icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

lisjanka
10. okt 2011

@mianc gratulujem k narodeninkám 😨 ja idem do poradne vo štvrtok tak som tiež zvedavá ako sme natom lebo sme boli v piatom mesiaci a teraz máme už sedem....ale dnes mi začala akosi pokašliavať tak na sucho tak som zvedavá ako to bude pokračovať či sa to rozvinie na chorobu alebo to prejde..... ☹

ladytt
10. okt 2011

Ja uz neviem co mu dat, ziadne prikrmy nechce :( uz prikrmujeme vyše mesiaca a ak my zje lyzicku som rada, zeleninu trochu, ovocie vobec.... neviem ako dosiahnut, aby nieco zjedol :(

dadka1010
10. okt 2011

Čaute, k téme fusak. Ja som akurát včera nahodila na môj športiak fusak-návlek na nohy. Zatiaľ ho budem obliekať pančušky+oteplené gate a šup do toho a keď bude väčšia zima, tak kúpim kombinézu alebo overal. Zatiaľ nekupujem, lebo neviem aká bude zima a ako mi dovtedy narastie. Zatiaľ sme kúpili teplú bundičku, tak uvidíme 😉 .

dadka1010
10. okt 2011

@ladytt Moja my sme na tom podobne. My dokrmujeme 2 mesiace a žiadna sláva. Niekedy sa mi ho podarí oklamať, dávam mu fľašu, on otvorí ústa a ja šup s lyžičkou do pusy. Skúšame všetko, od papania po ležiačky, po sediačky, niekomu na kolenách. Niekedy ho kŕmime traja, jeden drží, jeden ho zabáva a tretí kŕmi. No neviem, čo budem robiť, keď budem s ním sama 🙄 . Ale tak zatiaľ sa utešujem, že mám dosť mlieka a nič mu nechýba 😀

lisjanka
10. okt 2011

@ladytt ak ti priberá tak sa netráp len skúšaj naďalej a neboj sa keď bude hladný tak spapká aj zeleninku aj ovocie.....a skúsila si k tej zeleninke dať aj mliečko ak kojíš tak svoje.....ja som začínala takto a zabralo.....má dni kedy nechce nič a zas deň kedy papká ukážkovo.... 🙂 🙂

ladytt
10. okt 2011

@dadka1010 Tak tí naši dvaja nezbedníci malí sú rovnakí 🙂 iba liezť a papať mliečko 🙂
No hádam priberá dosť ja vlastne neviem, či dosť štvrtok ideme na preventívku, naposledy keď mal 5,5 mesiaca vážil skoro 7 kg, teraz má 7 mesiacov a cca 7,6kg.
Skúšala som aj mliečko moje, veľmi to nepomohlo, najviac, čo doteraz zjedol bola tekvica, ale keď ju z niečim zmiešam už to nechce.... a ovocie absolútne žiadne, všetko je pre neho kyslé.
Ešte, že to mliečko mám.

mis_ka
10. okt 2011

@tanalienka k tomu fusaku - ja zatial davam letnu (ale hruba je dost) zavinovacku do autosedacky od emitexu a na to nanoznik co mam ku kocaru (x-lander) do toho ho obliekam rovnako ako je doma. ked bude este chladnejsie pridam deku a na najhorsiu zimu caka ovci fusak, co som este ja nosila.

mianc
10. okt 2011

@lisjanka aj my sme boli v piatom mesiaci a potom až teraz.. 🙂 dúfam, že je maľučky zdravý a neprihorší sa mu..dnes moja vynechala jedno denne spinkanie a spali sme len 2x to prvý krát urobila.. a to som potrebovala aby si pospínkala pred babyplávaním... ale zvládli sme to, som sa bála toho aby nebola moc unavená..

mianc
10. okt 2011

@ladytt a broskyňu si skúšala? tá taká kyslá nie je a vraj to deti majú radi, a banán? my ovocie teda ešte nedávame, tak neviem aké budú reakcie u nás.. 😀

adelaida33
10. okt 2011

@mianc a my sme zas boli v poradni na 6 mes., ale teraz kázala prísť až na 8. to je super, ze malá spí ukážkovo. vraj cca od polroka do roka majú mať detičky dva spánky. zato ten môj bol dnes hore od pol 4 🙄 do 19tej a medzitým dal 4 denné spánky, logicky... ja fakt netuším, kedy sa môj chrobáčik dostane z tohto začarovaného spánkového kruhu... ozaj, ako vám to dnes išlo s králičím mäskom? ja som mu dnes navarila o čosi tekutejšie (sa mi šmykla ruka pri prilievaní vodičky, aj som prvý raz mixovala s mixérom, kedže som mu chcela navariť na 2-3 dni), tak sme mali jedlo ešte aj v nose... zajtra tam primiešam prepasírovanú mrkvičku alebo čo, aby to zhustlo... 😝

mianc
10. okt 2011

@adelaida33 mäsko celkom fajn, tvárila sa akože čo toto má zasa znamenať.. 😠 či nestačí, že má jesť nejakú zeleninu, a ešte aj toto... 🙄 .. 😀 😀 😀 😀 ale spapala celkom na ňu pekne nejakých 50ml čo u nej sa tak nevidí často.. urobila som z mrkvičkou, petržlenom a zemiačikom a králika som uvarila.. 🙂

wilsonka
10. okt 2011

ahojte baby u nas sa hladina ustalila co sa tyka spanku aj papania- taky prijemny stereotyp- obcas male vykyvy ale celkovo mame teraz pokojne obdobie- dufam, ze vydrzi co najdlhsie.
my mame fusak lodger bunker ruzovy a je to fakt super, predavam fusak s prveho kocika bugaboo- ten je tiez super teplucky makucky.
prikrmy som zacala tak trosku volnejsie brat, kedze babo papa jedna radost. takze obcas masko so zeleninkou obcas len zeleninka. na desiatu ovocie a vecer kasa. takto budeme robit do konca 7. mesiaca potom lepok a po 9. mliecne vyrobky.

ladytt
10. okt 2011

@mianc Skúšala som obidvoje, banán dnes zjedol konečne, len dúfam, že ho nezapečie, lebo keď ja zjem banán, tak ho zapečie. Uvidíme no, ako to bude pokračovať a čo na to doktorka.

lisjanka
11. okt 2011

@adelaida33 nie si sama stým spánkom u nás je to podobne tiež čakám kedy sa to upraví 🙂 ale zatiaľ nič...

adelaida33
11. okt 2011

@lisjanka 🙂 si zlatá 😉 u nás je to tak od narodenia 🙂 , ja čakám už vyše pol roka 😀 😀 😀

lisjanka
11. okt 2011

@adelaida33 mi sme na tom rovnako do 4mesiaca sme mali také koliky čo des plakala 4hod.v kuse teraz nám zas idú zuby tak zas len mrnkáme a spať nie a nie ani v kočíku ani na rukách ani pri mne.... 😝 prejde 20minút a je hore ...cez deň spí trikrát po 20minút a v noci ako kedy 4-5krát je hore .....dala mi kámoška takú štúdiu,,Každé dieťa sa vie naučiť spať,,,,ale na nás to vôbec neplatí mi sme tá výnimka.... 😀 ...a teraz sme trošku zas prechladnutý tak je to zas zlé budí sa na kašeľ atď....... 🙄 tak držím palce aj tebe a potešila si ma že nie som sama...

dadka1010
11. okt 2011

Čaute baby, sme po poradni, máme 9900g a vraj sme akosi vo všetko popredu, doktor sa nestíhal čudovať 😅 . Vraj takéto detičky ho veľmi tešia, čo nemajú žiadne problém. Dokonca nevidí ani problém v tom, že odmieta papať, že je to OK, pokiaľ kojím a malý prospieva, vraj mám byť trpezlivá 😅 , no nič iné mi ani nezostáva. Aj plávanie nám schválil, že je to super vec. Dnes sme boli druhý krát a malý sa nevedel vyšaliť 😀 . Už len zobrať niekedy tatíka, nech nám urobí foto. Teraz spí ako zarezaný 😀

mianc
11. okt 2011

@dadka1010 super.. 🙂 to sa teším s vami.. 😀 aj moja má veľmi rada plávanie.. a tá váha klobúk dole.. my ideme na váženie zajtra, tak som zvedavá.. dám vedieť.. ale asi vás nepredbehneme.. 😀 😅

careamell
11. okt 2011

@dadka1010 To máš krásneho cvalíka teda 🙂 Gratulujem 🙂 s tým papaním máme aj my problém, nechce a nechce...som rada, keď dá jednu lyžičku 🙂 ale mliečko chutí...len ho mám momentálne nadopované liekmi, lebo mi trhali zub múdrosti a okrem antibiotík som si musela dať aj Ibalgin ☹Ale že môžem..
Akurát som si na jednej téme písala s jednou maminkou, ktorá obhajovala hroznový cukor, že sa dáva malým deťom do čajíku, aby lepšie pili a vraj aj do polievočky, aby im lepšie chutila...??? A že jej lekár odporučil začať prikrmovať ovocnými šťavami a ovocím, že na zeleninku sa naučí aj potom...čo lekár, to názor... 😖

adelaida33
11. okt 2011

@lisjanka tak to si potešila aj ty mna, lebo aj my sme mali koliky do konca 4. mesiaca. ale môj malý mával bolesti vzdy nadránom okolo pol 4 - 4 (a potom hocikedy počas dna) a doteraz sa tak budieva..., tiez sme rovno z koliky skočili do nervozity zo zúbkov, takze je to paráda..., ale tak môj zasa pospí, len občas máva také, žeby mi cez den nespal takmer vôbec a v noci kedy-ako, tiež sa niekedy budí po polhodinke, ale inokedy zas pochrumká aj 4 hodky vkuse. ale tak ja nemôžem naňho povedať, on celkovo rád spinká, len ked ho niečo trápi, tak nemôže zaspať a musím ho pohojdikať... ale ten budíček 🙄 🙄 🙄 .
jáááj, tak aj tú knihu som čítala, vedú sa tu na MK o nej aj diskusie... niektoré príklady a info sú v nej zaujímavé, ale tá technika samostatného zaspávania dieťaťa v takom dojčeneckom veku... - mne to ani nenapadlo vyskúšať, ja na to "nemám gule". bud to dieťaťu ide prirodzene alebo na to ešte nedozrelo... je možne, že niektoré detičky zaspinkajú same a nie je problém, aj môjmu sa to stávalo,kym sme nemali koliky a po skončení kolík sa mu to tiež párkrát podarilo, takze viem, ze to vie, ale asi na to musí mať náladu, zhodu okolností a ešte na to musí dospieť...
a vy kde ste sa nachladili??? či malá od matejka chytila zo škôlky či ako? rýchle uzdravenie!!!!!! 😉

adelaida33
11. okt 2011

@mianc tak som mu to dnes zahustila s instantnou ryžou, už sme zas normálne jedli, nemal to až v nose, ale zasa zjedol tych 100-120ml. ktovie, či spapá viac s mäskom... uvidím neskôr. napadlo mi to len preto, ze plná dávka nahradenia dávky MM sa pohybuje indi-vindi cca 150-200ml, pri veľkých papkáčoch až do 250ml.
inak, dnes som mu dala aj 5 štipiek z rožka (len to mäkké v strede), také prvé kontakty s lepkom. vy ako?

dadka1010
11. okt 2011

@mianc
@careamell No jo, váhu máme krásnu 😉 , mám čo robiť, keď sa chce nosiť. Ale teraz chce stále na zem, zdokonaľuje sa v štvornožkovaní 😎 , niekedy je to o držku 😠

mianc
11. okt 2011

@adelaida33 xixi.. tak fajne idete na to.. 😀 no my dnes pre zmenu nula bodov až jedná lyžička.. :-/ takže my sa takto trápime...vidíš, ten rohlik skusím aj ja.. 😀

adelaida33
11. okt 2011

@dadka1010 cííí, ved on ti uteká aj pri prebalovaníííí, jáááj 😉 😉 😉 máš to už poriadne veselé 😀 😀 😀

siss_sz
11. okt 2011

baby...ja som zacala mu pomaly davat ten lepok..napr. ovsene vlocky do prikrmu na obed..a ovela viac zje, ako ked som mu davala ako "prilohu" zemiaky...chi... a to som myslela, ze ked dam maso, sa rozbehne...a rozbehol sa najvioac pri tych vlockach... ale hlavne, ze papa... teraz zas riesiom problem, ked ho uz cez den tolko nekojim, ake mam plneee prsiaaaa..pomoooc... 😀

mianc
11. okt 2011

@dadka1010 veru.. to sa už nenudíš.. 😀 musí to byť krásny pohľad keď začína loziť sám bez tvojej pomoci, však? 🙂

adelaida33
11. okt 2011

@mianc ale tú večernú kašičku ti papká pekne, nie? žeby jej viac chutila tá kaša? skušaj jej tú zeleninku dávať skôr alebo neskôr, alebo aj viackrát počas dna. či nie?

careamell
11. okt 2011

@dadka1010 my sme sa teda k štvornožkovaniu ešte nedostali a asi sa ani nechystá zatial 🙂 malý má asi 8 kíl, bývame na štvrtom poschodí bez výťahu, tak sa teším, ked bude rásť 🙂 🙂

mianc
11. okt 2011

@adelaida33 asi vyskúšam ešte tak, ale niekedy spapká inokedy nie.. a kašička tá jej chutí, tú spapá celú a za hodku pred spinkaním aj celý cicík vysaje.. 😀

adelaida33
11. okt 2011

@mianc no vidíš, aj to je niečo 😉 😉 😉 a koľko je tá plná dávka kašičky? pekná hladoška 😀 . môj stále za tým obedom ešte obe cici chce 😕 .