Termín pôrodu marec 2011
Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?
@mianc neskusala,nastastie nie casto ma tieto stavy.ja si myslim,ze je to prave mliekom,a tou chutou,nie flasou,lebo ona otvori usta na flasu ,ale ked pride na to ze jej stade tecie mlieko,tak ho vypluje.a vacsinou to robi predvecerom,poobede,rano je ok.a celkovo co sa tyka tekutin,tak ked nema naladu,mozem do nej pchat co len chcem,nebude pit.a poharov mame od vymyslu sveta doma 😀
@mailinka Pije Bebu...a presne také príznaky máme ako si opísala...tiež otvorí ústa a ked mu stade začne tiecť mlieko tak zavrie ústa...rozhadzuje rúčkami...som nechápala, lebo to prišlo tak zrazu a to som myslela že mlieko má zo všetkého najradšej....tak uvidíme či je to tými zúbkami, alebo ozaj nechuť k mlieku 😉
@mailinka a inak ja som pred dvoma týždnami mu zmenila mlieko na DM ácke - babylove..pil ho týžden, v pohode, nebol problém a potom prišlo toto..tak som zase kúpila Bebu, lebo som myslela že mu to druhé chuťovo nesedí, čo mi prišlo čudné, že až po týždni...no ale ani Bebu nechcel...tak teraz máme zase Bebu...jáááj už som z toho jeleň 😀
@amiiia presane ako keby si o mojej malej pisala,a takisto to prislo z nicoho nic.mlieko bolo u nas stale number one a zrazu ho vypluva,no a ked vylievam to drahe mlieko do vylevky tak ma ide porazit....a preco si zmenila mlieko?my pijeme nutrilon a minule som skusila Hami,take som doma mala,ale ako ty pises,vypluvala aj to.
@siss_sz xixi.. tak ja teraz neviem.. 😅 😅 😅 😅 ale našla som toto: http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1574/pr...
tak baby od včera večera je saška ako vymenená jeduje sa a mrnčí takmer bez prestávky ☹ som zvedavá aká bude noc, doteraz bola istota že keď nechce cez deň spať tak vonku na prechádzke zaspala určite ale dnes sme sa 3 h. vkuse prechádzali a zaspala na 10 m. 😠 , kamoška bola s nami a jej malý 1,5 r. začal asi zo spolupatričnosti plakať tiež 😝 no uuplne podarená prechádzka.....
Boli sme inak dnes na nefrologii a napadlo ma sa spýtať lekárky na sťahovanie predkožky. Čítala som, že do dvoch rokov sa to nesmie, ale aj také, že pomaly treba začať. Tak som bola z toho jeleň a radšej som sa opýtala, no a lekárka povedala, že sa to nesmie, ani pri kúpaní, ako sa niekde píše, že treba do tých dvoch rokov počkať.
S malou to bolo bez problémov, ale s pindíkom je viac roboty 🙂
@adelaida33 cooo? aj moj dnes vracal.. muz tvrdi, ze sme ho prejedli, ale nezdalo sa mi, ze by nejak vela papal.. aj z MM mi hodil šabľu ☹
potom mi volala kamoska, co tu bola s malou pred dvoma dnami, ze jej mala ma nejakeh bacila, ze ma hnacky a teploty (a asi si myslela, ze to chytila od naho..ale teraz sa ja bojim, ci to on nechytil od nej...lebo vraj z toho aj vracaju deticky)
no..toto oteplenie (a zajtra ochladenie) asi nebude len tak bez nasledkov... :-// alebo preco su tie deticky take choreee
a my bysme mali ist zajtra prvy raz plavat... tak som zedava, ci vobec sa tam dostaneme, ci nebude maly chhory, ci to ozaj bolo "len tak"...
no a umrncany je aj nas..a uz sa tak "jeduje", uz sa musim ja hrat, ako on chce a nie ako doteraz😀 😀 bud mrnci, alebo sa jeduje... deti jedny... nejak skoro to na nich ide 😀
@mailinka Vymenila som ho preto, lebo používam aj kaše z DM a padlo mi do oka to mlieko a kedže veľa mamičiek čo sme sa bavili ho používa a boli s ním spokojné tak som ho skúsila (financie zohrali rolu tiež - je o polovicu lacnejšie) tak som si povedala, že ho vyskúšam...ako som písala keď som mu ho prvý krát dala...vypil ho v pohode...žiadna reakcia..pil ho týždeň...tak som bola rozhodnutá...že ho začnem kupovať..keďže z neho nevracal, pil ho atd. a navyše už mal pomaly 10. mesiacov..niektoré baby už dávajú v tom veku aj kravské...tak to sú asi také hlavné dôvody...no ale teraz "pije" zase Bebu...ale už viem že tá nechuť k pitiu nebola tou zmenou chuťe 😒 uvidíme ako bude ďalej...lebo aj keď sa mlieko dá nahradiť, predsa len netreba rozmýšľať nad večerou, je to pohodlnejšie... 😉
@careamell fuuuha, ja som na to akurát niektorý deň myslela...lebo mne Dr. zas kázala už síce dávnejšie, aj na to zabúdam a nejak mu pindíka ani nekontroluje v poradni...som sa minule aj na to zabudla spýtať...aj som mala výčitky, že mu to nerobím po kúpeli..pretože je už vždy potom chaos..čím skôr utrieť a obliecť a tak nejak na to zabúdam...ale teraz neviem teda,,,trochu si ma ukľudnila 😉
@siss_sz preeeeeesne.... môj malý tiež...začal vnímať intenzívne keď nie som pri ňom.. svokre, ktorá ho "rada ukazuje" kamarátkam dnes tak reval keď ho zobrala k jej susede, že sa museli vrátiť za mnou ... tak hovorím musíte chodiť častejšie k nám aby Vás lepšie poznal 😀 lebo ona chodí len na oslavy a keď tam ideme my, pritom býva o tri ulice ďalej...hm a rozmaznaný, a len u maminky a bla bla ... 😉
@siss_sz Nemáme všetky jedno a to isté dieťa? 🙂 Je vidieť, ako nám tie deti rastú, ako sa vyvíjajú...
My sme tiež boli také dobré bábo a teraz, zoberiem mu dačo s čím sa hrá a už je hukot, alebo maminka-maminka, tak sa túli, akoby ma nikdy nevidel 🙂 Asi som opísala presne to isté, ako ty, že 🙂 ...
@careamell tak je to asi všade teraz rovnako... 😉 a ked mu niečo zoberieš, začne plakať - u nás je to taky tak...len sa potom neskôr k tomu vráti a opakuje sa to... potom celý deň len no no no to nesmieš, tamto nesmieš..ale treba byť zásadový..pri väčšom som to trochu pokazila a stých zákazov som niekedy upustila - čo nebolo dobre..to vidím teraz...tak pri malom to chcem zmeniť..ked poviem NIE tak NIE... 😉
@careamell ahoj, aj naša malá je také usmiate slniečko, neplače takmer vôbec (pokiaľ nieje chorá, keď mala 6 chorobu tak si aj poplakala), ale teraz no neviem dúfam že sú to zúbky, ale moc ani nemá kedy plakať som s nou celé dni sama takže sa snažím s ňou neustále baviť a hrať, metódu vyplakania neuznávam vôbec, keďže ten čas kedy nás potrebujú rýchlo pominie a myslím si že cca do 6r. je asi najkrajšie obdobie s bábom kedy sú tu len pre nás 🙂 a keď začne detská a neskôr normálna puberta tak už sme tak či onak na druhej kolaj ☹ , takže si ju teraz pokiaľ sa dá veľmi užívame 🙂
@siss_sz ahoj, no dúfam, že im nič nebude, že to bola len zhoda náhod... môj inak včera grcol tiež moje MM 😕 , ale bolo to fakt len trošku - minimláčka (a viac sa to neopakovalo), ozaj akoby sa prejedol, resp. prepil MM, lebo polhodinu predtým jedol normálne, aj bežné množstvo, tak som sa aj čudovala, že chce MM.
inak toto šišipočasie dáva zabrať mnohým, nielen deťom 😒 , ale ozaj má už teraz začať poriadna zima a budú aj riadne mínusy, brrr. daj potom vedieť, aká bola prvá hodina plávania a ako sa to Dankovi videlo 😉 , my sme ešte neboli a chystáme sa na plávanie najskôr až na jar-leto.
@amiiia tak snad toto divne obdobie prejde mliecko bude zase oblubeny napoj nasich deturenies 🙂 . nam konecne vysiel treti zubok a to prava horna dvojka.tie jednotky su nejake zaseknute v tych dasienkach a nie a nie sa prerezat 😒
Ak sa smiem opytat odkedy ste na UM a z ktoreho vracal?
@mailinka no ved presne s tými zúbkami, to nie je sranda 😉 na umelom mlieku je od dvoch mesiacov...ja som mala štátnice, stresy jedno z druhým, tak mi odišlo postupne mlieko aj ked som ho tie dva mesiace mala dosť 😒 ma to mrzelo, ale chodila som po skúškach,zo začiatku sme ho nosili zo sebou ako sa narodil, ale potom toho už bolo viac než dosť.... a vracal z Beby - po dvakrát..vtedy ked začala tá nechuť...na tretí deň už prišlo to, čo sme písali, že ked zbadal že mu tečie z flašky mlieko, odsunul ju preč a ako sa mu to mlieko dostalo do úst, tak ho akoby naplo ... 😒 dnes ráno vypil..ale to bol v polospánku, som sa tešila..uvidíme večer..u Vás to odmietanie trvá?
@adelaida33 no, uz negrckal, dnes je uplne v pohode a po tom bazeniku ma neskutocny apetit🙂 a aj dlho spi..chi..
a strasne sa mu pacilo... stale sa len clapkal a híkal a tesil sa a smial..až všetky maminy sa na nom smiali 😀 aj ta predcvicovatelka... a ze ked budeme doma cvicit ten signal (oblievanie poharikom tak, aby nevidel poharik a pokyn "á šup"), tak ze ich dobehneme a mozme sa potom s nimi ponarat (lebo nadruhom kurze sa uz ponára,na prvom len oblievajú..a az na konci sa ponoria)
tak som strasne rada, lebo sa mu velmi pacilo...a aj mne🙂
@amiiia no vidim,ze mame velmi podobne osudy 😀 a velmi podobne deti 😝 .u nas vcera vecer nechcela mlieko,ale je mozne ,ze nebola este uplne hladna .potom skom skusila za hodinu a vypila,sice nie celu davku,ale aspon daco,rano v pohode vypila,ale to prespala celu noc a zobudila sa az rano o 7:00(co sa zvykne budit okolo 4.00),a este na obed som jej raz dala,lebo sa mi zdalo,ze je aj hladna aj unavena a na zjedenie obeda uz nebol cas a vypila aj vtedy,takze u nas celkom ok teraz.mozno vecer zastrajkuje zas 😠 .ale som rada,ze nam konecne po vyse mesiaci vysiel dalsi zubok.aby mi nebolo luto,ze som s dvoma predchadzajucimi detmi nemala ziadny problem,tak teraz si to uzijem.ale na druhej strane su aj horsie stavy,my aspon nemame take uplakane stavy,takze,este sme na tom celkom dobre.
kočky, neviem ako u vás, ale u nás začala fujavica a metelica takmer pred hodinou, brrr, len sme tak domov s malým bežali 😅 , strašný vietor a husté snehové vločky (vyďobávajúce oči) 😨 .
@siss_sz fíha, no super, tak vam to prospelo obom v každom ohľade 🙂 , paráda 😉 .

@amiiia aha uz vidim 🙂 ja som vyskusala aj vymenit mlieko a vysledok ten isty ,flasu zobrala a ked prisla na to ze z nej tecie mlieko tak ju odhodila prec a ked som sa s nou co i len priblizila,tak rozhadzovala ruckami a rozculila som ju,ze som hned utekala od nej prec 😀