icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mailinka
23. jan 2012

@amiiia presne tak,cielene este nevie priradit dane slovo k osobe alebo k veci,ale aby som neukratila mm,,tak aj tata povie 😀 a tiez vie kde je tik-tak, ziza,saso -aka velika bude sa jej zatial asi len 1x podarilo.ale zato u mna ten kasel boduje 😀 .a zacala napodobnovat svoju sestricku ked sa hra s konikmi,vezme si ho do rucky a chodi s nim po podlahe a jasne ze robi hav,hav 😀

ivi163
23. jan 2012

@careamell ahoj, prosim ta cestovinky co davas malemu mixujes , alebo davas kusky? diky. Dnes som skusila mozzarellu na ranajky a babulke chutilo 😉

careamell
23. jan 2012

@ivi163 No, ja som dnes dala malému mozzarelu na raňajky len tak s grahamovým rožkom a nechcel to. 😝 Cestoviny som kúpila špagety ( len tie mali celozrnné), uvarila som ich a pokrájala na menšie, aby sa zmestili na mini lyžičku.

amiiia
23. jan 2012

@mailinka a Adamko dnes som mu ukázala ako smrdí plienka a tak zlato zafuňel s noštekom 😀 inak je to zaujímavé...lebo nie vždy ukáže to čo vie keď sa ho na to pýtam...to musí byť v kľude...a zas nechcem aby bol ako cvičená opička 😉 ....len je to taký dobý pocit, ked vidím, že rozumie čo mu hovorím...jaj a keď papá nedaj bože aby niekto povedal NIE..začne vrtieť hlavou akože nie nie a tým pádom sme dojedli 😀

tinav
23. jan 2012

@amiiia aj my vrtíme hlavou keď niečo nechceme hlavne jedlo ☹

amiiia
23. jan 2012

@tinav veď to je to a potom to upratovanie keď mi vyrazí z ruky lyžičku s jedlom 😀

asma
23. jan 2012

tak babulky malinka uz spinka ako anjelik... Mam taku otazocku aj vase deti si trhaju vlasky? mala ked zaspava tak si ich tak silno trha az si otaca hlavicku.. je to normalne?? ☹ ☹
a ešte jednu? tiež ste niekedy také unavené a nazúrené? ked pride mm z roboty aký je narobený a ide si oddichnut lebo ved makal 8 hodin 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 tak ma ide rozhodiť,, ja makám 24h a som stale čulá čerstvá a nachystaná behať za malinkou...

Inak v tomto období súúúúúúúúúú detičky uplneeeeeeee že úžasneeee, sice každú chvilku nespime lebo zuby, zuby, zuby, nalady a zuby ale už sa smejeme a hrajeme a válame je to užasneeeeeeeeeeeee... 😀 😀 😀 😀 😀

mailinka
23. jan 2012

@amiiia @asma su uzasne tie nase deturence,clovek sa obcas nevie vynadivat na ne a velakrat sa prichytim ako sa usmievam pri tom ako ju pozorujem.len viem,ze toto pekne obdobie prejde a pride aj to neoblubene vzdorovite,papulnate 😠 a vtedy si spomenieme na zlate casy ked sa len usmievali,blabotali a nevedeli rozpravat. 😅

amiiia
23. jan 2012

@asma s tými vláskami neviem, moj to nerobí 😒 možno má malá teraz takú mániu alebo môže byť že to má aj taký rituál pred spaním 😉 a s tým mm je to v prevažnej väčšine asi všade tak bohužial...aj u nás dosť často, tak si z toho nič nerob.... 😉 aj moj mm príde večer domou, chcel by mať usmievavú manželku, ale to sa proste stále nedá....a ešte že čo som nervozna, čo som TAKÉ robila ty kokos ako vtedy mám dosť 😠 ...hovorím skús byť doma celý deň tak ako ja, deň čo deň, rob dookola tie isté veci, nerieš nič "len" deti a tiež sa Ťa opýtam to isté 😝 ja neviem chlapi sú nejak divne nastavený ako z nejakej inej galaxie (česť výnimkám) ....

mailinka
23. jan 2012

@amiiia trefa do cierneho 😵 a ti muzi si potom myslia,ze ake maju doma xantypy 😀

gabika783
23. jan 2012

@dadka1010 a smiem sa spýtať.. koľko asi reve v noci (časovo).. a aký je to plač?.. bolestivý?..

gabika783
23. jan 2012

@dadka1010 Dadka pýtam sa ťa na to preto lebo narážam na očkovanie. Veľa detí sa začne budiť po očkovaní s neutíšiteľným plačom aj 2 až 6 týždňov po očkovaní. Čítala som mnoho príbehov mamičiek, a je tam jeden a ten istý príznak. Nočný plač. Ak už nebudeš s malým vládať.. ja by som skúsila nejaký detox od toho veľkého množstva hlinníka, ktorý dostal vo vakcíne.

gabika783
23. jan 2012

a ešte k tomu očkovaniu baby. Je to obchod so strachom. Pokiaľ neviete odborné informácie tak Vás každý vystraší. Pokiaľ máte fakty v rukáve.. tak Vám môžu rozprávať story ktoré nie sú podložené.
Napr. tu je jeden fakt, ktorý som si overila.
Čo obsahuje (mimo iné fajnovoty) Hexa:
- Hydroxid hlinitý (Al(OH)3) - 0,5 miligramu Al
Prevenar:
- fosforečnan hlinitý (0,125 mg hliníka).

a teraz DÚ: koľko hlinníka je v norme v tele dieťaťa aby sa tento toxický guláš neuložil v mozgu našich detí.
Ja som si odpoveď už našla a od vtedy nedávam očkovať. A môže mi niekto rozprávať rozprávky na dobrú noc. Fakty sú fakty. A keď ani tie nezaberajú.. tak už potom neviem. 😵

siss_sz
24. jan 2012

@gabika783 ked sa do tela dostávajú ako zlúčeniny, nie sú tam ako PRVKY (GEDA čISTý HLINíK)...to su tiez fakty... 😉

slniecko103
24. jan 2012

@asma aj nas maly si taha vlasky ked zaspava :D

mailinka
24. jan 2012

baby,pouzivate niektora huggies premium?ja som ich po dlhej dobe kupila a zda sa mi,ze su nejake ine ako boli predtym.Alebo je aj tych premium viac druhov?

gm
24. jan 2012

@mailinka Aj naša Linda to robí. Ked sme boli u svokrovcov ešte počas Vianoc, svokor si musí často odkašlať a malá ho začala napodobňovať a ešte sa aj tak potmehúcky zasmeje. 🙂 A napodobní aj Vrrrrrrrrr. Jasné že to R nie je také ako by malo,ale napodobňuje. Minule som sa musela smiať. Dala som ju na nočník a ked som počula že ciká ukobila som bravooo a zatlieskala som. Hned nato som išla ja čúrať a ked som cikala, Linda sa na mňa uškrnula a tiež mi zatlieskala /akože :Mami bravóo, cikáš na WCku/ Jaaaj, koľko radostí nám robia tie naše detúrence...kto nezažije, nepochopí! 🙂

gm
24. jan 2012

A už rozpráva mama, papo /to neviem či chce povedať tato alebo pápa ☹ , tati, a mambo - to fakt neviem čo môže byť. Ale začínam mať pocit, že to je dudka 😀

mailinka
24. jan 2012

@gm sikovne su tie nase deturence 😵

asma
24. jan 2012

@mailinka ahoj aj ja som ich kupila a su fajn ale musia mat to označenie že 12h... ja som isla na hotove do tesca na pampersky tam mali akciu ale vraj ich ani nedostali tak som skusila tieto a su fajn a vyrzia od 8h večer do 4 rana bez prečurania takze pohoda...

Inak moja mala nonstop loga čaj aj v noci si drzi flasu a niekedy tak zaspi naspat je to ok xiixix aj 1l za den...
Inak ja si kupujem čaj šipky a ibištek velmi lahodny aj v takom tom chripkovom obdobi je v nom vela C, myslite ze ho môzem aj malej??

mailinka
24. jan 2012

@asma no ved aj ja som isla ako na hotove do tesca na pampersky,ale uz mali len 4+ .tak som zobrala tieto huggies,sice maju 12 hod napisane,ale nepacia sa mi az tak,navyse mala mi ich prekaka(ach tie zuby )a su jej este trosku velke,normalne sa mi suchy zips prekryva a zdaju sa mi take papierove viac,ked sme ich mali uz davnejsie predtym, tak boli take male obrazky po celej plienke a teraz je jeden macko pu vpredu a vzadu bud somarik alebo tigrik.tak preto neviem ci som mala taketo iste a len sa zmenili alebo su este aj nejake ine.nepoznam ich dobre,nakolko vacsinou kupujeme len pampers.
ale teraz som nasla na nete toto
http://www.zlacnene.sk/detail/huggies-premium-g...
http://www.google.sk/imgres?q=huggies+premium&h...
ja mam tie druhe.

careamell
24. jan 2012

Ahojte, tak pre inšpiráciu píšem nejaký receptík:
Karfil+brokolica s omáčkou a naturálna ryža
Karfiol s brokolicou som uvarila. Sojové mlieko som dala zovrieť a pridala špaldovú múku, miešať až do zhustnutia. Naturálnu ryžu som normálne uvarila. Malému strašne chutilo, prišla som na to, že už mi pomixované nechce, len kúsky. Inak to sojove mlieko som si robila doma sama 🙂 Roboty ako na kostole s tým, už si radšej kúpim 😝

gm
24. jan 2012

@asma Naša malá, ked je nernózna alebo proste sa jej čosi nepáči, chytá si zo zadu ušká a zároveň vlásky ktoré si trhá.Neviem čo to má, možno taký zlozvyk alebo ako by som to nazvala. Ale toto robí už dosť dlho, ..vlastne od kedy je pohyblivá.. 😖 Nejako to neriešim. Mala by som?

siss_sz
24. jan 2012

baby, vie niekto o niekom, komu natahovali - chlapcom - nasilu doktori tu predkozku? kamoskin maly ma nieco pod predkozkou, nejake biele "uzliky" a dr. povedala, ze budu musiet ist urologovi... ze co, ako to ti mali zvladaju...
neviete?
diky

lisjanka
24. jan 2012

@careamell a s cícerom nejaký receptík by si nedala?? 😉 chcela by som jej ho urobiť nerobila som to ešte nikdy...Ďakujem

careamell
24. jan 2012

@lisjanka Z cíceru som naposledy robila super polievku, po ochutení sme ju jedli všetci. Na troške oleja osmažíme cibulku, nastrúhanú mrkvu a zemiaky ( stačia dva malé).Zalejeme vodou, aby bola zelenina ponorená, pridáme cícer, koriander a rascu. Prikryjeme a varíme do zmäknutia. Malinkej pomixuj, alebo popuč.
Ten cícer treba samozrejme vopred namočiť. 🙂

amiiia
24. jan 2012

@careamell a neskúšiš ten cícer z konzervy Bonduellky? je to bez roboty 😉

careamell
24. jan 2012

@amiiia Jasné, vyskúšam aj ten, len mám ešte otvorený sáčok toho normálneho, tak nech to domíňam. Aj tak s tým roboty moc neni, ja to večer hodím do misky, nalejem vodu a ráno varím. 🙂

mailinka
24. jan 2012

@amiiia a ten konzervovovy das hned varit?

amiiia
25. jan 2012

@mailinka nie ten som už nevarila zvlášť, len som dala do taniera a popučila + pomiešala som to s ostatnou zeleninou a trochu spolu prehriala 😉