icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

angela1
13. jan 2012

@adelaida33 oooo tie vločky by sme aj my chceli 🙂

adelaida33
13. jan 2012

@angela1 ale ti poviem, že vonkoncom nie sú romanticky-zimné 🙂 , boli ako z hororu Vtáky, tak mi oči šli vyďobať, čo som s kočíkom proti vetru bežala domov 😀 .

angela1
13. jan 2012

@adelaida33 tak u nás dážď a blato ale aj vietor, no snáď tu tiež aspoň raz nasneží, nech sáška uvidí sneh... 🙂

dnes som išla do poradne a nevedela som ako mám otočiť kočík hnusne fúkalo 😠

zuzulietka
13. jan 2012

ahojte maminky...je tu volaka maminka z ruzinova co by isla kocikovat 🙂 to by bolo super keby sa nasla volaka tiez co ma babo v " marcovcatko" 😝

ladytt
13. jan 2012

Aj my sme boli včera po dlhej dobe plávať a veru môžeme aj my začať od začiatku, normálne sa vodičky zas začal báť a nevedel, prečo ho potápam, tak z ponárania s pustením sme znovu pri poháriku 😒
Inak neviem, čo sa to deje, ale môj drobec posledné dva dni ani na krok odomňa .... stále sa pýta na ruky a dnes keď sme ho chvíľu nechali svokre, keď ma zbadal, tak sa rozbehol za mnou s plačom, ale celý čas, čo sme boli preč tak v pohode...nechápem.... a inak sme sa vrátili k mliečkovej strave= všetko ostatné odmieta, pár lyžičiek a dosť ......

@adelaida33 Aj u nás bola taká fujavica 🙂

careamell
13. jan 2012

@ladytt My ideme teraz na víkend do Tatier a tiež plánujeme plávanie, hoci nie detské, ale majú v hoteli aj bazénik s teplou vodou 🙂 Ja sa veľmi teším, konečne vypadnem po roku z domu, nemusím stále behať ako prepelica a upratovať, prať, variť 😝 Tak sa trocha vysaunujem, zrelaxujem, ak mm postráži deti a v pondelok hor sa zas do práce.
Inak som malému kúpila také špeci koliesko na plávanie http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/3159/pr..., tak sa teším, ako sa mu v ňom bude plávať 🙂

angela1
13. jan 2012

my síce plávať nechodíme, ale keď bola pred cca 2 mesiacmi sáška chorá tak v rámci bleskovky sme ju začali sprchovať lebo vo vani sa veľmi rada dlho člapotala a jašila, a od vtedy ako by uťalo nechce si vo vani ľahnúť s čím pred tým nemala najmenši problém ☹ , tak sme dobrovolne na silu ostali pri sprchovaní

tinav
13. jan 2012

@angela1 my sa iba sprchujeme sem tam ideme do vaničky ale potom je kúpeľňa celá mokrá 😀 😀 , manžel ho berie do sprchy to zbožňuje a tak počas dňa stále chodí do kúpeľne k sprche a ukazuje mi prstom že tam chce ísť zlatúšik môj

siss_sz
13. jan 2012

@ladytt aj na tom nasom kurze (co uz deticky absolvovali jeden kurz) to vyzeralo, ze pozabudali o uz (neviem, ci mali prestavku medz jednotlivymi kurzami, alebo co...) a skoro vsetky sa napili..neplakali sice, ale "nebolo to ono"... tak to je asi normalne, neboj, nabehnete zasa 😉
a co sa tyka toho, ze chce byt stale u teba... ja chodim pravidelne raz tyzdenne na brigadu a maleho nechavam nasim... pri nich si ani nespomenie na mna...vraj vobec nemrnci, ale ked savratim, tak sa nemozem ani najest, mrnká a stale len ku mne a ku mne... uz som to tu tusim spominala..nasi potom, ze je rozmaznany pri mne😀 takze to maju asi stale to obdobie 😉
no ale ked ti aj jedlo odmieta, tak nejdu mu zubky? mojmu nechutilo, ked mu isli zuby...

careamell
13. jan 2012

@siss_sz Už nekojíš tak často, keď aj odísť môžeš na dlhšie? Ja môžem tak najviac na dve hodiny, on by bez môjho mliečka nevydržal 😝

ladytt
13. jan 2012

@careamell Joooj tak to vám bude fajne 🙂 riadne si to tam užite a načerpajte energie, potom napíš ako bolo.
@siss_sz Presne tak aj my neplakal, ale veľmi sa mu nepáčilo, že ho idem potápať. Inštruktorka vravela, že to tak býva. Hádam to zas bude ok. Aj náš je vraj taký "rozmaznaný", tak to asi bude vážne nejaké obdobie divné 🙂 Tiež som rozmýšlala, či to nie sú zuby, ale vždy keď je mrzutý a tak, prisudzujem to zubom a už od októbra žiadny nepribudol a do úst ma nechce pustiť, tak uvidíme, ak vykukne 🙂

mis_ka
13. jan 2012

@zuzulietka z ruzinova nie, ale z noveho mesta. do ruzinova to mam vsak na peso, kde presne byvas? ja chodim napr. na strkovec kocikovat

asma
14. jan 2012

ahojte dievcata dnes je taky horsi den a mam pocit ze len co si lahnem tak mala je hore, tak som to vzdala a sedim tu... zajtra nas caka rodinna oslava asi 30ludi, kazdy bude malu natahovat, tajne jej pchapt nieco do ust uz teraz ma ide porazit ked si na to spomeniem a nemam ani sajnu ako vyriesime spanie poobede lebo pri tom hluku neviem neviem a ani miesto tam neni a vonku ju spat nemôzem nechat... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ☹

siss_sz
14. jan 2012

@careamell no ja som dopredu vedela, ze budem odchadzat, tak som mu uz po jedle nedavala cucu... aj preto, aby papkal, aby mi necakal, ze nemusi jest, lebo vzdy bude cucu...mozno by to tak nebolo, ale ja som si to tak myslela... a chceme to druhe, menzes nikde..tak som to tiez chcela uponahlit... takze kojim len vecer, rano a v noci... 😅

adelaida33
14. jan 2012

@asma tak to ti teda nezavidim a priam s tebou súcitím, ja som antiveľkorodinno-oslavovací typ, takže mňa by už len z tejto predstavy šmyklo o zem 😖 . Prajem vela síl, predýchavaj a nejako tie všepchajúce ruky ustráž 🙄 . držkajte sa aj s bublinkou 😉 .

adelaida33
14. jan 2012

@siss_sz vidíš, som sa ťa chcela spýtať, ako ti s Dankom funguje denný a nočný spánok, teda aspon približne..., myslim, odkedy si skušala tu metodu pravidelneho ukladania, a tiež odkedy štvornozkuje, či už zaspáva vždy sám... atď., aké sú tvoje skúsenosti. dikes 😉 .

zuzulietka
14. jan 2012

@mis_ka ahoj...aj ja chodim okolo strkovca...byvam inak tam kde je kulturak

amiiia
14. jan 2012

@adelaida33 my už štvornožkujeme..cca taký týždeň..takže myslím čochvíľa začne aj Martinko 😉

siss_sz
14. jan 2012

@adelaida33 no takze moja metoda prestala fungovat.lebo ledva sa to naucil, este to nemal zžité...a prisli vianoce a vela casu sme travili v autosedacke, v kociku a podobne... takze ked som ho chcela zase cez den uspat "starou metodou", zasa dlho plakat...tak som si povedala, ze robit to znovu od zaciatku uz nebudem...
co mi ale kniha zatial pomohla, ze ho davam spat unaveneho a nie "na cas" - velakrat som si ja vsugerovala, ze UZ JE UNAVENY...a on vskutocnosti nebol..takze mi uspavanie trvalo strasne dlho... a este som redukovala tie tri spanky na dva..lebo vecer nechcel dlho spavat..ale to uz som spominala...
takze teraz spime: okolo 10-11hod asi pol hodinku v postielke (ssposobom, aky len napadne - na rukach, hladkanim, moj muz ho unavi pri telke..takze cele zle v podstate😀 ) o 14,00 v kociku--to je vzdy vonku (odstavim na dvore a spi aj 2hodiny) a potom vecer 19,30 - pri kojeni😀
ale sa to ovela zlepsilo, to jeho zaspavanie, veru...
astvornozkuje od 13.12. teda asi mesiac...

adelaida33
14. jan 2012

@siss_sz Ok, dík, takze zatial uspavas aj ty postarom... 😝 . U nas je to velmi podobne. Inak, to 4nožkovanie som asi zle štylizovala, myslela som to tak, či to, že začal 4nožkovať, malo vplyv na jeho samostatne zaspávanie... Inak, sranda, že začal loziť rovno na "bosorky" - Luciu 😀 .

siss_sz
14. jan 2012

@adelaida33 preco, to sa niekde pise, ze by to malo mat vplyv? ci ako si to myslela? 😅

adelaida33
14. jan 2012

@siss_sz detičky vraj zvyknú "trochu" loziť po postieľke hore-dolu miesto zaspávania 😅

siss_sz
14. jan 2012

@adelaida33 tak odkedy stoji, tak uz v tej postielke "lozi" ... ono v podstate - tam sa prvykrat postavil...jak sme ho tam nechali chudacika plakat... takze na nieco to bolo dobre..dovtedy sme ho ani neskusali postavit k nabytku, ci sa vobec udrzi..a on zrazu sam stal 😅

mis_ka
14. jan 2012

@adelaida33 no u nas skoncilo dobre zaspavanie odkedy vie mlady pan stat, postavi sa v postielke a hotovo :D

amiiia
14. jan 2012

@mis_ka 😀 u nás tiež tak...

mis_ka
14. jan 2012

@zuzulietka tak to sa tam mozeme niekedy vidiet 🙂

asma
14. jan 2012

tak dievčata dnesnu oslavu sme zvladli, mala uz pekne spinka v postielke, dokonca sa mi podarilo uchranit ju tak ju az tak hrozne nenapchali, sice kusok nejakej čokolady jej napchali do ust ale potom som striehla ako pes xiixixi dokonca v tom hluku aj zaspala asi bola fakt unavena cely cas behala za dalsimi troma detmi xiixix

zuzulietka
15. jan 2012

@mis_ka no sak mozno sme sa aj uz videli 🙂...sak ak by si chcela by sme mohli ist aj spolu kocikovat....a uvidime jak si padneme do oka 🙂))) he he daj vediet...ja som tam bola aj dneskaj na strkovci..a som potom bola nakupit v bille ale taka zima bola ze som isla het domov

amiiia
15. jan 2012

@ladytt
@adelaida33
@siss_sz
@tinav baby sťahujete drobcom tú predkožku na pinďíku...či nie? sa to tu minule spomínalo, ale žiadne komenty k tomu neboli...ako ste s týmto na tom? 😒

ladytt
15. jan 2012

@amiiia Ja som si to dala zisťovať u jedného uznávaného MUDr. v Olomovci a vraj sa to vôbec nemá. Mám jeden odborný článok k tomu, ak by si chcela. Aj s tým, čo odporúča a čo nie.