Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@lisjanka ako alebo do čoho si tussin pridávala, aby ho malinká užila? sú otrasne horké, neprekážalo jej to?
@adelaida33 na lyžičku s čajom ale nespapala ich vždy občas aj vypľula... 😝
@lisjanka a koľko kv. si do takej lyžičky dala a aký čajík?
@adelaida33 len 6kv.a čajík detský alebo len vodu čistú kojeneckú......a brala to tri dni.....
@lisjanka dík. tak to verím, že vypľúvala 😉 .
Ahojte babenky, dlho som tu uz nebola, vidim ze nam tie marcove deticky pekne rastu, moja Sophinka ma 8,8kg takze tiez mame peknu vahu, no zas ovocicko a vyzivky a kasicky tak to nam ide to mame radi ale zeleninka a mäsko tak to nam nevonia, ale hadam casom sa aj to naucime...baby kt. kojite chcem sa spytat ako casto este kojite cez den? napr. sophi pekne spapa desiatu ale obed nespapa tak ju dokojujem a kamoska mi vravela ze uz by som nemala ze mala by som ju nechat vyhladovat a zje mi aj obed, no ja si myslim ze je este malicka a len si zvyka na jedenie tak mi je luto ju este takto triznit, hmm? a uz stvornozkujete? lebo my este nie a nevyzera to zeby sme sa na to uz chystali 🙂
@nika0403 Ahoj, určite by som dieťa vyhladovať nenechala. To je podľa mňa týranie. A čo sa tým dosiahne??? Nič, dieťa bude viac nervóznejšie. Ja kojím na požiadanie, aj v noci, čiže niekedy aj každú pol hoďku. Malý mi moc toho cez deň nepoje, len tie svoje obľúbené 😠 . Doktor mi povedal, že všetko má svoj čas, nenútiť - ponúkať a byť trpezlivá. Nič mu nechýba, je chlap ako hora, má 10kg 😠 😀 . Cez deň kojím vždy pred spaním a možno ešte tri krát pomedzi to, čiže dokopy asi 5 krát. Ale tie kojenia pomedzi spánky sú len také cuckové 😀 . Inak my už štvornožkujeme asi 2 týždne, ale radšej by som bola, keby to ešte nevedel. Dnes rozsýpal babke misu plnú vrchnákov z umelých fliaš. Neviem načo to zbiera, ale upratať som to musela ja 🙄 😀
@nika0403 my tiež kojíme a moja zasa príkrmy tak v menšej miere papká, ale ja som rada, lebo najprv ich úplne odmietala.. 😒 ale našťastie teraz deň čo deň vidím, že viac spapká.. tak možno sa dostaneme aj na dennú dávku.. inak ona aj keď ovocíčku celú dávku spapá alebo kašičku ona sa aj tak za cicíkom tak trase, že neviem.. ona sa dopučí ešte aj tak.. 😀 😀 😀 ja tomu nechápem.. ale hlavne, že chutí, teraz to neriešim, hlavne nech sa pekne rozpapkajú, obmedzovať kojenie môžem aj neskôr, keď už uvidím, že pekne zje a už bude mať aj dosť.. 😅 🙂 😉
@nika0403 My sa este kojime, davam mu cuckat aj po obede, nie hned, ale po polhodinke az hodinke ako si zapyta... Na zelenine ficime zhruba 4 tyzdne a zatial si nezvykol vynechat mliecko, niekedy si da z oboch, niekedy mu staci jeden, ale netyram ho hladom... a este idu zubky, teda prvy uz trosku vidno a lyzicka pekne cinka 😀
drobec ma takmer 8 kil
s ovocim sme zacali dnes, spapal zopar lyziciek jablcka, ale tvaril sa pri tom ako keby som mu davala citron 😵
na brusku sa posuva dozadu a dookola, takze uz preskuma velky priestor okolo seba 🙂
@mianc ja som onjednavala z tejto stranky http://www.enikibeniki.sk/shop/index.php?page=s... ale zatial mi neprisla odpoved, takze stale cakam. kamosky mi ho odporucili, zevraj je vyhodou to, ze ma zips v strede (je to praktickejsie) a nie po bokoch. ja som sa rozhodla pre sedu (antracitovu) pripada mi neutralna a sportiak mame cerveny so sivou vlozkou.
@nika0403 tak ak mi spapá na desiatu nejaké ovocie a málo tak juešte dokojím, obed spapá celý kojenie odpadá a niekedy vynechám olovrant keď spapá nejaké ovocie a ak nie tak ju nakojím....a o štvornožkovaní ani u nás nie je ani chýru točí sa ako kolotoč čo prelezie celu posteľ ale len prevaľovaním...... 😒 😉
@tanalienka xixi.. aj ja som ho objednala nakoniec z tejto stránky.. a mne odpísali, že tú moju ružovú nemajú na sklade, vraj za 2 týždne... tak asi počkám, však to zasa tak dlho nie je.. 😉
dakujem babenky za vase rady ja sa tiez budem riadit instinktom a ak uvidim ze malicka papka v dennych davkach tak pomalicky prestanem s dennym kojenim ale ma to cas, nase deturence nas potrebuju citit a ako pisete niekedy to nieje ani o hlade ale o tom ze nas potrebuju, ale je to pekne mne sa kojenie velmi paci a nevadi mi ze niekedy musim stat za noc aj 5krat som rada ze mozem kojit 🙂
kočky koľko kvapiek Vigantolu dávate....a akým spôsobom???rovno do úst či do mliečka?? 🙂
mne kazal doky jednu kvapku tak davame jednu do mlicka vecer..
nám kázala dávať jednu kvapku tak ma to zaujímalo .....a vlastne podľa čoho sa dávajú či podľa váhy? pri Matejovi som dávala dve kv.....a tiež kvapkám rovno do úst 😉

@lisjanka dakujem, mm bol v lekarni a poradili mu presne radsej ten tusssin ako stoptusin.. 🙂