Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
po prebudeni chlapci stale vypili plnu flasu mlieka, ale dnes Risko odmieta akekolvek mlieko. vypil 100ml caju a spapal trosku chlebika....dufam, ze sa uz nechce odstavit od mliecka....
Ahojte, nám vychádza tretí zub dole, malý je nervoznejší, ale to mi vôbec nevadí, lebo v posledných troch dňoch mi robí len a len radosť. Varím mu podľa tej knižky Návod na prežitie pre baby a začal mi pekne papať zeleninové obedy. Som z toho úplne nadšená, že konečne po skoro troch mesiacoch som sa dočkala 🙂 Papá pekne aj raňajky aj večeru. 🙂 🙂 🙂
Čaute babulky.. máme ďalšie dva zubky.. ani nevieme ako nám vysli tešíííííím sa ako blška...
Malinká je už ako šarkan, vôbec nič neswtíham, to ma čaká este pečenie a varenie na Vianoce a vo štvrtok sa mi nahlasila kamoška s 3 deťmi aaaaaaaaaa zrovna v naj zhone..
@ladytt Relatívne jednoduché recepty sú asi lepšie ako vymýšľanie všelijakých polievok, omáčok a čo ja viem. Asi mu to aj preto chutí, lebo je to ako to kupované, aspoň konzistenciou.
Dnes som mu spravila kašu z červenej šošovice, spravila som pyré z póru, zbytok som si pomrazila so štamprlíkov 🙂 🙂 , pridala som ešte pyré z mrkvy, trocha oleja a popalal skoro všetko.
Včera som mu robila zase kašu z naturálnej ryže, pridala som pyré z hrášku a mrkvy, dala trocha hovädieho mäska.
Recepty sú všetky bez mäsa, takže si to musím prispôsobovať.
Dnes večer bol malý hore skoro do pol deviatej, asi ho bolí ten zubok, čo sa mu tlačí. Inak náš malý neplače, alebo to nevie, on robí len hmmm, hmmm....a keď sme to s mm počúvali celý večer, tak nám skoro praskla hlava 😝 Ale asi lepšie, ako by mal vrieskať 🙂
@careamell ja som kúpila v DM ryžu od firmy Alnatura - Naturreis BIO...dnes som mu ju uvarila..ale sa mi zdala taká lepkavá a trochu tvrdšia ako normálna...varila som ju síce tak ako je napísané v návode...no ale hovorím to ani nebude jesť (nebude sa mu to šmýkať) a napodiv to spapal...primiešala som mu tam zeleninu - také rizotko a v pohode...Tebe sa nezdala taká iná tá ryža? 😒 mimochodom ako robíš to pyré z póru? som to tam čítala..ale ešte som to nerobila...zmekne po uvarení ten pór tak, že ho vieš pomačkať?
ja by som mala este dve otazocky: -ked robite detickam omacky, cim ich hustite? dajte nejaky recept, lebo ja len vyvaram zeleninu a niesam s ryzou, cestovinou, zemiakmi, stale to iste.... a druha otazka- kolko spinkaju ? lebo moji prechadzaju na nocny spanok a jeden cez den...zda sa mi to malo, aj ked spia celu noc(od 22,00do 6,30h) dakujem za odpovede
@gemini2 ja hustím tiež ryžou, cestovinami..nič nové som tiež nevymyslela 😒 a malý spinká večer od tej 20.00 - 20.30 najneskôr od 21.00 - do 04.00 (potom pije mliečko a zaspí ešte do tej 6.30 až 7.00 - potom je hore do 10.00 vtedy ho dám spať a spí do tej 10.30 max trištvrte na 11 kedy ako...a potom ide spať okolo 14.00 tej do tej 16.00 tej..a potom je už hore do tej ôsmej, kým nejde na nočný spánok..ale toto sa mení v závislosti od toho kedy vstane ráno... takže na tom si dosť potrpím aby aspon poobede spinkal tie dve hodky, lebo ak nie tak je umrnčaný..a to doma, lebo v kočíku ak sme niekde tak spí menej.. 😉
@amiiia mne cez den spia len raz take dve hodinky (13,00-15,00). nedokazem ich prinutit spat viac....kamoska mi hovori, ze uz takto- len raz denne im bude stacit spat....ale oni su dvaja, ja som na nich sama, potrebujem si oddychnut. nemam vsak problem- zabavia sa sami, aj teraz santia v ohradke.....potom chvilu na koberci s hrackami...casto si vystacia uplne sami...
@amiiia Tá naturálna ryža sa neuvarí ako normálna, bude vždy tvrdšia. Ja som ju varila dlhšie, aby bola mäkkšia ako keď varím pre nás a potom som ju pomixovala. Mne malý totiž popučené nezje. 😝
A ten pór, som ho varila vo vode, asi 20 min, vody trocha zliala a pomixovala, bolo z toho také pyré. Do jedla ale som pridala len troška, predsa je to aromatickejšie a zbytok som si zamrazila.
@gemini2 juj, no mne malý neprespí celú noc, už by som sa rada veru vyspala 🙂
Cez deň spí 3 krát. Teraz ráno sa zobudil o 7,30 a práve zaspal znova. Potom po obede a raz ešte okolo piatej. Potom večer o 19,00 asi ide spať. 🙂 🙂
Omáčky skús zahustiť pohánkou, kukuričnou krupicou, ryžovou kašou 🙂
baby mi uz tri dni mame hrozostrasne noci, filipko sa presne, ale naozaj presne o druhej zobudi a je do piatej hore, tri hodiny sa natahujeme, v postielke reve, u nas v posteli robi blbiny, hlavne mne robi zle, chvilu sa nakoji a potom sa len po mne vala, naraza mi do tvare hlavou, kuse ma, skriabe, no hruza, tak som skusala nosit ho po byte, to pomohlo, pozerali sme na lampy z okna... no uspat sa mi ho nepodarilo, ocka cele tri hodiny dokoran, az pri druhom kojeni nakoniec zaspal... toto sa opakuje uz tretiu noc, ja som uplne hotova... no a dnes som dostala prvykrat menzes navyse... myslite ze by tam mohol byt suvis?? ze to citil, ze to pride a preto je nervozny, zeby mal PMS miesto mna 🙂 ? alebo len nahoda? pevne verim, ze dnes budeme uz dobre spat...
@tinav to nas este nestoji, len si klakne na kolienka a tak sa vytiahne, ale aj to mu staci na to, aby ma vedel preliezt... postielka u nas tiez v noci nefici, je schopny si naschval udierat hlavicku do tyciek... ale u nas to je uz dlho tak, ze prvu cast noci spi sam v postielke a ked sa zobudi ide k nam, to by mi nevadilo, len keby medzi nami spal, ale on je hore... mm mi uz parkrat odisiel do obyvacky :-/ chudak ma toho tiez dost
@mis_ka a kolkokrat spava cez den? alebo ako dlho? nam ked takto blbol, sme upravili pocet spankov a to pomohlo... lebo vecer nie a nie zaspat, rano vstaval o piatej sviezi a tiez v noci niekedy este bol hodku hore... a tak sme to zredukovali na dva auz je to v poho...
ale moze byt aj s toho menzesu...niektore deti vraj potom uz nechcu mliecko..no tak tvoj mozno chce, ale "frfle" 😅
@sirinka inac volala som na tie kramare, chceli mi dat termin na marec... tak sme sa nakoniec predsa len rozhodli pre ten sinalgis, bude nas to nieco stat, ale vysetria ho uz buduci tyzden. ak nahodou filipkovi nieco je, nech sa to riesi cim skor, pride mi sialene cakat dalsie tri mesiace...

@amiiia @careamell Vy ste boli u nas na navsteve,ze viete ako to tu vyzera 😀 ,aspon viem,ze nie som sama a v koncoch so silami 😝
a mimochodom aj my si zaciname vydobijat strasnym placom to co chce malinka,nedajboze jej nieco vezmem z ruky,taky krik spusti,na cely cinzaaaaaaak.a zacala to robit asi 2 dni dozadu.a ja ze je nervozna,zo zubkov 😀 ,tak to uz zacina prvy vzdor?uz si to ani nepamatam ako to bolo pri tych mojich dvoch babach predtym.
A vidim,ze ste sa tu bavili o nocniku,tak my vobec nechceme na nom sediet.takze tentokrat ho budeme asi zavadzat ovela,ovela neskor.lebo moja prva dcera bola velmi,velmi sikovna,druha sice nie tak velmi,ale sedela na nom a pouzivala ho pekne a no a nasa najmensia na nom odmieta sediet 😉