 tak preto som ho aj vynechala.. ale však za vyskúšanie nič nedáš.. 🙂 ak tvoj maľunky ľúbi zeleninku, to bude pre neho v pohode...

@mianc 😀 ja už na dobu a hodinu zaspávania a zobúdzania môjho miláčika nič nevravím 🙄 hlavne, že spí 😀 😀 😀 .to uz aj ty si zaviedla mäsko a ovocie, že ideš uz skusat lepok? cíííí 😉