icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adelaida33
13. nov 2011

@siss_sz môj mm je z toho zronený. vždy sa im snaží pekne vysvetliť, prečo malý to, čo si oni vymyslia, ešte nemôže a pod. ale včera už vážne rezignoval... nemá to význam. oni majú v hlavách veľmi originálny splachovací systém...

ladytt
13. nov 2011

Dnes sme prvý krát spapali ovocie hurááááááááááááááá 😀

adelaida33
14. nov 2011

a za nami je perná noc. od včera rána môj malý mrnčí, chúďatko, len sa trápi s ďasienkami, nič mu nechutí, len mamkino mliečko pocucká, vstali sme už o 4tej a teraz som ho hodinu nechala spať v mojom náručí, čo bol taký nešťastný všade inde... 😢

ladytt
14. nov 2011

@adelaida33 Tak to máte ťažké :( a už mu aj trčia zúbky? Hádam, keď sa prerežú už bude lepšie. My sme tiež horšie spali stále sme sa kojili a mrvili, ale dôvod neviem, lebo takto cez deň je ok bez mrnčania len v noci horšie spí.

adelaida33
14. nov 2011

@ladytt no môj premrnčal včera celý deň, noc a dnes to nevyzerá lepšie ☹ . do pusinky ma nepustí, ale pri dojčení cítim, že má ďasienka tvrdé a vriace.

siss_sz
14. nov 2011

no moj hviezdil tiez v noci... akoze vobec neviem, ci zuby, ci brusko ci co ☹ ked mu isli prvy raz zuby, vstaval kazdu hodinu, ale cuckol a spal... a teraz sa zobudil a hodinu nechce spat...mm nervy uz mal, ze skoro vstava... a ani uspat na rukach sa nechce dat...
tak som ho kojila v posteli po leziakcy(kto to robi, AKO TO ROBI? sak uplne som v krci a on by papal aj pol hodku) a potom ked zaspal, som ho prelozila do postielky, sa ZOBUDIL...tak naspat a vsetko od znova... tym rozdielom, ze juz sm honechala v posteliu nas... a kto spava s detickami v posteli AKO TO ROBI? sak on sa vrti stale...cela oostel jeho, ja natlacena na mm, ked odisiel, tak na jeho strane a malemu stale nestacilo!!! 😅

ladytt
14. nov 2011

@adelaida33 Aj mu niečo dávaš na tie ďasienka? Nám veľmi gelíky nezaberali, ale zato studenú mrkvu obhrýzal alebo hryzátko,to najviac pomáhalo zmieniť tú bolesť. Tak nech mu rýchlo vyrastú aby už nebolelo.

magre
14. nov 2011

dievcata, maly ma zacal kusat, sak to je sialena bolest 😲 Tak som zvrieskla, aby som mu vysvetlila, ze toto sa fakt mamkinej didke nerobi, drobec zacal plakat a ked som ho potom skusala este prilozit, tak uz nechcel, zobral do ust a to je tak vsetko, alebo sa na nu ani nepozrel. A teraz sa bojim, ze ma uz nebude chciet. Pritom v noci bolo vsetko normalne, az teraz rano zacal. Dala som mu papat desiatu, takze najedeny je, ale nechcem ho nechavat bez mliecka, aj ked v noci didal dvakrat. Bojim sa, ze ak neprestane, tak to fakt nevydrzim, ale tak teraz prestat kojit??? Ked sme vsetko mozne preskakali? Ale ked ta bolest sa fakt neda vydrzat...

ladytt
14. nov 2011

@siss_sz Ja kojím vždy keď sa dá po ležiačky- pohodlne ľahnem na bok, pod hlavu vankúš a drobček tiež ku mne bokom- bruško na bruško, hlavne nepodopierať hlavu rukou, lebo tak sa nedá uvolniť a bráni sa aj dobrému toku mliečka. Spávala som s nim aj posteli jednu dobu cca mesiac, ale bez manžela 🙂 ten sa dobrovoľne odťahoval do druhej izby, ale ako pohoda to nebola tiež sa vrtel a kopal 🙂 no bolo to kvôli tomu, že sa mi nechcelo každú pol hodinu vstávať, takto keď si chcel cucnúť prikotúlal sa u mne vytrčila som prso, dal si trošku odkotúlal sa a spali sme ďalej, ani som nevedela koľko krát za noc to takto bolo, nepämatala som si 😀

ladytt
14. nov 2011

@magre To ho prejde, neboj, presne takto som zareagovala aj ja, veď to bolí neuveriteľne, tiež sa rozplakal a trucoval, no on si to rozmyslí 🙂 síce hrýzť ešte možno pár krát pohryzie, postupne sa naučí, že to robiť nemá. Mňa ešte z času na čas uhryzne, ale väčšinou keď už nechce. Možno by pomohli chrániče na túto dobu.

adelaida33
14. nov 2011

@siss_sz ja ked dojčím po ležiačky, tak je to, ako ti písala @ladytt , som na boku, spodná ruka pod hlavou, ale nie som o ňu opretá v lakti, normálne mám na nej hlavu položenú, alebo na vankúši. malý je tiež na boku, dotýkame sa bruškami a papá, potom si chvíľku ešte podudká, tak je napapaný, upokojený aspoň na istý čas, no a potom sa len otočí na druhý bok, alebo ani nie, a spí. ked malý s nami spával prvé razy, tiež sa veľa vrtel, ale teraz, ked ho k nám dám (napr. tieto noci, čo je v postieľke nepokojný), tak už to nerobí.

mis_ka
14. nov 2011

@siss_sz ja tiez kojim v noci tak, ze spodna ruka pod vankus, vankus pod hlavu, maly bruskom ku mne. ked nadojcim z jedneho prsa tak ho pretocim na opacny bok a ja si prelahnem a dam z druheho. potom uz vacsinou zaspime obaja, krpec sa zo zaciatku v spanku vrtel, ale uz si zvykol na obmedzene podmienky (my mame s mm len taku 1a pol postel, nie je to manzelska) a vyspime sa vsetci traja. vacsinou som trlom obkrutena okolo maleho a ten ma na mne vylozene nohy, no srandy kopec 🙂))

inac baby, musim sa pochvalit, vo stvrtok je vo viedni jedna super kapela, strasne som chcela ist na nich ked som bola tehotna, ale to bolo nemyslitelne, tak mm kupil listky na teraz, nasi budu strazit filipka, fuu, prvykrat pojdeme s mm sami von od porodu, teeeda, aj sa bojim trosku co maly, aj sa strasne tesiiiiiiim 🙂))))

mianc
14. nov 2011

@adelaida33 aj moja túto noc veľmi zle spinkala.. už cez deň málo pospinkala a v noci čo chvíľa bola hore a ráno tiež zavčasu buntošila.. už o 6h čo je na ňu skoro, keď spinkáva do tej 7-7,30h.. ešteže tatino bol doma a nadránom už s bambuľov chodil po izbách nech čo to ešte pospím.. aj keď ja by som aj pospala ale to sa už nedalo.. 😝 😝 😝 😝 snaď túto noc to dobehneme.. 😀

mianc
14. nov 2011

@ladytt tak tak.. aj my.. :-/ dnešné spinkanie bolo nič moc.. niečo je baby asi vo vzduchu.. 😝

tinav
14. nov 2011

Dievčatá s tým nočným spinkaním nie ste samé aj u nás je to hrozné. Malý bojkotuje postieľku spí so mnou a manžel vo vedľajšej izbe so synom. Má to jednu výhodu že nemusím vstávať ku postieľke a dvíhať ho, má už cez 9 kíl a môj chrbát veľmi trpí. Od včera máme zvýšenú teplotu tak stále mrnčí, manžel má dovolenku tak aspoň pomôže. A ešte sa musím pochváliť nejem už 2 týždne sladké a obmedzila som pečivo dnes váha ukazuje -4 kg. Taká som šťastná konečne už oblečiem svoje veci 😀 😀 😀 😀 .

ladytt
14. nov 2011

Baby ako riešite bolesť hlavy? Keď kojím bojím sa brať nejaké lieky 😒

mianc
14. nov 2011

@ladytt ja si paralen dávam.. je to menšie zlo ako keby ma mala hlava bolieť, inak som sa aj s dr. radila, tak vraj paralen v pohode môžem keď kojím.. a však ho každý deň nejem.. tak kľudne..

sirinka
14. nov 2011

@ladytt mozes paralen alebo ibuprofen...ved tie iste lieky v pripade potreby podavas aj babatku 😉

mianc
14. nov 2011

Inak kočky a tie naše rotany ako? Mne zapadá prachom.. xixi.. akosi nemám síl a ani času sa na ňu postaviť.. a to som si povedala, že by som mala.. a ako ste s váhou? Mne stále ešte ukazuje 4 kila viac ako pred tehu.. :-/ ale tak snaď dovtedy, kým mala bude mať rok to už bude dole.. 🙂 inak sladké tento víkend joooooj.. ani nehovorím, baby to je niektorá z vás zaťažená na marcipán tak ako ja??? 😕 😕 😅 😅 😅 😅 😀 mm mal nar. 30. tak sme cez víkend žúrkovali.. 😀 a pravdaže keď ja nie teraz vínko, tak torta bola pre mňa.. fúúúú.. asi váha pôjde hore a nie dole po tomto víkende.. 😀 😀 😀 😀 😀

mailinka
14. nov 2011

@mianc veru,veru, prasi sa len na nu 😒 😀

tinav
14. nov 2011

@mianc aj na moju sadá prach malý sa jej bojí keď cvičím, tak som si povedala že prechádzky 2x denne musia stačiť. Marcipán milujem až sa mi slinky zbiehajú 😀 😀 😀 . Nás čaká oslava v nedeľu syn má sladkých 15 a bude torta no neviem ako odolám ☹ ☹ ☹ .

magre
14. nov 2011

@ladytt Klobuciky vobec nechcem pouzivat, teraz ma zase kusol takmer hned ako sa prisal,tak som mu pohrozila- no,no,no, ale potom sa uz ani prisat nechcel. Zaspal bez didy.

careamell
14. nov 2011

Tak a máme ovčie kiahne, doktorka to potvrdila...malinký je jedna velká bodka...žiadne teploty, len vyrážky po celom telíčku..

adelaida33
14. nov 2011

@mis_ka fíha 🙂 prajem ti krásny štvrtkový večer, super zábavu na koncerte a oddych s mm, a nech to filipko zvládne statočne 😉

adelaida33
14. nov 2011

@careamell ejha? aj mu na to niečo dala? myslím niečo na natieranie... či to sa už inak postupuje ako pred rokmi? a odkiaľ ich mohol dostať? malá ich už mala?

adelaida33
14. nov 2011

@magre asi to len opakovane skúšaj. určite to pochopí, len to zrejme bude trvať dlhšie než dva-tri pokusy...

adelaida33
14. nov 2011

@mianc @tinav dievčatá, manželov doma vám úprimne v dobrom závidím. je to fakt veľká pomoc. ja obdivujem každú maminku, čo má viac ako jedno dieťatko a zvláda ich organizovať sama a ešte aj riadiť celú domácnosť a navyšej aj normálne upravene vyzerať... ja mám niektoré dni ozaj dosť z môjho jedného chlapčeka 😝

adelaida33
14. nov 2011

@ladytt môj nechce ani hryzátko, ani gélik. len didu, a tak ho "prehadzujem" z jednej na druhú, ponosím, pozabávam kadečím, čo nie je hračkou, samozrejme, a znova sa dojčíme... to jediné ho skutočne upokojuje. no hrozný cickoš je tu so mnou doma 😀 🙄 . P.S.: keby ma bolela hlava a nezaberie káva, tak si tiež dám paralen. je to ozaj lepšie, ako taká ubolená mamina 😔 .

slniecko103
14. nov 2011

treba mi nacestu do cr malemu pas ?ja pas nemam .a treba mi aj tu europsku zdravotnu karticku pre maleho,alebo mi ho osetria aj v cr iba s klasickou zdravotnou kartickou ma doveru.dakujem

sirinka
14. nov 2011

@slniecko103 ja neviem, my chodime bez pasov aj na moravu aj do rakuska...podla spravnosti by si asi mala mat doklad, ze kto to je to dieta a ze je tvoje... 😅
a tu europsku potrebujes v zahranici, na nasu slovensku ti ho neosetria...