icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mianc
11. okt 2011

@adelaida33 xixi.. papkoš.. no kašičku robím ako píšu tých 130ml a asi zvyším dávku aby ju zasýtila viac.. 🙂 no uvidím, dnes chúďa bola asi vyhladovaná, keď ani poobede vôbec nespala.. zajtra jej urobím nejakých 150ml a uvidím či to spapá.. lebo dnes veru mala málo.. 😀 😀 😀

adelaida33
11. okt 2011

@siss_sz no super, tak uz más nahradené 3 dojčenia? ktoré? desiata, obed a večera či olovrant či ako? jéj, už máš nový PC? a kolko je plná dávka papania u tvojho malého? aspon cca 😎

adelaida33
11. okt 2011

@mianc jasné, zvýš jej to postupne, a to ktorú kašu dávaš? ešte tú: Prvá kaša od nestlé či ktorú? ja som zatial neskúšala, len tú instatnú ryžu som 2 či 3x primiešala po 2čaj.lyž. 😔

mianc
11. okt 2011

@adelaida33 teraz robím tú od hami, ryžovú.. 😀 tá jej veľmi chutí..a ak bude dobre tak za týždeň dva by som jej aj ovocie do toho dala..jedna kočka písala, že výživku primiešava jablčkovú.. sa mi páčil ten nápad, tak isto vyskúšame.. 😀

adelaida33
11. okt 2011

@mianc neviem, to je mliečna či aká? heeej 🙂 , to je tiez dobrý nápad. ale nie je ta kašička sladká uz aj tak? aj výživky zvyknú byť sladšie. tak to radšej jej do nej nastrúhaj jablčko alebo banánik, či? ja len tak, nevyznam sa v tom zatial, neskúšali sme 😔 .

dadka1010
11. okt 2011

Inak som Vám zabudla napísať, že malý dnes poobede spal dve hodiny vkuse 😲 😲 😲 . Fakt nepamätám, kedy spal tak dlho. Tá voda ho teda poriadne unavila 😀

mianc
11. okt 2011

@adelaida33 hej je mliečna.. ja mám domáce výživky, a tam som cukor nedávala, tak chcem tie dávať.. alebo jej niečo dám ako olovrant a potom zvyšok do kašičky.. snaď mi aspoň to bude papať.. 😀

slniecko103
11. okt 2011

@mianc aj ja som davala malemu vyzivu ale do mliecka pil to ako o dusu 150ml mu bolo malo a to vypije teraz 120ml.velmi mu to chutilo :D

adelaida33
11. okt 2011

@mianc jasnačka, dobre si to vymyslela, tak už len nech papká. držím palce 😉 😉 😉

slniecko103
11. okt 2011

dnes som robila domacu vyzivu a prave teraz robim domaci jogurt tak dufam ze sa mi to podari :D

mianc
11. okt 2011

@adelaida33 Ďakujem, možno je ovocný typ a zeleninu začne až neskôr preferovať.. ako aj ja.. 😀 má byť po kom... 😅 😀 😀 😀

adelaida33
11. okt 2011

@mianc 😀 😀 😀 tak to hej, asi sú tí drobci predsa len aj po nás 😀 😀 😀 nielen po tatinoch 😉 . no inak, napr. moja mama začínala u brata i u mna ovocím, jablko a banán uz vtedy odporúčali ako prvé vhodné ovocia, a môj brat je komplet všetko zaradom a ja okrem morských príšer zjem tiež všetko. "asi" ide hlavne o bábänko. jedna vec je čo sa odporúča a všetky tabuľky ako a čo by dieťa malo robiť, vedieť... a druhá vec je život, realita, osobnosť a temperament dieťatka, jeho chute a individualita... takže knihy sa čítajú, ale realitu treba vedieť žiť... ja som sa prvý polrok pomaly klepala, aby som všetko robila ako sa má. predsa len, pri prvom bábänku asi každá z nás postresuje. ale teraz som si povedala, ze si všetky odporúčania preštudujem, vyskúšam podla toho, čo by sa malo, ale ak to tak nepôjde, tak nič, budem sa riadiť hlavne intuíciou, materiským "nosom". ved aj tak všetko čo robíme, robíme len podla našich drobčekov, aby im bolo dobre a nie tabuľkám 😉 .

latea1
11. okt 2011

kočky, mate niektore doma ohradku pre vasich drobcov? vyuzivate ju? chcu sa tam deticky hrat? ako dlho?
zvazujem jej kupu a zhanam najprv nejake infosky z praxe 😉

asma
11. okt 2011

ahojte baby dnes som uplne hotova mala uz tretiu noc nespala dobre a cey den je akoby pila energy drinky.. mm skoncila PN tak uz chodi do prace a ja tu saliem od unavy a dnes som mala pokazeny komp co je moj jediny relax ked mala spinkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... tak som grogyyyyy...
inak papame super, neprevraciame sa ale sedime a v postielke sme sa dnes postavili co ma skoro porazilo kedze som ju mala hore este...
Neviem baby aj vy ste niekedy take unavene a podrazdeneeeeeeeeeeeeeeee 😠

mianc
11. okt 2011

@adelaida33 veru si to krásne napísala.. 🙂 a veľmi rozumne a pravdivo.. aj ja si to myslím.. ale je to naše prvé mimčo, tak odkiaľ máme vedieť čo a ako.. vyskúšame uvidíme a aj tak urobíme tak aby bolo dobre pre naších drobcoch.. 🙂

lisjanka
11. okt 2011

@adelaida33 sama neviem veď jej nič nebolo ale ocinko ju bol v sobotu kočíkovať a strašne mu plakala tak ju vybral z kočíka a asi bola buď spotená alebo sa nadýchala toho čerstvého vzduchu a u nás bola taká zima..... ☹ bola som pri doktorke tak CRP nám vyšlo negatívne tak sme zatiaľ bez ATB.....tak uvidím ako ďalej.... 😉

mianc
11. okt 2011

@latea1 ahoj, ja mám ohrádku ale ešte ju moc do nej nedávam tak 1x za deň na cca 10-15min niekedy dlhšie a to hlavne vtedy keď potrebujem čo to porobiť.. a nechcem ju nechávať na gauči alebo posteli.. ale ja ešte taký problém nemám.. mne ešte neuteká.. tak že skôr ti lepšie povedia kočky ako to využívajú čo majú už mobilnejšie detičky.. 😀 😀 😀

latea1
11. okt 2011

@mianc
presne aj ja ju potrebujem na to, aby som mohla aspon nieco urobit, kym je mala hore,(ranajky, jej papanicko - len drobnosti, samozrejme) my mame prepojenu obyvacku s kuchynou, takze malu dam na gauc, oblozim vankusmi, aby bola v bezpeci a aspon co sa da, rychlo urobim. no ona sa pretaca, prevaluje, kotula, tak kazdu sekundu sa na nu divam...myslela som, ze taka ohradka by mi pomohla, aspon by som sa nemusela v kuse otacat

asma
11. okt 2011

@latea1 ja nemam ohradku... sice je vela ludi proti ale malu davam do choditka.. samozrejme jej nedavam lpolohu aby dociahla dolu takze tam iba hacaaaa hra sa ma tam kopu takych hraciek a je spokojnaaa

siss_sz
11. okt 2011

@latea1 ahoj, ja mam ohradku, resp. cestovnu postielku a vyzivam dost... hlavne ked aj chce nieco robit, pravda... maly mi zatial neuteka, ale mohol by hocikde spadnut, buchnut si hlavu, ked sa stale pregulava hore dolu a plazi... a ked tam ma svoje oblubene hracky, vydrzi mi tam dost...aj pol hodku, niekedy, ked som mala comp a sedela som na nom..aj dlhsie..haha, vtedy mi ale rychle ubehol cas
@adelaida33 hej, uz mame novy comp konecne... cerveny..haha..amusim si zvyknut na novu klavesnicu 😉 a dojcenia nahradim prikrmami uz na desiatu a obed, potom djcim n olovrant, potom prva vecera kasicka a ruha vecera zase dojcim... a v noci sa sice budi len raz, ale ked ho o osmej ulozime, este sa po tri razypo pol hodinach zobudi...neviem, co tym mysli, neviete? zeby tie zubä? mm mu to potierat na noc tym gelikom? vdaka!

adelaida33
12. okt 2011

@siss_sz fíha, šikovný je malý, že už toľko popapá 😉 . tak to verím, že ťa cici bolia. ja len čo sa občas stane, že mi prespí 4 hod, tak mám plnky 😀 , čo mi za posledný mesiac-dva rozťahal toľko MM, čo sa mu zúbky prerezávajú a má ten "polročný nepokoj" 😝 .

siss_sz
12. okt 2011

@adelaida33 ahoj🙂 no veru, moj ma uz asi 8mesacnu separacnu uzkost..akoze, snad nebude tolko trvat, ale ze teraz to zacina😀 ked ho dam vecer zaspat, budi sa asi po pol hodinach, niekedy castejsie... a ked uz spime pri nom, tak nist...pohodka... a ked ho chce manzel uspavat, ani za svet!!! takz krik spusti... esteze to nema cez den(zatial), ale len vecer... jaj a zabudla som ti este napisat, ze 120ml papa...aj obed, aj olovrant..len kasicky bz yjedol aj viac..asi mu budem robit 150ml... a ten "polrocny nepokoj" je co? 😉

adelaida33
12. okt 2011

@siss_sz hej, pridaj mu kašičku, aj @mianc sa chystá pridať na 150ml, tiež jej timuške chutí 😉 . nakoniec sa tie naše detičky predsa len v papaní rozbehnu, aj ked sa nám to spočiatku nevidelo 😉 . no to mi dr. vravela, ze okolo polroka (+-mesiac) majú detičky také nepokojné obdobie, ze je možno spôsobené zrýchleným rastom, tiež prvými prerezaniavami zúbkov a pod., že sa častejšie budia, nepokojnejšie spia, cez den sú akoby náladové... to čo má zatiaľ danielik ešte nebude separačná, to by reval asi hned, ked ta stratí z dohladu, že by si ho napr. nechala na deke na brušku sa hrat a šla na vecko, tak by hned ryčal 😝 . no to bude tiež super obdobie 😀 😀 😀

siss_sz
12. okt 2011

@adelaida33 joj, veru... :-/ 😀

adelaida33
12. okt 2011

@latea1 ja síce nemám (ani cestovnú postieľku a zatiaľ ani) ohrádku, ale u troch mamičiek (2kamošky, 1švagriná) bývajúcich v domoch som ju videla, takú peknú drevenú cca 2x2metre. pre maminky to fakt bolo praktické, ked chceli čo-to urobiť, ako píšeš, ale deťom to nevoňalo, všetky tri plačkali, nechceli v nej byť 😝 tak neviem 😒 .

siss_sz
12. okt 2011

@latea1 mozno skus kupit tu z bazarika a ked nebude v nej chciet byt, zase predas... 😖

careamell
12. okt 2011

ahojte kočky, keď vás tak čítam, ako vám deti niekedy plačkajú a nechcú buvkať, tak som ani nechcela napísať, ako je to naše dieťa dobré... 🙂 Nejdú nám zatial zuby, len všetko žužle, tak asi preto. Zatial sme ho ale aj tak nepočuli plakať. Len ked ho očkovali. On naozaj neplače. Zaspáva sám, dám ho do postielky, otočím a už búva. Zahrá sa pod hrazdičkou, v ohrádke a inak spí dosť často. Až na to papanie. Zje tak lyžičku, dve. Inak si musím zaklopať, lebo je to naozaj skvelé dieťa, usmievavé, hravé a vie si aj pokecať 🙂 napríklad dcérka taká vôbec nebola. Ja neviem, čím to je, ale dúfam, že mu to dlhoooo vydrží 🙂 🙂 🙂

zibritka
12. okt 2011

ahojte, ja mám v tých príkrmoch a dávkach úplný bordel... Moja malá si dá ráno MM, potom keď to časovo vyjde si dá ovocnú výživu - tej mi teraz papá viac ako predtým... potom si kdesi medzi desiatou a obedom cucne MM, potom si dá trochu zeleninovo-masoveho prikrmu, potom si zas trochu cucne, potom si dá olovrant o tretej-štvrtej MM a na večeru o šiestej kašu (tej tiež zje dosť) a potom o siedmej po kúpaní si v kľude ešte dá MM a neskorú večeru o pol desiatej tiež MM. No a v noci mi dvakrát papá MM... Proste si myslím, že cez deň má toho MM málo a mimo to, že jej už nestačí... Doki mi ale vravela, že UM dáme až od 8. mesiaca... Neviem, či to robím dobre... Malá mi priberala kilo mesačne, teraz to bolo pol kila... Inak sme mali nervy so spánkom, po dva týždne, kým sa jej prerezali prvé dva zúbky, teraz ma nechala dva dni po sebe ako tak vyspať... inak vrešťala a mrnkala každú hodinu... dávala som aj chamomillu a potom som dala aj paralen... 😠 😲 🙂

careamell
12. okt 2011

@zibritka Ahoj, skús si pozrieť stránku www.kojeni.net, ja som tam našla skoro všetko, čo som chcela. Pozri si Zavádzanie príkrmov a v jednom súbore vo Worde je tam presne napísané, čo a kedy sa pridáva do jedálnička. 🙂 Snáď pomôže 🙂
Inak si myslím, že to robíš správne, do roka je MM stále najdôležitejšie, takže ho ponúkaj malinkej kedykoľvek bude chcieť.

adelaida33
12. okt 2011

@zibritka podla mna to je na ukončený 7my mesiac ok, asi len musíme byť trpezlivejšie a neskôr sa to vykryštalizuje s tym papaním výraznejšie 😉 . čo sa týka zúbkov, tak to si musíme každá, čo máme citlivejšie bábänko na rast zúbkov, s ním pretrpieť 😝 . môj nejako zvlášť nevreští a neplače, to už niečo fakt musí byť, zato ale často vrčí 😀 .