Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@ladytt kiddy ma kamoska a je velmi spokojna. vyberali ju podla testov a je do 36 kg.
@wilsonka kludne sa postazuj, tato tema je pre maminky marcovych drobcov a pokial nam nebudes nadavat, tak pis co ti napadne 😉
@tanalienka keby som uvazovala nad novou sedackou v kategorii 9-36kg, tak potom istotne tato http://www.slunatko.cz/detail.php?zbozi=3496381
dievcata ako ste na to s kavou? resp. aky mate nazor na jej pitie pocas kojenia. ja totiz zboznujem riadne silneho turka, len neviem ci to malej nemoze uskodit. teraz som si nasla bezkofeinovu, ale nie je to ono. 😖
@tanalienka ja pijem nescu od začiatku ale slabú, pila som aj počas tehotenstva takže je zvyknutý ale všetko s mierou 🙂 .
@tanalienka Ja pijem dve nesky za deň. Predtým som kávu nepila vôbec, ale asi od tretieho mesiaca ako mi začal malý zle v noci spávať, som sa musela ráno nejako prebrať 😠 . Tak si zvyknem do 3/4 šálky zaliať vodou a ostatok mliekom 😉 .
Maminky, môj malý keď leží na brušku a s ničím sa hrá, zvykne si búchať-kopkať palčekami na nohách o zem. Na tých veľkých palčekoch mám nechty polámané až do polovice. Viem, že sa s tým nič nedá robiť, ale nebolí ho to? 😠 😀
@dadka1010 aj vsetky moje deti to tak mali...treba pravidelne strihat nechtiky, inac nic...
@tanalienka 😀 ja pijem minimalne dve stredne pressa denne, niekedy viac...a to aj pocas tehu...
ale turka by som osobne nedavala, je to velmi silny vyluh, nie len ta dobra chut a aroma kavy, je v tom prilis vela kofeinu...samozrejme instantne kavy su zasa castokrat vyrabane sice zo 100% arabici, ale o kvalite zrn a ich spracovani sa da pochybovat, vacsinou ide o produkcie z azie...
takze by som odporucila kupit nejaky pressovar, na trhu su rozne, cenovo dostupne, drahsie uz maju zabudovany mlyncek alebo k lacnejsim dokupit mlyncek a mliet si cerstvu kavu, mleta kava by nemala stat dlhsie ako hodinu pred pripravou...vtedy dostanes vybornu chut, plnu, kavovu a takmer minimum kofeinu...
alebo potom prekvapkavana kava, ale cez taku tlakovu nadobu kotogo
http://www.cafepoint.sk/kavovary/moka-kavovary....
prepacte, kava je moja srdcovka 😅
@tanalienka tak ja som to mrkla v archíve, ten pán tam mal vajíčko 0 - 9/13kg, jeho zn. som nevidela dobre, asi Sofix a vravel, že v ňom treba nosiť deti do 1roka, lebo len takto, v protismere, sú deti do 1 roka vzhľadom na mäkkosť lebky chránené. a ak tam nevojdú, nedávať im overaly, ale autosedačkový fusak, mal tam emitex.
potom tam mal štyri autosedačky: Romer (o je prehláskované, neviem, kde to mám na tejto klávesnici) do 18kg, vravel od 1 - 4rokov; dalej Kiddy a Recaro do 12 rokov, od 9 - 36kg, Kiddy mala bezpeč. pult, ktorý možno odstrániť, ked dieťa narastie a Recaro mala odopínateľné popruhy. Posledná bola Concord od 15 - 36kg s viacerými vyberateľnými vložkami... Celkový dojem - predstavil najnovšie trendy, tovar, aký má vo svojej predajni.
@tanalienka ja pijem ráno silnejšiu nescafé s cukrom a počas dna si potom ešte zo dva razy dám caro s cukrom. zalievanú mi pediatrička neodporučila, vravela, že dve slabšie alebo normálne instantné alebo pressá môžem v pohode.
@dadka1010 aj môj to robí, v podstate odkedy som ho dávala takto na bruško na deku na zem, tak si večne oťukáva prsty a ked je zas na chrbte, tak päty... 🙄
@tinav aj môj sa škriabe ako taký mačiak 😀 hlavne pred kupkaním 😝
@adelaida33 dakujem
@sirinka to nieže je káva tvoja srdcovka, ty si hotový kávový maniačik 😀 😉 😉 😉
@adelaida33 no ja som si caro kupila pocas tehu, ale ked som ochutnala, povedala som si radsej ziadnu kavu 😝
@tanalienka 😀 chápem, ja som si tiez chvíľu zvykala 😀 , ale teraz mi už veľmi chutí a s mliečkom a cukrom je to ako kakavko 🙂 🙂 🙂 . je pravda, že zo zalievanej sa ťažko prechádza na hocičo 😀 , môj mm pije len popradsku, takže to chápem 😀 .
@adelaida33 presne tak, ja uz pomaly pijem kavu iba doma, malokde mi totiz ozaj chuti haha....
@tanalienka ja to iste, teraz caro obcas detom uvarim...
@sirinka 😀 😀 😀 tak to verím, že ti len tak nevyhovejú s tými žbrndami, kedže pressostroje v máloktorých zariadeniach správne a či vôbec čistia 😝 a potom je už takmer jedno, akú kvalitnú kávu do nich napchajú, ak vôbec dávajú kvalitnú, lebo ten zápac a nechuť tam ostáva... inak, moji rodičia majú pressovar a ked som ešte u nich bývala, NENORMALNE mi z neho káva chutila 🙂 🙂 🙂 . možno si aj ja raz kúpim 😉 .
@adelaida33 ja som si kupila ako darcek za porody haha...mam suseda, ten ich dovaza z talianska, tak dal aj zlavu...
@tanalienka @sirinka ja som v tehu nemohla cítiť kávu ani caro, až ku koncu som si mohla dopriať jednu nescu, slabú ako čaj (môj mm sa smial, že je to mám ako preháňadlo 😝 ). zato teraz mi velmi chutí aj káva, aj caro. a z akých značiek si varíte svoje kávy?
@sirinka ja si za jeden ešte nezaslúžim 😀 , asi 😕 . a akú zn. má ten tvoj "miláčik"? nože mi daj tip 😉
@adelaida33 ja mam 100% arabicu laMessicana, ale vyborna jej aj od tchibo espresso sicilia style a aj segafredo mi chuti...
@adelaida33 saeco royal professional
@adelaida33 tak mne tiez az po tretom porode vznikol narok, resp. som si ho sama vymyslela a uplatnila 😀
@sirinka prvú zn. nepoznám. ale tie dve áno. a skúšala si illy? tá je tiež dobrá, podla mna, taká kvalitná.
@adelaida33 skusala...je oznacovana za naj, naj...ale mne az tak nechutila...
@sirinka môj otec ju mával v kaviarni. mne spočiatku veľmi chutila, ale časom som ju musela prestať piť, čo mi z nej srdiečko trepotalo 😔 , mi bola hrozitánsky silná a taká tuhá... otec robieval tzv. picolo.
@adelaida33 picolo neobsahuje takmer ziadny kofein, je to najzdravsia varianta kavy 🙂 tvoj ocko mal kaviaren?

@tanalienka Ja som tiež len kúsok videla akurát ukazovali nejaku concrd, ale viac som nestihla 😒 škoda, že nemajú archív. Aj ja by som chcela polohovateľnú ale neviem. Kiddy som pozerala, lebo celkom dobré výsledky v testoch mala, no asi pôjdem pozrieť aj po obchodoch a poskúšať.