icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

mailinka
22. jan 2012

@nicky655 uff,mam co robit,kym to precitam,ale dakujem 🙂

gemini2
22. jan 2012

@nicky655 ufff....tak teraz sa bojim este viac, nez som to nevedela.....necitala som este vsetko ale stacili mi tie neziaduce ucinky......

nicky655
22. jan 2012

@gemini2 mas na mysli mmr? ci hexa? lebo ja nad mmr uvazujem ze uz nedam.ale tej hexa-tie choroby,tych sa bojim,je tam aj hepatititda aj nejake hemofilne ochorenia.((

gemini2
22. jan 2012

@nicky655 komplet vsetky....viem, ze vsetky medikamenty maju nejake neziaduce ucinky ale ked to clovek cita tak ma este väcsi strach....nas teraz caka preockovanie v 11.mesiaci.

amiiia
22. jan 2012

@mailinka bolo super, všetky sme sa zhodli, že s času na čas treba takýmto spôsobom vypnúť 😉 jasné inak v podvedomí je tam tá "starosť" čo doma, ale tak som si povedala, že mám na to nárok a vedela som, že všetko je Ok...ešte aj mm mi hovoril, aby som nevyvolávala, že všetko bude ako má byť ... 🙂 ráno som síce bola ako mátoha, ale už mi chýbalo byť tak trochu "mimo diania" 😉

angela1
22. jan 2012

@mailinka aj ja dúfam že bude všetko ok 🙂 ,lebo čím viac príspevkov čítam tak sa toho ozaj viacej bojím, saška po druhom očkovaní prestala na určitý čas brblať a cca do 4 dní sa jej spravil pod bradou taký červený flliačik ako ekzém a do 9 dní sa vyhádzala na telíčku a potom ešte dostala horúčky tak mi dr. povedala že zrejme to bola 6 choroba (krv aj moč mala v poriadku), takže ozaj neviem či to bola reakcia na vakcínu alebo čo ☹ a preto sa veľmi obávam 3 -tieho očkovania...., ale dr. ma ubezpečuje že to bude v poho ale stále mi vrtá v hlave že čo ak nie, zachvilu už z toho budem asi na prášky... 😝 no nepríjemná dilema

amiiia
22. jan 2012

@careamell tie slnečnicové semiačka ako pučíš? To si tak kúpila popučené, či? Ja som to minule hľadala, ale mali len celé a tie sú tvrdé ... 😒 inak supi recept tie Tvoje dnešné cestoviny 😉

mailinka
22. jan 2012

@amiiia super, 🙂 tak,tak,treba vypnut.aj ked u mna to podvedomie stale funguje a podchvilou kontrolujem telefon.ale tak viem,ze mi to chvilu potrva,kym sa trosku od toho odosobnim a ked bude mala trosku vacsia bude to lepsie. Ja som bola teraz po 2 soboty lyzovat a tiez som sa trosku odreagovala od stereotypu. 🙂

mailinka
22. jan 2012

@angela1 no teraz neviem ci je lepsia nevedomost alebo informovanost,mam pocit,ze cim viac vem,tym je to horsie. ☹
zarazilo ma trosku co si napisala o tej 6tej chorobe.my sme to mali tiez.,ale najskor zacali horucky(trvali 3 dni) a na stvrty den sa vyhadzala.ale len take vyrazky,nie fliacky.

amiiia
22. jan 2012

@angela1
@mailinka baby ja mám z toho taký pocit, že teraz sa to nejak moc rieši... 😒 aj ja čím viac o tom čítam, tým mám väčší strach... pri prvom synovi sa nepamätám, že by som to nejak riešila, išlo sa očkovať a hotovo..ale teraz pomaly na každom rohu sa o tom rozpráva ... podľa mňa ak je dieťa zdravé ... nemal by byť žiaden problém ... 😉 treba myslieť pozitívne ... a nie čo bude "ak " ... "zajtra pojdem cez cestu a zrazí ma auto" - to len taký príklad ... ale dám si pozor ... 🙂

angela1
22. jan 2012

@mailinka u nás najskôr vyrážky a to mi dr. najskôr povedal že sú to potničky, pokiaľ sme od neho došli domov už to mala na celom chrbátiky (žiadne potničky), tak to mala byť vraj piata choroba - tá je bez horučiek a keď dostala aj teploty zrazu to vraj bola 6 choroba, na flak pod bradou mi dal hormonálnu masť že asi to bude detský atopicky ekzem (aj som si poplakala) ale na kožné nás neposlal tak som jej ten krém radšej nedala (iba 1x) no kamošky ma upozornili že keď ho začnem používať tak sa toho nezbavíme a nech skúsim modru indulonu - zabrala zázračne 🙂 🙂 , preto neviem či to bola reakcia alebo ozaj 5 či 6 choroba, dr. som potom okamžite zmenila .... 😠 , vy ste tu 6 chorobu nedostali po očkovaní?
čo som čítala vraj 5 a 6 choroba je z oslabenej imunity keď sa drobcom tlačia zubky, ale v minulosti som o niečom takom nepočula a tiež deťom zuby rástli 🙂, takže keď mi o tej 5 a6 chorobe vraveli zírala som ako puk 😕

a tá nevedomosť je asi ozaj niekedy lepšia 🙂

angela1
22. jan 2012

@amiiia ozaj bolo lepšie keď sa neriešilo a hotovo 😀

mailinka
22. jan 2012

@amiiia presne tak,asi mi citas myslienky 🙂 akurat som nad tym rozmyslala,ze pri prvej dcere som nad tym vobec nerozmyslala,ani nikto o tom nevravel,nebolo tolko informacii dostupnych z internetu a bola som ovela pokojnejsia.zaockovalo sa -povedali,ze moze byt teplota z toho a bolo.nastastie sme nikdy nemali ziadne problemy a teraz len citam,hladam,zistujem a som z toho zmatena este viac.nehovoriac o strachu. 😢

amiiia
22. jan 2012

@mailinka Presne tak 🙂 normálne som sa dozadu zamýšlala či nemal fakt nejaké príznaky teraz po tých prvých očkovaniach...že menej by rozprával, alebo by bol nejaký iný 😒 tiež zmätenosť a také stavy ma chytajú z tohto ... 😢 teraz mal zvýšenú teplotu, bol mrzutý na druhý deň, ale ani som mu nedala nič na zníženie, lebo to nebolo také extrémne ... ale inak tu som čítala vo fotobloku o jednej maminke, čo jej teraz zomrel 3. mesačný synček ☹ ozaj hrozné, lebo to pripisuje aj očkovaniu (neviem či si to čítala) ... dostal meningitídu ..no a to bola bodka na záver ... po týchto všetkých študovaniach ohľadne očkovania ...

mailinka
22. jan 2012

@angela1 nie,nesuviselo to s ockovanim.asi oslabena imunita,v tom case som bola aj ja prechladnuta a aj starsie baby.cakala som zubky,ale tie vysli az o mesiac na to(takze u nas to s nimi nesuviselo-ale u prostrednej dcery to suviselo so zubkami,tej za par dni po 6tej chorobe vysli), tusim kamoskina mala mala 5tu chorobu,ale uz si presne nepamatam postup.ale asi take flaky spominala,ale bez teploty.takze je asi najpravdepodobnejsie ze to bola ta 5ta choroba u vas.
to s tymi novodobymi chorobami mas take divne,kedysi tiez neexistovala rotavirusova infekcia,to len v nedavnej dobe tak pomenovali.takze chorob pribuda a pribuda ☹ a mamicky su cim dalej tym viac vystresovane. Sladka nevedomost 😀 .obcas by som chcela zavriet oci,usi 😉

mailinka
22. jan 2012

@amiiia nie necitala a ani nejdem ☹ ,uz nechcem nic vediet.aj tak sa ockovat ideme a niekto sa boji o jedno dieta,ja sa bojim o 3.takze este 3x vystupnovany strach.budem si davat pozor, aby bola v poriadku,nebola nachladnuta a budem dufat,ze to vsetko v pohode zvladneme.lebo vsetko zle,co sa udeje v poslednej dobe sa priklada ockovaniam.kedysi sa o tom nehovorilo alebo nebolo tolko pripadov alebo ako to vlastne je?

angela1
22. jan 2012

@mailinka @amiiia inak keď som bola v poradni a bavila som sa z dr. o očkovaní tiež mi hovorila že nezaočkované 5 m. dievčatko zomrelo, no hrúza aj pomyslieť ☹

a baby už to radšej neriešme lebo fakt z toho asi zblbneme 😀 😀

amiiia
22. jan 2012

@mailinka
@angela1 tak tak, myslime pozitívne, nič už nečítajme, neštudujme a všetko dobre dopadne 😉

mailinka
22. jan 2012

@amiiia OK 🙂
teraz odbocim 😉
co sa tyka mliecka,my opat strajkujeme.v noci jednu davku uplne odmietla,z dalsej vypila 1/2 a dnes vecer par krat potiahla a potom uz nechcela.ale hladna musela byt. mm tvrdil,ze preto nechcela,lebo videla nasu starsiu jest chlebik 😀 .tak som ju nechala v postielke,ze teda asi ide spinkat a ked nie a nie zaspat,tak som jej po 15 min ponukla opat mliecko a cuduj sa svete si to rozmyslela a vypila ho,no toto su uz co za vrtochy 😠 .a vysiel na 4ty zub-lava horna dvojka,ale jednotky furt nic 😨

amiiia
22. jan 2012

@mailinka hm...a ja že to odmietanie je tou prvou večerou 🙂 vymýšľajú už tie deťúrence 😀 Adamko teraz chvalabohu mlieko neodmieta, vypil aj dnes, tak snáď sa to už upravilo ... 😉 nám idú teraz 4 horné naraz ... no sú už vlastne do polky vonku xixi taký je zlatý, až mi je čudné že zúbky mu vykúkajú 😉

mailinka
22. jan 2012

@amiiia ona niekedy vypije aj 4 davky mlieka a niekedy len 2.vobec neviem od coho to zavisi,ale mozno to este stale maju na svedomi zubky.ja dufam,ze uz aj tie jednotky vyjdu,lebo bude ako taky maly drakulik 😅 .dolu jednotky a hore dvojky 😀 .ale zda sa mi ako keby ta prava horna jednotka uz bola opuchnuta.len ked jej sa dostat do pusy je umenie.

amiiia
22. jan 2012

@mailinka veď to, nie a nie pozrieť do pusy .. to aj ja len ked sa zasmeje, že leží..mu nakúkam čo sa deje 🙂 ja si myslím, že to môže mať malinká od zúbkov...veď uvidíme ... vymášlanci malý 😉

amiiia
22. jan 2012

@mailinka normálne si užívam ako je ticho všade, že nemusím nič sledovať 😀 ale idem spať, lebo ráno je tu hneď a z postielky sa bude ozývať: De de de tak sa budíme ... xixi jaj ešte malá ti rozumie už ked niečo povieš? aké máte pokroky?

mailinka
22. jan 2012

@amiiia no ked som to pozlievala z dnesnej noci,tak to bolo aj 250ml nevypiteho mlieka.to nase dieta si ale zije na vysokej nohe odmalicka 😀 ona si zmysli,ze to nevypija,tak vylejeme 😖 a este sa aj rozculi,ked ju prosim aby si ho zobrala 😀

mailinka
22. jan 2012

@amiiia no ja som dnes skoro odpadla,som si musela odkaslat a som si zakryla rukou usta a mala pozera na mna a zacala kaslat aj ona a ruckou si zakryla usta 😀 .ale kaslala nasilu,nie ze by musela,ona to normalne zacala opakovat.potom som to skusila znova a opakuje to,da si rucku na ustatu a nasilu kasle. ked vidi hava tak robi hav,hav,aj kona ked vidi robi hav,hav 😀
povie baba,aj mama sem tam,ale len tak ked sa jej chce,nieze by ma tak oslovovala,ale uz vie ze ked niekoho odprevadzam z dveri,tak mu automaticky sama zakyva,nemusim jej ani povedat urob papa.a tap,tap este ovlada. 🙂

amiiia
23. jan 2012

@mailinka jéééj milé ako Ťa opkakovala .. xixi..my sme na tom podobne..s tým pápá, ťap ťap - ked sa mu chce (nie vždy)..ked mu poviem aký budeš veľký? dá si hore ruky, ked mu poviem, kde máš čajík...tak štvornožkuje za čajom a cucne si...kde je tik tak, kukne na hodiny, pápá a tak klasika 😉 hovorí baba, mama, tata, ale nemyslím že uvedomele..ako sa mu chce.. xixi

careamell
23. jan 2012

@amiiia Semienka som kúpila celé ale popučila som ich v mažiariku, tam to šlo 🙂

careamell
23. jan 2012

@adelaida33 Ahoj, napíšem recept, čo sme mali včera:
Kalerábová polievka: Na troche oleja som osmažila cibulku, pridala kaleráb, mierne osmažila, priliala vodu a asi 10 minút som to povarila. Potom som pridala premyté pšeno a povarila znova asi 10 minút, dokým nebolo všetko mäkké. Nakoniec som posypala petržlenovou vňatkou 🙂
Dnes si uvaríme Cviklovú polievku: povarím cviklu, mrkvu, petržlen, kaleráb, povarím, asi pridám aj červenú šošovicu, alebo dajaké mäsko. 🙂

mianc
23. jan 2012

@angela1 @amiiia ono ťažko povedať maminke sa môže dieťa zdať zdravé a stačí oslabená imunita plus očkovanie a privodí to nejakú chrípku alebo niečo iné.. lepšia je prevencia ako liečba.. treba pred očkovaním spevniť imunitu, skúste sa popýtať aj pediaričiek či niečo na imunitu neodporúčajú... 😉 a takto sme aj my maminky kľudnejšie..

amiiia
23. jan 2012

@careamell aha fakt...díky...že mňa to nenapadlo 🙂