icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

angela1
5. dec 2011

@adelaida33 to určite áno, aj tie deti sú neuveriteľne silné (sú malé asi neuvedomujú si vážnosť ich choroby ☹ ) zlatička ešte dodávajú odvahu aj rodičom.....

sáška bola kojená iba 2 mesiace, potom sme skúšali sunár ale zle ho znášala takže ,,vyrastá´" na nutrilone - nám úplne vyhovuje 🙂

adelaida33
5. dec 2011

@angela1 veru, pravdu máš. malí-veľkí hrdinovia... 😔
a zo sunaru ju bolelo bruško, mala zapchu alebo grckala?

slniecko103
5. dec 2011

potesujuca sprava na vecer.sused nas vytopil .dakujeme pekne pan sused a zase raz pred vianocami .toto mame kazdy rok.este raz vdaka

amiiia
5. dec 2011

@tinav Veď práve že aj my máme po staršom synovi plný dom hračiek...ale tak predsa nech má niečo nové..lebo túto penovú stavebnicu sme nemali...starší fičí na LEGU tak teraz len pracem stále, po zemi aby malý niečo nezjedol... 😒

angela1
5. dec 2011

bolelo ju bruško a grckala, pred 2 týždňami nám dochádzal nutrilón tak som poslala dcéru aby jej išla kúpiť a ona trúba jej kúpila 2-ite balenie sunáru nutra de fense, myslela si že keď je tam v názve aj nutra tak že je to jedno, malej som z toho dala len na večeru a raňajky a grckala z toho 2 dni ☹, takže napriek tomu že už papá takmer všetko sunár neznesie, ale je to určite individuálne, staršia vyrastala na sunáre ale v tej dobe nebol až taky výber a nika sunár znášala dobre, len si myslím že bol kvalitnejší......

amiiia
5. dec 2011

@slniecko103 no nič moc teda ☹ sused to má pekne načasované ... a čo pere jak ďábel pred Vianocami? či čo robí? 😉

tinav
5. dec 2011

@slniecko103 nás vytopila suseda pred týždňom a to sme toho roku maľovali a minulý rok stierkovali no čo už so susedmi ☹ ☹ ☹ .

adelaida33
5. dec 2011

@angela1 pánečku ☹ . no este dobre, že si ako druhé UM vyskúšala také, čo jej už sadlo. no a tento raz ste si to overili 😒 . dík za tip.

sirinka
5. dec 2011

@slniecko103 si pomylil vianoce s velkou nocou... 😅

tanalienka
5. dec 2011

chystame sa na tyzden mimo domu a neviem ako to bude s varenim. myslite, ze sa da dat do skla a zasterilizovat jedlo ktore bezne malej varim na obed? ked sa to da s jablkovou vyzivkou tak by to mohlo aj s maskom a zeleninkou. ci nie?

slniecko103
5. dec 2011

@amiiia hej hej pral ,teraz maju male babetko tak zena s malym spi a on pustil pracku a hadica mu vyskocila z vane.chlapi 😀 😀 to iste sme mali aj minuly rok v lete a este rok predtym presne 23,12.toto fakt potesi.ja som dnes zavarala malemu vyzivu a seedim v obyvacke a ze co tak pukaju tie vrchnaky na flaskach.idem pozriet a flasky tisko oddychuju pod dekou a stale nieco puka .pocuvam ze ci mam haluze otvorim dvere na wcko... a pozeram voda v celom zachode a v kupelni.no tatinko pride z prace a bude mat urcite radost. 😨

sirinka
5. dec 2011

@tanalienka jasne, da sa...kupovane nechces?

ladytt
5. dec 2011

@tinav Tie letáky, to je naše obľúbené, len ich papáme, tak mu ich už nedávam 🙂

tanalienka
5. dec 2011

@sirinka dakujem. kupovane som kupila len raz alebo dvakrat. a velmi jej to nechutilo, mozno preto, ze v tom bola ryba 😖 a musim sa priznat, ani mne to velmi nevonalo a dokonca sa mi to zdalo slane. a vies, vzdy toho navarim viac a nechcem jej davat 4 - 5 dni to iste.

amiiia
5. dec 2011

Boooože len tak pomimo teraz ... ten farmár to je iná haluz 😀 Ty kokoooos sila! Som sa dávno tak nenasmiala 😀 😀

adelaida33
6. dec 2011

@amiiia a čo bolo? niečo konkrétne? či tak všeobecne? som videla len ukážku, ako sa tam nejaké dve dievčatá bili 😕 😕 😕 o takého "šuhaja-traktoristu" 😅 .

mis_ka
6. dec 2011

@tanalienka vsak nedavaj 4-5 dni to iste, supni do mrazaku rozdelene na porcie, dalsi den navar nieco ine a postupne si vytvoris zasoby rozneho jedla a kazdy den moze mat malicka ine 🙂

adamnina
6. dec 2011

@tanalienka
Keď sme išli so synom na prvú dovolenku, sterilizovala som mu do pohárikov zeleninovo-mäsový vývar, ale tuším, že som to pre istotu sterilizovala dvakrát. Nič sa nám nepokazilo. Tie hotové som vtedy nekupovala, iba ak ovocné. A ak niekam pôjdeme zasa teraz aj s našou malou, urobím to znovu, lebo tieto hotové mi vôbec nechce. Je to síce pracné, ale čo neurobíme pre naše deti 😉 .

tanalienka
6. dec 2011

@mis_ka
@adamnina
dakujem dievcata

careamell
6. dec 2011

Čistíte deťom zúbky? Rozmýšľam, že keď nám dva vyšli bolo by dobré začať 🙂

tinav
6. dec 2011

@careamell `ja som skúšala ale malý nechce otvoriť ústa teraz nám idú horné tak asi preto, no skúšam stále ale má ich riadne ostré 🙂 🙂 🙂 .

sirinka
6. dec 2011

@careamell janulka ma sedem ale este nejako pravidelne jej necistim...davam jej kefku na hranie

mis_ka
6. dec 2011

@careamell my cistime kazdy vecer 🙂 zaradili sme to do ritualu pred spinkanim a malemu sa to paci, este sa potom vzdy poobzerame v zrkadle, pusu tatovi a ide sa spinkat 🙂

ladytt
6. dec 2011

@careamell Máme 6 už dlhšie, vôbec sa nám to nedarí, len ako hranie, ale nás do pusinky pustiť nechce.

lisjanka
6. dec 2011

@careamell mi sa snažíme čistiť ale moc nám to nejde,tak jej dám kefku a nech si čistí sama,hrá sa s ňou ale niečo si aj počístí snáď... 😀

sonka_d
6. dec 2011

@amiiia Ja som Farmára náhodou zapla - bolo to moje "poprvé", aj soms a pred manželom hanbila, že čo to kukám... ale je to veľká namotávka. Strašne je to podarené 🙂 Asi mi na MD klesá IQ, ale bavila som sa riadne... najlepšie sú tie staré dámy, čo sa idú pobiť kvôli alkoholikovi.. no vydarená séria 🙂

sonka_d
6. dec 2011

baby potrebujem pomoc akúkoľvek radu babky-bylinkárky, či niečo podobné 🙂 ... urobila sa mi na prsníku hrčka - zaseklo sa mliečko. Stále kojím, našťastie som nikdy nič podobné nemala... bolí to ako blázon a neviem to rozmasírovať, ani odstriekať... bojím sa zápalu... čo s tým? ☹

sirinka
6. dec 2011

@sonka_d pocas kojenia si natoc dietatko tak, aby jeho brada smerovala k miestu hrcky, tak najucinnejsie bude tahat z upchateo mliekovodu.
pocas kojenia prerusovane zatlacaj a uvolnuj prstom v mieste hrcky....
vacsinou to do dvoch- troch dni polavi....

ivi163
6. dec 2011

@sonka_d Ja som mala takto zasektnute mliecko v porodnici. Prsia naliate a mlieko nie a nie von, dali mi kvapkat oxytocin do nosa. Pomohlo to.
@careamell cistime si zubky kazdy vecer, nech ma malinka navyk. Najradsej si sama akoze umyva a ja s nou pred zrkadlom. Potom jej este docistim sama, ale niekedy si nedovoli.

sirinka
6. dec 2011

@ivi163 to je ine, ked uz mas v prsnikoch tak vela mliecka...toto je iba upchaty jeden z mliekovodov.

@sonka_d este ma napadlo, mne s tym vzdy lepsie pomohla rucna odsavacka ako sanie babatka...