icon

Termín pôrodu marec 2011

bebulik
29. jún 2010

Ahojte buduce maminky je tu nikto kto by mal mat termin na marec 2011?

adelaida33
20. feb 2012

@vladimira32 jediné, čo ti viem poradiť je ponúkať viackrát za deň striedavo mlieko, syr, jogurt... a byť trpezlivá... a veriť, že sa chytí a zachutí mu znovu... ak by to pretrvávalo ešte pár dní, šla by som s ním k dr. 😒

adelaida33
20. feb 2012

@vladimira32 ešte mi napadlo, že detičky hlavne v noci, ked sú v takom polospánku, tak vtedy aj tí malí "anti-mliekari" aspon niečo vypijú, tak vyskúšaj - bud pripravená a len čo v noci trošku zamrnčí, ponúkni mu teplé mliečko, mňam 😉

adelaida33
20. feb 2012

@siss_sz juj ☹ , to mi je ľúto, že vás toľko choroba obchádza 😒 , dokelu. chudatenko malinké. ale neboj, hlavne nech sa už konečne vylieči, nikto nemá počas choroby veľmi chuť na jedlo 😒 . ostatné všetko späť postupne dobehne... musí zosilnieť a potom ti už začne rovno chodiť. a čo na to dr., že ho nevie nejako poriadne doliečiť?

adelaida33
20. feb 2012

@careamell ahoj, ako si s malým dopadla u dr.? dala mu nejaké kvapky alebo čo poradila?

adelaida33
20. feb 2012

Halooooo, baby, kde ste všetky??? Ukladáte drobcov? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

adelaida33
20. feb 2012

Tak si tu budem zatiaľ s vami sama písať 😀 . Včera boli u nás naši a dnes svokrovci 🙄 . Jáj, zasa som sa toľko psycho-poznatkov napočúvala, že až... A môj malý chlap sa popredvádzal, čo všetko už vie a potom šup - vyliezol na mamku ako malý kamzík a nechcel k nikomu, vymazľoval sa v mojom náručí a na každého sa už len vyškieral 😅 , cicka moja malá 😀 😀 😀 .

siss_sz
20. feb 2012

@adelaida33 ale, pocuj..to ja som matka roku, vies? ☹ teraz si mozem hlavu trieskat...
ja som bola u dr. az teraz..ebo doteraz nemal teploty, tak to boli ln virozy, tak som to riesila len po telefone... vzdy to preslo a vratilo sa...
no a naposledy to preslo, dosllo aj to vracanie, preslo... a mam sa tesila a sup s nim na plavanie (lebo ved to bolo drahe a aby nam neprepadli vsetky peniaze:-/) no a tu je vysledok... sama si za to mozem!!! 🙄 😕 a moje chuuuda trpiii...
akoze nastatie nema vysoke horucky, len teplotky... ale tak ako vravis, nechuti jest a "nie je to on"... 😖

adelaida33
20. feb 2012

@siss_sz juj, tak to je na nič 😒 , chápem, že si na seba nasr.tá, ja by som tiež bola a aj by som si od zlosti porevala 😔 . a to dr. nebolo podozrivé, že sa mu to furt vracia a ty furt telefonuješ, dokelu, ved to aj ked nie sú teploty, moze byt nieco vázne... ved su aj takí ludkovia, co temer nikdy nemávajú teploty... (napr. moja mama) aj ked majú zápal. dokelu aj s takími dr., čo toto neustriehnu, ved ked dlhodobo kašle, tak to asi nebude len tak z dlhej chvíle. mala ťa na to upozorniť. no teraz už mu dala vitamíny a lieky, hej? tak už kašli na všetko, hlavne nech veľa pije, aby nebol dehydrovaný. detičky sú silné a vedia sa veľmi rýchlo uzdraviť, jeden den ešte ležia a na druhý už behajú ako vrtuľky 🙂 . už len nech sa malinký teraz pozbiera a zosilnie na sto% a bude dobre 😉 . joj, už nech príde jar!!!!!!!!!

dadka1010
20. feb 2012

@adelaida33 A skúsila si reštartnúť aj MK, myslím celkom odhlásiť a nanovo prihlásiť? A robí ti to len tu, alebo aj na iných stránkach? 😉

adelaida33
20. feb 2012

@dadka1010 skušala ešte včera, ale dnes už aj na iných stránkach mi to začalo, takže... joooj 😒

dadka1010
20. feb 2012

@siss_sz neobviňuj sa moja 😉 , nie je to tvoja chyba. Inak aj nášmu prestalo akosi chutiť, ale to má asi z tých soplíkov, naťahuje ho na vrackanie, niekedy mi všetko vráti späť čo horko ťažko do neho napchám. Je to viroza nejaká vo vzduchu. Aj kaká akýmsi viac riedkým. Už aj tato to chytil, tak dúfam, že teraz už to prejde. Toto je asi tým počasím, takéto počasie je na chorobu, to aj moja mama vraví 😠 .
@adelaida33 inak takýchto cicíkov je tu asi viac, môj malý toto robí a milujem, keď mi začne vyhrňať tričko a cmúľa ma na bruchu 😀 a pchá si hlávku medzi cici 😲 😀

angela1
20. feb 2012

ahojte dievčatá, akosi sa sem neviem cez deň dostať, cirkus bol výborný ale od kedy prerobili štadion bola som tam prvý raz a sedadlá sú umiestené príšerne ako keby som sedela na schodoch a žiadne zábradlie čoho by sa dalo chytiť no des 😠 , domov som došla o pol 1 v noci myslela som si že pôjdem do sprchy a môžem spať ale malá sa o 1 zobudila a museli sme si zopakovať celý večerný rituál (okrem vane) aj s hodinovým uspávaním, no pozerám že máte prechladnutých drobcov ☹ ale asi to bude počasím - tak držím palčeky nech ste skoro zdraví, mi už to máme našťastie za sebou ale neviem prečo sáška už asi 4 dni v kuse zíva - zobudí sa a vyzerá ako keby ani nespala potom je mrzutá a nič pri nej nestíham...

vladimira32
20. feb 2012

@adelaida33 ďakujem, v noci mu dávam 1x / to sa zobudí okolo 1 v noci/, vypije najviac 90 ml, ale aj to aspoň niečo. Dnes som skúšala jogurt - naplo ho, pribináčik - zjedol pomaly na jednu šupu a kričal ham,ham 🙂 , ale nedala som mu už.

siss_sz
20. feb 2012

@adelaida33
@dadka1010
vdaka baby za povzbudzujucce slova...
inak, adelle, to ja som uz viackrat nevolala...iba prvy raz...pretoze som si zakazdym bola vedoma, preco ZAS prechladol... ze som s nim isla von do zimy, potom uz si nepamatam co a pod.
ale dobre, uz nech je ozaj potom... :-/

amiiia
20. feb 2012

@adelaida33
@dadka1010
@siss_sz Baby ani ja sem moc nestíham nejak chodiť, tak čítam len tak narýchlo.. 😉 ale chcem sa spýtať: malý sa mi stavia na špičky..som o tom čítala, niekde píšu, že to prejde, niekde že to treba riešiť...chodiť moc nechce...ked s ním chcem chodiť tak si radšej sadne a lezie...ale nechce sa mu nejak chlapcovi 🙂 len ked sa postaví popri nábytok alebo niekde tak našlapuje na špičky..Vaši ako? Len či to nemám nejak riešiť... do poradne už nemusíme, len ak by bola choroba... tak či kvôli tomu mám ísť..alebo vyčkať ... hm 😒

angela1
20. feb 2012

@amiiia aj sáška zo začiatku cupitala po špičkách, dala som jej pevnú obuv a prestala - lebo ju t nepustilo.....

siss_sz
20. feb 2012

@amiiia aspon by som zavolala...
a nenosi on tie topanocky s pevnou podrazkou? ci nie kvoli tomu... nepamatam sa kto to pisal, ze to dr. odporucaju...
alebo kvoli choditku zvyknu deti spickovat..co ja viem...
moj naslapuje skoro vzdy pekne, ale obcas zhresi aj na spicky... 😀

amiiia
20. feb 2012

@angela1
@siss_sz ale ano nosí, tie topánočky, ale ked je naboso, tak na špičky .. asi mu budem nechávať stále topánky 😒 chodítko nepoužívame...

adelaida33
21. feb 2012

@mianc ahoj 🙂 , už ste boli na očkovanie? ako to Timka zvládala? či chystáte sa tento týžden? a dávala si jej tesne pred, počas a den po očkovaní aj ty nejaké homeo, či len tie špeci kvapky, čo si tu dávnejšie spomínala?

adelaida33
21. feb 2012

@siss_sz Presne tak, už nech je chrobák za tým a bude dobre 😵 😵 😵 .
Joj, dievčatá, to len ja chcem už jar? Či je nás tu takých viac??? 🙂 🙂 🙂

ladytt
21. feb 2012

@adelaida33 Pridávam sa, aj ja už chcem jar 🙂 tešila som sa síce aj na sneh ale už ho bolo dosť celkom 🙂 už by mohlo byť teplo, aby sme mohli byť viac vonku a nie stále len zakutaný v kočíku.

adelaida33
21. feb 2012

@ladytt presne tak 🙂 , ja už by som aj rada vytiahla golf. kočík 😎 a bolo by super sa nemusieť už tak naobliekavať ako cibuľa... ja to ešte zvládam, ale malý už máva občas fakt dosť a týmto mu verejne dakujem za trpezlivosť pri odievaní sa na vonku 😀 . inak včera kým som nás dotlačila s kočiarom do obchodu a späť, svaly sa mi zväčšili o 50%, toľko snehu tu bolo, čo nestačili ani pluhom odstranovať z chodníkov... 😝

ladytt
21. feb 2012

@adelaida33 Tak mi tu máme snehu len aby sa nepovedalo, ale je to tak ani a kočík ani na sánky...všetko je odhrnuté len pri ceste kopy, ktoré sa ťažko prekonávajú. Ale vyzerá, že ešte pár takých dní ako dnes a sneh bude zas preč. 🙂

adelaida33
21. feb 2012

@ladytt asi ma "lyžiari" odsúdia, ale veru ja by som bola momentálne za roztopenie snehu všetkými desiatimi. najradšej by som bola, keby už boli teploty aspon nad 5stupnov a chodníky bez snehu. akože na horách pre športuchtivých može ešte zostať 😅 😀 .

ladytt
21. feb 2012

@adelaida33 Presne na horách zostať môže 🙂 aj ja som tento rok ešte nestihla ani lyžovať....

mianc
21. feb 2012

@adelaida33 na očkovanie ideme zajtra na obed, máme tie homeo kvapky, čo som spomínala, dúfam, že všetko bude ok ako má byť a už kočka bude mať zasa na istý čas pokoj.. asi mám väčší strach ako ona.. teda isto..xixi

dadka1010
21. feb 2012

@amiiia Presne toto robí aj náš, chodiť sa mu nechce, len popri niečom, keď ho chytím za rúčky, tak si sadne a lezie, tam kde chce. Ja si myslím, že majú čas, mojej švagrinej syn začal chodiť keď mal rok a štyri mesiace. Nejako to neriešim 😉 . Aj na špičky sa mi malý stavia. Inak ja som niekde počula, alebo čítala, že nie je dobre dieťa učiť chodiť, tak že ho niekto podopiera alebo drží za ruky. Že potom si to bude stále vyžadovať, takéto istenie. Horšie je, že náš maľuch si nechce dať obuť nič na nôžky. A keď sa nám mu niečo podarí mu na ne dať, tak vreští ako pavián. 🙄

tinav
21. feb 2012

@dadka1010 ani u nás topánky na nohách nemajú úspech stále si ich dá dole aj keď uviažem šnúrky na 2x a potom ten blažený pohľad keď sa mu to podarí 😀 najradšej chodí bosí ale to má po nás mi máme doma papuče iba ako dekoráciu 🙂 . Dnes sa pustil sám ale po 2 krokoch sa zastavil a sadol na zadok ja ho veľmi nedržím za ruky a nechodím s ním po byte lebo sa bude báť chodiť bez pomoci zažila som to pri staršom chodil ale iba za ruku dlho nám trvalo kým pochopil samotné chodenie ja si myslím že ešte majú čas a za celý život sa nachodia až až. 🙂

dadka1010
21. feb 2012

@tinav Ani my nenosíme vôbec papuče a ja som urobila chybu, že som mu prestala všetko obúvať. Naposledy mal obuté capačky, asi v novembri, potom sme začali nosiť overal, takže dnu som mu dávala len ponožky a asi sa mi to vypomstilo 😠 . Tak snáď si nejako zvykne, obúvame doma zvieratká, hráme sa s papučkami, stále ich má na očiach. Nemá problém si ich chytiť, horšie je to keď sa mu ich pokúsime obuť. Ale tak kým začne chodiť von, tak si možno zvykne, inak bude chodiť ako cigača 😀

angela1
21. feb 2012

@adelaida33 ani nehovor neviem sa jari dočkať 🙂 , u nás už sneh nieje ale blato je úplne všade a saška v kočiku dlho nevydrží tak ju musím vyberať aby nepišťala a je celá od blata ešte aj ruky potom sa ma chytí a sme obe ako ciganske hračky....., inak som sa vytešovala že už sáška cupká ale uprimne povedané mohla ešte vydržať nikde neobsedí a večer som z nej ako mrtvola