icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

asma
16. feb 2012

babulky vidim ze ste riesili nocnicky.. ja by som strasne chcela kebzy mala aspon cez den bola bez plienocky bo hned je tu druhe a to nebudem robit ine len ich prebalovat 🙂
myslela som ze to necham na leto, vonku na dvore nech Salmitka beha necham ju bez plienky a uvidim ako bude na tom.. Myslite ze kju mam davat uz teray na nocnik? S kakanim je to u nas tak ze kakame vzdy ked jeme, takze aby sa mi vykakalaa musela by som ju krmit asi na nocniku a to sa mi zda nechutneee 😀 😀

dendy1
16. feb 2012

@slniecko103 no lacné to fakt nie je, nás to stálo 150€ za 8 lekcií, chodíme 2x do týždňa. Veľmi sa jej páči, ale tiež neviem či bude aj kurz č.2 🙂

angela1
16. feb 2012

@dadka1010 môj brat mal šelesť dosť dlho ešte aj ako 10 ročný a vyrástol z toho, nemal žiadne obmedzenia, som od neho o 11r. staršia tak si pamätám že lump to bol riadny a teraz v dospelosti je úplne v poho a má zamestnanie kde musí byť úplne fit, takže si myslím že aj váš malý z toho určite vyrastie 🙂 neboj a držíme palčeky 🙂

angela1
16. feb 2012

baby pozerám že niektoré chodíte do MC, do Petržalky náhodou nechodí žiadna z vás?, uvažujem že tam niekde do MC začnem chodiť zo saškou aby jej nechýbala detská spoločnosť 🙂 keďže sa pohybuje len medzi dospelákmi

a čo sa nočníka týka naša malá tam síce posedí ale bez úspechu 😀

dendy1
16. feb 2012

@angela1 ja chodím do Dúbravky, tiež sme doma len dospeláci - úplne presne ako u vás 😀

dadka1010
17. feb 2012

@slniecko103 Tak to ti verím, nášmu keď sa to stalo prvý krát som chcela utekať na pohotovosť, ale náš sa buchol o stôl a hornými zúbkami si vo vnútri rozhryzol, tak som nevedela, bola som celá krvavá ako na mne plakal ☹ , strašný pocit. Už sa nám to stalo potom viac krát, poplakali sme a bolo dobre, tomuto asi nezabránime 😉 . Aj náš krtko ide celú kefku rozhrýzť, tak usilovne si tie zúbky umýva 😀

dadka1010
17. feb 2012

Ozaj baby, teraz ma napadlo, idete kupovať nejaké špeciálne darčeky k prvému rôčku? Ja nemám poňatia, čo by to mohlo byť, myslím, že má všetko, čo potrebuje, na lebo mu chceme vonku do záhrady urobiť ten domček z dreva so šmýkľavkou a hojdačkou, čo bude trošku drahšia položka, tak neviem, či budeme teraz do niečoho investovať, možno len nejaká knižka

denkap
17. feb 2012

@dadka1010 my mame nachystane k prvemu rocku knizku, auticko a nejake oblecenie, hraciek mame od vianoc plny byt, tak sme kupili aspon jedno auticko. chceme urobit doma nejaku torticku, mozno by sme skusili auto, ale neviem, co z toho nakoniec vznikne.

a k teme serblikovanie - maly uz posedi na serbliku, rano sa vycika, vykaka a cez den ho davam pred spanim a po nom vycikat a ked vidim, ze sa chysta tlacit, tak ho dam tiez na serblik, vacsinou uz kakava do serblika, ale nejak to neprehanam, casu ma dost na oducenie, mna tesi aj to, ze su kamarati so serblikom, niekedy nechce z neho ani dole, ked sa pri tom "zazerie" do hry.

sirinka
17. feb 2012

@dadka1010 my nic, resp. dam urobit tortu a rodine som odkazala, ze namiesto roznych malych darcekov nech nam prispeju na autosedacku pre nu...

sirinka
17. feb 2012

pri prvom dietati som mala veeela casu...tak som pekne klarku davala na nocnik a asi od 10. mesiaca kakala uz takmer vylucne na nocnik... strasne som sa tesila, v 18. mesiacoch sme sa dostali do fazy, ked sa dokazala vypytat aj na cikanie...ale trvalo to asi dva mesiace a zrazu sa vratila spat, opat plienky na cikanie a trvalo straaasne dlho, kym sme dospeli do stadia, ze sa dokazala 100% vypytat...mala 2 a pol roka...a dalsi pol rok trvalo, kym sme prestali pouzivat aj nocnu plienku...do urcitej miery som mala pocit, ze tym bola zmatena, ze nieco do nocnika, nieco do plienky a najme zacala som ju oducat priskoro, ked to ona este nedokazala vedome pochopit o co ide...
pri magdulke samozrejme bolo menej casu, takze som to neriesila a dva tyzdne pred druhymi narodeninami sa sama snazila posadit na nocnik...ten bol volne pohodeny v izbe, kedze ho este pouzivala aj klarka...
tak som jej plienku viac nedala a za 4 dni bola bez nehody a suchou nocnou plienkou, tak po tyzdni sme zahodili aj tu...

dadka1010
17. feb 2012

@sirinka HIHI, super, aj ja musím takýto odkaz odoslať. Aj ja idem dať upiecť tortičku 😉

careamell
17. feb 2012

@dadka1010 Ja som tiež všetkým odkázala, že len peniažky aby dali. Ako sirinka- na autosedačku. A ešte by som chcela veľmi na leto Manducu na nosenie. 🙂

slniecko103
17. feb 2012

@dadka1010 my tiez nic nekupujeme davame robit iba tortu a pride babicka tak ta nieco kupi a krstna mama mu kupuje odrazadlo.

dijanulka
17. feb 2012

Ahojte baby mám otázočku. Prevárate ešte kojeneckú vodu na čajík? Ďakujem za reakcie.. 🙂

mis_ka
17. feb 2012

@dijanulka nie, caj varim z normalnej vody

amiiia
17. feb 2012

@dijanulka už vôbec nie...ani na mlieko ani na čajík - používam normálnu vodu už pol roka 😉

adelaida33
18. feb 2012

@dijanulka prevárať preváram, ale vodu z vodovodu 😉

adelaida33
18. feb 2012

@dadka1010 aj my držíme pršteky, aby malému šelest čo najskôr zmizol. inak, mne ho zistili tiež a nezmizol mi ani v 2r. a odvtedy chodievam každoročne na kontrolu, robievajú mi záťažové testy, ekg aj echo, pred pár rokmi mi ho prediagnostikovali na arytmiu a hoci mám túto info stále kdesi vzadu v hlave (pre istotu), ešte som tým nikdy nebola obmedzovaná, žijem úplne normálny život, dokonca som ako dieťa chodievala na bežecké súťaže 😅 a ani teraz nemám kondičku horšiu než mnohé mladšie ženušky 😀 . a ani lieky som na to nikdy nebrala. neboj, chalaniská sa zo všetkého vylížu 😉 😉 😉 a my ženy zasa všetko vydržíme 😉 😉 😉 .

adelaida33
18. feb 2012

😅 ako tak čítam, viaceré sme rovnako poriešili 😀 . my sme tiež taktne naznačili, že hlavným darčekom k 1r. je autosedačka a golf. kočiar 😅 . kúpili sme nakoniec autosedačku do 18kg Romer a kočík Cybex callisto. poriadne sme sa buchli po vrecku, takže teraz budeme radi, ak nám k nim prispejú 😝 😅 . a inak malý od nás dostane ešte tortičku. zatiaľ sme žiadnu hračku nevymysleli, ale azda niečo jedno ešte kúpime, aspoň symbolicky.

adelaida33
18. feb 2012

@careamell ja som si nedávno, asi 3-4 mesiace dozadu, kúpila "šatku" carry me, čo som ho už nevládala na rukách nosiť, keďže chcel byť na mne nalepený 24h. veľmi ju oceňujem, viem ho do tohto nosiča rýchlo dať aj vybrať, a tiež s ňou rátam na leto 🙂 . inak, keby sa nám náhodou podarilo ešte jedno bábätko, tak na sto % kúpim normálne šatku a nosím ho v nej cca od narodenia až do plazenia. a potom by som ho šupla do tejto, čo mám a hotovo. kiež by som už skôr vedela všetko to, čo som sa naučila pri našom malom chlapčekovi...

mis_ka
18. feb 2012

@careamell ja nedam na manducu dopustit 🙂 dokonca aj teraz v zime som ho do nej parkrat supla a vybehli sme len tak pred dom na hojdacky alebo tak

adelaida33
18. feb 2012

@careamell @mis_ka aby nedošlo k nedorozumeniu, nechcela som nikoho lanáriť na "typ nosiča" 😀 , chcela som sa len takto obšírne aj ja podeliť s myšlienkou, že "nosenie" (hoci aj len občasné) je prínosné pre bábo i maminu 😵 .

adelaida33
18. feb 2012

@sirinka a máš tip alebo vieš presne, čím sa klárke to plienkovanie vrátilo? hm 😒 .

mis_ka
18. feb 2012

baby prave som vypla filipkovi telku, lebo ako shypnotizovany kukal, on vstal od hraciek, zobral ovladac a zapol si ju spat. on presne vie ako sa to robi... :D skoncila som

tinav
18. feb 2012

my malému kúpime na rok malé odrážadlo lebo syn mu na vianoce kúpil väčšie a nato ešte nedosiahne jedno bude mať po byte a druhé na von, kúpim mu ešte nejaké oblešenie a tortu. Hračky nechcem lebo ich máme veľa možno ešte nejakú knižku so zvieratkami to veľmi ľúbi obzerať keď mu listujem a napodobňujem zvuky 😀 on sa snaží tiež niekedy ma napodobniť. Ja som malého skúšala dávať do šatky ale on to neznáša on potrebuje voľnosť no keď ho zoberem na ruky tak čuší. Máme ešte doma taký turistický nosič po staršom synovi tak v lete vyskúšame v rámci nejakého výletu. Minule som ho zobrala na sánky to bolo radosti že koľko ľudí vidí tak zblízska a hlavne deti ani domov nechcel ísť, dnes sa chystáme zase trošku posánkovať kým máme ten sneh 🙂 .

tinav
18. feb 2012

@mis_ka u nás to isté a niekedy sa mu podarí zapnúť skôr ako mne a ten plažený pohľad 😀 on miluje reklamu hlavne na o2 alebo vub 🙂

sirinka
18. feb 2012

@adelaida33 do urcitej miery to bola aj reakcia na narodenie magdulky, ona dost silno ziarlila...

adelaida33
18. feb 2012

@sirinka aha 😒 , tak tomu sa veľmi predísť nedá... my síce ešte nenočníkujeme, len som chcela radu na neskôr, kedže máš s detičkami viac skúseností 😵

careamell
18. feb 2012

@adelaida33
@mis_ka Ja by som tú Manducu veľmi chcela najmä na výlety po horách. Bývame rovno pred horami, lesmi, aj chalupu máme blízko, tak by sme chceli pochodiť. 🙂
Na doma som si vyrobila ,,šatku" z plachty, už som to raz spomínala, ale teraz je už tak ťažký, že mám strach, aby to pod ním neprdlo. 🙂

angela1
18. feb 2012

@tinav cez víkend sme aj mi skúšali sane a malej sa to veľmi páčilo 🙂 , ale nemali sme opierku tak ju teraz cez týždeň mm kúpil a vytešoval sa že sa budú sankovať a sneh sa roztopil 😝 , turistický nosič sme kúpili aj mi mm rád chodí na hory, už sme to skúšali v byte malá tam sedí a usmieva sa ako slniečko tak snáď bude v lete čas aj občas vybehnúť na potulky.....už sa teším nech sa oteplí 🙂 nemám rada zimu