Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@adelaida33 fíha vyzerá dobrý receptík asi odskúšam ale až keď bude Timča fit, teraz veru skúšať nič nové nejdem.. lebo chute nemá ani na to staré čo mala rada.. dokonca aj kašu večer odmieta a to je čo povedať.. :-/ chudiatko moje.. a to sa za ňou vždy až triasla.. a teraz spapá s chuťou akosi 3-4 lyžičky a už začne sa krútiť, mraštiť a pajediť, jednoducho odmieta.. 😒
ozaj kočky, volala som so svojim dr. čo mám na homeopatiku, tak ten mi namiesto hedelixu odporúčal sirup Stodal, hovoril, že Hedelix má slabé účinky a na podporu imunity oscillococcinum, tak sme Hedelix vymenili a uvidíme ako zaberie Stodal.. inak dnešná noc hotová katastrofa, ja chodím dnes ako hotová mrtvola.. po polnoci som spala cca 2hodky :-P
@mianc jasné, poskúšaj 😉 , ja vždy vymýšľam aj pre nás dospelých rôzne kombinácie 😕 😀 a mm k tomu spočiatku pristupoval síce s láskou ku mne, ale s opatrnosťou k novým chutiam 😝 😀 , no teraz, po pár rokoch sa už zakaždým teší, čo nové som v kuchyni "vystrojila" 😅 .
ani sa timke nečudujem 😒 , ja tiež veľmi nejedávam, keď som chorá... a ako jej je dnes - teplota, kašeľ, soplíky... ? verím, že aspoň o trochu lepšie...
@careamell kupujem v carrefoure, tescu alebo bille.
@adelaida33 našťastie teplotku už nemáme.. 🙂 to som veľmi rada.. to sme už včera nemali, ale ten kašeľ to je najväčšie peklo čo robí.. :-/ chudiatko tak chcelo v noci spať a vždy ako zaspinkala začala kašľať a už plakala čo nemohla zasa zaspať.. tak som len dokolečky malú na ruky hojdikala spievala, uložila spinkať ľahla do postele a za minútu znova.. čo už bola hore čo ju drhlo.. toto sme absolvovali od polnoci do 3h rána potom sa nám podarilo na nejaké 2 h zaspať a zasa bola hore.. ☹
@mianc ejha ☹ , a ten kašeľ má aký? suchý či vlhký???
@adelaida33 už vlhký.. tak vykašľávame.. soplík odsávame skoro stále.. co 2-3hodky
@mianc nie, to su antihstaminove kvapky na peroralne (ustne) uzivanie...utlmia kaslaci reflex, preto ich treba pouzivat z mierou. v noci v spanku a lehu sa pluca a priedusky viac prekrvuju a preto aj catejsie drazdi na kasel.
ja ich davam iba ked naozaj detom kasel brani v spanku, napr. ked sa mi budi kazdu hodinu a pol, dve a ma niekolkominutovy zachvat kasla....
@mianc vidíš, to je dobrá rada, aj ja som raz niečo také (antihistaminikum) brala pri neutíchajúcom kašli, čo som ani spať nemohla 😖
@mianc aj my užívame fenistil hlavne na noc lebo sa nám nejak nedarí bojovať s kašľom a soplíkmi, teploty už ustúpili no ten soplík je stále 😢 uvažujem že zájdem za lekárkou lebo nám to už trvá viac ako týždeň a noci ani nehovorím ja už nespím iba driemem v polosede, no mne je už zdravotne lepšie len keby sa polepšilo aj malému ☹
dievčatá aj vaše deturence kúšu ?, sáška pri prvej príležitosti každého pokúše..... a ešte sa chcem opýtať aké plienky používate mi sme mali doteraz pampers activ ale začala mať z ních také červené flaky, kúpila som dm plienky ale zdajú sa mi málo kvalitné keď je trocha počuraná robia sa také guče ☹
@angela1 kúšu veru 🙂 ja som si to všimla dva dni dozadu..som ho mala na rukách a tak mi zahryzol do ramena..že som až skoro obelela..tak to zabolelo...xi a plienky používam pampers activ, zaťiaľ nebol problém..vydržia najdlhšie zo všetkých...som skúsila aj tie oranžové pampersky, ale prečúral ich - tie málo vydržia veľmi..ale ked má z activiek červené fľaky tak ich fakt skús zmeniť..DM ácke som ešte nemala... Huggies sme mali - dalo sa..ale nevydržali až tak dlho ako pampersky... 😉
@angela1 môj tiež hryzie, ale nie často a iba mňa - do brady 😅 . my tiež používame pampersky zelené (alebo biele na začiatku pár mesiacov). no dostali sme raz aj tie oranžové, tak to sme mali pišanicu stále všade inde, len nie v plienke 😖 , a tiež happy bella sme vyskúšali, tiež nám ich darovali, ale tie sa mi zdali hrozne tvrdé a hrubé, akoby tam mal celý bal papiera 😲 . o huggies som počula, že mnohým deťom vyvolávajú alergické reakcie, tak tie radšej ani neskúšajte, a vraj sú tiež také gučavé a tvrdé, ked navlhnú 😝 . a aj ja som počula o tých plienkach z lidlu, čo ti @amiiia spomína, že su celkom fajn, no nemala som ich... teda nie ja, ale malý 😀
@sirinka
@amiiia s tým kúsaním počas dňa ju už vôbec nedávam do postielky, postaví sa chytí sa špricli a začne bobríkovať 🙂 no hrúza st. dcéra mi to nerobila (teda aspoň si nepamätám) a keď ma kusne máte pravdu ozaj to dosť bolí
tie oranžové som skúšala pekne voňajú ale inak nič moc, ale vyskúšam aj tie z lidla keď ich kamošky chvália možno budú dobré.... 🙂
@adelaida33 biele pamperský sme ešte nemali tak asi vyskúšam aj tie , a happy sme dostali aj mi a ako hovoríš tiež som mala pocit že má medzi nožičkami celý bal 😀
@angela1 my na noc dávame pampers activ, a cez deň huggies, dostali sme kopec darom tak míňame, ale guče sa nám nerobia.. ako spomínala .. @adelaida33 Ale ako si spomínam, tak 2-3 vo veľkosti neboli bohviečo, ale 4 huggies je už dobrá, a negučavi sa.. a alegriu sme na ne nemali a to dávame rybaciu masť len na noc, keď sa neprebaľujeme tak často, mali sme bella, tie neboli boviečo, a tie z lídla sa dali ale to sa mi už aj tie huggiesky zdajú také a ak nie lepšie, ťažko každému vyhovuje niečo iné.. a asi aj vo veľkostiach robia rozdiely, tak čo platilo v malých číslach už vo väčších nemusí.. ak máš odkiaľ, skús si pár požičať, alebo len vymeniť, ak máš s kým... a porovnaš
@amiiia
@angela1
@adelaida33 uf to janka hryzie hocikde, kde jej pride, mna aj sestry...do noh, do ruky, do tvare....je ako z divych vajec...

@adelaida33
Kde tie ryby kupuješ? Normálne v Tescu alebo kde? 🙂
Prešla som si ďalšiu kapitolu v ,,múdrej knihe" Návodu pre baby a je tam, že deti môžu už pomleté semienka, ktoré sa môžu pridať do kaší a to slnečnicové a tekvicové 🙂 A že už deťom možno podávať jedlo v podobe ,,finger food", podporuje to vývin jemnej motoriky, vývin reči s právnej výslovnosti 🙂 ...
Ako nové môžu deti od 10. mesiaca:obilniny: amarant, raž, špalda, bulgur
zelenina: čínska kapusta, fenikel, špargla, cesnak, rukola
ovocie: maliny, černice, papaja, mango, ananás
A nakonci 12. mesiaca aj tofu 🙂 To som vybrala len niečo, čo som objavila ako nové, čo sme neskúsili, tak keď tak, môžte zas ,,obohatiť" jedálniček drobca 🙂