icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
31. okt 2011

este k tym smotanovym jogurtom...bielkoviny su v kyslomliecnych vyrobkoch uz nastiepene, teda ovela lahsie travitelne...
ale smotanovy jogurt oproti obycajnemu obsahuje viac tuku, ktory je u deti velmi dolezity pri vyvoji mozgu a nervovej sustavy....takze ziadne light a odtucnene verzie...ale plnotucne vyrobky....

mianc
31. okt 2011

@sirinka takže čím tučnejšie, tým vlastne lepšie.. 🙂

siss_sz
31. okt 2011

@sirinka pockaj ale aj kysla smotana je teda kyslomliecny vyrobok? 😅

nika0403
31. okt 2011

@mianc jaj no tak dufam ze vam sono dopadne dobre a uz o mesiac budete bez remienkov....ako vam v kutiku dusicky zavidim nase slovenske zdravotnictvo lebo ja zijem v dansku a tu ziadne take vysetrenie klbikov nerobia ani nekazu balenie na siroko proste nic take a ked som doktora poprosila aby skontroloval malej nozicky tak on mi vravi a preco ma s nimi nieco? no tu je vsetko na prirodnej baze a dieta sa vivija samo prirodzene bez liekov bez vsetkeho akurat taktiez poberame vitamin D na kosti a to je vsetko a ockovanie je tu taktiez povinne...no a s tymi ramienkami som nevedela ze preco to detom davaju tak preto som sa pytala... 😉

sirinka
31. okt 2011

@mianc no ano, ja davam iba motanove prave jogurty, citam zlozenie a podla toho vyberam...

@siss_sz ano, mozes pouzit do varenia od ukonceneho 9.-10. mesiaca, resp. ked zacnes davat kyslomliecne vyrobky...
aj acidko, syr, najlepsie lucina alebo zerve bez taviacich soli....

amiiia
31. okt 2011

Ja si myslím, že treba vyskúšať a každá nech sa sama rozhodne či chodítko hej či nie.Nehovorím, aby tam drobci boli stále ale zas tak chvílku prečo nie?
@miska22200 moj malý má 7 mes. a 2 týždne a dala som ho tam asi pred týzdnom prvý krát..najprv tam len sedel, kukal, potom sa odrážal do zadu a asi dnes začal aj dopredu..ale ako kroky ešte nerobí, skor sa odráža. Nechám ho tam chvílu, kým fakt musím niečo spraviť a tak aj pre jeho zmenu - niečo nové.... neviem ..názor ako názor...

blavacka
31. okt 2011

ahojte, ja mam pre malu hopsadlo, niekedy v nom tak skace, ze si myslim ze ho utrhne, ale zahra sa v nom sama a ja mam chvilu na varenie, upratovanie a sprchu 😝

nika0403
1. nov 2011

@blavacka to je krasne hopsadlo a malicka je v nom zlatucka...to by sa zislo aj mne lebo moja len skackat by chcela 🙂

mianc
1. nov 2011

kočky môžem malej príkrm zahustiť pohankou? či od kedy sa vlastne odporúča zaviesť pohanku? napadlo ma, že ju mám v skrini, zatiaľ zahusťujem instantnou ryžou, tak ak by mohla, vyskúšala by som aj tú pohanku.. 😉

careamell
1. nov 2011

@mianc ja som minule zahustila aj pohánkou 🙂

gm
1. nov 2011

Ahojte baby. Opäť mám problém s príkrmami. Našťastie Linda pekne papá, všetko čo jej dám - niekedy viac, niekedy menej - ale ja som spokojná, ved ani my nemáme vždy rovnaký apatít.. Môj problém je ale v tom, že neviem čo navariť. Zeleniny a všetky možné kombinácie sme už vyskúšali a ich obmieňam, ale "prílohy" sú dosť obmedzené. Skoro k všetkému jej dávam na obed zemiak, lebo na večeru máva ryžu alebo krupicovú kašu s ovocím. Tie kupované kaše čo sa rozrábajú s vodou nechce. Kúpila som aj kukuričnú kašu, ale neviem ako ju mám pripraviť. Dajte nejaké tipy prosím vás. A ešte sa chystám kúpiť ovsevé vločky, ale tiež neviem ako ich pripraviť. Dajte nejaké recepty prosím. Už som hladala aj na nete, ale často je v nich niečo čo ešte Linda nemôže - mlieko...
Inak ani my ešte nesedíme. Iba ked ju ja dám do sedu a trošku pridržiavam do strán. Ale zato sa prevracia z brucha na chrbát a opačne ako divá. Dáva sa na kolienka, skôr ide dozadu ako dopredu, ale nepochopila ešte, že aj rúčkami musí napredovať, nie iba kolienkami. Ked ju pridržiavam aby stála, začne skákať o 106. Preto sme kúpili aj hopsadlo zárubňové. Ja viem, že ortopédi to moc nemusia. ja si však myslím, že ked ju tam nechám 20 min za deň trošku sa vyblázniť, nič sa nestane. A ked je prichytím nôžky trošku vyššie, má z toho húpačku a to sa jej tiež veľmi páči.
Zuby máme 2hore a 2dole. Už sa tlačia aj ďalšie 2horné. Cez deň spí tak hodinku pred obedom a hodinku po obede. Spať ju dávam o 20tej a budí sa na papanie pravidelne o 2hej a o 5tej, Vyspatá je okolo 6tej. Skúšala som jej nedať papať /ževraj deti po 6tom mesiaci to už nepotrebujú/, ale žiaden úspech. Zobudila sa po hodine a znovu rev a 20 min uspávanie s dudlom a tíšenie 😖 A do hodiny znovu hore, tak som sa po 4 dňoch skúšania no to vykašlala. Takto jej dám cicík a za 10 min spí.
Tak asi toto o nás. Prosím nezabudnite mi napísať tie vaše recepty. Vopred ďakujeéém

nika0403
1. nov 2011

@mianc ano v 7-mesiaci uz dieta moze pohankovu kasu 😉

mianc
1. nov 2011

@careamell
@nika0403 kočky ďakujem! 😉

adelaida33
1. nov 2011

@mianc jasné, len ju nezabudni povariť, ak nie je instantná 😀

mianc
1. nov 2011

@adelaida33 mám instantnú.. 😀 takže variť nemusím.. diky

siss_sz
1. nov 2011

@gm ja mojmu proste ked varim zeleninu, tak tam hodim ovsene vlocky a varim spolu na obed..a ma to najradsej... 😉 ale vidis, mozno aj tu kuk.krupicu tam hodim, alebo pohankovu... lebo som to skusala napr. olentu(kukuricnu krupicu) varit a s ovocim..ale nemalo to uspech... a mam aj povystrihovane vselijake recepty ale aj tak to nakoniec nikdy nerobim, ale hodim to k tomu, coprave varim..hehe..

amiiia
1. nov 2011

@siss_sz a tie ovsené vločky, to len proste s tou zeleninou zamiešaš a tak to zje? Dám mrkvu, karfiol, petržlen a čo ja viem čo + tie ovsené vločky popučíš a tak? Môže to byť dobré...

amiiia
1. nov 2011

http://www.latkoveplienky.sk/produkt-detail/kup... počuli ste niekto o tomto? že čo už nevymyslia ... no neviem 😅

angela1
1. nov 2011

ahojte dievčatá, pred týždňom v pondelok som písala že saška má fliačik pod krkom a či to náhodou nemajú aj vaši drobci lebo som sa nevedela rozhodnúť či ísť k dr., aby som nepreháňala 😒 , nakoniec som k dr. išla a on mi samozrejme povedal že to nieje nič vážne že to má malá zo slín atď... a predpísal malej Imazol, vôbec malej nepomáhal a v stredu už mala červené aj líčka tak som zavolala dr. že sa mi to nezdá 😠 a či mu pre istotu nemám opäť doniesť ukázať malú ale po tel. usúdil že netreba že si mám dobehnúť len pre recept na inú masť lebo si bol istý že má detskú lupienku ☹ , ja som neni zdravoťáčka takže som si myslela že určite vie čo robí ale dal mi recept na Locoid Lipocream - doma som si čítala písom. info a to je hormonálny krém čo sa mi vôbec nepáčilo tak so sa rozhodla že jej to budem natierať max. 4 dni, ale ani to nezabralo a teraz v ponedlok som zobrala malú k nemu lebo už mala plno červených pupáčikov na ramienkách a nôžkach a nechce riadne papať načo mi dr. povedal že som hysterická že malá vyzerá dobre a že je baculatá a určite nepriberá zo vzduchu a že sú to len potničky, ale do večera bola vysypaná ešte viac a už som začínala byť ozaj hysterická a vytočená na dr. 😠 , chcela ísť aj na pohotovosť ...., horúčku nemala je veselá, rozhodla som sa že počkám do rána, vkuse som už druhý týždeň večer na nete a hľadám čo by to mohlo byť a konečne som teraz našla načo sa príznaky podobajú.....Piata choroba, takže zajtra idem znova k dr. malej beriem kartu (dúfam že mi ju dá) a ideme ju dať k inej dr. tak mi držte palce...... 🙂

adelaida33
2. nov 2011

@angela1 ach, som zhrozená! človek, aby sa bál nielen chorôb, ale aj lekárov! držíme palce s novou lekárkou!

siss_sz
2. nov 2011

@amiiia ano, tak 🙂hoci ja to mixujem este😀 ale ked dobre povaris, tak ich netreba pucit... 😉
a to vedierko poznam, jasne...vrele sa odporuuuca...ajkedneviem, je hento nejake vacsie? levbo baby tamkupu tak max do pol roka...ved uz viete, ako babatka santia vo vanicke...sak z toho vedierka aj vyskoci mozu😀 😉

amiiia
2. nov 2011

díííky, tie vločky vykúšam 😉 .. no to vedierko ja si neviem predstaviť, sa mi to zdá malé, také nepohodlne, oni zas píšu, že dieťa sa cíti ako v brušku, ale tak trebalo by vyskúšať...ja som to ešte nevidela...tak že či s tým má niekto skúsenosť 😨

nika0403
2. nov 2011

@angela1 myslela som si ze to len v zahranici je taky pristup doktorov ale ako vidim uz to zacina aj na slovensku...velmi vam drzime palce nech vam to coskoro prejde a dajte vediet ako ste dopadli... 😉

adelaida33
2. nov 2011

@nika0403 a ja som si myslela, že severské krajiny majú najlepšie sociálne a zdravotné zabezpečenie obyvateľov... 😒

adelaida33
2. nov 2011

@siss_sz ahoj, ako malý? už je ok, či, nebodaj, teplota?

asma
2. nov 2011

tak babulky malinká ma soplíky takze sme celú noc hore.. ja som grogy a ona konecne teraz zaspala troasku.. Davam jej ten roztok z morskej soli,, BABY je to na uvolnenie , alebo tak všeobecne lebo jej soplíky tecu a tecu.. nemate skusenosti?? horucka neni, ani nic inee tak len odsavam a pockame do piatku .. ked to neprejde tak sa ideme ukazat k dokymu nech cez víkend nestesujeme..

nika0403
2. nov 2011

@asma ak ju este kojis tak jej daj no noska materske mliecko viem ze to pomaha z vlastnej skusenosti a ak mas doma tak jej daj fenistil kvapky to je na upokojenie...no nadcha trva min tyzden ale uvidis ako sa jej to bude vyvijat 😉

nika0403
2. nov 2011

@adelaida33 socialny system je tu velmi dobry ale zdravotnictvo je tu uplne hrozne...vsetko prirodzenou formou...porod bez epiduralky no ako keby sme boli par storoci do zadu nepreferuju ziadne lieky a pod....

siss_sz
2. nov 2011

@adelaida33 nema teplotky nastastie...ale uz som bola u dok., lebo dosli muzove vysledky a mal tam bacila, tak som mu bola dat urobit vytery... tak pokracujeme v kvapkani a odsavani.,.. 😀 😠

lisjanka
2. nov 2011

@asma zatiaľ len odsávaj,keď nemá teploty a uvidíš ako to bude pokračovať ak sa k tomu nepripojí kašeľ a sťažené dýchanie tak buď v pohode ....to môže byť aj zo zúbkov ☹ ...teraz je asi také obdobie na také soplíky lebo aj okolo nás sa to točí a všetci na okolo len soplíkujú a kašľú....my tiež...a odsávanie ako znáša naša malá hrozne plače len vidí ten roztok a o vysavači ani nehovorím 😕