Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@amiiia nas jedalnicek vyzera takto: rano v posteli mliecko (ranajky, niekedy zaspime a potom to zopakneme este raz), na desiatu ovocna vyziva (ak dam malu tak prihodim kusok jablcka, hrusky do ruky alebo hipp keksik), na obed zeleninovy alebo zeleninovo-masovy prikrm s prilohou (varene, ked niekam ideme kupovany), na olovrant mliecko, na veceru jogurt (zaviedli sme vcera, predtym mliecko) a pred spanim mliecna instantna kasa. v noci raz vstavame na mliecko, inac vodicka staci. takze vsehovsudy sa 3-4 krat za 24 hodin kojime, raz mliecnu kasu a raz biely smotanovy jogurt. myslim ze ma dostatok mliecnej vyzivy na tento vek a s tymto jedalnickom uz chcem ostat az do roka alebo dokedy sa mi podari kojit...
@careamell
ahoj, viem, ze ste temu latkovania preberali uz skor, ale chcem sa ta nieco opytat. Uz dlhsie som zvazovala tuto alternativu a tym, ze ste o tom pisali, ste ma povzbudili a zistovala som si o tom mnoho informacii. teraz ta otazka: mozem do Wonderoo V2 minky použiť aj vkladacku BG flip stay-dry alebo len original Wonderoo V2 (ta je totiz 2krat drahsia, preco?)? dakujem ti za odpoved
@amiiia ja v noci raz (alebo jak sa mu chce) a nad ranom (pre mna, pre mladeho je uz rano) ...potom uz ranajky moc nechce mliecko, uz si len cucne...
desiata- ovocie (pol banana+ jablko, niekedy sunarka keksik v tom, ked je kysle jablko) alebo kupovane/zavarane
obed - masovo-zeleninovy prikrm, ten papa najviac (cely avent poharik)
olovrant - jogurt s bananom alebo/a keksikom
prva vecera - kasicka...ale posledne dni mi ju vytrvalo odmieta, co nechapem, ved predtym zjedol skoro "iba" to... asi zase zuby... :-E
a druha vecera - mliecko
takze asi tak, tiez kojim vsehovsudy tak 4krat
@latea1 ahoj keď sa nenahneváš odpoviem ti aj ja. Do kapsovej plienky môžeš použiť akúkoľvek vkladačku. Wonderoo vkladačka je bambusová a nepriamo aj tým je vkladačka drahšia na rozdiel od vkladačky BG flip ktorá je z mikrovlákna. Tá Wonderoo vkladačka je však perfektne savá. Nám vydržala aj celú noc. Kebyže však mám len tie vkladačky tak skrachujem. 🙂)))
@latea1 ja ti tiez poviem svoj nazor, kedze mam obe plienky - mlozes to tam dat, je to "obycajna" kapsa ako kazda ina (akurat ze moja najoblubenejsia)... ale ta vkladacka, co je k tomu origos je fakt dost savá..ja kym som prisla na ine alternativy, co na noc, ked moj maly zacal vic cikávat v noci, tak dlho dlho nam vydrzala IBA tato wonderka na noc... vsetko ostatne nam pretieklo 😀 takze je ta vkladka fakt kvalitna..
ak niekto nedava na noc kapsy, iba na vychadzky, tak ti staci s tou vkladkou od BG podla mna..ale napr. na taku cestu dlhu v aute alebo podobne...nieco dlhe... ti vydrzi uplne najviac😀
@siss_sz
@gabika783
aha, dakujem vam, uz som mudrejsia 🙂
a este ma zaujima, ked sa pocika, treba hned menit len tu vkladacku, alebo celu kapsovku, resp. po kolkych pocikaniach ju treba zmenit celu ? a ako je to, ked sa pokaka? (neviem, ci staci nakupit hlavne vkladacky alebo treba viac aj kapsoviek, resp. vrchnych nohaviciek 😉 )
@latea1 no kvoli tomuto sa oplatia bunm genius flip nohavicky a vkladacky... tam sa to da menit po ocikani-iba vkladacka...ked sikovno okaka, ze nejde aj na nohavicky, hehe, tak nohavicky nemusis menit... ja by som si urcite kupila (aj som si kupila) dve sady bum genius flip (ja mam dve sady sty dry, ale kludne si kup aj 1 organic a 1 sty dry). kapsovky treba enit hned po ocikani... akoze ked ich preperies rucne, uschnu velmi rychlo..takze mozno sa ti plati mat jednu kapsu a dve vkladky... ale viac by som nekupovala do toho...
a do tych BG nohaviciek vies davat obycajne stvorce...to su podla mna naj nohavicky vobec🙂
@latea1 Ahoj, tak kočky ti už odpovedali. Je to aj naša najoblúbenejšia plienočka. My ju používame na von. Ak premýšlaš o jej kúpe, určite sa za tie peniaze oplatí. Aj po veľa opraniach je ako nová. Inak tá vkladačka je jej súčasťou.
Do kapsovej môžeš dať akúkoľvek vkladačku. Tá Wonderoo je obdĺžnik, ktorý poskladáš a máš z toho vlastne tri savé vrstvy. Naviac je tam ešte jedna malá.
Tá BG je tiež super, ale je to len jedna vrstva, aj preto je lacnejšia. 🙂
Lozia Vám drobci normálne po štvornožky? Moj malý sa len tak plazí, jednou nožičkou sa posúva dopredu, ako húsenička....možno začne loziť neskôr a toto je predpríprava.. 😵 ťahá všetky káble, nabíjačky..už pomaly máme vypratanú izbu..jááááj a keď mu niečo nedám rev nekonečný....ups čo bude ked začnú chodiť 😵
@gabika783
Juj, tak ja periem všetky plienky na 60. Aj tie bambusové. Je pravda, že už nemajú ten tvar, čo mali, zdrcli sa ale o máličko. Mne sa na 40 zdá málo na plienky. 🙂
@siss_sz ja tie bambusové dávam rada na spanie cez deň. Dám na ne ešte nejakú inú vkladačku. Lebo keď som dala len klasický štvorec, tak malý mi po zobudení dal do nej vždy takú dávku, že som ju mohla žmýkať 🙂
@amiiia aj náš sa iba plazí momentálne máme plavecký štýl na kraula, neviem či bude štvornožkovať iba sa pohupuje. No včera večer okolo 9 sme zažili menší šok, malý spal a zrazu sa prebral a postavil v postieľke. Normálne som nechápala čo sa deje, začal vykrikovať ako na trhovisku tata. Od dnešného dňa už musím dávať väčší pozor na neho lebo všade sa stavia. Starší syn vôbec nechodil po štyroch najprv sa plazil a potom začal chodiť. On chodil skoro mal 10 mesiacov. Káble aj u nás fungujú, šnúry a rôzne koncovky najlepšie usb. Už stihol objaviť aj zásuvky v kuch. linke ľahko sa mu otvárajú.
no moooze mat Janulka okolo seba 128 roznych farebnych, ligotavych, hrajucich a co ja viem este akych hraciek, sama nuda...ale taky obycajny cierny kabel od vysavaca....tak to sa uz oplati aj stvornozkovat za nim... 😀
inak hlasim, ze Janulka uz sa pripojila k stvornozkujucim...akurat ze ona sa naraz naucila plazit aj liezt, tak to vselijako kombinuje...
@amiiia
moja tiez stvornozkuje, dokonca sa sama pred dvoma tyzdnami uz aj postavila, najprv to bolo take vselijake, len vypucila zadok, ale teraz uz stoji v pohode, tiez sa v postielke aj sama postavi 🙂
kable, notebooky, telefony - to je jej 😉 vsetko musime strazit
ale zubky este nemame
@amiiia Aj Timko už odušu štvornožkuje 🙂 po celom byte, všade ho mám v pätách 🙂 ešte aj wc 😀 😀 😀 a vysávač a káble to sú najlepšie hračky 🙂
@tinav my sme dnes ráno mali podobný šok, som sa zobudila a pozerám ako puk, drobček stojí v postieľke 🙂 doteraz sa o to pokúšal, po nábytku sa štveral, po mne, ale v postieľke sa mu to podarilo 🙂
@slniecko103 Tak guľu som už vyskúšala na troch rôznych praniach / čierne, farebné, detské/, zatiaľ maximálna spokojnosť 🙂 porovnateľné s normálnym praním len to nevonia parfumom, ale čistou vodou 🙂
Fľaky od jedla som trošku potrela detským mydlom a nechala odmočiť, aby nezaschli.

@lisjanka ahoj, mozu byt zubky a moze byt aj predzvest 6 nemoci, pri nej su teploty tak 3 dni, co stale vyskakuju az na 39 a na 4 drn ked klesne teplota, tak sa dietatko osype ... tak uvidis