icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

siss_sz
9. feb 2012

@asma no ano...ale keby ste mali auto stale k dispozicii, od vas je to dve hodky cesta 😉 skoda, ze take nieco nie je blizsie, ze? :-/

ladytt
9. feb 2012

@asma Boli tam aj z Bratislavy baby, jedna so mnou ležala na pooperačke a že v pohode stihali, keď začali kontrakcie, na to sa nedá spoľahnúť, ale dá sa tam ubytovať aj skôr, alebo sa poobzerať po niečom podobnom bližšie 🙂

asma
9. feb 2012

@siss_sz to ano ale ste ma inspirovali babulky idem nieco posnorit...

ladytt
9. feb 2012

@asma Pozri v tom hodnotení nemocníc, čo bolo, možno tam nájdeš niečo dobré. http://tehotenstvo.rodinka.sk/sprievodca-porodn...

asma
9. feb 2012

@ladytt no ty kokso.... tak kramáre ma taku moznost ze osoba s vami na izbe za 35e a KOch 100e na den? co sa zblaznili? ja sa asi spolahnem ze to mm s pomocou maminy nejak zvladnu...

ladytt
9. feb 2012

@asma Tak na druhej strane asi to bude lepšie, keď si po pôrode budeš môcť oddýchnuť v pôrodnici. Keď má kto pomôcť a postrážiť, tak je to super.

asma
9. feb 2012

@ladytt tak ked som bola tyzden v nemocke pred 3 mesiacmi tak to zvladali mala ani nevedela ze som prec ale teraz je zas ina, ma hlada niekedy, a na rovinu si povedzme deti su stale s nami tak su naviazane, babky ockovia sa pomaznaju ale tak mama je mama preto ma to trosku stresuje

ladytt
9. feb 2012

@asma Tak tomu rozumiem úplne 🙂 neviem si ani len deň predstaviť, že by bezomňa vydržal, keď má teraz ešte aj také nálady.

sirinka
10. feb 2012

@amiiia pocuj, tak som nad tym trosku rozmyslala, ze ked si schudla vdaka tej norbi diete, ked dosiahnes vahu, aku chces, tak potom co? budes dalej jest tuto stravu, alebo normalnu? nie je tam riziko, ze priberies naspat?

angela1
10. feb 2012

@sirinka to by aj mna zaujimalo....

amiiia
10. feb 2012

@sirinka
@angela1 noo 🙂 riziko že priberieš je pri každej diete ... je už len na človeku či sa bude napchávať, alebo trochu prihliadať na to, čo do seba dá... nejem to už mesiac, jem normálne veci, aj ked je pravda, že po tej 18.00 sa snažím už nejesť (síce som zmenšila množstvo skonzumovaného) počas dňa a napr. k mäsu si dávam bud grilovanú zeleninu, nejaký šalát alebo slatinský chlieb (normálny sa snažím moc nejesť), zatial kolíše pol kilo až kilo odkedy som to prestala jesť..podla toho ako sa "krotím" ... takže veeelmi nerada by som to pribrala späť..ale u mna bolo hlavné zbaviť sa tých "tehotenských" kilogramov, ktoré mi zišli a teraz hore dole dve kilá už viem upraviť aj bez toho 😉 mám kamošku, ktorá sa trápila jedla to mesiac, pekne schudla ale ked si večer potom po diete dávala slaninu o 22.00 tak jasne že pribrala.. 😒 takže asi tak 😉

gm
Odpoveď bola odstránená
mayka103
11. feb 2012

AHOJTE BABY....prosííím o radu ak niejaka existuje.:(3.marca bude mat moj drobec rok a este stale nemame ani jeden jediny zubok :( :( :(posledne dni je nieco hrozne co vystraja :( je strasne nervozny,mrzuty a stale place :( :( :(tak velmi by som mu chcela pomoct no neviem ako :(

vladimira32
11. feb 2012

@mayka103 ahoj, náš malý bude mať 6.marca rok a tiež nemá žiadne zúbky. 😀 Nervózny je stále, v noci spáva dosť zle, sa prehadzuje, pomrnčiava, plače. ☹ My tým našim deťúrencom pomôžeme tak, že si ich pritúlime a pomojkáme. 🙂

mis_ka
11. feb 2012

ja viem ze je tu dokola spominane spanie babatiek (krpec spi od prveho nocneho zobudenia s nami, neriesim, toto nam vyhovuje), ale u nas je velky problem zaspavanie, neviem co s tym. filipko zaspaval asi od pol roka krasne bez jedinej slzicky sam v postielke az do casu, kym sa prvykrat nepostavil, odvtedy len stal v postielke a plakal, tak som ho tam samozrejme nenechala vzala som si ho k sebe do manzelskej a uspala ho pritulenim (potom som ho prelozila), stal sa z toho zvyk, uz je to takto druhy mesiac. bolo by to v pohode, keby to uspavanie netrvalo niekedy aj pomaly dve hodiny. uspavam od osmej, zda sa mi to vhodny cas a filipko uz aj ziva, je zjavne unaveny. skusam ho tam opat nechat aj sameho, ale vzdy sa strasne rozplace, vyberie si dudel z pusy a ani za svet ho nechce spat a uz vobec nechce lezat, takze nakoniec si k nemu vzdy lahnem... je to vycerpavajuce, poradte co s tym, dakujem

tanalienka
11. feb 2012

@mis_ka nepomozem ti, ale u nas je to to iste. sama zaspi jedine v kociari alebo v aute a ked sme doma funguje jedine cica ( no co bude, ked prestanem kojit, si neviem predstavit

mis_ka
11. feb 2012

@tanalienka presne toho sa aj ja obavam...

adelaida33
12. feb 2012

@mis_ka ahoj, síce neporadím, ale zo spolupatričnosti 😅 : u nás to tiež ani zďaleka zatiaľ nefunguje samostatne, tiež po prvom zobudení putuje do našej postele a malý zaspáva výlučne pritúlený alebo na mojej didke alebo pohojdikaný na rukách. ak v rámci jeho únavy zájdem von s kočíkom, tak zaspinká tam, a ak náhodou kamsi v tom čase ideme autom, taktiež zaspí v ňom. zatiaľ sa pocelý čas teším z toho, že to má správne rozdelené, že cez deň pohojdikáme a večer a v noci stačí pritúlenie alebo didka.

dadka1010
12. feb 2012

@mis_ka No tak to veľmi dobre poznám a asi nie je na to riešenie, len čas. Možno si čítala tú knihu Každé dieťa vie zaspať samo. Ja som zatiaľ nenašla odvahu začať podľa nej uspávať. Už 2 týždne nekojím, prvý týždeň som mu v noci sem tam dala cucnúť, lebo plakal a hysáčil aj dve hodiny, nepomáhalo fakt nič. Už piaty deň a noc je to úplne bez didky. Uspávame na rukách. Je to únavné, malý váži 12kg, ale čo mám robiť? Keď ho len tak položím do postieľky začne strašne žalostne plakať a mne je ho ľúto. Niekedy sa mi ho tiež podarí uhladkať k spánku 😅 , ale to len málokedy. Tiež väčšinou v noci putuje k nám do postele. Takže pevné nervy a nezabudni, že nás je tu viac 😉

adelaida33
12. feb 2012

@mis_ka ešte rozmýšľam, že viem len o tých dvoch možnostiach, čo sa tu už viackrát spomínalo: buď to nechať u dieťatka na prirodzený vývin a postupne v ňom začať prehlbovať zvyky na samostatné zaspávanie alebo ho nechať vyplakať... 😒

adelaida33
12. feb 2012

stáva sa vám, že nájdete vaše detičky v noci akoby v takom polospánku loziť po posteli alebo postieľke?

careamell
12. feb 2012

@mis_ka Ja som možno asi jediná, ktorá nikdy nemala problémy so zaspávaním. Malý spinkal odmala sám v postielke, uložila som ho a odišla preč. Teraz, ako aj ty píšeš, keď sa už vie postaviť v postielke, tak to takto ľahko nešlo. Zaspával aj na manželskej, ale z tej pár krát aj spadol.
Momentálne to riešime tak, že zaspáva s nami v obývačke, pri telke. 🙂 Ležím na sedačke a malého mám na sebe položeného smerom k televízoru. Je takto kľudný, nemrví sa, a po chvílke zaspí. Takto si ho ale manžel naučil už odmala, páči sa mu tak. Takže takto my uspávame večer, niekedy ja, niekedy mm. Tomu tak zaspí omnoho skôr. 🙂 Cez deň mi zaspí aj sám v posteli, alebo v kočíku vonku.

adelaida33
12. feb 2012

@dadka1010 Jéj, tak sa ti to podarilo? a už sa ti v noci nebudí ani raz?

adelaida33
12. feb 2012

@careamell ahoj, nemáš nejaké nové nápady na recepty? cícer chutil aj môjmu 🙂 .

careamell
12. feb 2012

@adelaida33 Ahoj, my zase nepapáme, ale to už trvá dlhšie, takže príliš nevyváram a ani nevymýšľam, lebo len vyhadzujem potom ☹ Udusím mu keď tak nejakú zeleninku s mäskom, cestovinou, ryžou. Pozri tieto receptíky, ak si ich ešte nevidela, vyzerajú super. https://www.modrykonik.sk/fotoblog/estterka/alb...

dadka1010
12. feb 2012

@mis_ka U nás vyplakanie nepomáha, dokáže plakať aj 2 hodiny, dlhšie sa to už počúvať nedalo. Samozreme, že som za ním každú chvíľku chodila, ukľudňovala som ho a nič 😠
@adelaida33 No podarilo sa nekojiť, ale didku stále hľadá. Túto noc bol zase v noci hodinu a pol hore, nerváčil, hádzal sa po posteli, trhal mi nočnú košeľu, som sa musela do deky zabaliť, hlávku mi pchal na prsia. Na jednej strane je taký podarený, keď sa na mňa lepí 😅 , ale je mi to tak strašne ľúto. Už nemám mliečko, za tieto dni som ani raz neodsávala, prsia sa nenalievajú, takže už sme skončili. Fľašku ešte stále nechytil, ja už som aj stratila vieru, že ju chytí. Ale v noci si z nej raz potiahlo. Dnes ráno vypil z fľaše asi deci mliečka, ale bez cumľa. Uvidíme. Túto noc bol hore 2 krát, prvý krát o deviatej zaspal do 10 minút na rukách, druhý krát o pol noci, zaspal až o pol druhej po nerváčení a spal do rána siedmej. Ale predtým noc bol hore asi 7x, to bol s ním mm. Takže ešte stále nemáme vyhraté. 😉

adelaida33
12. feb 2012

@dadka1010 fuha ☹ , no "nezávidím", znie to strašidelne 😒 . inak, mne sa tiež nedávno znížila tvorba mliečka, priam kriticky, našťastie, som to nemusela takto radikálne riešiť ako sa to zvrtlo u teba 😒 , a navyše múdra príroda mi v tom pomohla, keďže malý v tom čase prestal mať chuť na príkrmy, tak mi laktáciu znova rozbehol...

slavetka
12. feb 2012

Ked uz je rec o spinkani, pridam aj ja moju skusenost : on narodenia Kuko pekne spaval v postielke, v noci nebuntosil, zobudil sa len na papanie a spal dalej. Ale asi tak v 6tom mesiaci to zacalo. Vecer mi nechcel zaspat v postielke. Zaspal mi na posteli a akonahle som sa ho pokusila preniest do postielky tak spustil cirkus. Tak nejak neviem ani ako zacal spavat so mnou. A manzela sme presunuli do obyvacky, kedze sme sa velmi nezmestili na manzelskej traja. 😀 Zo zaciatku sa v noci budieval, plakal, chcel jest,ale nic nedostal. Mozno sa vam to zda drasticke, ale ked som chcela, aby prespal celu noc, tak som musela vydrzat. Trvalo to asi 2 mesiace a od vtedy mi pekne zaspi okolo pol 9 a zobudi sa okolo pol 8 rano. A celu noc mame pokoj. Teraz sme mu uz objednali velku postel, ktoru planujeme pripojit k nasej, aby sme mali miesto vsetci traja. 😀 😀 Vela sil maminy, stoji to za to.

dadka1010
12. feb 2012

@adelaida33 To že mne sa začalo mliečka tvoriť menej keď bol chorý. Mal zapchatý noštek a len sa rozčuľoval na didke, lebo sa mu nedalo dýchať, tak niekedy vôbec nechcel piť. Potom vyzdravel, ale to mliečko sa už prestalo tak samo o sebe tvoriť a po 2 týždňoch trápenia som sa rozhodla odstaviť. Je to veľmi ťažké, ale tak mliečko sa znova nenaštartovalo ako u teba. On v podstate cez deň už pil len raz a v noci sa to snažil dobehnúť, ale prsia nestíhali tvoriť 😒 😀 . Náš drobec zase nemá problém s papním, spapá všetko, už začína zbierať po zemi, tak skoro stále behám s handrou, aby niečo nenašiel. Najhoršie je to, keď je nejaká návšteva, nedajú si pozor a už je plno smetí na zemi. Ten môj malý vysávač 😀

dadka1010
12. feb 2012

@slavetka Inak som už tiež rozmýšľala nad veľkou posteľou pre malého, ale ako to budeš riešiť cez deň? Máš cestovnú? Alebo niekde necháš ešte aj postieľku? Ja by som sa bála, že mi malý spadne z postele, ale to asi preto, že ju máme dosť vysokú