icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adelaida33
18. dec 2011

@amiiia presne. inak, aj ja som u svokrovcov za takú "mestskú paničku" kvôli tomu, že napríklad odmietam denne jesť klobásy 😅 (okrem výnimočných jedál typu kapustnica a pod.) , malému nechcem dať jesť sladkosti, napr. čokoláda, krémová torta a pod. a "nezmyselne" doňho tlačím miesto toho ovocie 😅 , no a v neposlednom rade nechcem "vypiť" pri každej návšteve, a to už na mňa naposledy zazerali ako na "vadnú", lebo však nevadí, že dojčím..., ved aj tehotná môže trochu vypiť, "ta co tota teľo vymyšľa"... hold, východ je východ... 😅 😕

amiiia
18. dec 2011

@adelaida33 😀 😀 😀 tak tak 😉

porodnik
18. dec 2011

chcela by som vas poprosit o vyplnenie dotaznika, ktory sa nachadza na dole uvedenej adrese. dotaznik sa tyka psychofyzickej priprave a je urceny pre zeny ktore psychofyzicku pripravu navstevuju alebo navstevovali
za cas venovany mojmu dotazniku vam vopred dakujem
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?fo...

amiiia
18. dec 2011

... To tiež máte niekedy ten pocit, že čím viac upratujete tým je väčší bordel? Ja už som nejak mimo..nejak nevládzem a som KO.. všade šaty, hračky, diaľkovače po zemi - akože tak trochu mám dosť 😒

careamell
18. dec 2011

@amiiia Ja už to pomaly ani neriešim, upracem 23. a hotovo, inak by to aj tak nemalo zmysel. 🙂 My sme na tom podobne, tiež si pripadám ako upratovačka a aj tak nič z toho...

careamell
18. dec 2011

Ozaj, musím nejaký nočník kúpiť, my ešte žiaden nemáme, aký ste kúpili drobcom?

gemini2
18. dec 2011

@careamell ani my nemame nocniky, ale neponahlam sa... planujem kupit az na prve narodeniny...teda coskoro 😀

sirinka
18. dec 2011

@careamell my mame obycajny, ale nepredpokladam, ze skor ako okolo dvoch rokov ho vyuzijeme...

kovkov
18. dec 2011

ahojte, ja sem nechodim nejak pravidelne . ale vidim, ze varievate cícer. Co z neho robievate omacku, ako napr. sosovica? ako sa vari?ten som este nerobila....

careamell
18. dec 2011

@kovkov Ahoj, ja som nechala namočiť cícer zhruba pol dňa vo vode, potom som ho pomaly varila s trochou drvenej rasce. Keď zmäkne tak dáš do mixéra, sa ti spraví taká hustá pasta. Zriedila som potom s trochou vody, v ktorej som ho varila. Tak som ho robila ja. Malému chutil, pridala som mu tam potom karfilové pyré. Môžeš akúkoľvek zeleninu. 🙂

gabika783
18. dec 2011

@kovkov ahoj odporučila by som ti ten cícer povariť.. a prvú vodu zliať a variť ho v druhej vode. Je o ňom totiž všeobecne známe, že nadúva. 😉

asma
18. dec 2011

babulky nečitali ste piatkový plus jeden den.. zajtra ak postiham pri malej tak hodim prispevok co dali,, bolo to od lekarky, ktora upozornovala nas "zle" matky co nechcu davat ockovat... že sa vracajú choroby ako čierny kasel atd.. a po novom si majú vakciny kupovat a skladovat sami takze je dost mozne ze sa ockovat aj prestane..

sirinka
18. dec 2011

@asma ockovat sa bohuzial neprestane...len uvidime, ako to vyriesia...

magre
19. dec 2011

Ahoj! Tak my teraz frcime na soplikoch, davkujem maleho vitaminom C, uz mu je lepsie, tak uvidime, hadam na Vianoce budeme vsetci uz zdravi. Najpr to doniesol mm, potom to schytal maly a nakoniec ja... A v rovnakej postupnosti sa z toho aj liecime 😀 Inak odporucam Das gesunde Vitamin C Pulver, nam velmi pomohol. Maly je nejaky upistany a zamrncany, v noci nejak extra nespime, ale asi to bude tymi soplikmi. Aj ked ani predtym to nebola ziadna slava 😒 Zacal tak cudne lozit, uz nestvornozkuje po kolenach, ale po chodidlach 😀 Predpokladam, ze asi preto, ze ich ma cele modre, kedze u nas musi prechadzat aj cez prahy. Uz si vie vyliezt na taky dreveny stolcek, vylozi hore kolienko a sup ho tam 🙂 Do slovnej zasoby sa mu okrem mama, nana, nene a neandertalskych zvukov a vyskotu pridal konecne aj tata 🙂 Takze tatko je pysny, minule mu to zahlasil, ked bol na rukach 🙂 To je asi vsetko, papame stale rovnako, nove zuby ziadne 😝

nika0403
19. dec 2011

Babenky citam tu ze pisete o nocniku, moja Sophi dostala hraci nocnicek kacicku na mikulasa, chcela som to povodne az na vianoce ale bola pri nas babka lebo zijeme v zahranici a ona nas prehovorila ze cim skor jej ho dame tym skor zacne cikat do nocnika a musim vam povedat ze to bol pre nas nezabudnutelny mikulasko, mala sa nam uz vycikala aj vykakala do nocnika a nocnik zahrala a ona mala z neho taku radost tlieskala si ruckami dvihala si ich no podarena prikladam aj fotecku....a od toho dna vzdy ked sa zobudi tak prve ide na nocnicek a uz aj po jedle....myslim si ze to nieje vobec skoro ucit dieta na nocnik cim skor naucime tym si skor zvykne...lebo moja kamoska ma chlapcek kt. ma 1 rok aj 4mes. a teraz ho zacala ucit a on uz vobec nechce sediet na nocniku ...moja mamina vravela ze ja som uz na rok aj tri mesiace chodila bez plienky takze preco cakat az na dva roky 🙂

mianc
19. dec 2011

@nika0403 súhlasím, aj ja moju už dávam na nočník, a pekne sa aj vykaká a aj vyciká.. 🙂 a už sa nám veľmi dlho nestalo, že kakala do plienky.. 🙂 vždy keď chce kakať, len kuká po mne a normálne si ho pýta.. xixi.. ale cikaníčky neovládame ešte odhanúť.. ale tiež sa veľmi tešíme keď nám nočník zahrá, my máme taký obyčajný ale tiež hrací, tak sa jej tiež páči, a už len víska, keď začne hrať 😀 😀 😀 😀

tinav
19. dec 2011

@nika0403 my nočník používame asi mesiac, aj pri staršom synovi som to praktizovala a bez plienok bol ako 18mes. No nenútim ho keď nechce sedieť tak ho nedávam, máme hrací no malý zatiaľ nechápe odkiaľ ide hudba iba sa usmieva. Do nočníka kakáme stále keď stihneme 😀 😀 😀 , piškáme po spaní alebo jedení zatiaľ to ide. Kámoška má 2roč. syna a ten o nočníku nechce ani počuť no plienky tiež už nechce stále si ju dáva dole. Treba tomu dať iba čas.

siss_sz
19. dec 2011

nam vysiel trti zub!!! a je to horna dvojka 😲uplne mimo poradia...ale idu aj dalsie...
ten nocnik musim aj ja zacat skusat...na nromalnom ale nechcel seiet... hm...tak ked najdem dakde "obycajny HRACI" @mianc, kde ste ho kupili a kolko stal? 🙂

inak..nas dnes zacal nejak zaviijat..upln vrestat, ako doteraz nikdy...a zub je vonku, tak neviem kvoli comu to... nechali sme ho u mojich rodicov a boli sme nakupovat, ale to je zvyknuty, strazievaju ho raz tyzdenne.. a zacal tp robit, ked sa mu nieco nepaci - ked mu daco zoberieme, alebo sa nechce uz tak hrat, alebo ho prebalujeme a jemu sa nechce...
co toje? suvisi to s vekom, alebo dakde sme urobili chybu, alebo...ako mame teraz postupovat?

mianc
19. dec 2011

@siss_sz ja som ho v Žiline na štvorcovom námesti v Slniečku kúpila, ale myslím si, že v detských predajniach ich budú mať ani nejak drahý nebol, tuším nejakých 6 eur

mianc
19. dec 2011

@siss_sz inak toto moja tiež začala robiť cca asi tak týždeň možno dva dozadu.. keď ju niekde dám hrať sa a ona nechce, tak to presne robí, alebo keď sa na niečo napajedí, že nechce ležať, alebo že si ju nevšímam, alebo.. (je veľa alebo) 🙂 tiež som zvedavá s čím to súvisí, či s vekom alebo s čím? či z toho vyrastie alebo to ostane.. 😉 😀 😀 😀 😀

angela1
19. dec 2011

@nika0403 veľmi zlatá 🙂

siss_sz
19. dec 2011

@mianc nooo...ved ja som myslela, ze to azked zacnudostavatrozum", teda po roku..hehe..
a y co s tym robis? das jej hracku, co chcela, alebo nedas a zabavis ju inak, alebo snazis sa aj slovne opisat preco to a nie hento...,
hehe...co sas tym ma robit...aby to bolo spraven? 😉

mis_ka
19. dec 2011

furt sa ma niekto pyta ze "ty ESTE kojis??" pripadne "ale uz nekojis, ze??"... lezie mi to na nervy, ako keby som divna bola, a mala na prse prilepeneho pomaly pubertaka a nie male babatko...

amiiia
19. dec 2011

@mianc
@siss_sz baby presne aj Adamko to začal robiť..vynucovanie všetkého čo si vyhliadne a ked mu to nedám..tak sa začne vzpierať (ak ho mám na rukách)..alebo ke´d je na zemi alebo tak začne plakať...kričať a tak..tiež som nechápala..ved to bolo také zlaté kľudné dieťa..v poho som si vedela aj čo to porobiť..ked bola najedený, aj sa sám zahral...ale podľa mňa je to tým, že už rastú, cieľene vedia ktorú vec chcú (nie len čo im dáme my do ruky)..a ke´d to nedostanú prejaví sa to takto...siss_sz - riešim to väčšinou tak, že ak je to fakt vec ktorú nemôže tak mu to nedám a nechám nech sa vyplače, vyjeduje...nech proste nemá pocit, že plačom si "TO" vynútil...a dnes akurát..muž nechal na zemi bedničku zo zemiakmi ... malý sa tam priplazil a začal tie zemiaky vyberať (samozrejme hneď do úst) tak som to zbadala ako som mu ten zemiak vyberala z ruky rev nekonečný...povedala som no no no to nesmieš, odišla som ešte chvílu mravčal a potom prestal...odplazil sa k niečomu inému...lebo stalo sa, že fakt som sa ponáhlala, musela som sa ja obliecť napr.. niekam sme išli, tak aby bol ticho som mu niečo také "nesprávne"nakoniec dala - čo ale nie je riešenie ..a hned bol ticho..takže oni veeelmi dobre vedia čo a ako na nás..kedy dosiahnu svoje...tak si myslím, že to treba prekonať..toto je také obdobie - a tých ešte len bude (viem zo skúseností zo starším) nič proti tomu ked sa začnú v obchode hádzať o zem 😒 😉 o prebaľovaní a obliekaní ani nehovorím...kým sa von vychystáme to je večnosť ... fu ale som sa tu rozpísala 🤐

amiiia
19. dec 2011

@mianc jeeej a to je potom veľmi šikovná malinká keď pred kakaním sa tak pozrie na Teba, že proste vieš že sa jej chce a dáš ju na nočník...ja si to neviem ešte predstaviť..musím to vyskúšať..ja som ešte na nočník ani nemyslela.. 😒 som myslela že je ešte skoro...

siss_sz
19. dec 2011

@amiiia 🙂jej, dik za skusenost!!!
uz sa neviem teda "dockat" obdobia vzdoru..heh..

mianc
19. dec 2011

@siss_sz @amiiia vďaka za poradenstvo.. 🙂 hej hej aj moja si tým chce asi vydobíjať, to čo nemá, som si to všimla, ale nesnažím sa jej to zakaždým dávať, nech si na to nezvyká.. a už vôbec nie, že takto si niečo vydobije.. to nie.. 😉
ona už zvykla ešte pred tým ako som ju začala dávať na nočník asi tak od novembra, vždy poprdkať a začala sa pučiť, tak som ju rozbaľovala aby si nekakala do plienky a nezašpinila sa celá, a ona si na to zvykla a na nočník ju dávam cca od začiatku decembra a sa veru vždy trafíme že chceme kakať.. 😉 a niekedy sa nám podarí aj vycikať to väčšinou po prebudení.. 🙂 inak vždy sa tak s ňou zahrám, že keď už pučí na mňa že rob niečo so mnou mama.. tak ja na ňu, Timka, veď čo nekričíš! Mama, kakať.. mama kaki kaki.. 😀 xixi.. a vždy sa tak rozosmeje a už len šup šup na nočník dáme.. 😀

mianc
19. dec 2011

@mis_ka s týmto sa aj ja stretávam.. a aj s komentami, ty si iná mamina.. a to ešte???? a iné... ale nič si z toho nerobím... oni buď neprežili toto obdobie alebo na toto obdobie asi zabudli, tak to neriešim..

amiiia
19. dec 2011

@siss_sz aj nám ide horná dvojka..už vykúka 🙂 a tú druhú dvojku ešte nevidím..ale snáď už aj tá vyjde 😉 Danielkovi vyšla už celá? a tiež najprv jedna? druhú nevidíš? bože idú tie zubiská všeljako... 🙂