icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adelaida33
28. nov 2011

@sirinka dôvod si nepamätám..., štylizovala to tak, že smotanu rovnako ako tvaroh do 1r. veku dieťaťa neodporúča a potom hovorila o nezrelých obličkách, vysokom obsahu bielkovín, tak asi tým myslela len na tvaroh, netuším... zatiaľ som to o "smotane" neštudovala. len som to podala dalej, kedze sa delíme o podobné info, nerada by som "zamlčala" také veci, ktorými by sme mohli (náhodou) ublížiť našim drobčekom... tiež by ma zaujímal dôvod, vaše zistenia i nazor vasich dr. na tú smotanu... (a nie taký popis tvarohu 😖 😕 😀 ) .

ladytt
28. nov 2011

@adelaida33
@sirinka A moja doktorka nám zas povedala, že tvaroh môžeme, ale nedala som ešte, zdá sa mi to skoro, ešte aj s jogurtami len začíname, dokonca aj probináčik, čo som sa dosť čudovala.

amiiia
28. nov 2011

@sirinka tak som myslela "problém" či ich nebolelo bruško alebo tak... 🙂

@adelaida33 ja len chcela poradiť, doteraz som mu moc jogurty nedávala, lebo som nevedela presne aké..tú Hollandkiu som dnes kúpila...a keď si dnes písala že ti poradila bez smotany, tak som si predstavila náš regál, kde je 25 tisíc jogurtov (tak len na uľahčenie) ktoré kupuješ Ty 😉 nie že by mi to robilo až taký problém prečítať, ale keď už niekto má skúsenosť, tak len poradiť 😉 ale tak ako vidím, každý dáva niečo iné... niekto zo smotanou, niekto bez a niekto vôbec.... ale ja idem zajtra do poradne, tak sa opýtam našej Dr. podľa nej aký 😉

siss_sz
28. nov 2011

jaj, baby..to uz mozme "nase" ryby? 🙂 nejak to nesledujem a davam mu to, co doteraz... heh...

sirinka
28. nov 2011

@ladytt z tvarohovych dezertov davam prednost lipanku pred pribinacekom
inac ja som este janulke jogurty nezacala davat...ratam tak najskor o mesiac...zatial iba masielko dostava

adelaida33
28. nov 2011

@ladytt hmmm... a koľko rokov má asi tá tvoja dr.? ja len, že podla tej starej dr., čo vtedy zastupovala moju, už 8-9 mesačné deti môžu všetko, okrem údenín, citrusov a pod. 😉
inak sranda, že v niektorých veciach sú všetci dr. jednotní, a v iných sú medzi nimi poriadne rozdiely... tá naša dr. je od začiatku taká, že stále radí postupovať pomalinky, potroške, opatrne, že sa niet kam ponáhľať...

siss_sz
28. nov 2011

a este... co sa moze stat, ked dam malemu kasu (mliecnu, s UM) po tych (praveze neviem kolkych tyzdnoch) od otvorenia? moze mat hnacky, ci co? ja som si zabudla poznacit na krabicu... :-/

adelaida33
28. nov 2011

vobec netuším. nepamätáš ani približne, kedy si ju otvorila? ale ked je otvorená viac ako mesiac, asi by som mu ju už nedávala. radšej 😒 neviem 😝 .

sirinka
28. nov 2011

@siss_sz a co by sa mohlo stat s tym praskom? podla mna v pohode, pokial si mala tu krabicu zavretu...

nina55
28. nov 2011

@siss_sz podla mna, ak si ju nemala otvorenu extremne dlho a skladovala ju v suchu - tak nic.

adelaida33
28. nov 2011

@siss_sz vyber si 😀

siss_sz
28. nov 2011

no ved mne sa zda, ze to niekde pisu, ze umele mlieko sa ma spotrebovat do... tyzdnov od otvorenia... akedze je v tych kasach umele mlieko...tak sa pytam...lebo dnes mal po straaaaasne dlhej dobe taku maksiu stolicu, inokedy tlaci jak o zivot ...a dlhsiu dobu nechcel kase, iba eraz dva razy si dal...a hned ta stolica...tak mi to napadlo...
inak vdaka 😉

adelaida33
28. nov 2011

@siss_sz na takých produktoch väčšinou píšu 3-4 týždne od otvorenia...

siss_sz
28. nov 2011

@adelaida33 vdaka...no...a teda - kvoli comu to tam pisu? ze to uz nema v sebe tie probiotika napriklad, alebo to moze uskodit? vies..to je rozdiel...ked "len" kvoli probiotikam, tak to neni az take zlee--nie?

adelaida33
28. nov 2011

@siss_sz fúha... hej, viem, ako to myslíš. ale fakt neviem. ak máš tú kašu otvorenú dlhšie ako mesiac, tak radšej nedávaj. podľa mňa. predsa len to nejdeš jesť ty, ale malý... hm? kašli na tú kašu a zajtra kúpiš novú 😉 .

siss_sz
28. nov 2011

@adelaida33 ok, plati 😉 a nabuduce si poznacim... 🙂

mianc
28. nov 2011

ohľadom tých jogurtoch ešte:
http://najmama.aktuality.sk/clanok/226475/deti-...

podľa môjho preštudovania, neodporúča sa smotanový krém - kôli cukrom a jogurty nízkotučné o smotanových som sa nič nedočítala.. ak nájdete nejaké info, podsunte..

mianc
28. nov 2011

baby ešte som toto našla:
http://babetko.rodinka.sk/vyziva/vyziva-deti/ml...
citát:
"Začíname tým najjednoduchším druhom jogurtu – bielym, neochuteným. Podávajú sa smotanové jogurty, ktoré možno striedať s polotučnými, nízkotučné sú nevhodné. Prednosť by mali dostávať probiotické jogurty s obsahom živých kultúr, ktoré podporujú rozvoj imunitného systému. Po čase možno stravu spestriť i ochutenými jogurtmi, príchuť však treba prispôsobiť veku dieťaťa. Do 1 roka môže dieťa papať najmä jablkové, marhuľové, broskyňové, slivkové, či banánové jogurty, po roku možno podať i čokoládové, alebo citrusové. Biely jogurt sa dá ochucovať aj prídavkom čerstvého ovocia, džemu, kompótu, ovsených vločiek, či cereálii. Jogurty s obsahom umelých sladidiel sú nevhodné." atď...

amiiia
28. nov 2011

Baby má niektorý z Vašich drobcov takú suchú pokožku ( suché miesta) sem - tam...nie všade..do kúpeľa používame taký olej, čo predpísala kožná + Afloderm - lebo mal také lišaje na tváričke...ako mu masírujem nožičky, tak zavadím o suchú kožu (nie je to všade) 😒

sirinka
28. nov 2011

@amiiia ja pouzivam toto http://www.la-roche.sk/la-roche-posay-lipikar-b...
uz niekolko rokov a som velmi spokojna aj pre seba aj pre deti
skusala som aj mliecko s aloe vera http://www.lrworld.com/lrweb/index.php?id=7978 celkom dobre, ale ten lipikar je spicka...

sirinka
28. nov 2011

@siss_sz vobec nestresuj...tej kase sa nic nestalo...na susenom sa nema co pokazit, pokial si nemala tu krabicu niekde dokoran, tak mozes v pohode douzivat.
http://forum.rodinka.sk/viewtopic.php?t=90185

fairynika
28. nov 2011

baby neviete nahodou niektora ako to je s materskou ak odijdem do inej krajiny??pracovala som 3roky v uk a teraz rozmysllame ze by sme sli spat ci mozem ziadat tam alebo nie a ci ked pojdem von neprijdem o matersku tu ked tam nemozem viem ze o prispevok hej a ten mozem ziadat aj tam ale o materskej som sa nic nedocitala...dufam ze som vas nedomotala 😉

adelaida33
29. nov 2011

@mianc hej, po internete je toho dosť za aj proti info o smotane (a tým aj za a proti smotanovým jogurtom). slová mojej dr., že sú vhodné až od roka, potvrdzuje stránka kojeni.net, bedekerzdravia.sk, szs.edu.sk a iné, čo som zatiaľ narýchlo našla... ale tak je to ako so všetkým... s očkovaním, pribináčkom, obliekaním dojčiat, príkrmami, kašičkami, dojčením a um atď. - jednoducho na všetko nájdeme za i proti, a všetko to vychádza z empírie nejakého jednotlivca... univerzum nemožno dosiahnuť..., lebo koľko ľudí, toľko chutí i názorov... je len na každej, čo si vyberieme...

ladytt
29. nov 2011

@adelaida33 Veď to nie je dáko extra stará, dosť som sa začudovala, ale robím si po svojom. Zatiaľ tak lyžičku jogurtu ochutnal a žiadny pribináčik, zdá sa mi tam veľa zbytočne pridaných látok a cukru, na to má ešte čas.

adelaida33
29. nov 2011

akej farby bola stolica vašich detičiek po cvikle?

ladytt
29. nov 2011

Inak sme zas vybočili z krásne zabehnutého harmonogramu budenia sa len raz za noc a papkania všetkého 😒 V noci sa mu nedá dobre dýchať, ale soplíky v nošteku nemá, ale chrčí mu to tam, ani odsať sa nič nepodarilo, kvapky nepomáhajú, už sme takto 3 noc pod chvíľou hore ani cez deň nie je dobre, papať nechce, dáky je celý vykolajený ☹

sirinka
29. nov 2011

@fairynika no trosku som domotana...pracovala si v UK pred nastupom na RD? a prac. pomer si ukoncila a prisla si na sk? a teraz chces ist naspat do UK v ramci RD? RP poberas na sk? tvoj manzel bude v UK zamestnany?
poberanie RP a DP v ramci EU je vcelku komplikovane, uradnici castokrat sami nevedia poriadne...ale je na MK aj samostatna tema pre mamicky v UK... tam ti isto poradia...
v podstate plati, ze mas narok na davky z toho statu, kde si platis zdrav. poistenie. ak ste manzelia a kazdy ste poisteny v inom state, mate narok na tie, ktore su vyssie. samostatny trvaly pobyt v inom state nestaci na poberanie ich davok. pokial ti trva prac. pomer v inom state a si na RD na SK, mas narok poberat slov. RP a v druhom state ziadat dorovnavacie davky raz rocne...

sirinka
29. nov 2011

@fairynika pokial by si chcela ist z terajsej RD rovno na druhu MD, tak na matersku mas narok v krajine, kde mas trvaly prac. pomer a zaroven ti vznika narok na plnu vysku RD...dorovnavacia davka nestaci (aspon v Rakusku to tak je).
pokial nemas trvaly prac. pomer, tak narok na matersku nemas, rovno dostanes RD a to v krajine, kde si zdrav. poistena.

fairynika
29. nov 2011

@sirinka hej pracovala 3 roky a dva som na svk a partner tam ide pracovat asi no to teda je komplikovane o prispevku viem ze si mozem tam vybavit ale matersku asi nie....len sa bojim ze mozem prist o matersku tu lebo niekde som citala ze mi ju mozu vziat ale neviem co je na tom pravdy..... 😒

nina55
29. nov 2011

@sirinka ten lipikar kupujes bezne v drogerii alebo treba do lekarne? - tusim vyskusam, vsetci mame doma velmi suchu pokozku 😢