Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@slniecko103 hej? Rooibos? a ktorý? klasika? bez príchute? sa môže?
@amiiia ano cisty rooibos massai ten deticky mozu uz od 3mesiaca a mylemu velmi chuti.davam mu len ten cajik nic ine.
Ahojte,
ja mam tiez marcove babo, ale neprispievam k vam, len vas obcas precitam 😅 ale riesite autosedacky. Ak mozem poradit, tak my mame Romer King, nieco taketo http://www.mall.sk/autosedacky-9-18kg/romer-kin... samozrejme starsi model. Tieto Romer sedacky vychadzaju super v testoch. Da sa polohovat, cize naklonit ked dieta spi. Robila som to v pohode z predneho sedadla ked zaspal tak som to naklonila. Je to uzasna bezpecna sedacka. Inak celkovo neodporucam sedacky co su akoze na 2 vahove kategorie, ak samozrejme si mozete dovolit kupit 2, tak radsej tak. Urcite nemoze byt sedacka konstruovana tak aby rovnako uchranila 9kg drobca a 36kg drobca. 😉 A este je dobre co najdlhsie ostat vo vajicku, lebo tam je lepsie chranena chrbtica babatka, predsa este je krcna chrbtica slaba. Odporucaju tak do roka, ale sak vieme svoje. JA som starsieho syna tiez uz ked mal tak 9 mesiacov musela dat do vacsej, lebo z vajicka vytrcal akzdym smeroma v overale sa nedal ani zapnut. Mladsi syn je tiez dlhan, este dlhsi, ael zasa podstatne chudsi, tak snad este nieco vydrzi.
Este som si vsimla, ze ste riesili sedacky cybex s pultikom. Som to dost preluskala, lebo sme uz kupovali pre starsieho sedacku kategorie 3. Tie s pultikom su vlastne ta zdvojena kategoria. A v diskusiach pisali mamicky,z e im tam deti necheli sediet, ten pultik vrajstiesnuje. Oni sice vychadzaju v testoch Cybex najlepsie ale tie bez pultiku 😉 Cieze zasa co sa tyka bezpecnosti radsej 2. Len viem, nie su lacne,a le myslim,z e sa daju predat pripadne. My sme tu vacsiu kupili Cybex, tiez som spokojna. Jo a odporucam sa pozriet po eshopoch v CR, tak som napr. na tej cybex-ke usetrila cez 50 eur aj aj ekd som zaplatila postovne.
@adelaida33 tak potom asi tie väčšie sú všetky také, ale malej sa spinkalo v poho len tam už neležkala ako miminko 😀
@asma však práve vôbec sa od nej nemám šancu pohnúť lebo hneď spustí ľútostivý plač ☹ ☹ , ale keď to u vás prešlo tak snáď to prejde aj našu malú 😀 , cez víkend boli u nás známi a malú nazvali že je mala feudálka 🙂 🙂 a že nám to ako poddaným docela dobre ide 🙂 🙂 , no čo už majú väčšie deti tak zabudli aké to bolo 😀
@slniecko103 supiš vyskúšam a kde ho dostať? Bežne či v lekárni?
@adelaida33 neboli ste ešte u Dr? čo povedala na to mlieko? mimochodom s kamoškou, ktorá ešte kojí sme sa o tom bavili a jej to Dr. tiež povedala..že tých 8 mes. úplne stačí kojiť, lebo potom už nech dieťa sa pomaly odpútava...a povedala jej: viete potom to už aj Vám bude nepríjemné, ak niekam s malým pôjdete a on Vám bude odhŕňať tričko...a tak 🙂 tak neviem či sa kladie dôraz na estetiku (čo ako vyzerá) alebo na zdravie dieťaťa 😕
@amiiia my tu v kosiciach mame v tescu obchod co cisto len caje predavaju a tam ho kupujem je aj porciovany ale ten neviem ci je aj pre deti tak ja kupujem sypany.5g stoji 1,40€ 2lyzicky na 2,5deci vody a moze sa aj druhykrat zaliat ale uz nieje taky silny .ja ho zalievam aj dvakrat.
@amiiia za mojou pôjdeme až na budúci týžden niekedy, lebo tento týžden má dovolenku. tak to som prekvapená, som myslela, že len my sme narazili na zastupujúcu starú babku..., ale ako vidím, je takých viac... no hlavne táto povedala, že stačilo do polroka a že ho na seba "zbytočne pripútavam"... tak neviem na koho, ak nie hlavne na matku, má byť dieťa pripútané... či myslela, že ho radšej o radiátor treba? krava. no toto ani nekomentujem, si myslím, že sa to časom dá všelijako poriešiť s drobcom a hlavne, ved ono postupne, skôr či neskôr, je tých denných dojčení aj tak menej... a ostanú tie pred spinkaním, ranné a možno nočné...
a inak, jeden z jej argumentov, ktorým ma chcela presvedčiť bolo, že v noci ho nemám dojčiť, lebo už musí! prespať celú noc. tak som sa jej opýtala, koľko hodín je podla nej taká "celá noc". a jej odpoved bola, že aspon 6 hodín v celku, bez zobudenia. tak som ju odpinkla, že to máva môj malý takmer od narodenia, takže to mi nepomohla. blééé 😝 (precucané noci som, samozrejme, nespomenula 😀 )
@amiiia
@slniecko103 ja si kupujem priamo v cajovni rozne roibos caje...teda s roznymi prichutami a davam ich pit uz aj janke, aj ked ona iba si cucne, zatial ako tekutinu ma vylucne moje mliecko....
a moje deti ma nikdy nevyzliekali na verejnosti, od roka uz mali potrebu pit vacsinou iba pred spanim a vonku som vzdy mala po ruke flasu s vodou a nejaku zdravu maskrtu, ak bolo treba...
@sirinka aj ja si kupujem rozne caje rooibos a to uz moze maly aj s prichutou?zatial som mu neskusala davat lebo viem ze ten massai neobsahuje tein a tie s prichutou neviem ako,som to nejako nezistovala.
@slniecko103 ani tie s prichutou neobsahuju tein, samozrejme...precitaj si zlozenie a sama sa rozhodni...ja davam, ale kupujem ich skutocne iba v cajovni sypane...
@sirinka aj ja kupujem iba v cajovni sypane ale u nas na obale praveze nepise na obale ci obsahuje alebo neobsahuje a na tom massai to pise ze neobsahuje.ja som si teraz kupila cajik pomarance v karamele,je vynikajuci.ja zalievam dvakrat jeden caj .a ty?
@slniecko103 ziaden rooibos neobsahuje tein, nakolko to nie je caj v pravom slova zmysle (nie su to listy cajovnika)
Tak som vyzistila, na železo je dobrá okrem špenátu, brokolice aj lúpaná červená šošovica 🙂
@slniecko103 jediny caj vhodny zalievat 2x je zeleny. pomarance v karamele je naozaj vynikajuci, ja som si dnes kupila vianocny pernik, vonia nadherne a som zvedava na tu chut....
@adelaida33 asi tak nejak 🙂 ale som zvedavá čo na to Tvoja Dr. 😉
@careamell neviem či som mimo, ale ja som o červenej šošovici ešte nepočula 😒 dnes s tou cviklou sme dopadli Ok, malý to zbaštil ... len červené bolo ešte aj neviem čo .. po hodine som zbadala, že mám červenú dlaň, až som sa zľakla že čo mi krváca...úúú potom mi trklo, že však cviklu som strúhala 😀
ahojte baby, prepacte ze sa takto idem pytat ale normalne ma zaujima akej farby je stolica vasich deti....moja ma zelenu stolicu troska do zlta a dost husta a posledne dni ma ju aj velmi tuhu ...este stale ju kojim...dakujem za rady.
@careamell ja so ju kupila predvcerom u nas v obchode.v casopise mama a ja je super recept s tou sosovicou zajtra sa ju chystam malemu uvarit. 😀
@slniecko103 Ja som ju dnes kúpila. Mohla by si prosím ten recept napísať? 🙂 🙂 🙂
recept je od roka ale pise ze ked das cervenu sosovicu mozu deticky uz od 7mesiaca: 2 zemiaky,hrst cervenej sosovice,stipka nasekanej petrzlenovej vnate,par kvapiek olivoveho oleja,3PL materskeho alebo dojcenskeho mlieka,voda.zemiaky uvaris so sosovicou vo vode.ak je mekke pridas mlieko ,vnat olej a troska povaris.kamoska mi vravela ze ta cervena sosovica je dost skoro uvarena tak ze mam dat zemiaky skor varit .ja ju varim zajtra tak uvidime ci bude maly papatja by som si uz teraz nakolko ja sosovicu velmi milujem. 😉 😉 😉
@careamell recept je hore som zabudla pridat k tvojmu menu 🙂 🙂

@adelaida33 no ako sme chodili do poradne, tak Dr. si "všimla" že je taký bledunký ... tak že nás pre istotu pošle na krvný obraz .. a z toho krvného obrazu zistili, že má menšiu hodnotu, tak mu potom predpísala tie kvapky...ktoré berieme...a teraz som myslela, že už nebude treba, lebo mám kamošku v labáku, kde mu teraz po mesiaci zase brali krv (či sa mu to upravilo) a ona mi vravela, že ááá už to má super..no a vidíš Dr. káže ďalej brať.. 🙂 že síce to má lepšie, ale ešte na mesiac Vám dám kvapky...no ale aby horšie nebolo 😉