icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

sirinka
14. dec 2011

@gemini2 bud rada 😉 inak kedysi to robievali v skole...teda ked este ja som chodila do skoly...neviem, ako to teraz funguje...ja moje uz tiez nedam preockovat, iba tetanovky

gemini2
15. dec 2011

@sirinka no,...lenze nam ockovanie pri statsom synovi ani nespominala.....pri dvojickach uz mam inu lekarku.asi zmenim aj stersiemu...

mianc
15. dec 2011

@sirinka keď nechceš dať preočkovať, musíš udať nejaký dôvod? Alebo aj bez dôvodu? A ako to je keď Ťa potom predvolajú na hygienu?

mis_ka
15. dec 2011

@mianc kukni temy o ockovani... ked odmietas, dovod mas a preco ho neprezradit lekarovi 🙂 velmi zavisi od lekara ci ta vobec nahlasi, ak hej, na hygiene prebieha priestupkove konanie, najhorsie co ti mozu je 300 eurova pokuta, co za zdravie dietata stoji.

mianc
15. dec 2011

@mis_ka veď hej ja dôvod mám zdravie svojho dieťaťa ale každý pediater inak uvažuje o očkovaní, tak preto či s tým robia problémy či nie.. nemáš ty s tým nejaké skúsenosti z blízkeho okolia? Lebo u nás všetcia očkovať dali.. :-/

mis_ka
15. dec 2011

@mianc idem dnes k lekarke, povedat o tych problemoch co som tu spominala po poslednom ockovani, chcem to dat zapisat do karty, tak vecer ti dam vediet ako som dopadla. samozrejme po tychto skusenostiach uz ockovat nedam, ale ak sa neopyta, tak jej to este nebudem vesat na nos, az keby nas chcela objednavat na ockovanie. mam kamosku co nedala vobec ockovat, ani v porodnici ani neskor a zatial ju nikam nepredvolali... ale to je asi pripad od pripadu, niektory lekar je moc aktivny, niektory nie.

sirinka
15. dec 2011

@mianc
@mis_ka ja som tiez nedala bcg, dovod bol zdrav. stav janulky, tym padom sa to akoze posunulo po ukonceni zakladneho ockovania....ale to neukoncime, lebo mmr nedam tiez, dovod je nespolahliva vakcina....

mianc
15. dec 2011

@mis_ka @sirinka ďakujem kočky.. 🙂

sirinka
15. dec 2011

tu su vsetky nase doterajsie zubky

gemini2
15. dec 2011

@sirinka jeeej 😀 a my stale nic....uz mame hnacky z antibiotik....ale zuby? ...... 🤐

amiiia
15. dec 2011

@sirinka xi zlatááá .. my stále nič ... len dva dole ... 😒

mailinka
15. dec 2011

@sirinka jeminenko,kolko zubkov 😉 a ako hrdo ich ukazuje 🙂 a my stale len tie 2 spodne ako @amiiia 😒

sirinka
15. dec 2011

@gemini2 daj im probiotika, nutrolin b napriklad

tetkabetka
15. dec 2011

@ladytt Tak autosedačka dorazila! 🙂 Už som tú stránku doporučila ďalším dvom mamičkám. Ešte raz díky za tip. 😉

mis_ka
15. dec 2011

@mianc @sirinka report z dnesnej navstevy u lekarky - nasa lekarka dala vypoved, zastupovala taka mlada sympaticka, bodaj by aj nasa buduca bola taka. vysetrila filipka, ked zistila, ze nesedi sam ani nelozi, tak nas odporucila na neurologiu (vraj je slabo hypotonicky :-/, no uvidime). porozpravala som jej nase trampoty po ockovani, bola velmi fajn, ochotna sa o tom rozpravat. do toho skocila sestricka, ze najblizsie uz bude dalsie ockovanie (...asi velmi nepocuvala o com sa bavime), tak som teda vybalila, ze ja uz ockovat urcite nebudem. lekarka bola v pohode, slubila dokonca, ze ten nas neziaduci ucinok nahlasi, dala to aj do karty, ale teda, ze nahlasi aj to nase odmietnutie. sestricka len skontatovala, ze je to skoda, ze nedoockujeme, ked uz nejake davky ma... to ze ma nahlasi, ma nejako netrapi. a este, ze teda tu neurologiu mame absolvovat urcite aj kvoli tym problemom po ockovani. dokonca uznala, ze tam moze byt suvislost. bola som vcelku milo prekvapena.

sirinka
15. dec 2011

@mis_ka super...inac zatial nema co nahlasovat, este ste stale "v termine", dobre by bolo, keby si sa s nou mohla porozpravat bez sestricky...ona totiz nalasit nemusi povinne, iba by mala, ale nema za to ziadne sankcie, nie je to dane zakonom.

sirinka
15. dec 2011

@mis_ka a ta neurologia vam drzim palce, aby bolo vsetko v poriadku... 🙂

mis_ka
15. dec 2011

@sirinka vidis to mi nenapadlo, ale mas pravdu. len teraz neviem, ze s kym budem mat docinenia najblizsie (na poradni vo februari) pretoze, to uz tam zrejme bude ina lekarka... dufam, ze tato aspon dodrzi slovo a nahlasi ten neziaduci ucinok, ale v podstate to sama navrhla, tak snad ano.

mis_ka
15. dec 2011

@sirinka dakujem. vidis, ty s janulkou si chodila na neurologiu, vies mi poradit kde? chodila si u vas v senci ci do BA? na kramaroch sa vraj strasne dlho caka, odporucila mi sinalgis. mas s nimi nejake skusenosti? dnes som sa tam nevedela dovolat

sirinka
15. dec 2011

@mis_ka a ved jej skus zavolat a opytat sa, ci ma alebo bude mat niekde amb., ze pokial nebudes spokojna s novou dr., aby si si mohla vybrat inu 😉 alebo mozes skusit poprosit manofa, ci v tvojom okoli nepozna nejakeho fajn pediatra.

sirinka
15. dec 2011

@mis_ka kramare, ja som tam chodila a jedine tam maju naozaj vela skusenosti s malymi detmi...inde ich mavaju sporadicky a viac su zamerani na dospelakov.
je tam cakacka cca 6 tyzdnov, tak treba sa cim skor objednat, ale s personalom som tam bola velmi spokojna...

mis_ka
15. dec 2011

@sirinka jj, napadlo ma to, je to v ramci procaru, takze by nemal problem prejst od jedneho lekara k druhemu. chcem to zatial skusit tam, mame to zaplatene, az ked nebudem spokojna, budem hladat mimo tejto polikliniky. ale dakujem za ten kontakt na manofa, zapamatala som si, uz si mi raz o nom pisala

mis_ka
15. dec 2011

@sirinka dakujem, budem tam teda zajtra volat.

mianc
15. dec 2011

@sirinka
@mis_ka my sami sedíme keď Timču posadím, pekne rovno a ani sa nekolíše.. 🙂 ale obracať sa neobracia, teda ani z bruška na chrbatík ani opačne.. 😒 myslíte si, že to tiež môže byť očkovaním? alebo máme skočiť ku tomu neurologovi? My sme mali 2 mes. (7-8 mes.) remienky, teraz čo ich 2 týždne máme dole. Ja neviem, či si mám myslieť, že to je trocha pozadu kôli remencom alebo by som mala ku dr. s tým zbehnúť.. ☹ do sedu sa priťahuje aj sama ale celkom sama sa neposadí, a na bruško sa pregúľa ak jej pomáham a aj naopak, ale ona celkovo nie je rada na brušku, chvíľku tam vydrží a potom sa už pajedí..

sirinka
15. dec 2011

@mianc neviem, akeho mate pediatra, ale ja som vzdy najprv konzultovala s nasou dr., lebo klarka tiez bola mierne pozadu...a ta ma vzdy ubezpecila, ze je vsetko ok, len potrebuje viac casu....

mianc
15. dec 2011

@sirinka ja si tiež myslím, že potrebuje viac času, lebo inak je riadne šidlo.. 😉 ale tak každé bábä asi potrebuje ten svoj čas, nabud. týždeň pôjdem na poradňu, lebo teraz má naša dr. dovolenku.. 😒 to už skoro mesiac.. a to už mala byť od tohto utorka.. :-P ale ja som bola so sebou mesiac dozadu u neurologa a som mu spomínala o malej ale ešte vtedy mala remienky, on hovoril, že to ak má remienky tak ju to brzdi vo vývojí.. ale tak teraz neviem aký čas potrebuje aby to všetko dobehla.. ako mne je v podstate jedno či bude chodiť teraz alebo až v roku.. hlavne nech je všetko tak ako má byť... 😉

nicky655
16. dec 2011

mozem otazku:davate detom tie kukuricne sulance? nedrhnu sa vam s tym? ja som rozmyslala,ze by som malej dala,ale bojim sa.a zuby este nemame.

gemini2
16. dec 2011

@nicky655 myslis tie chrumky? lebo tie davam a nedrhnu sa 😀 (to je slovo- nedusia sa)

sirinka
16. dec 2011

@nicky655 davam jej ich od 6. teho mesiaca...aj pohankove a ryzove 😉 ale teraz ich uz velmi nechce

zahadka
16. dec 2011

ahojte, nemate skusenosti so strajkom v dojceni??? My sa trapime uz tyzden, ale dnes rano si konecne vypytal papat. Som zvedava, ci bude este chciet odomna mliecko. 😒