Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@siss_sz Nezrušili, len som tam ešte niečo pridala 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/careamell/cl...
@mianc my sme mali to isté pred týždňom a trápime sa doteraz, malá najprv mal teplotu čo som si myslela že zúbky no začal sopeľ a kašeľ. Dávam mu sirup ambrobene už máme s ním skúsenosť a zaberá, stále odsávame nos. No máme aj problémy s uškami čo je vraj pri nádche bežné teraz sme chorí už všetci. A noci sú hrozné malý sa budí na kašeľ a potom nechce už spať, ja už som poriadne nespala týždeň a neviem dokedy ☹ ☹ . Mám to šťastie že naša lekárka býva o ulicu ďalej a keď je nejaká problém stačí zavolať a poradí. Držím palce nech je všetko v poriadku a skoré uzdravenie 🙂 🙂 .
@tinav @careamell Ďakujem kočky! No mm bol v lekárni tam mu poradili Hedelix od kašľa, že aj deti do roka môžu, len ako som jej dala ten sirup (je brečtanový, tak voňa pepermitovo) tak sa asi malej podarilo aj trocha vdýchnuť.. :-/ tak si viete predstaviť, nevedela lapiť po dychu a všetok jogurtík čo spapala bol vonku... chudiatko moje, taká unavená je, lebo v noci nič nepospala, tak teraz sa jej podarilo zaspinkať.. tak dúfam, že si oddýchne..
neviem či jej mám skúsiť poobede dať znova ten Hedelix, bojím sa aby sa to nezopakovalo.. ale aj toho aby sa to nejako nezhoršilo do zajtra..
@careamell no ona má len v noci mliečko kojenie a ráno jogurtík a až večer kašičku počas dňa už mliečne nemá iné.. a to je ťažko to je jediné čo s chuťou spapá.. ovocie moc nemusí ale zje a mäso zelenina detto.. myslíš, že keby som jej obmedzila mliečne tak by ten kašlík mohol poľaviť?
@careamell @siss_sz Ďakujem kočky, tak skúsim na tieto dni vylúčiť aspoň tie jogurtiky, čo dávate doobeda deťom papať? ja viac menej ten jogurtík aby mala dostatok mliečneho.. ale teraz ho budem musieť niečim nahradiť, myslíte, že kašičku na večer môžem nechať? Nerada by som ju vylúčila, nakoľko aspoň ako tak ju zasýti a aspoň čo to po nej pospinká..
a myslíte že malý vankúšik jej bude stačiť? Neviem si predstaviť ako by mala spať vo vajíčku.. tam by asi ani nechcela byť..
@mianc Ak má suchý kašlík, asi jej prejde do vlhkého a príde aj nádcha. Daj ju do 30 stupňového uhla, to som našla teraz v Maminke 😉
My ráno len kašu, nasladko a potom až obed, medzitým kojíme, skús aj ty, MM by jej malo pomôcť lepšie prekonať chorobu 🙂 Skús pšenovú kašu, z červenej šošovice, žĺtko, brokolicu, mrkvu, aby jej nechýbali vitamíny. Navečer kašu nechaj.
@gabika783 Ďakujem krásne. Malý spí pri nás už od 8 mesiaca 😠 . Lenže ako píšeš, väčšinu času prelozí v posteli, hádže sa, čiže úplná katastrofa. To že sme sa koncom oktobra presťahovali 7km od môjho rodného mesta, čiže aj od kámošiek, ktorých tam mám veľa s rovnako starými deťmi. Ale tiež píšem s nimi. Najhoršie je, že stále nemám zapojený net, tak nemám kde hľadať infošky, to len keď som na návšteve u našich. Ale do 2 týždňov by som mala byť on-line 😀 😉 .
@tinav @careamell no uvidím, dúfam, že zaberie.. konečne sa mi ho podarilo jej ho poobede dať, lebo ten prvý pokus dopadol neúspešne.. dáva sa len 1x za deň, tak uvidíme.. teplotku mala len v noci, ale to som si s ňou nevedela dať rady, tak som jej nurofen dala lebo stále len plačkala, tak asi ju aj to hrdielko boľkalo alebo aj zúbky k tomu.. no ako keby jedného nebolo dosť.. ☹ ale teraz cez deň sme už teplotu nemali, bola len 36,8 alebo na večer isto jej stúpne..
@mianc juj ☹ , nech vam timka rýchlo vyzdravie. aký má kašeľ? suchý či vlhký? inak s tým vankúšikom je to dobrý nápad, ale nedaj jej ho priamo pod hlavu, ale daj jej ho pod matrac, tam kde máva hlávku, aby bol celý matrac v 30°uhle, je to ozaj dobré proti zatekaniu soplíkov (my sme to využívali pri refluxe).
@siss_sz to neviem či by len tak zjedla ovocie mala na olovrant a to ona zje ale nemusí.. a ovsené vločky máme kúpene ale ešte sme neskúšali.. ale ak tak jej to vyskúšam zajtra namiesto jogurtu.. dik za tip 😉
@adelaida33 no veru.. večer to začalo ale nevyzeralo to také.. kašeľ má niekedy suchý a inokedy ako keby odkašľavala.. je to individuálne, ...v noci sme v kuse hore boli, ešteže bol mm doma a sme sa striedali.. ďakajem za tip s vankúšikom na dnes som nestihla ale zajtra odskúšam.. 🙂 ja len dúfam, že nám to čoskoro prejde..
@mianc super, že ste sa mohli striedať, lebo aj tak je poriadny masaker takto nespať 😖 . dúfam, že dnešnú noc budete mať všetci traja lepšiu a že malá bude fit. a ten hedelix je na suchý či vlhký kašeľ?
ty si jej ešte odvtedy, čo sme sa o tom bavili, neurobila tie ovsené vločky? 😀 😀 smejem sa, ale ja takto môjmu nemám kedy ryžu uvariť 😝 😝 😀 😀
@adelaida33 no hedelix je na kašeľ a pomáha uvoľňovať hlieny.. v lekárni to poradila lekárnička, je to na prírodnej báze, takže ubližiť neublíži.. len nech pomôže.. xixi.. ryžu mi papáme pravidelne.. xixi.. ale u nás akosi ovsené vločky nikdy nefrčali, tak ma to nikdy neťahalo robiť malej.. ale vyskúšať isto plánujem.. a zajtra to asi namiesto jogurtu urobím.. 🙂
@adelaida33 kukni sem http://www.hedelix.sk/html/sirup.php
baby pomoooooooooooc uz dve noci som nespala neviem co je s malou, zaspi ako tak v pohode o pol noci sekne a do rana sme hore kazdu pol hodku... dnes som uz grogy a nevladzem, uz ma chytala taka depka, navyse ma unavuje aj tehu som grogy xiixix ... ale tak dufam ze je to len zubami???? doteraz sme ani nevedeli ze idu uz mame6 ateraz neviem teplotu mala len zvysenu vcera, dnes nepapala skoro vôbec a vecer ani mliecko nechcela ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@mianc hedelix vyzerá byť ok na vykašliavanie, tak nech jej len zaberie a pomôže 😉 . u nás zas fičia zemiaky a cestoviny, ovsené vl. i pšeno, ale k ryži sa nie a nie dostať, preto sa smejem 😀 ... no ale ked ty zajtra ovsené, tak ja asi tú ryžu konečne po sto rokoch pre malého navarím 😀 😉 .
@asma podla mna to je určite zúbkami. aj môj máva také noci niekedy, že je od polnoci hore každú hodinu... ty si ľahni kedykoľvek, ked ona zaspí, aj cez deň, musíš sa "trochu" šetriť...
@asma aj my mávame také noci a myslím že je to zúbkami a nechcela ani papať ☹ , ono to je únavné asi pre každú maminu ale aj pre drobcov malá je potom nespokojná a nevie čo zo sebou, ale tým že si tehu to máš omnoho vyčerpávajúcejšie, ozaj by si mala spať kedykoľvek keď sa dá aj počas dňa......
dnes som malej skúsila dať to kravské mlieko, no úspech žiadný - nechce ho vôbec piť, zavrie pusu a vybavené 🙂
ahojte pridavam sa do temy, mojej malej tiez ide uz osmy zubok a mame to podobne ako vy, do polnoci spinkame aj to musim dat vecer Viburcol cipok do zadku a potom mrnci kazdu hodinu a o piatej je vyspata...
Cely den nervozna, rucka v pusinke, vsetko zaslintane, no radost... A to nas caka este 12 zubkov...

Kočky poraďte, mala včera začala pokašľavať a aj kýcha nádchu zatiaľ nejako nemá ale podľa mňa sa spustí, teplotku v noci mala 37,8 po odrátaní.... čo jej môžem dať na ten kašeľ? Myslím, aby sa jej to nezhoršilo, dnes lekárku nemáme, jedine na pohotovosť do Žiliny ale to by sme museli cestovať, neviem posúdiť, či sa to môže zhoršiť až tak do zajtra.. inak dnešná noc brutál! Nič sme s mm nenaspali.. čo mala len mrnkala, plakala..
Najprv som si myslela, že ju bolia zúbky, kým nezačala pokašľavať.. :-/