Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@sirinka Ahoj, viem, že Tvoje dievčatá spávali od narodenia výlučne s Tebou (teda neviem, či všetky tri, ale tá posledná áno). Ja som bola zase výlučne proti. Nielenže sa nemôžem vyspať, keď je pri mne, ale skôr sa bojím, keď s nami spí aj mm. Teda dosť tvrdo fyzicky pracuje, tak má tvrdý spánok a bojí sa aby malému neublížil. Oddelene sa nám momentálne spať nedá z priestorových dôvodov. Teda otázka znie, či si potom dieťa zvykne, keď bude staršie, že už má svoju postieľku a tak. Lebo môj malý posledné dni plače ako zmyslov zbavený, keď ho preložím do postieľky. Teraz je mm v práci, tak je to OK. Nejako to musíme vyriešiť. Som z toho zúfalá. Ja neviem, či ho tam niečo straší v tej postieľke alebo čo?
@asma nebola som tu, tak to su zase soky :( davaj na seba pozor, velmi ti od zaciatku drzim palce a myslim na vas. my mame inak tiez tak ako vy na poradnu ideme az v 8 mesiaci, tak uvidim a s jedlom sa to u nas akosi horsi, tak nech to salme vydrzi🙂
@adelaida33 divne!!!
mne sa co stalo dnes...ludia su fakt ... ideme uzkou ulickou a pred nami parik obstarozny si vykracuje a fajcia obaja- som ich upozornila nech ma pustia pred seba a ze by nemuseli fajcit medzi ludmi ( mala v kociku si poinhalovala kus) a ta krava stara, ze no ty mi budes rozkazovat akurat...panicke aha co vadi. no coment...a potom si vaz starsich ludi!
my sme mali vystipanu resp. zacervenalu ritku asi dva x som skusila nenatriet - davam preventivne kalciovu masticku- super vec a striedam s rybacou mastou, hlavne na noc. cez den niekedy vynecham oboje nech nie je stale napatlana niecim ale toto sa mi osvedcilo najvia. inak kalciovka je moj hojivy zazrak na zadery na rukach, na suche lakte, pery, na popaleniny od zehlicky apod. 🙂
@adelaida33 Už to bude tretí deň a to on kaká aj niekoľko krát za deň.Ja by som sa nebála ked on chudáčik, tak tlačí a nejde mu až je z toho nervózny. Našťastie už zaspinkal, uvidíme aká bude táto noc, dúfam už zajtra šťavička zaberie.
@nika0403 Tá mrkva je teda špina 🙂 tiež už budem dávať teda surovú radšej. No keď mu tak chutila 😒
Ďakujem vám všetkým za rady 🙂
@dadka1010 no zvykne si urcite raz...ale, mne klarka spavala od zaciatku sama v postielke a dokonca vo svojej izbicke...takze pre nu prechod z postielky na velku postel bol skor vzrusujuci zazitok, inac nic hrozne...
magda s nami spavala 18 mesiacov, potom sme ju presunuli do izby na velku postel, ale jedna velka vyhoda bola, ze tam nebola sama ale s klarkou...takze uvidite, ale ja si myslim, ze tak po roku je na to vhodny cas, to uz aj nocne dojcenie nie je nevyhnutne.....
@dadka1010 tento problem som tu popisovala prednedavnom aj ja,nasa mala zacala posledny tyzden strasne plakavat ked som ju dala do postielky v case ked mala spinkat.ale strasneeeeeeeee place ☹ tak som prisla ku nej niekedy aj 20x a opatovne odisla,kym som tam bola tak ok,ale ked som odisla zase strasny plac a takto som nachodila kilometre za den 😀 .niekedy zaspala,ale stalo sa aj ,ze som ju musela zobrat odtial prec nech sa ukludni.teraz trosku lespie posledne dva dni,trosku si poplace ale vacsinou zaspi,snad je to ta uzkost ako popisovala @sirinka 😒 a coskoro to pominie.
@dadka1010 aj mi máme problém s postieľkou už to bolo jeden čas v pohode no posledný týždeň je to na prd. Malý zaspí o 8 večer na veľkej posteli preložím ho do postieľky v pohode no o polnoci sa zobudí nakŕmim a koniec spania, v postieľke ričí ako tur 😒 😒 😒 . Najprv to robil iba večer teraz aj cez obedné spanie. Ani jesť už nám nechutí, máme síce dobrú váhu cez 9kg ale nič nám nechutí asi nám robia šarapatu zúbky, spodné už vyšli teraz idú horné ☹ ☹ ☹ .
baby...to su ale veci, co? s tymi detmi... az na smiech..ked uz plakat nepomaha 😉
@dadka1010 My sme predtým jedli ukážkovo a dnešný obed skončil na mojom bielom tričku. Starší syn naučil malého pľuvať a tomu sa to veľmi páči. Musím zavolať našim aby mi doniesli bielu mäsiarsku zásteru a tak budem malého kŕmiť 😀 😀 😀 . Aspoň bude sranda. Ja už dávam malému aj desiatu tú aj zje lebo ráno je dosť hladný, vstáva presne 5.30 aby manžel nezaspal do roboty 😀 😀. No musím niečo vymyslieť s tým obedom skúsim zajtra dať neskôr, hlad niekedy urobí svoje.
@sirinka uz dvojkaaa?my este nemame ani jednotky 😒 ,ale tak divno aj kaka,takze mozno to vsetko jedno s druhym suvisi.a aj to zaspavanie je potom take ake je,ale do pusy si neda pozriet,takze cakam na vhodnu prilezitost.ale teda pistat sa naucila poriadne,mam pocit,ze uz vie,ze cim viac krici a vrieska,tak tym skor ku nej pridem,lebo neviem co sa deje 😀 ,a ked pridem zoberiemz postielky plac zazracne v momente prestane.mudre to dieta 😅
ženy, aj môj malý nechce v noci veľmi spať v postielke. ale cez den hej, čo má nejaké hodinové spánky, to sa neotáča, ale v noci, ked sa chce otočiť na druhú stranu, furt sa tresne, zavadí, resp. má málo miesta v postelke, čiže sa nemôže dať ako chce a znervozni ho to...
no baby vy pisete ako vam uz idu zubky a my este nemame ani jeden 🙂 ☹ neviem ci sa mam tesit alebo plakat 🙂 ☹ a ked je mrzuta tak vravim ze uz idu a stale nic nie je vidiet 🙂 a este ani nestvornoskujeme ☹ niejako sa nam nechce za to gulat plazit a hlavne kopat a stavat na nohy tak to ide vsetko co nemusi robka a co by mala tak to sa jej nechce 🙂
@nika0403 my máme dolné dva síce prerezané, ale nie je ich ešte normálne, bežne vidieť, iba ich cítim prstom a hlavne pri dojčení ma nimi sem-tam poškrabká či pritlačí... a tiež ešte neštvornožkujeme, len sa plazí dozadu alebo do bokov ako krab, a sedieť vie sám s rovným chrbátikom len chvíľu a to len na tvrdej dlážke. neboj, všetko má svoj čas, pozri koľko toho už dokázali za tých pár mesiacov, čo sa narodili takí malinkí, drobunkí a bezmocní. a hlavne, samo dieťatko vie najlepšie, kedy je na čo pripravené. musíme byť len trpezlivé 😉 😉 😉 . ale chápem ťa, ja sa tiež niekedy neviem dočkať 😝 😉 😉 😉 .
@dadka1010 pocuj, moja doktorka mi tiez dovolila jogurt (aj ked este nedavam, lebo mu spravim ovocie a nezje ho na desiatu, tak mu este dotlacam ho na olovrant), tak v pohode, neboj sa 😉
ale mozno ti tolko nepapa, lebo mu vkuse idu zubky, tomu tvojmu 😉 moj ked mu isli zuby tiez trpel nechutenstvom 😅
@adelaida33 chi...aj moj to robi v noci...mu nestaci ani ta "latka, co mam priviazanu o postielku, aby sa nebuchol"..tak mu za to davam este vankuse..hehe.. ale aj tak sa stale o nieco tresne... niektore maminky fotia deticky, ako im zaspali s vysiacimi nohami cez zabradli..to moj by uz chytil hysak a zobudil by sa😀
Našla som na konikovi otázkku, či môže 8,5 mesačné dieťa Pribináčik...Jedna odpísala, že prečo nie, ona dávala od 3 mesiacov okrem Pribináčka aj Monte...no nemôžem 😖
@siss_sz Ja som sa na jogurt ani nepýtala, teda my nikdy s doktorom neriešime čo môže jesť, lebo on mi vždy povie, že je ukážkový, že takýchto pacientov chce všetkých, že mu nič nechýba, že mám byť trpezlivá a blááá, bláááá, bláááá 😠 . Aj ja si myslím, že mu idú zúbky, lebo ho zase zapeká. A presne ho zapekalo, keď mu išli tie štyri horné naraz. Potom sme mali 2 mesiace pokoj a teraz zas 😠
@siss_sz aj ja som dala vankúše, lebo si mi to minule spomínala, ale nepomáhajú 😒 , potom rozkopáva aj tie, lebo mu zavadzajú... je to môj malý tiger... vrrrrr 😀 . hej? no zato môj je fascinovaný, ked ho fotím, tak sa štylizuje ako model, sme si mysleli..., ale to ho hypnotizovalo svetielko na foťáku a minule mi ho nečakane schrapil (za šnúrku, čo sa dá na ruku prevliecť, som si nedala...), tak je teraz foťák v oprave... 😝 😝 😝
@dadka1010 a aký jogurt dávaš? ja som minule kukala tu u nás v obchode nablízku, že aký majú, čo mu neskôr budem kupovať, tak mali hollandiu bez E a konzervantov..., no minulý týždeň ich už nemali 🙄 🙄 🙄
@adelaida33 Skúšala som bánovecký a zvolenský. Inak môjmu malému nepomôže v postieľke aj keby som ho uviazala. On sa akosi pretočí na bruško a už je hore. To som aj ja kukala, že iné deti spávajú s nohami pomedzi šteky na postieľke 😀

@fg1984 hej, pytiol je klasika....ale tak ja to skusim najprv bez neho...uz ju to neboli....