icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

careamell
6. dec 2011

@sonka_d Mne pomohol obklad z alpy, vreckovku alebo uteráčik v nej namočený. A ešte teplá sprcha. 🙂

Od zajtra začíname čistiť, skočíme po nejakú kefôčku, v DM som dajaké videla a uvidíme, čo s ňou dokážeme vyčistiť, ale mám pocit, že bude slúžiť tiež na hranie 🙂

gm
6. dec 2011

@sonka_d Mne takto stvrdol 2x. Tiež stres a panika - čo teraz! Ale pomohlo mi veľmi časté masírovanie /len tak rukou/, horúca sprcha a na noc som si dala kapustové listy. Normálne zoberieš kapustový list a pomačkáš ho aby sa z neho uvolnila štava. Takýto rozmačkaný som si ho dala na prsník, na to fóliu a podprsenku. A takto som išla spať. Ráno opäť masírovanie, teplá sprcha a šups malej do pusiny a nakoniec mi ho "vypila". Je to riadne nepríjené tak držím palce.

ladytt
6. dec 2011

@sonka_d Tak ako ti radia ostatné teplá sprcha a masírovanie, aj mne to zabralo. Počula som už aj o tých kapustových listoch, o alchemilkovom čaji aj alpe. Treba vyskúšať aj ja držím päste nech to rýchlo prejde, keď si na to spomeniem auuu 😒

sonka_d
6. dec 2011

@careamell
@ladytt
@gm
@sirinka
@ivi163
Ďakujem baby, ideme skúšať... zatiaľ bolí a bolí.... ☹

lisjanka
6. dec 2011

@sonka_d mne pomohol uvarený zemiak,popuč ho v tej uvarenej vode,daj na vreckovku a prilož na prsník urobila som si to dvakrát a zabralohneď,alebo prežehli si vreckovku a prilož aj viackrát 😉

amiiia
6. dec 2011

@adelaida33
@sonka_d presne Soni ja tak isto...sama som sa čudovala, že som tú primitívnosť neprepla...a s tým IQ máš asi pravdu... ale niekedy je dobré sa odreagovať popri plienkach, krmeniach na takýchto hovadinách...akože sila čo niektorí riešia 😉

filmuska18
7. dec 2011

@careamell moja zubarka mi odporucila namocit si obycajnu bavlnenu plienku a medzi prstami nou ocistit zubky, ze je to najlepsie na vycistenie povlaku na nich, netreba ziadne drahe pasty ci kefky, vraj obycajna latkova plienka to urobi najlepsie. A tiez ze to netreba prehanat, ved nejedia nic sladke, tak raz za den, najlepsie vecer takto vycistit a hotovo, inak sa prilis nici ta ustna flora a potom su z toho tie zabky a pod.

mianc
7. dec 2011

kočky, pomoooooc.... dnes bola strašná noc! Takúto sme my teda ešte nemali, malá sa zobudila o 23h a mala teplotku, potom aj dosť hnačkovala a pravidelných intervaloch sa budila a kakala.. chudiatko moje! 😢 😢 😢 bola statočná, neplakala ale videla som na nej, že chce spinkať a nedá sa jej tak sme len hojdíkali, spievali, nosili, pospinkala chvíľku a zasa.. našťastie nadránom teplotka klesala, v noci sme mali 38 stupňov a ráno o 6h 37,6stupňov, teraz sa mi zdá že už nemá a už ani nehnačkuje, čo myslíte čo to môže byť? mám ísť k dr.? Alebo netreba, ja si myslím, že je to zo zúbkoch, ale bojím sa aby nemala nejakú brušnú virózu. ☹

amiiia
7. dec 2011

@mianc juj chudiatko..podľa mňa počkaj ako sa to bude vyvíjať, ak už horúčku nemá a prestala hnačkovať nechod k lekárke ...skús jej dať Hylak forte (15 kvapiek), dávaj jej veľa piť - to sme mi teraz brali, keď malý hnačkoval a mal teplotu, ktorá napokon ustúpila..ale na prečistenie čriev..ak jej niečo nesadlo...my máme ešte dietu...mliečko teraz nepije vôbec ..sme stále na diete..ale môže byť aj od zúbkov...teplotu už nemá...držím palce..nech to prejde 😉

mis_ka
7. dec 2011

@mianc joj chudatko :( mozno to je nejaka viroza, teraz je toho plno, ale ak jej to uz preslo a nehnackuje, radsej s nou k lekarke nelez, este tam nieco chyti, su plne cakarne :( hlavne nech ma vela tekutin, musi byt aj dehydrovana troska, ked celu noc hnackovala. a dnes by som jej asi mozno ani nedavala prikrm, ked tak len cistu mrkvicku a co najviac ju kojila, neboj dobre bude 🙂

mianc
7. dec 2011

@amiiia @mis_ka ráno už sa mi zdala fit, tak dúfam, že bude už dobre, a je to len také prechodné, a už sa to nevráti, včera si dosť aj všetko tisla do pusy a keď nič iné nebolo tak aj celá ruka tam skončila.. 😉 no snaď to len zo zúbkov je a bude to už fajn, dokonca aj kopec čajíka popila, čo ona nemá vo zvyku, vždy mi ho odhodí, ale už musela byť smädná, keď ho toľko popila, zatiaľ sme ráno mali len mliečko a na desiatku jogurtik, a zatiaľ v pohodičke, uvidím, či ešte ju prežene alebo nie.. ak to bude ok, tak by som jej obedik dala normálny a ak nie, tak tú mrkvičku s ryžou, vraj to je dobré na črievka pri hnačke.. no držte palce nech je už všetko ako má byť! ☹ To aj vy tak zle znášate, keď je niečo vášmu drobcovi???

amiiia
7. dec 2011

@mianc Jasné ja som to teraz prežívala až moc zle..hlavne keď som videla ako sa trápi..len na mne..taký odovzdaný..ked mal po tie dni horúčku a hnačku potom...dúfam ani nám sa to nevráti..a skús tú ryžu s mrkvou..to je aj naše dnešné menu..a myslím aj to mu pomohlo..lebo dnes mal už celkom fajn stolicu ... 😉

adamnina
7. dec 2011

@mianc
Keď mala naša malá problémy s bruškom, robili jej rôzne vyšetrenia a pojedla kopec liekov, nakoniec prišli na to, že zbytočne, pomohlo nám od HIPP-u ORS 200, tú fľaštičku som jej rozdelila na viac dní, lebo ona bola vtedy ešte menšia, teraz by som jej kľudne dala aspoň polovicu. Máme doma jednu v zásobe, keby nás zasa niečo chytilo. Tak držím palce, aby ste boli čím skôr zasa fit 🙂.

amiiia
7. dec 2011

@adamnina a čo to vlastne je to ORS 200? Sirup? Kvapky?

amiiia
7. dec 2011

...Keď mi ešte niekto povie: "veď si na materskej" tak už neviem fakt....nejak nestíííham 😔 malý plače...zoberiem ho na ruky...starší si akurát pýta jesť...malého položím...začne plakať...staršiemu spravím jesť...malého zase zoberiem na ruky..lebo intenzita plaču už nabrala riadne obrátky...starší dojedol...tak hovorím postráž chvílu malého idem vyvešať prádlo...zase plač z izby: Mamííííííííí malý si buchol hlavu .. bežím tam plač a stále plač....utišujem...medzitým cítim zhorenú ryžu, čo som nechala na sporáku...malého položím zase plač...áááá uložím ho trochu si pospať...zaspal fu chaos a tak trochu mám nervy 😉 teraz mám trochu času vypiť si aspon kávu... a neviem či som sa vôbec dneska česala...a to nehovorím, ked príde muž večer domov a povie mi: zlatko čo si nervozna? 🙂

gemini2
7. dec 2011

@amiiia doma mam to iste ale s dvoma malymi dietkami 😀

filmuska18
7. dec 2011

@mianc to budu zubky, este ju sleduj, ak su chvile ked strasne slinta, tak to bude ono.

mianc
7. dec 2011

@filmuska18 no aj slintá, ale aj ako keby s nervami všetko tisla do pusy.. :-/ inak aj dnes hnačkovala cez deň, nemáte skúsenosti, koľko tak pri zúbkoch deti hnačkujú???? Myslím koľko dní? Dúfam, že to rýchlo prejde..

adamnina
7. dec 2011

@amiiia
Je to vlastne šťava z mrkvy a ryžového odvaru, kúpiš to v lekárni a je to určené na hnačkové ochorenie dojčiat.

mandragora22
7. dec 2011

caute babulky, chcem sa vas opytat (hoci nevidim, zeby ste tu nejak aktivne chodili haha), ci nechcete balicek takyto?
https://www.modrykonik.sk/bazar/baliky-obleceni...

😀

asma
7. dec 2011

@gemini2 jej tz mas dvojičky? ako to zvladas? nas v marci čaka prirastok a uz teraz sa bojim ako to zvladnem... mala si vyžaduje stale viac pozornosti to bude akurat behat a som skoro stale sama lebo mm robi na smeny aaaaaaaaaaaaaaa

asma
7. dec 2011

a este som sa chcela spitať aj vasim detom tak rychlo rastu nechty? ako im ich strihate ja skoro kazdy tyzden a mala sa aj tak doskrabe ako si zmolí očká... ja neviem ale tie rošteky jej vystrihovat nechcem ani sa to vraj nema..

mandragora22
7. dec 2011

@asma ahoj, ja mam uz starsiu, ale nechty striham zasadne, ked spi, inak sa meta ako besna (od narodenia). na nohach za bdeleho stavu, dvaja drzia, ja striham, mala ryci, proste to inak nejde, lebo v spanku sa na nohach neda, okamzite sa zobudi. tot moje skusenosti s nechtami. striham vzdy do rovna a tie ostre konceky len tak zlahka smyknem, aby neboli ostre. nejdem proste do okruhla uplne po celom nechte, len tie konceky mierne otupim malilinkym zastrihnutim, snad chapes ako to myslim 😉

mandragora22
7. dec 2011

@asma a kym bola mensia - ako tvoja, tak som strihavala aj ja raz tyzdenne, teraz sa to mierne spomalilo, striham raz za dva-tri tyzdne - na nohach a raz za dva tyzdne na rukach 😉

slniecko103
7. dec 2011

dievcata kde by som zohnala toto neviem to nikde najst a zevraj sa to uz nepredava cez net.nevideli ste to niektora v obchode s hrackami ?

https://www.youtube.com/watch?v=gVKvfmZewQY

toto by to malo byt vdaka .a inak co vy nato hovorite chcem to kupit malemu

mailinka
7. dec 2011

@amiiia poznáme doverne 😀 uplne do bodky rovnaky scenar,akurat ze u nas su deti 3 😅 ,niekedy fakt na maslu 😝

mailinka
7. dec 2011

@mianc my sme mali zo 2-3 dni redsie stolice a od vcera od polnoci horucky,zatial stale pokracuju,je to uz 24hod,mala je mrzuta,tiez dost slini a pcha si rucky do pusy,cakame horne jednotky,aj sa uklada na spanok,ale potom malo spi,nic ju nebavi,len na rukach by sa nosila,je uplne nesvoja,ako keby nam vymenili dieta.ja tiez zle znasam ked su deti chore,a to by som uz mala byt ostrielana trojnasobna mama ale mam pocit ,ze som pravzee este viac precitlivela a ustrachana ☹

mianc
8. dec 2011

@slniecko103 my to máme ale bez tých hrkacích častí, a malú to veru ani nezaujma zoberie hodí a už sa k tomu nevráti, viac ju zaújmajú kadejaké somarinky okolo seba.. 🙂 my sme to dostali od mama a ja, keď sme si predplatili časopis ale tušim som to videla aj na nete www.predeti.sk ale to už som si nie istá..

mianc
8. dec 2011

@asma ja som jej tie rožky pilníkom zapilovala ale aj tak nepomáha, moja ako sa okúpe tak má zase dlhé nechty.. :-/ brutus, lebo u nás sa strihajú nechty 2x za týždeň a stále rastú niekedy sa mi zdá, že rýchlejšie ako keď bola malinká.. už aby si ich brúsila sama.. 🙂