Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@sirinka ja mu dávam trošku lebo on nemá rád hrubšie natreté ako ja tak symbolicky aby mu to išlo lepšie dole krkom ako hovorí môj otec 😀 , skúšala som aj domáci džem ale to odmietol. Kúpila som mu aj syr lučina no neuspela som, no manžel mu dal kúsok chleba s klasickým syrom a ten mal úspech, už viem po kom bude mať malý apetít na všetko zdravé 😀 😀 klobásky a spol.
@dendy1
@tinav hej, aj u nas...akurat mala nie vzdy pospi v postielke, niekedy ide rovno ku mne do postele...
a telo ma boli uz par rokov, ked niekedy rano ma necha mm pospat samu v posteli, ked uz je janulka hore, tak to je lepsie ako vianocny darcek haha...
inac dobry odkaz, kto vie po nemecky....
http://www.rund-ums-baby.de/stillberatung/beitr...
@sirinka malý do obedu a na obed spí v postieľke čo je u nás úspech a veľký pokrok, teraz skúšame aj večer no nie vždy sa zadarí ale ideme nato postupne keďže od narodenia v postieľke veľmi plakal ☹ ☹ , nepomohlo nič tak spal s nami no manžel chodí na smeny a bol často nevyspatý hoci on tvrdil niečo iné ☹ , s malým som sa presťahovala do deckej a tam spolu bojujeme, zatiaľ to zvládam. Ja mám jeden problém že keď som veľmi unavená tak neviem zaspať a tak dokážem fungovať ako duracel no neviem dokedy to zvládnem, manžel pomáha veľmi aj syn.
baby, pisala som sem prednedavnom, ten moj deobec ma ukoncenych 9 mesiacov a par dni a denne mi max. zje 80 ml zeleniny. nic viac, okrem mm. tak uz by sa mohol rozjest, vsak? 😲
my sme tiez tak zladeni, ze spime najskor oddelene a pocas noci skoncime v jednej posteli 😀 . totiz to ja zaspim este skor, ako on docuca 😀
@sirinka takto ma mm rozmaznaval pri prvom bejbine, teraz uz zevraj nestiiiha 😕
@dadka1010 ja neviem či mám vo všetkom pravdu, ale cítim to tak. A aj každé dieťa je iné, a každá mama tiež. Ja sa snažím čo najviac brať veci s kľudom, ak sa dá 😀 nervozita ma stresuje, a potom mi všetko trvá 2x tak dlho a je všetko ešte horšie. Ale tiež mám občas "svoje dni 😠 "
Stále sa snažím myslieť na to, že jediné čo tá malá vyžaduje, je to, aby jej bolo dobre - nechce ma nacvičovať, či sekírovať. Proste chce pohodu a ja chcem pre ňu to najlepšie a snažím sa jej to splniť - vo dne aj v noci. Niekedy to ide ľahko, niekedy sa potrápim, nespím a som rozbitá ako cigánske hračky. Dnes som si potrebovala dlhšie pospať - vstávala už o 7:00, tak som si s ňou ľahla o 10:15 - už o 30 min. bola vyspinkaná: ona - ja nie 😀
@sirinka aj moj spava v inej izbe, so starsim, ja to beriem, chodi do prace a musi byt akotak vyspany. vyhovuje nam to, ale tak sem tam by sa mi to hodilo, aj ked bejby relativne dobre spava. tak sa moct pechorit v posteli az do obedaaaa 😀
moc ani nestresujem, pribera extra fajnovo, ma viac ako 11 kg 😎 , ale taka rozmanitost stravy by bola celkom fajn. ked zje 3 ks chleba 1x1 cm, tak mu to bud zoskrabujem pri dojceni z podnebia, alebo to rovno vygrcia.
@maca_p ved este bude tak, ze nebudes ani varit stihat... 😀 nasa ma uplne najradsej klasicky vyvar, masko aj zeleninku aj cestoviny z neho...to by jedla kazdy den aj 3x...inac jednu tiez velmi neublizi...
@ladytt 😀 obetavy by bol, keby ostal v nasej posteli a nevyspal by sa haha....ale tak je nas zivitel a ved je to jedno, v ktorej izbe v noci spi, nie...teraz ide spat vedla iba ked mala moc buntosi...
Ozaj baby, ktoré "látkujete", prosím, používate separačné vložky do plienočiek? A aké? A ako čistíte ritku, keď je bábätko len pocikané?
inac janulka od osmej uz bola 2x hore...ale ja ked vidim, ze sa jej kotulaju slzickypo licach, neviem odolat... 😅
@ladytt ja pouzivam popolini v rolke....ale je pravda, ze od magdulky som nezistovala trendy, tie mi vyhovovali vtedy a aj dnes...a ritku bud vodou alebo vlhcenou aj po cikani....
@ladytt 😀 podla tvojho "prieskumu" s timkom to vyzerá, že ide skôr o reklamné ťahy, a nie o "zaručené pomôcky" na dobrú noc 😝 . ja sa tiež vytešujem a pochvaľujem si, aká som doružova vyspinkaná, keď je noc ako táto, že papá len 2x, je to úplná krása a v takéto momenty si hovorím, že vydržať do 2r. nebude problém 😉 . no a ked je noc ako včera, tak si hovorím, že toto sú tie prebdené "diskotékové" či "skúškové" noci 😀 . môj mm našťastie nemá problém s tým, že malého šupnem k nám do postele, všetky jeho vývojové etapy absolútne toleruje (zatiaľ 😀 😀 😀 ), dokonca má z nevyspatosti akúsi zvláštnu rodičovskú radosť 😕 😅 , ale ked cítim, že je unavený, tak s malým skončím na gauči alebo tam "vyženiem" jeho, aby sa vyspal. celkovo je ale náš malý dobrý spachtoško, až na to, že máva "svoje dni či noci" ako každý, tak to mne sa ľahšie hovorí, ako keby sme mali psychonoci zakaždým 🙄 . zatiaľ tomu tiež dávam čas, všetko príde vraj samo, postupne, tak verím skúsenejším matkám... vždy si poviem, že neviem, či dalsie bábätko budeme mať (človek ozaj nikdy nevie...), tak čo to je rok-dva-tri v našich životoch... ked bude starší (napr. pubertiak) a začne behať na diskotéky a za kočkami, tiež sa s mojím mm nevyspíme 🙄 🙄 🙄 a budeme nostalgicky spomínať, ako dobre sme sa nevyspali vtedy, ked sme si ho mohli len tak pritúliť a hotovo...
dievčatá, prosím vás, dávate deťom každý deň v obede mäso? resp. raz do týždňa žĺtok? či mávate v týždni aj bezmäsité dni, napr. strukovinový a pod.?
@adelaida33 mne sa niekedy nepodari, napriklad, ked nemam masko kvalitne alebo tak, tak vtedy dam bud zltok alebo len zeleninku a dam tam cervenu sosovicku napriklad alebo pseno kvoli zelezu. 🙂
@majloo super, dakujem, tak sme dve, ja to totiž riešim úplne rovnako 🙂 🙂 🙂 .
@adelaida33 ahoj ja varim malej aj omacku napriklad zemiakovu alebo z luskou to ma velmi rada, tam jej dam jeden zltok, alebo jej urobim špenát so zemniačkami, alebo brokoličku s cestovinkou... masko davam ma ho velmi radauvarim jej ako polievocku alebo jej dam vypit kolkokrat vývar namiesto vodicky,,,, varim ho tak 4-5x za tyzden... kazdy druhy den ked sa to tak vezme.... 🙂
@adelaida33 My mäso tiež tak 4 krát do týždňa, inak strukoviny u nás dosť frčia🙂 Varím ich aj nám, mm začal chudnúť, tak som robila včera rizoto s tofu a strukovinami🙂
@adelaida33 ja tiež dávam mäsko podľa toho ako nám to vyjde...obmieňam..väčšinou ale zeleninu (brokolica, špenát + zemiak - také klasické striedačky...) bachnem do toho žĺtok tak dva - tri krát do týždňa...dnes som mu na raňajky skúsila dať kuskus - primiešala som mu tam jablko strúhané a jedol ako divý 😉 tak to taká novinka od dnes u nás ...
@ladytt napríklad dnes som mu dala na obed presne to isté čo včera. včera zjedol ledva polovicu a dnes komplet všetko. ako na hojdačke 😅 .
@adelaida33 My dnes pre zmenu len pár lyžičiek, a teraz pokus ovocia zatiaľ ani lyžička, skúšam ďalej 🙂
@ladytt ja nepouzivam separacky... ked mal riedke hovienko, tak to aj tak pretieklo a teraz to tuhsie sa da aj tak "zlupnut" 😅 a pouzivam vlhcene utierky...v casoch mojho idealizmu som chcela pouzivat kusky handriciek a namacat do vody...ale mam daleko kupelnu... a tp by som tu vodu asi musela menit..a ja som strasne leniva v tomto😀

@amiiia
@tinav ja malej davam v pohode maslo, ved to je tuk...