icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

wilsonka
21. okt 2011

chcem malej kupit topanocky na prve kroky pod stromcek ale som jelen s velkosti. teraz ma 11.5 cm nozku, co ja viem ake bude potrebovat velke o dva mesiace? asi to necham tak radsej lebo ceny su fakt zavratne.
@sirinka mas daku oblubenu znacku obuvi pre baby- napr. protetiku a co je lepsie na prve kroky topanocky vysoke okolo clenku alebo tenisky (asi nie?) a na doma skor lebo vsak vonku chodit nebudeme po snehu az tak okolo roka asi?🙂

kvapkam do pusky priamo jednu kvapku ale ked ideme na slniecko tak uplne vynecham.

sirinka
21. okt 2011

@wilsonka protetiku velmi rada nemam.
na doma najlepsie podla mna klasicke papucky znacka RAK, inac dobre znacky superfit, elefanth, ecco, primigi...
ja preferujem skor volny clenok, kludne davam detom aj crocsy, najmensie mame tusim 21tky...
lebo nozicka sa musi natrenovat, clenok spevniet a nie oslabovat neustalou podporou. takisto klenbove topanky nekupujem velmi rada, kedze deticky tam maju tuk, zbytocne ich to tlaci a navyse na nespravnom mieste castokrat, kedze im kupujeme topanocky s rezervou a nie presne na mieru....
a pokial sa da, na boso po travicke a kamienkoch....

wilsonka
21. okt 2011

@sirinka pokladik...dakujem🙂

dadka1010
21. okt 2011

Kočky vozíte už drobcov v autosedačkách alebo ešte stále vo vajku? Môjmu tam je už tesno, síce moc necestujeme, ale je tam nervózny. Dajte tipy a rady ako vybrať dobrú autosedačku. Môže byť aj konkrétna značka, ale zase aby som neodpadla z ceny 😉 😀

tinav
21. okt 2011

@dadka1010 My sa ešte vozíme vo vajku no neviem dokedy, máme už cez 9kg a ešte keď oblečiem overal neviem. Včera sme boli pozerať autosedačky a tie ceny ☹ ☹ ☹ . Manžel vyberal podľa testov a najlepšie sú vraj Romerky a Maxi Cosi cena od 250eur vyššie, no našli sme aj trošku lacnejšie značka Carrera cena teraz v akcii 120eur a váhovo od 9-36 kg je veľmi praktická aj nám ju predviedli a celkom v pohode. Ešte budeme hľadať no asi táto zvíťazí. Ja to nechávam na manžela lebo ja by som vybrala podľa farby a dizajnu 😀 😀 😀 .

dadka1010
21. okt 2011

@tinav No môj váži 10kg, a fakt teraz keď ho oblečiem, tak je ako snehuliak a je mu tam tesno. Autom chodíme len vo výnimočných prípadoch, lebo je tam nervný. No sťahujeme sa na dedinu a ja budem často s malým sama, takže auto budem využívať častejšie ako teraz. Lebo tu mám všetko pod nosom, skočím s kočíkom alebo nechám malého mame. Fúúúúúha, tak to mi oči skoro vybehli pri tých cenách, kokos veď to pomaly ako kočík sú drahé. No nič, idem do bazárov 😠 😀

tinav
21. okt 2011

@dadka1010 Ja som tiež uvažovala že kúpim z bazáru no manžel o tom nechce ani počuť. Oblečenie mu nevadí ale sedačka áno. My jazdíme veľa a často po celom slovensku aj na moravu k svokre takže sedačku musíme a hlavne čím skôr lebo malý vo vajcu nechce sedieť nebaví ho tam. A tie ceny to sú ešte v pohode sú internetové, boli sme priamo v predajni a to bola šupa pri niektorých, manžel sa zo srandy opýtal či sú to kódy 😀 😀 😀 .

dadka1010
21. okt 2011

@tinav Kukala som tú Carerru na nete, v baby bazáre ju majú čisto novú za 98 €, asi ju objednám. Ja som ešte nekukala, lebo neviem ktorým smerom sa uberať, asi skočím najskôr do obchodov na prieskum, nech mi poukazujú a potom sa vrhnem na internet 😉

sirinka
21. okt 2011

@tinav
@dadka1010 my mame romer lord, je vyborna a kupovala som ju z bazaru...9-18kg, ale este v nej troni magdulka. tak na zimu si pre janulku poziciam, lebo v obleceni uz je to vajicko o nicom...a ked magde kupime velku, tak potom pojde janka do tej romerky...
okrem toho sedacky cybex vraj su tiez velmi dobre a maxi cosi...
ja kupujem nove iba tie najvacsie, lebo tie sa ozaj dlho pouzivaju...tieto mensie sa niekedy skutocne nestihnu znicit, my jazdime v podstate kazdy den a aj tak su ok...

dadka1010
21. okt 2011

@sirinka Ďakujem idem pokukať 😉

nika0403
21. okt 2011

@dadka1010 Ahojcek, tak my este pouzivame vajicko ale uz sa chystam kupit autosedacku a vela som pozerala a studovala a vybrala som si tento typ, ma ju aj kamoska a je s nou velmi spokojna....http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/3243... tak aj ja si ju idem objednat, skus si pozriet mozno sa aj tebe zapaci 🙂

tanalienka
21. okt 2011

@lisjanka ja si kazde rano odstrieknem trosku mliecka na lyzicku a do toho dam 1 kvapku vigantolu. ale od minuleho tyzdna nam doki povedala, ze kazdy druhy den mam dat 2 kvapky

ladytt
21. okt 2011

Jej čítam, že sme na tom podobne. Akurát dnes som začala pozerať aj ja autosedačky. Celkom sa mi pozdáva aj http://www.bambini.sk/sk/4309/41/kiddy-energy-p... Inak Romer tiež ale tie sú ešte drahšie a na túto som čítala dobré hodnotenia aj v testoch dobre dopadla. Tak hádam bude potom zas na pár rôčkov pokoj od kupovania ďalšej autosedačky 🙂

latea1
21. okt 2011

@dadka1010
my sme tiez akurat dnes chodili po obchodoch zhanat autosedacku - vajicko je uz aj mojej dost male 😒
ta carrera je sice lacnejsia, to je pravda, ale mne sa velmi nezdala...a ani Saške - hned v nej zacala plakat.
skusali sme aj maxi cosi tobi - asi 2krat taka draha (v maderne stala 249 a to bola akcia) - ta bola ovela lepsia, to vnutro bolo take, ako to povedat, jednoliatejsie, proste pozri sa na nete a porovnaj 😉
no a aj romer king plus bola fajn (trosku lacnejsia ako maxi cosi,ale nie o vela (232) - takze neviem, asi medzi tymi dvoma sa rozhodneme, na nete su o nieco lacnejsie.
ale myslim, ze tie obe su fajn - ani ja som nechcela najdrahsiu, ale poviem ti, ten rozdiel naozaj vidno a my dost vela cestujeme... hej a este som zabudla, maxi cosi bola lepsia v tom, ze ma dost vysoky podstavec, co je vyhoda, ked sa dietatko chce pozerat vonku-lepsie vidi 😉

a inak dnes sme kupili stolicku - predsa len sme sa rozhodli pre safari 🙂 myslim, ze je fajn

dendy1
21. okt 2011

@nika0403 aj my sme kúpili maxi cosi tobi, už len aby začala mal poriadne sedieť, lebo do vajčka s bundou už nevojde ☹

mianc
22. okt 2011

My sme už dávnejšie kúpili NANIA BeLine Ferrari 9-36 kg, bola fakt za výbornú cenu, ale keď teraz pozerám tak v testoch obstala len na 3, ale čo čítam zasa hodnotenie rodičov, tak sú tam veľmi pozitívne hodnotenia, tak to asi vyváži, no dúfam, že Timči sa v nej bude páčiť... 😒 🙂 ešte sa v nej nevozíme, lebo nám vajko ešte postačuje.. uvidím, keď ju začneme používať, či nevymeníme.. ale mne sa páčilo aj hlavne to, že keď dieťa odopne pás tak to začne signalizovať a pípať.. 🙂

dadka1010
22. okt 2011

Kokos baby to sú iné pálky za tie sedačky 😠 . Budem hľadať nejaký ten stred, bo teraz nie je tých peňazí nazvyš. Možno si požičiame od švagrinej, má síce 10 rokov, asi nie je ani z tých najkvalitnejších, ale postačí, kým niečo nenašetríme a potom kúpim kvalitnú 😉

wilsonka
22. okt 2011

@dadka1010 uz vyse mesiaca ak nie dlhsie v sedacke. vo vajku nechcela byt. kupili sme Be Safe s isofixom da sa polohovat do pololahu- polosedu. velmi si to pochvaluje. ale ked bolo tak teplo tak sa jej ani tam moc nepacilo- ale to asi v ziadnej. inak je super jemnunky povrch ako brusena jelenica🙂 odporucam, vyhrala testy vo svojej kategorii 2010. cena bola akcia zo 400 na 309e.

dadka1010
22. okt 2011

@wilsonka Ďakujem pokukám a zvážim kúpu 😉

wilsonka
22. okt 2011

@wilsonka je to od 9- 18 kg ale je tam vlozka a da sa my pouzivame uz od 7 kg a v poho.

wilsonka
22. okt 2011

@wilsonka je to od 9- 18 kg ale je tam vlozka a da sa my pouzivame uz od 7 kg a v poho. inak autosedacku by som nekupila v bazare ani za euro. nikdy nevies co s nou bolo a tu sa neoplati setrit naozaj. ved kukni si len crashtesty autosedaciek ako nektore puknu. my chodime na dlhsie trasy dost ale aj po meste, tak sa nam oplatilo...zvlast ked mame male auto co nie je moc bezpecne

wilsonka
22. okt 2011

@mianc hodnotenia mozu rodicia davat dobre ale su to hodnotenia sedacky po nehode? ci len koli tomu ze su pekne? trojka je inak v pohode, jednotku v kategorii od 9 kg neziskala ani jedna sedacka🙂

mianc
22. okt 2011

@wilsonka aha tak to je super.. 🙂 nie rodičia to hodnotili na základe praktickosti a manipulácie s ňou a tak.. diky

mianc
22. okt 2011

@wilsonka @dadka1010 inak nás vyšla aj cenovo fakt super.. asi bezkonkurenčne oproti iným sedačkám, tak dúfam, že to bude ok, hlavne žiadna nehoda.. ale človek musí myslieť aj na to.. žiaľ.. ale máš pravdu v tých testoch som to pozerala ani jedna nemala nad 9kg jednotku v hodnotení, a max. 2 a zasa 3 (uspokojivo) nie je také zlé.. 🙂 a dadka teraz majú na tú naniu akciu

sirinka
22. okt 2011

@wilsonka a co by takej pouzivanej sedacke malo byt? ze nas strasia, ze je mozno po havarii a uz nie je ok...? to je blud, ved ked raz ten plast drzi, tak drzi a ked nie, tak nie, to si predsa vies skontrolovat...

sirinka
22. okt 2011

pre mna najdolezitejsie na sedackach je, aby mali siroke bocne ochrany...

mianc
22. okt 2011

inak kočky, kukla som sa na tie testy autosedačiek a som úprimne sklamaná, čo stránka to iné testy a pravdu povediac mi z toho vychádza, že kto si za to zaplatí tak tak testy dopanú.. 😒 ☹ troška smutné, každá tester je iný.. napr. z r. 2010 a to nemôžu byť také výkyvy a sú značky čo úplne inak dopadli http://baby-web.topky.sk/Clanky/a2862-Novy-test... @ sirinka kukni.. inak si myslím, že treba pozreť aj na testy ale hlavne aj pozrieť ako hovorí sirinka či má široké bočné ochrany ako je vybavená bezpečnostnými prvkami, komfort, manipulácia a podobne.. ostatné je už asi detail.. 😉

adelaida33
22. okt 2011

no ja ešte nemám poriadne vybratý ani fusak na zimu, ale tak dnes už azda posurfujem a kuknem aj autosedačky, čo ste tu podávali linky, lebo v pondelok som do vajíčka nášho vyobliekaného šuhaja ledva "natlačila" 😝 .

adelaida33
22. okt 2011

@dadka1010 cííí 😲 , tak ja myslím, že net bude jedna z prvých vecí, čo si tam dáš zaviesť po presťahovaní 😉 , lebo teda mne by chýbal veľmi. som s malým a našou domácnosťou a starostlivosťou o ňu, celé dni sama, môj mm má priemerne tak 1 den v týždni pre nás, aj to vzdy iný, nepredvídateľne, takže hoci sa nie vždy stíham zapájať do tohto nášho "miminka", bez čítania by som to uz neprežila 😔 a navyše aj tie info, čo si vie človek v priebehu pár sekund najst... stavím sa, že do vianoc ho tam máš 😀 či je s tym nejaký technický problém?
inak aj ja budem mať prechodne autosedačku od švagrinej, tá (autosedačka) má asi 5-6 rokov, ale prešli ňou ich dve deti. je fajn, ked si človek takto môže pomôcť, kým sa bud naškrabú prachy alebo sa aj poriadne rozkuká, čo by bolo pre malého fakt dobré na dlhšie..., aby to neboli neuvážene minuté prachy...