icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adelaida33
12. feb 2012

@dadka1010 u nás je to nateraz s papaním také striedavé, máva dni, keď spapá všetko a potom zasa, že len polovicu, ale aj tak dobre, hlavne, že je zdravý a prospieva..., ale na dojčenie si dávam už pozor, som sa poriadne poučila minule, tak ponúkam často, lebo ja by som chcela do tých jeho 2r., ak to bude možné 😔 .
to je super, že tvoj krásne papá, pamätám, že začiatky boli ťažké, nechcel nič len cicík, nie? tak sa to akosi rýchlo všetko mení s tými našimi detičkami, čo platí dnes, už neplatí zajtra... raz riešime koliku, potom pretáčanie, dojčenie, neskôr príkrmy, inokedy spánok, potom lozenie, sedenie... atd. a o chvíľu majú rok 😅 .
a, prosím ťa, aké značky mliek si malému ponúkala?

dadka1010
12. feb 2012

@adelaida33 No presne, zo začiatku nechcel skoro nič, jedným časom mi ani pusinku nechcel otvoriť 😠 😀 , božinku ako sa to mení. Fakt to rýchlo uteká, ale nechcem byť sentimentálna. Skúšali sme Nutrilon, Bebu, potom aj klasické krabičkové a teraz kupujeme z automatu, zdá sa mi, že mu toto chutí najviac. Ja som moc už nechcela malého učiť na UM, ale aj tak ho odmietol 😉 . Inak je to dobrý humus 😖 . Skúšali sme pricukriť, aj vanilkovým cukrom, aj granko, aj riediť s čajíkom, s vodičkou. Ale tak vypije trošku, uvidíme či to bude časom viac. Nemá problém s pudingom, krupicu spapá občas, jogurtík každý deň, dokonca piškotik v mliečku má veľmi rád. Jemu chýba mojkanie. Počas dňa sa tak niekedy po mne hádže, mojká sa, je to chutné. Vždy sa ideme pošuľkať na posteľ 😉

slavetka
12. feb 2012

@dadka1010 My mame tiez dost vysoku. Na noc som objednala zabranu na postel

http://www.mimibazar.sk/bazar.php?id=4561194
a cez den mi spi v kociku v klude aj dojinu a pol. 🙂

siss_sz
12. feb 2012

@adelaida33 no ja som mojho tiez zacala "odstavovat" v noci, uz sa budil len raz a vecer pri zaspavani a rano som ho kojila, teraz uz len vecer, lebo sa mi nechce vymyslat, co s nim - ako ho uspat bez didky😀 ale moj teda ovela rychlejsie sa oducil tie nocne kojenia..vacsinou jeden den hysakov a druhy uz bolo lepsie..a tu sa dostavam k tvojej otazke - napr vcera tak hodinu lozil po ostielke, postavil sa, raz zakvilil, znova lahol, hral sa so vselci, vydaval zvuky, smial sa... trvalo to hodinu, neplakal ale (nastastie - lebo den predtym - to bol den odstavovania posledneho nocneho dojcenia - plakal tri hodky, resp. sme ho uspavali tri hodky) nastastie...
a potom zaspal sam...horsie, ze ja som bola stale v strehu, co robi, ze ked on uz spal, mne sa este hodinu nedalo😀
ale neva..ked to prinesie ovocie, bude rada... 😉

dadka1010
12. feb 2012

@slavetka Mne tiež spí tiež niekedy aj 2 hodiny, lebo spáva už len raz do dňa, ale cez obed v postieľke, takže by mi veľmi chýbala. No uvidíme, zatiaľ neriešim, nechám postieľku 😉

dadka1010
12. feb 2012

@siss_sz Moja odstavuješ, teda učíš spať malého podľa tej knihy? Už som sa ťa to dávno chcela spýtať a akosi som vždy zabudla 😅 . U nás tie hysáky stále pretrvávajú, včera sa dostavili po 2 dňoch, nechápačka 😠 . Uvidíme aké to bude túto noc.

siss_sz
12. feb 2012

@dadka1010 neviem ako je odstavovanie podla tej knihy😀 ja som tak chcela ucit len samostatne zaspavanie, ale prislo do toho vela prekazok v tom, ze uz to potom nemal zautomatizovane, tak som to teraz neriesila uz... a odstavujem tak, jak pride - teda po jednom kojeni som prestala odstavovat ...denne sme uz nemali, to som s prikrmami odstavovala a nocne sme isli pekne po jednom...ale toto posledne nocne este len druhy den, mozno aj nas pockaju hysaky...
ale isla som jak prislo - najprv nechat revat(ale my sme lezali v izbe, potom na rukach, potom hladkat, potom vselico... a on nic... ale tak neustupili sme... vcera uz neplakal, iba kontroloval, ci sme tam... a dnes uvidim...😀
v tej knihe je aj odstavovanie tak, ze chodit kontrolovat po 10min.?

adelaida33
12. feb 2012

@siss_sz dík za reakciu, už som myslela, že len môj sa po nociach "prechádza". juj, ale tvoj máva riadne vychádzky 😅 , môj len trošku polozí, oči dokorán a ja sa ho spýtam: kam ideš, miláčik? a pomaly ho späť uložím a on ďalej spí... 😕 . mne to pripomína obdobie, ked mali 6 mes. a začali sa tak vo veľkom pretáčať, že ani v noci nemali pokoj a dávali sme im po bokoch tie vankúše, pamätáš? 😀 , aby im v tom aspoň trošku zabránili. dúfam, že sa to časom stratí...
juj, ja zatiaľ neodstavujem. môj sa práveže sám začal budiť (od uloženia o 18tej) až okolo pol 4tej nadránom a to bol pre moju laktáciu "zabijak", takže som mu to musela poriadne rozvrhnúť a nateraz dojčím cca 4x za 24h (2x v noci a 2x cez deň).

dadka1010
12. feb 2012

@siss_sz Neviem, práveže ja som myslela to samostatné zaspávanie, či ideš podľa tej knihy. Ja už odstavovanie neriešim, už som odstavila úplne, horšie je, že nechce piť z fľaše, možno sa naučí rovno z pohára, uvidíme 😉 . Skúsim dnes prelúskať tú knihu. Snáď vás tie hysáky nečakajú, je to hrôza

siss_sz
12. feb 2012

@adelaida33 ved ano, ani ja by som neodstavovala, kebyze mi uz nabehne ten cyklus..naposledy som sa tesila, ze menzes je tu, ale asi anovulacny, lebo zatial ništa😀 ☹ takze ...odstavujem uplne... :-/
inak super, ze si to rozbehla, ja si tiez potajomky myslim, ze sa to da, ked sa chce 😉
ano...a ja som zas pocula, ze to deticky s av tomto obdobi preto budia castejsie, alebo dlhsie (jak moj teraz napr. asi), lebo ze zacinaju chodit, spoznavaju nove dimenzie a proste to vzrusenie ich budi v noci... a chcu proste chodit... 😀

siss_sz
12. feb 2012

@dadka1010 zatial nie... cez den som s avratila ku kociku a vecer este na prse... potom poriesim...odkladam to ako to len ide :-/
ty? ides na to, hovoris?

dadka1010
12. feb 2012

@siss_sz Inak ja som prvé krámy mala pred mesiacom, som zvedavá, či budú normálne pokračovať 😠 , vôbec mi nechýbali 😀
My zatiaľ na rukách, väčšinou je do 10 minút K.O. 😀 Ešte som nemala odvahu začať s tým, zatiaľ mi stačí, že reve, keď mu nedám cicík. Nech si asi najskôr poriadne na toto zvykne. Potom to asi skúsim. Ja nemám srdce nechať ho plakať. Včera v noci plakal hodinu a pol, lenže plakal aj na rukách, stále., nedal sa ukľudniť, chcel cicík, trhal mi tričko ☹ 😠 😀 .

sirinka
12. feb 2012

ahojte...tak nasa janula dnes urobila svoje prve tarbave ale samostatne kroky sikulka a ona sama sa z toho strasne tesila...

inac ju uspavam stale na prsniku, cez den zaspi aj v kociku alebo aute a v noci spi s nami v posteli

no a menstruacia u mna zatial ziadna...ale tak u mna je ta hormonalna nerovnovaha, asi aj to bude mat vplyv...

zahadka
12. feb 2012

tak aj ja sa pochvalim, Jakubko v piatok spravil prve krociky, v sobotu dal repete a dnes sa mu uz nechcelo. Ale idu mu stolicky, tak je cely nijaky

angela1
12. feb 2012

tak baby za chvíľu sám nám tie deťúrence všetky rozbehajú 🙂.....a pomaly sa postupne začnú oslavy 1 narodenín 😉

sirinka
12. feb 2012

@angela1 ja akurat vyberam torticku...janulke to krasne vyslo, narodeniny ma v sobotu, takze bude aj oslava presne 🙂

angela1
12. feb 2012

@sirinka tak to máte dobré vhodný deň na oslavu 🙂 🙂 , ale to rýchlo ubehlo až mi je to ľúto že sú už také ,,velkáčky´´, väčšina z báb čo sme tu si malé mimi ešte určite zopakujú, ja už nie tak tak trocha závidím 😉

mailinka
12. feb 2012

@sirinka aj nam to vychadza na sobotu 😵

mianc
12. feb 2012

@sirinka @mailinka aj naše prvý narodeniny nám krásne vyšli na sobotu 🙂 😵

angela1
12. feb 2012

@mailinka
@mianc
@sirinka to si niekto vedel naplánovať 😀 😀

angela1
12. feb 2012

baby spávajú vám drobci na vankušiku alebo bez?

sirinka
12. feb 2012

@mailinka tvoja je tiez 3.3. vsak 😵

@angela1 no ani ja si to uz zrejme nezopakujem, aspon neplanujem aj ked priznam sa, aj mne je to trosku luto...take krasne vonave mimino...
a nasa spinka na vankusiku tenkom v postielke, ale pri mne v posteli bez vankusa na rovnom...

mailinka
12. feb 2012

@angela1 aj my spavame na tenkom vankusiku,ale to skoro ako keby ho ani nemala,ma hrubku mozno 1cm 😉

mailinka
12. feb 2012

@sirinka tak,tak o nejake 2 hodinky sme starsie,ak si dobre pamatam 😉

mailinka
12. feb 2012

@angela1 ani ja sa nechystam opakovat 😀

angela1
12. feb 2012

🙂 na ten vankušik som sa pytala lebo mala rozobera mantinelik na postielke a dáva si ho pod hlavicku, tak so nevedela či jej mám dať vankuš.....

adelaida33
13. feb 2012

@siss_sz ďakujem, aj ja sa veľmi teším, že sa mi to opäť podarilo rozbehnúť 😔 , tak ja už s tým aj mám nejaké tie skúsenosti 😝 , toto bola u mňa "kvázi" nejaká štvrtá či piata laktačná kríza, psycho 😅 . nateraz už nechcem klesnúť pod štyri dojčenia za 24h. ak ich je viac, tak ok, to nerátam, ale menej nie, lebo potom to moje didiky nejako nezvládajú 😖 , možno neskôr, po roku, ked sa malý rozchodí, a nebude mať na didky už ani toľko času, čo teraz 😅 , tak sa mi bez rapídneho poklesu laktácie podarí dať to na nejaké 2 (hlavné) dojčenia...
jasné, viem, prečo odstavuješ, a držím ti palčeky 😵 😵 😵

mis_ka
13. feb 2012

baby dakujem vsetkym za odpovede. ja som jednoznacne proti vyplakaniu a metodam typu tej knizky, takze mi nic ine neostava ako mojkat, spievat a skladat z polohy stoj do polohy lezkaj :D

angela1
13. feb 2012

@mis_ka nám saška pokiaľ sa nevedela postaviť tiež pekne sama zaspávala v postielke ale odkedy vie stáť musím byť s ňou v izbe, ja len ležím na posteli a ona pobehuje po postielke a je spokojná že tam nieje sama, niekedy nám to tiež pokiaľ zaspí trvá aj 2 hod. ale väčšinou to zmakneme do hodky 🙂, ale vôbec mi to neprekáža však ona je jediný človiečik ktorý má na mňa stále čas 😀 keďže ešte nemá ine záujmi len si stále vyžadovať našu pozornosť 🙂 🙂 , popritom x-krát vyhodí dudel a povie opa a mne je to smiešne ale nie vždy sa mi chce zbierať jej dudky ako cvičená opička ale ju to náramne baví..... 🙂

adelaida33
14. feb 2012

asi ste všetky so svojimi manželmi, kedže je Valentína..., môj šiel do nočnej 😒 . juj, som sa nasmiala dnes pri kupkaní, hotová posilňovňa pre mňa. malý sa mi najprv dával na štyri a potom sa mi snažil vyliezť z vane, normálne sa z nej dvihol a "odchádzal" 😕 😅 😀 , ledva som ho chytala. chrobáčik môj. ja viem, že pre vás je to už "bežné", lebo vám už detičky začínajú pomaličky chodiť, no náš si dával načas 😔 , takže ja sa ešte len začínam z týchto jeho akrobatických kúskov vytešovať 🙂 .
@ladytt minule sme si písali o prebaľovaní..., tak už ani u nás to nie je, čo bývalo, zdrhá mi a už mu dokážem dať plienku v najrôznejších polohách 😀 .