icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

dadka1010
7. feb 2012

Kočky ako často kúpete bábenka? Kámoška ma sfúkla, že ho nemám rozmaznávať a kúpať raz do týždňa. To sa mi zdá málo a kúpem každý druhý deň. Každé ráno mu umývame prdelku aj pindíka, keď sa vykaká do nočníka. Tak myslím, že je to OK, či?
A ešte jedna podotázka. Možno ste to už riešili, ale ja som du dávno nebola a nemám kedy študovať celé fórum. Koľkokrát denne a ako dlho spia vaši drobci? A cez noc? Ide mi o to, že koľko by malo asi prespať takéto dieťa. Mne sa zdá, že náš toho moc nenaspí

sirinka
7. feb 2012

@dadka1010 aj my kupeme kazdy druhy den, spolu so starsymi...myslim si, ze je na kzdom, ako casto bude kupat...v zasade plati, cim suchsia koza, tym lepsie menej kupat, ale ja zvyknem davat do kupela olej lipikar...

dadka1010
7. feb 2012

@sirinka Jasné, že je to každého vec, ale raz do týždňa, veď to mi pripomenulo komunizmus, keď sme sa v sobotu s bráchom nasáčkovali do vane a potom si v tej vode ešte niekto nohy opláchol 😅 😀 .

sirinka
7. feb 2012

@dadka1010 no ale medzitym sa predsa babo osprchuje, nie? aspon ja to tak chapem...

dadka1010
7. feb 2012

@sirinka Povedala mi, že len ritku umyť a pod pazuškami. No neviem, je mi to jedno, ja zostávam pri svojom rituále 😉

careamell
7. feb 2012

@dadka1010 Ahoj, my sa kúpeme každý tretí deň. Niekde som čítala, že nie je dobré príliš často dieťa umývať. Každý deň ale umývame ritku, obrúsky nepoužívame, takže po kakaní je to samozrejmosťou. 🙂
Spánok máme už viac pravidelný ako predtým, ráno hodinu po zobudení, na obed okolo jednej a niekedy zaspí aj okolo štvrtej. To sa mu ale potom nechce večer spať. Predtým zaspal v pohode, aj keď mal takýto neskorý spánok. Potom večer okolo ôsmej spí. Papáme dva krát za noc. Ráno sa budí o pol ôsmej. 🙂

dadka1010
7. feb 2012

@careamell Fíha, tak to poriadne spí. Náš drobec vstáva ráno okolo šiestej, pol siedmej a spať ide až na obed okolo pol jednej, spí hodinu a pol až dve a potom až večer o pol ôsmej. V noci sa budí často, to ani nepočítam, teraz máme odstavovacie obdobie, je to hrozné

careamell
7. feb 2012

@dadka1010 On je taký spachtoš od malička. 🙂

siss_sz
7. feb 2012

@dadka1010 my kupeme kazdy den..lebo vodu miluje... a ma to taky ritual😀
a spinka vecer od okolo 20,00 do 6-7,30 (ako kedy. s 1-2 prestavkami na kojenie..haha) a potom doobeda pol hodinu okolo 10,00 a poobede okolo 0,5-2,5hod..ako kedy..betar :-/ takze dokopy mozno tych 13 to bude..tak, ako by mal (so niekde citala)

dadka1010
7. feb 2012

@siss_sz Aj mne sa zdá, že tak by malo dieťa v tomto veku spať, preto sa pýtam, lebo náš malý spí málo, v noci je často hore. Aj náš miluje vodu, ale každý druhý deň stačí 😉

denkap
7. feb 2012

@dadka1010 aj my kupeme kazdy druhy den
a maly spinka raz doobeda a raz poobede cca 1-2 hodiny a v noci od 8 do 6 alebo 7 s papacimi prestavkami 🙂

amiiia
7. feb 2012

@dadka1010 ja ho kúpem každý druhý deň, niekedy každý, kedy ako ... ale máme to taký rituál pred spaním, tak automaticky 😉 a spí do pol 7 ráno ide spať zase okolo 10.00, potom okolo 14.30 - 15.00 do tej piatej a potom večer o 20.00 - 20.30 a prespí celú noc väčšinou.. 😉

mianc
7. feb 2012

@siss_sz @amiiia @dadka1010 @denkap kočky tam mi už kúpeme tak každý 3 deň, tiež sme prvej kúpavali každý deň potom cez zimu tak každý druhý a teraz už len každý tretí.. 🙂 a malá je spokojná, spinká krásne večer zaspinká o 19h a väčšinou sa budí ráno kolo 4-5h na nočné kojenie a potom až o tej 6,30-7,30h to už vtedy vstávame 😉

dadka1010
7. feb 2012

@mianc
@amiiia
@denkap
@siss_sz Bože baby až vám tíško závidím, že vám krpci tak dobre v noci spávajú. Náš je hore každú hodinku, niekedy každú pol hodinu, v lepšom prípade potiahne 2 hodiny. To odstavovanie je veľmi ťažké. Mlieko už skoro nemám, kojím ho len v noci, keď sa už nedá utíšiť, ale to väčšinou ťahá na prázdno a ja si ho len prehadzujem z prsa na prso 😠 . Fľašu s mliekom úplne odmieta, už som skúšala všetko, od cukru, cez granko, cez miešanie s čajíkom, rôzne druhy mliečka a aj fliaš a pohárikov. Zatne sa a hotovo. ☹ 🙄 . Snáď sa nám to niekedy podarí, nechcem aby prestal piť mliečko

careamell
7. feb 2012

@dadka1010 Ja myslím, že pokiaľ malému ponúkaš dostatočné množstvo mliečnych výrobkov ( jogurty, syry, acidko), tak by mu vynechaná dávka mliečka ani veľmi nechýbala. Čo som čítala, tak deťom sa odporúča dávať mliečko do 1- 1,5.Určite by som ho nevynechala úplne, ale ty si v strese, že ti ho nechce a malý myslím to vníma podobne. Ponúkaj mu ovsené vločky, semienka, ako ľan, slnečnicu, tie majú vápnika dokonca viac ako mlieko. 🙂

adelaida33
7. feb 2012

@dadka1010 teraz v zime aj ja malého kúpem zvyčajne každý druhý deň. čo sa týka spánku, priemerne cez deň spí 1h doobedu a 1,5h za obedom, no a v noci 11,5h s 2 dojčeniami.

tinav
7. feb 2012

my sa kúpeme každý druhý deň niekedy tretí no ráno umývame riťulu, malý spí do obedu 1.5hod a poobede takisto 1.5hod ani o minútu viac 🙂 , dnes sme boli na očkovaní a ja prvý deň v práci síce iba na 4hod ale pocity zvláštne stále som rozmýšľala ako to manžel s malým zvládne a v pohode chlapci si aj spolu pospali no uvidíme aká bude noc ☹. Musím sa ešte pochváliť malý mi včera povedal prvý krát mama a to s takou láskou ja som bola z toho hotová normálne som sa rozplakala 🙂 .

adelaida33
7. feb 2012

@tinav 🙂 chápem, aj ja som sa rozplakala 🙂 , a drž sa v práci... 😖 , juj, nezávidím...

tinav
7. feb 2012

@adelaida33 manžel sa najprv pozeral a nechápal ale keď to povie také malé tupelko ako ho volá starší syn je to úžasné 🙂, ja si túto materskú vychtnávam oveľa intenzívnejšie ako prvú a všetko ma nejak chytá za srdce hormóny robia svoje 🙂

adelaida33
7. feb 2012

@dadka1010 inak, tá tvoja kamoška istotne myslela len kúpanie ako také raz do týždna, že? bábo určite umýva aj ona každý deň... veď by to niektoré záhybčeky na telíčku "neprežili" 😖 😖 😖

adelaida33
7. feb 2012

@tinav verím ti, ja mám precitlivelé "hormony" stále, no odkedy máme malého, tak akosi mimoriadne 😅 . inak, ja sa teším, že zatial nemusím do práce. a tiež sa snažím, aby som si toto rodičovstvo užila na plné obrátky 😀 😉

tinav
7. feb 2012

@adelaida33 ja som išla do práce lebo mi doma hrabe 😀 trošku zmeny manžel chodí na smeny tak si to môžem dovoliť nebol veľmi nadšený ale ja som chcela aby si malého trošku aj užil sám 😀 , budem chodiť iba na 4hod keď mi to bude vyhovovať nie každý deň a ja svoju robotu milujem robím v odevnej firme kontrolórku, stále sa šije niečo nové a mám aspoň inšpiráciu pre svoj šatník a teraz hlavne pre moje chudnutie 😀

adelaida33
7. feb 2012

@tinav aha 🙂 , tak to je iné ako u mňa, ja by som musela nastúpiť úplne, len tak niekedy zaskočiť by to nešlo. ale zasa ja sa veľmi teším, že som konečne po 10r. práce doma 🙂 🙂 🙂 . a držím palce v chudnutí 😉 .

ladytt
7. feb 2012

@dadka1010 Aj my kúpeme tak po dvoch dňoch, miluje vodičku, ale myslím si, že je to taký kompromis. Samozrejme ritku častejšie. A so spinkaním je to momentálne tak, že sa budí okolo 7.00-7,30, potom sa podarí okolo 10, tak na 30-45 minút a potom ešte poobede okolo 3-4 tiež polhodinu až hodinu. Večerný rituál začína o 19. V noci to teraz máme dosť veselé aj my aj keď nie až taký extrém ako vy, ale tiež horšie spávame a kojíme sa podľa drobčekovej nálady 2-5 krát za noc.

tinav
7. feb 2012

@adelaida33 ja som doma po 13 rokoch rok som mala pauzu bola som s mm v Nemecku zlaté časy 😀 aj mňa volá majiteľka na celý deň ale to som odmietla, do mojej váhy mi chýba už iba 3kg a to som pribrala 27kg 😀 no musím si povedať že už nemám sladkých 20 ale o 16 viac 🙂

slniecko103
7. feb 2012

dievcata myslite ze by to maly mohol jest ,som nasla stare casopisy doma dieta ,mama a ja atd.a nasla som tam recept na psenicno-ovsene zemle.ide tam 30g drozdia,1pl med,250g ovsenych vlociek ,500g celozrnnej psenicnej muky,2-3 pl sezamovej soli a 2pl oleja.a voda.sa pytam hlavne kvoly tej muke

adelaida33
7. feb 2012

@slniecko103 podla mna v pohode. až na ten med. nie ste s mužom alergici? skús len trošku najprv, hm?

slniecko103
7. feb 2012

nie niesme na nic alergicky ,ale aj tak si mysylim ze tam toho medu nieje vela.či?a sa mi zda ze med uz moze od roka alebo nie?

adelaida33
7. feb 2012

@slniecko103 ved môže, ak nie je naň alergický, ale to inak nezistíš než tak, že mu ho dáš ochutnať... no a aby to ochutnávanie bolo čo "najmenej rizikové", tak sa odporúča od roka v prípade, že rodičia nie sú alergici... keďže alergická reakcia na med býva ťažká...

ladytt
7. feb 2012

Baby, koľko sa tak venujú vašim drobčekom manželia? Vedia sa s nimi hrať? U nás je dáky problém s tým vydržať s tatkom viac než polhodinu sám, tak či je to len u nás. Inak začíname obdobie hanbenia sa cudzích ľudí. Doteraz sa na každého usmievkal, proste nemal problém s nikým a teraz keď príde niekto koho dlhšie nevidel, tak sa len na mňa prilepí a nikoho nechce ani vidieť, niekedy sa až rozplače. To už stále bude taký či to zas prejde?