Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@siss_sz môj mm ho tam posadil a malému sa to tak páčilo, že sa rehotal, kričal a výskal od radosti asi 15 minút. sedí napevno, ale neposadí sa úplne sám, vytiahne sa o niečo. inak, zaujímavé je, že sa stále chce posadiť len tak, že robí brušáky ako v posilnovni...
@adelaida33 krásny xixixi aj naša mala sedi sama uz davnejsie a sa aj pekne hraje ale sama sa neposadi potvroka musim jej dopomôct ale nohy preklada ako o zivot.. neviem ci vôbec zacne lozit lebo na brusku sme stale neradi ☹
babulky inak dakujem za rady,,, môj krk po par dnoch super.. mala no dve noci sme nespali ale tak sopliky su ako tak zažehnane, tak sa hadam dnes aj vyspime lebo som grogy..
@asma možno rovno začne chodiť 😅 , vraj je dosť detičiek, čo fázu štvornožkovania preskočia... 😉
@adelaida33 mno už by niečo mohla začat xixixi nech sa nenosi tolko.. ale teraz ju musim pochavalit začalo obdobie ked sa pekne zahra aj sama..
a tu už je naša princezná.... riadne zababušena lebo predsa je este troksu chora ale tak von treba..
@ladytt ahoj nasla som diskusiu o latkovani a som si vsimla ze si tam pisala a chcem sa opytat :aj my by sme chceli latkovat.uz si si nieco o tom pozistovala ?a budes latkovat?ja sa neviem nejako rozhodnut.tolko tzpov a tolko verzii ze mi ztoho sibe.tolko veci k tomu treba .juj neviem no. 😉
@slniecko103 n dne som začala zisťovať, lebo tiež by som to chcela skúsiť. Poslali mi asi tri baby zatiaľ infošky, ak chceš posuniem to aj tebe 🙂 Presne aj ja som z toho úplne mimo toľko toho je. No zatiaľ som sa rozhodla viac menej pre SIO alebo AIO to sú veľmi podobné ako jednorázovky, lebo si neviem predstaviť ako sa skladajú a viažu iné plienky a nechcem zas nejako veľmi hrubé, aby sme aj oblečko mohli normálne nosiť. Ale ešte stále to študujem 🙂
@slniecko103
@ladytt
Ahojte kočky, len by som vás chcela posmeliť ak ste sa rozhodli ,,látkovať". Myslím aj siss_sz tiež látkuje.
Používame tieto plienočky asi od 2 mesiacov a keď som si začala čítať tému Látkové plienky, tak som nevedela kde som. Nechápala som všetkým tým názvom. Ale študovala som a teraz som ,,profík" normálne 🙂 Nie...tak čítala som všetko možné. Manžel ma v tom podporuje, aj keď na začiatku bol skeptický.
@ladytt SIO a AIO sú tá najdrahšia možnosť pri látkovaní, ale najjednoduchšia...Ja na doma používam vrchné gaťky, PUL-ky, do ktorých vkladám normálne štvorcové plienky. Vymením hneď, keď sa pociká. Na von máme kapsové plienky, tam sa vkladajú vkladačky a po ocikaní operieš. Na noc máme nohavičkové plienky. Musíš na ne použiť vrchné gaťky. Ja som si dala teraz uštrikovať vlniačiky. Sú z ovčej vlny, namočené v lanolíne a neprepustia mokro a zároveň prepúšťajú vzduch.
Určite som spokojnejšia a aj malý. 🙂 🙂 🙂
@careamell Ďakujem za podporu 🙂 vážne je to na začiatok dosť ťažké. Ja som sa už dlhšie odhodlávala, ale kým bol čisto kojený, tak som si o nevedela predstaviť, lebo kakal do každej plienky, no teraz sa už podarí aj do nočníka alebo len raz denne. SIO by som asi len na začiatok, aby sme si to vyskúšali, ja si netrúfam hneď na niečo zložitejšie, až postupne dokupovať a skúšať. Nie sú SIO a AIO tenšie? Ja sa bojím aj toho, aby to nebolo komplikované, ja musím byť strašne rýchla pri mojom drobcovi, už teraz ho naháňam, aby som u plienku zapla 😀
Baby Vaši drobci už rozprávajú niečo? My sme pri mamamama, babababa, ale väčšinou je to také pohmkávanie 🙂
@ladytt
Veď si poštuduj a uvidíš... 🙂
Neviem, či sú AIO a SIO tenšie, podľa mňa je to drahšia verzia kapsových plienok.
V kapsových plienkach je kapsa, do ktorej vložíš vkladačku. Po ocikaní operieš celé. Schne ti rýchlejšie, lebo sa to suší oddelene, vkladačka a plienka.
SIO, tam sa vkladačky pripínajú, inak rovnaká ako kapsová.
AIO, tam sa nepripína nič, všetko je zošité, nič nedávaš preč, perieš spolu a preto dlho schne.
Keď si pozrieš niektoré stránky s plienkami, máš ich tam takto rozdelené, sú aj iné samozrejme.
Ak by si chcela tenšie plienky, aby nebola široká, sleduj fórum o látkovkách, prípadne sa spýtaj kočiek.
A zložité to nie je, aj mne sa vrtí ako vrtula, môžeš si vybrať plienočku s patentkami alebo na suchý zips. 🙂
Ahoj dievcata! Paci sa mi debata o latkovani, aj ja som nad tym rozmyslala, ale az neskor, ked sa budeme ucit na nocnicek. Obdivujem vas, ze ste sa do toho pustili 🙂 Maly teraz skusa lozit, rucky preklada ostosest, ale nohy stoja 😀 Takze vacsinou skonci na brusku, kde sa otaca dookola a plazi sa dozadu. Najlepsie mu to ide po line, vcera som nasla sprajcnuteho pod ratanovym stolikom, kym som odisla na WC-ko 😀 Chcela som sa vas opytat, mam z toho trosku depku... Mm si rano maleho berie k sebe tak na hodku, kym ide do prace, aby som dospala nocnu sichtu. Potom je cely den v robote a vecer s malym asi 2 hodky. Ja som s nim cely den, okrem kupania robim full servis, hrame sa spolu, salime, proste vsetko. Posledne dva dni sa vsak odo mna odtahuje a chce ist k mm, rano sa za nim otaca a place, ked ide do roboty, pyta sa k nemu na ruky. Mna chce, len ked sme sami dvaja a na didanie. Ked odchadzam z miestnosti, ani si ma nevsima. Som z toho trosku nestastna, je mi to luto, aj som si uz trosku poplakala, ze ma vlastne dieta nema rado..
@ladytt budem rada za kazdu infosku dakujem
@magre nebuď s toho smutná, dieťa väčšinou stále ťahá viac k niekmou s kým je menej - z rodičov.. ja to vidím u staršieho syna a má 8 r.Väčšinu času som bola ja s ním, tak ako si písala si Ty pri malom teraz...ale stále je manžel ten koho aj viac poslúcha, rešpektuje a to je s ním oooveľa menej ako ja...A teraz z Adamkom tiež som poväčšine času ja, tak nás asi čaká to isté...🙂 čo už ... nebol určite ale ocení Tvoju starostlivosť...a určite Ťa má rád!
@wilsonka jaj.. neboj sa.. hlavne nech to teraz dobre skontrolujú, lepšie teraz ako potom keby mali mať nejaký problém, ber to tak.. viem, že sa bojíš.. ja som prežívala to isté.. a keď nasadili remienky, tak som sa cítila pod psa, celý deň som prerevala.. ☹ 😒 a pri tom maľunka bola statočná a dobre to znášala,.. skôr reagovala na mňa, musíš byť silná aby drobec nič nevycítil od teba, hlavne buď v pohode.. a ja verím, že to už teraz bude OK! 🙂 😉
my sme mali len klbik nestabilný.. tak nič také vážne, aj sám dr. povedal, ale pre istotu, remienky dal... a ja som radšej súhlasíla..
@ladytt
@careamell
@siss_sz ahojte aj ja latkujem...priznavam, ze najcastejsie pouzivam SIO, najviac mi vyhovuju, ale dokupovala som ich postupne, zaklad mi tvori baby lucy organic a popolini vrchne gatky...
u mna uplne najuzasnejsia plienocka je konopka ellas house, vyborne saje, je tenucka a dobre schne
a miesto original vkladaciek radsej pouzivam baby lucy stvorce bambusove 30x30
no a kedze ich susim v susicke, su krasne makkucke a periem kazdy druhy den....
Baby Vaši drobci už rozprávajú niečo? My sme pri mamamama, babababa, ale väčšinou je to také pohmkávanie ... 😵
@amiiia môj nehovorí ešte klasické dvojslabičné tata, mama, baba... atd., hovorí iba také svoje kadečo a napr. jééééj, heh, aíííí a pod., a len nedávno začal daj-daj-daj, taj-taj-taj, me-me...
čau dadi 🙂 🙂 🙂 !!! tu si? ak budeš stíhať, napíš nám sem aspon jednou vetou, ako sa máš/te, ako v novom domčeku a čo už tvoj chrobáčik vystrája 😀 😉 😉 😉 . papa.
Ahoj, som zase na skok u našich, lebo mm v práci a tak som šla sa vyvetrať 😉 . Malý sa stavia všade na nôžky, lezie mi v kuchyni do šuflíkov a skriniek, už nech len začne z nich vyťahovať 😠 . V novom fajne, len to že tam nemám nikoho na kočíkovanie, ale už som jednu žienku s kočíkom videla, tak ju vystopujem a prihovorím sa 😀 😀 😀 . Inak v pohode, venujem sa drobcovi a do konca mesiaca by mal byť zapojený net, teda dúfam 😉

@mianc mame lahku dysplaziu a boli sme od narodenia 7 x na kontrole a stale to nie je dobre:( tak asi pre istotu...neviem co este chcu...bojim trosku.