icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

tinav
14. okt 2011

@sirinka Asi sa vrátim k tomu štrikovaniu, starší syn mal aj kamaše do overalu a vynosili to aj sestrine deti 🙂 🙂 🙂 .

sirinka
14. okt 2011

@tinav ja bohuzial som lava na rucne prace, zachranuje ma mama... 😵

ladytt
14. okt 2011

@sirinka ďakujem za radu, budem musieť niekoho poprosiť a vyskúšame také🙂

tinav
14. okt 2011

@sirinka ja viem štrikovať, šiť, vyšívať, to milujem len pri synovi nestíham. Manžel začína od pondelka dovolenku tak idem nato a potom hodím foto.

mianc
14. okt 2011

@ladytt hej hej sadla nám, dokonca sme ešte dlhšie nosili .. 😉 🙂 😀 mám objednané aj na teraz ale ešte som nedávala, lebo má tie remienky, tak jej radšej na ne dávam ponožky teplučké nech ju to nesťahuje ak náhodou.. ale inak sú celkom fajné..

tanalienka
14. okt 2011

@dadka1010 ja mam x lander XQ a plastenku som si kupila v http://shop.babetkovo.sk/index.php/detske-kocik... len si nie som ista, ci som kupila presne na moj kociar, lebo nesedi tak perfektne ako ta originalna na hlbokej vanicke. my sme zatial stale v hlbokom, ale uz nie na dlho (bude mi za nim smutno ☹ )ked som minule skusila dat malu do sportoveho, tak sa mi v nom zdala taka malicka

tanalienka
14. okt 2011

@wilsonka vidim ze nie sme same co nemame zubky 😉 ja este stale neviem aky fusak, mate niektora kaiser alebo emitex 3v1? skusenosti? kamoska ma kaiser a hovori, ze je super aj do -20 (pre nas severanov sa zide 🙂 )

mianc
15. okt 2011

@tanalienka xixi veru.. a ty si zo severu slovenska? a inak ani my zúbky menáme ešte ani jeden.. 😀 a to sa nám už deru dobre dlho.. 😀 😀 😀 a nie a nie vykuknúť... 😒 ale hlavne nech sa drobci netrápia, či vykuknú teraz alebo potom to je fuk, hlavne nech ich to nebolí...

asma
15. okt 2011

@sirinka ahooj ten postup na papucky mam iny ale tak su rovnake xi na konci...

Ja som malej kupila donutra normalne papucky s takou ortopedickou vystelkou na snurky je to sice divne kedze nechodi ale nech si pekne zvyka ze ma nieco na nohach a na snurky .. von som jej kupila normalne mini čižmičky s kožušinkou ale tak zatial davam iba take pletene papučky..

tanalienka
15. okt 2011

@mianc no taky severo-vychod (stara lubovna). my tiez este ani jeden a ked sme boli vo stvrtok v poradni tak ma pani doktorka "potesila" ze mozu vyjst az po roku ☹

siss_sz
15. okt 2011

baby, mozu detiaj natur ryzu teraz? a davate aj porik? mozem dat napr iba maso, por a ryzu? nebude to moc aromaticke od toho poru? dakujem 😉

asma
15. okt 2011

@siss_sz ahoj por som este nedavala iba ryzu, masko a bud mrkvu alebo brokolicu... ryza je dobra ved aj v nemocke mi hovorili ze upravuje stolicu xi

siss_sz
15. okt 2011

@asma ale aj tu natur ryzu? vies, ze nie bielu, ale hnedu... 😉

adelaida33
16. okt 2011

čauko baby, zasa prišli také dni, že sa poriadne nestíham zapájať, ale čítam vás v interavaloch "kedy môžem" 😀 . čo sa týka pláštenky na športiak, tak ste ma vystrašili, či mi naň bude sedieť z hlbokého, kedže tiež má 3-kombi a len jednu pláštenku, že som ju hned naťahovala..., ale sadla, našťastie, ako uliata, takže ja to mám ok s mojím tako jumperom x.
čo sa týka obliekania malého, tiež ho odejem vždy tak, ako myslím, ja ho predsa poznám, viem, či je vyspatý, či ideme na krátko alebo na dve či viac hodky, ja viem, či je zmrzliačik alebo "otužilec" a pod., a kašlem na to, či si o mne niektoré maminky myslia, že som prehnane starostlivá... aj ked sem-tam nenápadko kukučkujem do kočíkov, čo majú iné deti na sebe, ale to len tak 😉 😀 . čo sa týka oblečka, dávam mu, samozrejme, pančušky, aj ked on sa až tak neteší 😀 , a tepláčky, také normálne, nie hrubé, aj čiapku, takú jesennú, aj overal, ked veľmi duje. capačky máme odopínateľné z overalu, takže zatiaľ tie a pod ne ešte ponožky. no a tiež nejaký sveter či mikinu z tepláčkovej súpravy a naspodok bodinko s dlh.rukávom. ja teraz chodievam von tak na cca 2 hodky, takže to by premrzol, kedže v kočíku je bez pohybu, lebo spí. no a dávam aj nánožník, tá súčasť kočíka 🙂 . možno sa to niekomu vidí veľa a možno inému málo. ale malému je to akurát, lebo nie je ani rozhorúčený, ani zamrznutý 😉 . zapáčilo sa mi pletenie, čo ste tu spomínali... ja viem vyšívať a pliesť, takže som sa rozhodla, že "oprášim" ihlice a zajtra zbehnem do galantérky, čo tu máme poblízku a kúpim fajnučkú hrubú vlnu a sama upletiem malému zimnú čiapku, rukavičky i capačky. azda to stihnem, kým príde prvý sneh 😀 .
papáme vcelku stabilne, tých 120ml kašovitej zeleninky, myslím, že sa už naučil pekne prežuvkať a prehltať, zostáva nám ešte kaleráb a karfiol otestovať či nebude nejaká alergická reakcia. ked raňajkujem, vždy mu dám takých 5-7 malinkých štipkov chlebíka alebo rožka či žemle, takže som už asi zaviedla aj lepok. ovocie a kaše zatial nedávam. na rade bude tak o týžden-dva mäsko a zároveň začneme s ovocím, najprv len jablčko (varené) a banán, potroške, aby ho nezapieklo.
čo sa týka pokrokov, zatiaľ stále pretáčanie z bruška i chrbta, sadať chce len mne na nohy, sám ešte nie, plazí sa dozadu, ked sa mu chce, a klikuje ako nejaký nabiják v posilňovni. reč taká klasika, ale ozajstné mama ani tata ešte nebolo. zato však rúčky má poriadne dlhé, už mi sťahuje obrusy (musela som ich odpratať), knihy, poháre a všetko..., včera sme takto "spolu" rozbili aj cukorničku 😉.

gm
16. okt 2011

@siss_sz Ja som dávala už aj pór a všetko ok.

adelaida33
16. okt 2011

@siss_sz pór sa odporúča zavádzať v 8-9. mesiaci a ryžu v 7-8., tak myslím, že je to ok...

siss_sz
16. okt 2011

@gm dakujem 🙂
@adelaida33 dakujem tiez za info 😉
chi... ako si to krasne popisala..akoby z dennika maleho matka a jeho maminy 😉
nas tiez stahuje obrusy, minule sa naciahol po mojej oblubenej salke a vylial caj...samozrejme, zebol tatovi na rukach, za co si tato ziskal moj nie prave najpriatelskejsi pohld.ale salke sa nic nestalo..haha...a preto ani tatovi 😀 tak som rada, ze to takto obliekate aj vy..veru..ved maminky nevedia, ci mame nanoznik, alebo nemame, ci ideme na kratko, ci na dlho..moj zas tiez spink v kociku..ja ho ale mozem nechat na dvore a doma si potom porobim, popripravujem mu stravu, potom sebe... a ked je cas, som tu..alebo som zase zacal citat knihu, co som mala rozcitanu, lebo sa mu teraz na cerstvom vzduchu stva, ze potiahne viac ako len pol hodiny 😉

wilsonka
16. okt 2011

hlasim prvu ozajstnu grcaniclku - spenat (hami) nam nesadol a vsetko skoncilo na podbradniku. nebudeme nutit.
ideme von prave a kuk mame nove fotky v albume🙂 cavte

wilsonka
16. okt 2011

@asma nasla som vo vecickach take flisove papucky na suchy zips- hrube teple vyzeraju, tak tie zatial budem davat a tiez rozmyslam ze aby si zvykla, nieco kupime take na snurky. 🙂

dadka1010
16. okt 2011

Čaute kočky, tak sme po svadbe. Som rada, že sme boli, sme sa poriadne odreagovali 😉 . Len čo urobil ten náš malý výmyselník 😠 . Tak sme šli o pol tretej na omšu. O siedmej večer som ho bola uspať a nakojiť. Keď ma videl vo dverách, tak sa mi vrhol okolo krku. Zaspal po pol hodinke kojenia 😲 , čo v iné večery vymýšľa. Čakali sme na odvoz, medzitým sa prebral, tak si len cucol a spal ďalej. Do sály sme sa dostali o pol desiatej. Potiahli sme do pol druhej rána, ešte by sme pokrepčili, ale DJ nič moc 🙄 . Keď sme prišli domov, obývačka vysvietená, ja si v duchu myslím, ej ten šuhaj dáva babke zabrať. A on si veselo gagotá v obývačke na gauči, babka dedko do neho hundrú. Chápete ráno o pol druhej, krto vysmiatý ako lečo, ani ako keby noc nebola 😀 . Vraj sa zobudil už o desiatej a babka ho nemohla uspať. Moje odsaté mliečko odmietal, aj čajík. A ráno nás nechal pospať do pol deviatej. Dospával s nami noc 😉

adelaida33
16. okt 2011

@wilsonka chúďa malé 😒 . aj my sme mali ten špenát so zemiakom, myslím od hami, ale ja som mu ho rozdelila na tri dni ku mrkvičke, lebo som sa bála nafukovania, čo spomínala @siss_sz - vďaka ti 😉 😉 😉 . takže môjmu špenát chutil, negrckal, zato ho každú noc straaašne nafukovalo a prdel ako starý dedko. takže som rada, že som mu ho nedala naraz, lebo to by bolo hrozné utrpenie 😢 .

adelaida33
16. okt 2011

@dadka1010 😀 šibal zlatý, vidíš, chcel ísť s vami tancovať 😀 😀 😀 . ale dobre, že ráno s vami pospal 😉 😉 😉 . dobre, že ste si oddychli s mm, tak si vlastne ani nebehala hore-dole, hej, nebolo treba?

siss_sz
16. okt 2011

@dadka1010 teda...chuda babka a dedko, chi... no aj my sa chystame na svadbu a ratam s niecim podobnym... aj ked..ten moj tak vymysl, ze ked sa ho v noci chyti niekto iny ako ja, tak uplny zachvat placu..tak verim, ze nasi by to neustali tak dlho...hehe... ale tak fajn, ze ste sa odreagovali 😉

@adelaida33 @wilsonka teda inak, ten spenat...tusim ho dei nemaju radi...chi...

asma
16. okt 2011

@wilsonka ahoooj tak moja aby si vedela mojej malej nesadne nic co je z obchodu takze kazdy druhy den vyvyram pre nas a j pre princeznúúú,,, už som ju skúšala oklamať ale len čo jej dam trošku do pusinky hend ju natahuje a tvari sa akoby sa išla dovracať a inak varene mnou zje celu velku misku 🙂

sonka_d
16. okt 2011

@sirinka Ahoj Sirinka, prosím Ťa - kúpili sme Liliputi - sú krásne a kvalitne spravené.. úplne super, ale .. drobcovi ich neviem natiahnuť na nôžku bez dlhého boja. Nie kvôli Tomkovi, on dosť trpezlivo počká, ale tá horná gumička je strašne tesná... Zmení sa to, keď bude mať nôžku trochu väčšiu alebo máme chybný kus...či?? Nôžku má normálnu - opisom: malú baculku... Som z toho smutná, lebo som sa na ne strašne tešila... 😢 😠

dadka1010
16. okt 2011

@adelaida33
@siss_sz No dedkovci si ho teda užili. Fakt je to odreagovačka, konečne s kámošmi po dlho čase. Lebo my sme boli taká partia, že 10 párov. Tak si viete predstaviť, ako sme sa všetci odviazali, lebo všetci sme už manželia, toto bola posledná svadba v partii 😠

sirinka
16. okt 2011

@sonka_d fu to je cudne, ja natiahnem uplne v pohode, daju sa pekne roztiahnut hore, tak gumicka asi casom trochu povoli, ale ty ich potrebujes teraz....ak si kupovala v kamennom obchode, sla by som tam aby ti ukazali ine, ci aj tam je ta gumicka taka tesna....alebo ak z internetu, tak by som sa telefonicky informovala, pripadne ich vrat...

tinav
16. okt 2011

@wilsonka My sme tiež skúšali ten špenát a veľmi chutil, no malý ma žalúdok po manželovi zje všetko čo nezje jeho 😀 😀 😀 😀 dnes som sa o tom presvedčila. Varila som aj mrazený špenát vraj sa nemá ale treba vyskúšať, včera som malému skúsila dať jogurt zvolenský ale iba tú bielu časť, no mali ste to vidieť ja som myslela že sa malý zblázni od radosti keď som prestala dávať tak otváral ústa na prázdno a ťahal mi ruku s lyžičkou. Ja už mám menej mlieka a malému to na raňajky už nestačí niekedy dávam aj rožok alebo vianočku. U nás žiaden rozdiel medzi kupovaným alebo doma pripraveným obedom, inak som vyskúšala hotový príkrm z jednoty a bol celkom chutný aj pre mňa, musela som vyskúšať.

adelaida33
16. okt 2011

@dadka1010 jéééj, to je aké krásne 🙂 , normálne párová romantika 😉 . vaši sú zlatí, ešte že ich máte 🙂 . ozaj, kedy už budeš paňou vo vlastnom? mate už presný termín definitívnej sťahovačky? cííí, vašim bude hrozne smutno, ked sú na malého zvyknutí od narodenia.