icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

amiiia
30. okt 2011

Baby nerodila niektorá z Vás v období od 11. - 15 marca 2011 v nemocnici v Nových Zámkoch?

magre
31. okt 2011

@mianc Jasne, to boli tie strasne horucavy 😀

siss_sz
31. okt 2011

baby, maly asi chytil od muza..kasle, ma nadchu, kycha... mam s ni ist k lekarke, ci aj tak sa takym detom nic nedava?

adelaida33
31. okt 2011

@siss_sz ahoj, moj tiež chytil nádchu od mm, ktorý ju mal tri-štyri dni, potom ja jeden den a nakoniec malý, ale prešla ho za den-dva, používala som len physiomer baby do nosa a častejšie som dojčila, kvôli miernej teplote. ale môj len kýchal a mal trochu soplíky. nekašlal. ak tvoj kašle veľmi alebo sa bojíš, tak chod. môj raz kašlal jeden den, a to velmi a sucho, tak som šla na druhý den k lekárke, hoci už vôbec nekašlal, šla som len aby ho popočúvala a mrkla naňho... a bola som kľudná.

adelaida33
31. okt 2011

@amiiia je to náš prvý fusak a som spokojná, je veľmi ľahký a teplučký, dá sa všelijako pozapínať a poodopínať... nakombinovať. ja som z Ke, tak som si ho bola kúpiť osobne v obchode. a čo sa týka vody, používam už pre malého na varenie vodu z vodovodu, len prvý mesiac som varila z drobčeka.

siss_sz
31. okt 2011

@adelaida33 vdaka..tak asi jej zavolam..lekarke... a este...mozem s nich chodit von, ci nie? lebo my sme ho zvykli aj tri razy denne uspavat v kociku a nechat vonku..teraz sice len dva razy, ale spi aj hodinu-dve vonku... tak ci moze, ci radsej nie...

adelaida33
31. okt 2011
adelaida33
31. okt 2011

@siss_sz aj ja som za časté chodenie von (inak, moja dr. mi furt odporúča byť s malým 4hod. denne von 😝 , tak som sa jej minule pýtala, či mi príde upratať a navariť každý deň ona 😀 ), ale ja pri teplote von nechodím, takže som s ním včera nebola, a ešte aj hrozne kýchal a šúchal si očká, a bol dosť nervozny z ostrého slnečného svetla..., aj nepríjemne fúkalo... , no nešla som. neviem. skus sa spýtať dr., ked jej ideš volať, a daj vedieť aj mne.

asma
31. okt 2011

babulky uz vyvberate darceky na vianoce??? vsetky tieto hracky od fisheru mame doma po mojom krsnatku,,, aj toho psa, husenicu, zachod tak neviem.. muz chce nejaky asi bazenik a donho 200 guliciek nech sa mala ma kde hrat a ja co upratovat... ja som volakedy kupila krsnatku taku oko ohradku ale pekne tam sedel a malo to taky stolcek cim to bolo uzatvorene a na nom same hracky tak mozno to.. inak vôbec neviem xixi.. a ostatny no krsny uz nakupili fusky a dake hracky tak budeme mat kopec balickou,, ale pri malej neviem asi ju budu skôr zaujimat svetielka a nemyslim ze stromcek vydrzi stat viac ako hodinu..

Babulky dakujme za rady.. dnes chodim s plienkou.. ked je to v teple je to o kusok lepsie tak dufam do zajtrea som fit..

adelaida33
31. okt 2011

@siss_sz ešte k jogurtom - ja plánujem malému na začiatok dávať hollandiu a tesco pravý jogurt a neskôr bánovecký, zvolenský a sabi. aj ja tieto jedávam. ale ešte idem do poradne na 8. mesiacov, tak sa spýtam dr., čo mi povie k mliečnym výrobkom a dám ti vedieť. zatiaľ nedávam, mám dosť MM.

adelaida33
31. okt 2011

@asma dobre robíš, takú nahriatu plienku ešte previaž na krku šálom a tak to dnes ponos... azda večer ti už bude lepšie.

amiiia
31. okt 2011

@adelaida33 tak dobre budem mu aj ja dávať normálnu vodu 🙂 a k tomu fusaku, hej aj mne sa zdá taký pohodlný a to že je nastaviteľný je supi 🙂

amiiia
31. okt 2011

Viem, že poväčšine ste tu proti chodítkam...ale kde dávate deti keď niečo chcete spraviť? mne neobsedí, vyjdem z izby plače, dám ho do stoličky na jedenie, chce ísť von ... ja som ho dala do chodítka (aj ked ano viem, nie je to ok na chrbticu) ale proste keď chcem niečo spraviť, tam aspoň vydrží ... väčší syn tam bol tiež, takisto kamky tak deti dávali a všetko je v poho ... tak neviem ... ale tak názor ako názor .... 😕

siss_sz
31. okt 2011

@adelaida33 tak ze mozem chodit von a tiez ze netreba prist kym nema teplotu... dakujem za vsetky rady!!!
a pocuj a podla teba ten jogurt rajo probio nebude dobry? ci to tiez je len reklama...?akoze aj ja mam dost mm zatial, ale som nevedea ze co na olovrant... nemoze stale len jablko a banan papat... ale samy jogurt mi este nezje... ledva s primesami, ako som uz spominala...

adelaida33
31. okt 2011

@siss_sz ja zhltnem všetko 😀 , aj rajo, ale tie probio mne nechutia a tebe? prečítaj zloženie na obale, ak sú tam E-čka - umelé farbivá a konzervanty, tak mu ho teraz ešte nedávaj, radšej také prirodzenejšie... na začiatok. najlepšie, ked pôjdete s mužom na nákup, tak počítaj zloženie a tak nakup naraz viac...

adelaida33
31. okt 2011

@siss_sz inak, ja som už dala jablko, banán, aj broskynu a hrušku a ok. dalej mám v pláne slivku 😉 , niekedy mixujem 3 ovocia alebo ovocie s výživou bez cukru zn. ovko alebo hipp a také všelijaké "pokusy" a chutí 😉 😉 😉

adelaida33
31. okt 2011

@amiiia najčastejšie na deku s paplónom a nakrátko do lehátka či jedál. stoličky. keby neodmietal akýkoľvek nosič, tak by som ho aj tam dávala...

careamell
31. okt 2011

@amiiia my tiež chodítko nemáme a malinkého dávam bud do tej cestovnej postielky, mám ju pri kuchyni, tak, ked niečo robím, vidí na mňa...alebo je v lehátku a tam ,,rozbíja" všetky rybičky nad sebou, alebo ešte do papacej stoličky a ešte mám aj dečku s hrazdičkou...kokšo, obývačka sa nám zmenila na detské ihrisko 🙂 🙂 Mne sa malý ale vie aj dlho sám zahrať, takže ja si porobím v pohodičke...
Jááj a mám ešte malú opatrovateľku, dcérka ho má ako hračku dakedy... 🙂

nika0403
31. okt 2011

@amiiia ani my choditko nemame tak to ani neriesim ze by som ju do neho mohla dat ale ked som bola pri mame a tam choditko bolo po detoch tak sme ju tam supli je to pomocnicek lebo mala sa tam vyhrala ale kedze domov som si ho nechcela kupit a nemam ho na ociach tak nemam pokusenie ju tam davat...my mame na zemi take skladacie kocky tak tam sa gula a hraje alebo mame este holdalku tak to nej .... ked ma dobry dnik vie sa velmi pekne sama hrat ale vcera a dnes je velmi ukvicana tak je vädsinou na rukach 🙂 ☹ myslim ze ani choditko by nepomohlo 🙂

mianc
31. okt 2011

@amiiia my tiež chodítko nemáme a ani nebudeme mať, lebo máme aj zakázané od ortopéda, malá ma teraz remienky a ja budem len celá šťastná, aby bola hlavne zdravučka a v poriadku, kúpila som to choditko od chicco na to tlačenie, ale to dostane až pod stromček inak je tiež zvyknutá stále s nami.. buď je na rukách, na deke hracej alebo v kočíku keď som v kuchyni.. inak mám aj pomocníkov, ako je mamina, sestra a atď.. tiež mi radi s malou pomáhajú.. ale ak ju dávaš len chvíľkovo do chodítka, nemyslím si, že to nejak uškodí.. sestrine deti prakticky tiež na tom vyrástli, s chrbticou veru problém nemajú.. ale špičkujú, na to si daj pozor.. :-/

nika0403
31. okt 2011

@mianc chcela som sa spytat koli comu su ste dostali tie remienka?

careamell
31. okt 2011

@mianc to chodítko na tlačenie som aj ja premýšľala kúpiť na Vianoce, len my máme všade plávacie podlahy, tak sa bojím, aby sa mu to nešmýkalo a on nepadol..ale som aj dakde čítala, že vedia deti preletieť dopredu, cez to chodítko....tak ja neviem 😒

mianc
31. okt 2011

@careamell neviem vyzerá dosť stabilné, takže snaď nepreletí.. ☹ kolečká sú väčšie, a aj my máme väčšinou plávaciu podlahu takže malej tak či tak budem musieť dávať protišmykové obutie, buď tie ponožky alebo rovno topánočky-papučky 😉 🙂 inak ja sa to chystám využívať aj na prechádzky, hlavne keď malá nebude chcieť obsedieť v kočíku, dám jej ho aj na vonku a ľahko sa skladá a vojde pod športiak, takže na také prvé krôčiky si myslím, že je to super.. 😉 a ja som ho mala, že pod stromček, len keď ho moja mamina videla, tak mi ho zobrala, že jej ho ona dá.. 🙂 tak ja rozmýšľam nad novým darčekom...

@nika0403 my sme remienky dostali až v 6. mesiaci ☹ 😒 dr. robil kontrolné sono a malej videl ešte vôľu v klbiku, všetko dobre vyvinuté ale jeden kĺbik má vôľu, tak nám ich dal preventívne, a za mesiac máme ísť na kontrolne sono, tak dúfam, že to bude už v poriadku a remencov sa už zbavíme.. 🙂

miska22200
31. okt 2011

@adelaida33 dakujem vyzera to suprovo 😉 ...hladam nejaku vhodnu hračku pre strašieho na vianoce-sktorou sa čo najviac nauči po slovensky....lebo žijem v zahraniči...a mam pocit že on melie viac po nemecky ako po slovensky ☹ ☹ ☹

miska22200
31. okt 2011

@careamell moj maly tiež padol dvakrat s choditka von,on sa zaprel nohou o bok choditka a tak vyletel 😝 ☹ potom som na to našila take elasticke popruhy a privezovala som ho...fungovalo to 😉 viem je vela nazorov na choditka ale ja si neviem bez neho predstavit...bola to velka pomocka...neviem si predstavit že by som cely den nonstop mu bola za zadkom a davala pozor 😕 a stale ho držala pri chodeni 😝

miska22200
31. okt 2011

baby a kedy sa smie začat davat baby do choditka? pri staršom som ho kupovala neskor...

mbrazd
31. okt 2011

ahojte, máme marcovú slečnu a neviem ako ju naučiť otáčať sa z bruška na chrbátik. Uplne bojkotuje všetky moje pokusy. Odmieta sama vyvíjať akukolvek aktivitu, max. sa otočí na bruško a začne sa rozčulovať. Mate nejaké rady?

asma
31. okt 2011

@mbrazd ahoj tak ani moja sa neotaca, nelozí ani nic take... ale zato pekne sama sedi, ked sa niecoho chyti tak sa postaví, a ked ju drzím tak preklada nozickami na chodenie...
Uz sa otocila na brusko ale zas prestala nie je tak rada...

ladytt
31. okt 2011

Iba za dnešný deň som už dostala dve ponuky na požičanie chodítka, ale zatiaľ odolávam, aj keď znie lákavo to, že by som mala na chvíľku postarané o drobčekovu zábavu, stále to má viac hlasov proti, ešte sám nestojí a nechcem, aby mal zaťažené kĺbiky, aj keď sme skoro všetci na tom vyrastali, nevadí, radšej nech skúša pekne sám sa postaviť na nožičky, zatiaľ skúmame pekne krásny po podlahe, veď ešte nepreskúmal všetky kúty 😀